icon

Čas na dieťa

10. jún 2023

ahojte,

myslite ze je neskoro rodit druhe dieta po 40tke?
mam 41 a pohravam sa s myslienkou mat dalsie....
samozrejme, chapem Zdravotny stav je dolezity, ale da sa to zvladat po 40tke?
prvorodene ma 6 rokov.....

dakujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
10. jún 2023

Zeny v minulosti bezne rodili, kym telo fungovalo a mat dieta aj v 45-46 bolo relativne bezne, takze nemusis mat obavu.
AK:
- mas milujuceho manzela, s ktorym OBAJA tuzite po druhom babatku
- ste financne zabezpecení, máte vlastné byvanie
- chcete druhé bábo, lebo skutocne chcete, a nie "aby malo dieta surodenca"
- ste obaja zdraví

chodte do toho 🙂

morgane1975
10. jún 2023

Pokial si trufate ok. Moja svagrina ma tiez druhe po 40 a moja 70 rocna mama (jej svokra) jej chodi varit a upratovat lebo milostiva nevladze… takze asi tak… osobne po 40 by som radsej venovala energiu sebe a partnerovi.

lily14
10. jún 2023

Ja som tak mala,dcérka mala 6 ja 40 a v 41 som porodila😉choď do toho ak to tak cítiš👌u nás všetko ok akurát tak nevládzem ..prebdenej noci

deti95060810
10. jún 2023

poznám zopár žien čo mali bábo po 40tke..
ak chceš tak prečo nie...

janinah
10. jún 2023

Rodila som tretie v 42 a už bude mať 18 teda to viem posúdiť aj s odstupom času...neľutovali sme s manželom nikdy ani sekundu.ze to tretie dieťa máme.

mane01
10. jún 2023

Moj oco sa babke narodil v 42 rokoch a nebol posledne dieta… cize… nic nove pod slnkom…

zuzanockamt
10. jún 2023

@janinah Ak sa môžem opýtať, tak ako to bolo s energiou pri starostlivosti o dieťa - školáka, puberťáka. Mám 40+ a škôlkara, fyzicky sa cítim rovnako ako pred 10-15 rokmi, no tu na MK panuje názor, že vraj sa v 50-ke školákovi a puberťákovi stíhať nedá. Ja mám iný názor, keďže rodičia nás mali neskôr a stíhali všetko.

janinah
10. jún 2023

@zuzanockamt u mňa nastal zlom s úbytkom energie v mojich 57r...cez covid a po smrti otca...dovtedy normálny pohodovy zivot...mam však ozaj dobre deti,u nás ani neviem co je to puberta vrátane u tohto posledného syna.Mam aj vnucikov,takže to je zas iná životná skúsenosť. Som max spokojná.

zuzanockamt
10. jún 2023

@janinah Ďakujem, to pred 60-kou už budem mať doma 20-nika. Jedného puberťáka doma mám, ten zatiaľ pohoda. To skôr ten mini vyzerá tak, že si užijeme 🤦

marianarem
10. jún 2023

Ja mam iba jedno, ale teda narodene v mojich 41. Mam aj chronicke zdravotne problemy, ale zvladat sa to da. Fyzicke sily uz nie su to co kedysi, ale zase je vacsi nadhlad, vacsi vnutorny klud. V 20ke by som v pohode vladala nespat, behat za dietatom, robit s nim kotrmelce, ale zase niektore situacie by ma vtedy priviedli do totalnej paniky a na pokraj zrutenia. Moj otec sa narodil mojej starej mame v 40ke ako tretie dieta, po tom, co so cela rodina presla velmi tazkymi casmi. Stari rodicia uz boli ostrielani (stary tata mal dokonca uz 47), mudrejsi ako za mladi a asi aj vdacnejsi za bezny zivot. A presne toto aj na mojom otcovi vidiet, najma v porovnani s jeho najstarsou sestrou, ze bol vychovavany s vacsim kludom a mudrostou.