Bola som neverná, ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte potrebujem radu mala som priateľa mesiac v nemecku podviedla som ho on sa vrátil a veľmi ma to štve vždy keď sa na neho pozriem mam to pred očami pripadám si ako taká slapka co mam robiť ako to udrzat v tajnosti? Mate niektorá podobnú skúsenosť? A ešte k tomu ten nemenovaný mi stále vypisuje bojím sa ze to praskne co by ste robili vy?
Najdi si ineho frajera, takeho, co ti nebude po fikacke vypisovat ako zalubeny pubertiak. 🤣
Co chces za radu? Zlyhala si a uz to nebude medzi vami nikdy dobre. Naco chces takeho muza, ktory ti nestal za tu uctu, aby si pri najblizsej prilezitosti neskocila inemu do postele? Ved asi nie je taky dolezity pre teba. Rozid sa, kym sa to este horsie nezamota. Nevera je zaciatok konca
@tehula Presne tak
Fú toto neni dobré. Ja keby som toto urobila tak mňa by zožralo svedomie zaživa :/
@ptmt1011 Ahoj, predpokladám, že svoju otázku si adresovala aj mne, keďže som jedna z tých, čo autorke radili nič nepovedať. Takže Ti odpoviem: Nie, svoje dieťa neučím, že klamať je v pohode. Klamať totiž v pohode nie je. Ani podvádzať nie je v pohode, to v žiadnom prípade nie! Ale, autorka nie je moje dieťa. Neradila som jej klamať. Radila som jej poučiť sa z tejto hroznej chyby a už nikdy ju nezopakovať. Nepovedať niečo sama od seba a klamať nie je to isté. Napríklad ja som svojho muža nikdy nepodviedla, ale sú veci, ktoré mu nepoviem sama od seba, lebo by ho ranili, hoci sú na 100% pravdivé. Napríklad, že pribral. 😁 Alebo, klamem synovi, keď ide na víkend k starkej a ja mu po návrate poviem, že mi chýbal a že mi za ním bolo smutno, čo je síce pravda, ale nepoviem mu, že som si ten "víkend slobody" užila a oddýchla som si? Autorka urobila hroznú chybu, za ktorú platí svojimi výčitkami. Píše, že to ľutuje, že to bol skrat... Tak čo jej poradiť? Uľaviť svojmu svedomiu a ublížiť priateľovi? Nech trpia obaja?
@h2 nedá mi nereagovat- a keď ti tvoje dieťa zatají niečo veľmi vážne, čo keď sa dozvies casom- ťa položí na kolená, ako zareagujes? Nieje to klamstvo ale zatajovanie jednej z hlavných veci vo vzťahu. A hoci autorka nieje tvoje dieťa, radila by som každému ako svojmu dietatu- čiže tak ako najlepšie viem a aby som mala čisté svedomie,hoci pravda je krutá ale vedela co robí 🤔
@mariska1989 tomu veru že by to skončilo a chcela by som to vedieť a nie byť klamania a rozchod by bol pre neho ešte väčšou ranou keďže tá s kerou by sa vychrapal by bol len skrat- ktorý mu stal za rozvrat manželstva.Na vzťah sú dvaja, ako môže niekto tak vážnu vec zatajiť a tváriť sa 😁😁😁😁 ?
Ja sa fakt nestačím čudovať, aké komentáre tu sú. Ako sa idete tváriť, že sa vlastne nič nestalo a dá sa to ospravedlniť, či dokonca, že to môže urobiť z autorky lepšiu partnerku. Keby tu hocijaký chlap napísal, že podviedol svoju ženu keď bola mesiac preč, zniesli by ste ho nadávkami a hromžením zo sveta, ale keď to urobila žena, tak to bol skrat a vlastne nič sa nestalo? Mesiac mala preč partnera a už skočila na iného, to vám príde v pohode? Koho idete klamať, že to bol skrat? Mesiac je strašne krátka doba na to, aby si už našla bokovku. Nemôže vydržať bez sexu? Alebo sa naskytla príležitosť, tak ju využila? Sex nie je akt, ktorý si človek neuvedomuje, to sa nestalo náhodou, alebo omylom. Ako má asi partnera rada, keď len čo vytiahol päty z domu, už spala s iným?
Milá autorka, samozrejme, že to praskne, neutajíš to a budeš vyzerať ako úplná špina a chudák tvoj partner sa dozvie, aký výkvet má doma. Mal by to vedieť, aby s tebou nestrácal čas a našiel si vernú partnerku, ktorá nepotrebuje vymýšľať, bude si vážiť jeho aj vzťah.
@ptmt1011 sú tu proste také vykvety ktoré jej rádia tajit+- zrejme majú nejaké tie skúsenosti ...😂 Lebo neviem si vysvetliť také rady od dospelých zrelých žien
Všimli ste si, že sa zakladateľka 3 dni nevyjadrila. Žeby sa zase niekto nudil?
@katarinka89
@ptmt1011
Ach, dievčatá, mrzí ma, že si nerozumieme, asi nie som schopná Vám to lepšie vysvetliť. Nikde som nepísala, že podvádzať a klamať je v pohode. Nikde som nepísala, že sa nič nestalo, veď partner sa o tom nedozvie. Neobhajujem autorku, nezastávam sa jej... Práve naopak, myslím si svoje (a nič pekné to nie je). Ale pokúšam sa ju pochopiť a poradiť jej, lebo o to nás tu žiadala. Skúšam sa na to pozrieť z jej pohľadu, aj z pohľadu partnera. Naozaj si myslím, že v danej situácii som jej poradila najlepšie, ako som vedela. Vzhľadom k tomu, že sa to už stalo a nedá sa to vrátiť späť. To neznamená, že aj ja mám takú skúsenosť, že som skazená, nemorálna, že kade chodím, tade klamem a podvádzam. Nikdy by som svojho muža nepodviedla. Ale, sme ľudia. Sme slabí, robíme chyby. Autorka svoj čin oľutovala, prečo má teraz zničiť život sebe aj svojmu partnerovi? Nezaslúži si druhú šancu? Áno, môžete povedať, že zaslúži, nech sa prizná a uvidí, či jej partner odpustí. Ale zničí ich to. To sa môžu rovno rozísť. Áno, nič hrozné by sa nestalo, keď ho aj tak podviedla. Ale čo, ak by boli manželia, mali spolu deti? Ja mám 44 rokov, muža, syna, spoločný život, takže sa na to pozerám trochu inak. A áno, rozmýšľala som nad tým celý dnešný deň a zistila som, že ak by mi v budúcnosti môj dospelý ženatý syn, otec rodiny, povedal, že svoju manželku podviedol, že to ľutuje, že ju miluje, nechce ju stratiť a už to nikdy neurobí a chcel by radu, poradila by som mu to isté. Vynadala by som mu, bola by som nahnevaná, sklamaná... ale v záujme zachovania vzťahu a neublíženia milovanej osobe, poradila by som mu nepovedať to. To je proste môj názor, myslite si o mne, čo chcete. 😕
@h2 ak sa podvedena strana o nejaký čas dozvie, že ju partner podviedol- hoc ju ľúbil a bol to len skrat, ublížilo by jej to 1000krat viac ako hneď za cerstva povedala krutá pravda. A ešte horšie je to že druhí ľudia ktorých sa to netýka rádia pre dobro vzťahu o Tom nehovorit- zatajiť. Kto môže najlepšie vedieť čo je pre dvojicu to najsprávnejšie? Oni dvaja- ja urobím chybu,skrat, povedzte si tomu ako chcete a ja mám právo za partnera rozhodnúť, či to má vedieť alebo nie? Šak to je také egoisticke ! Robia to iba tie,ktoré vedia že bude koniec. Ospravedlňujú si to týmto, že ho ti ranu a čo keď zistí pravdu po týždni,mesiaci a roku? Každá si toho svojho poznáme,vieme aké má v živote hodnoty a dopredu musím vedieť čo môžem a co už je mimo .....zatajiť je to to najhoršie. Ja by som radšej chcela vedieť pravdu, bolo by to fér, keby sa mi s tým priznal, že urobil chybu a dal by mi tým najavo aj to, že mám právo rozhodnúť sa slobodne čo ďalej. Aká akcia- taká reakcia.
@andreea_key ,,dobre rádia,,klamstvo za klamstvom,,
@katarinka89 Ja som radila z pozície ženy, ktorá by sa v tejto situácii s partnerom nerozišla (myslím situáciu, že on by podviedol mňa), lebo máme spolu dieťa. Ale určite by som bola nahnevaná, v prvom rade za to, že ma podviedol, ale aj za to, že mi to povedal! On uľavil svojmu svedomiu, on je teraz ten "dobrý", lebo sa priznal, odprosil. A keby som sa ja rozhodla, že kvôli tomu rozbijem rodinu, nebude to jeho vina, ale moja, hodí to jednoducho na moju hlavu.
@h2 ide o pointu- aby si ty nebola tá zlá ktorá odíde od týraná - necháš sa mlátiť? Lebo podľa tvojej teórie áno....
@katarinka89 Nie. To je predsa úplne iná situácia! 🙄
@h2 a čo je nanej iné? Že autorka má možnosť zachrániť si riť tak partnera nechá v sladkej nevedomosti ....ty neriešiš city druhej strany ale reakcie okolia ako budeš ty vyzerat navonok keď sa rozhodneš že nechceš trpieť a odídeš od neho... Vždy vyšlo každé klamstvo napovrch- mne to môže byť v podstate fuk, aj mi to je ale aby sa vám to všetkým potom raz nevrátilo 🤔
@katarinka89 Mne sa to sem už nechce 1000x písať. Fakt sa mi nechce! Autorka ani neodpovedá a my sa tu dohadujeme o hypotetických hovadinách, ktoré sa ani jednej z nás netýkajú.
Tak ale naposledy: Práve s ohľadom na city druhej strany by som to nepriznala! A ak by mi partner priznal neveru a chcel by odo mňa, aby som rozhodla ja o našej spoločnej budúcnosti, či nebudúcnosti, tak to posledné, čo by ma zaujímalo, by boli názory iných. Proste by tým ublížil mne. Aj neverou, aj tým, že ma pred to rozhodnutie postaví a ja s tým budem musieť žiť. Nie kvôli tomu, čo si myslia ostatní.

Nič mu nehovor. Ak to úprimne ľutujes a poučila si sa, snaž sa s tým pocitom zžit, časom sa to v Tvojej mysli okreše. A s milencom to okamžite ukonči. Nerob mu žiadne nádeje, sprav hrubú čiaru za všetkým. Verím, že si sa poučila a už vieš, čo nechceš. Drz sa!