Čas na dieťa
ahojte,
myslite ze je neskoro rodit druhe dieta po 40tke?
mam 41 a pohravam sa s myslienkou mat dalsie....
samozrejme, chapem Zdravotny stav je dolezity, ale da sa to zvladat po 40tke?
prvorodene ma 6 rokov.....
dakujem.
Zeny v minulosti bezne rodili, kym telo fungovalo a mat dieta aj v 45-46 bolo relativne bezne, takze nemusis mat obavu.
AK:
- mas milujuceho manzela, s ktorym OBAJA tuzite po druhom babatku
- ste financne zabezpecení, máte vlastné byvanie
- chcete druhé bábo, lebo skutocne chcete, a nie "aby malo dieta surodenca"
- ste obaja zdraví
chodte do toho 🙂
Pokial si trufate ok. Moja svagrina ma tiez druhe po 40 a moja 70 rocna mama (jej svokra) jej chodi varit a upratovat lebo milostiva nevladze… takze asi tak… osobne po 40 by som radsej venovala energiu sebe a partnerovi.
Ja som tak mala,dcérka mala 6 ja 40 a v 41 som porodila😉choď do toho ak to tak cítiš👌u nás všetko ok akurát tak nevládzem ..prebdenej noci
poznám zopár žien čo mali bábo po 40tke..
ak chceš tak prečo nie...
Rodila som tretie v 42 a už bude mať 18 teda to viem posúdiť aj s odstupom času...neľutovali sme s manželom nikdy ani sekundu.ze to tretie dieťa máme.
Moj oco sa babke narodil v 42 rokoch a nebol posledne dieta… cize… nic nove pod slnkom…
@janinah Ak sa môžem opýtať, tak ako to bolo s energiou pri starostlivosti o dieťa - školáka, puberťáka. Mám 40+ a škôlkara, fyzicky sa cítim rovnako ako pred 10-15 rokmi, no tu na MK panuje názor, že vraj sa v 50-ke školákovi a puberťákovi stíhať nedá. Ja mám iný názor, keďže rodičia nás mali neskôr a stíhali všetko.
@zuzanockamt u mňa nastal zlom s úbytkom energie v mojich 57r...cez covid a po smrti otca...dovtedy normálny pohodovy zivot...mam však ozaj dobre deti,u nás ani neviem co je to puberta vrátane u tohto posledného syna.Mam aj vnucikov,takže to je zas iná životná skúsenosť. Som max spokojná.
@janinah Ďakujem, to pred 60-kou už budem mať doma 20-nika. Jedného puberťáka doma mám, ten zatiaľ pohoda. To skôr ten mini vyzerá tak, že si užijeme 🤦
Ja mam iba jedno, ale teda narodene v mojich 41. Mam aj chronicke zdravotne problemy, ale zvladat sa to da. Fyzicke sily uz nie su to co kedysi, ale zase je vacsi nadhlad, vacsi vnutorny klud. V 20ke by som v pohode vladala nespat, behat za dietatom, robit s nim kotrmelce, ale zase niektore situacie by ma vtedy priviedli do totalnej paniky a na pokraj zrutenia. Moj otec sa narodil mojej starej mame v 40ke ako tretie dieta, po tom, co so cela rodina presla velmi tazkymi casmi. Stari rodicia uz boli ostrielani (stary tata mal dokonca uz 47), mudrejsi ako za mladi a asi aj vdacnejsi za bezny zivot. A presne toto aj na mojom otcovi vidiet, najma v porovnani s jeho najstarsou sestrou, ze bol vychovavany s vacsim kludom a mudrostou.