Chcem dieťa ale partnera nie.
Ahojte. Možno je tu už veľa takýchto tém (nechce sa mi listovať a hľadať - som tu registrovaná pod iným nickom a normálne ho používam) 🙂 pre zachovanie anonymity....
Mám 30r. a nemám šťastie na dobrého partnera, tak som sa rozhodla, že chcem dieťa ale chlapa nie. Hodiny sa zastaviť nedajú a čakať je zbytočné.
Buď teraz alebo nikdy.
Prosím ako by ste to riešili vy ?
Osloviť konkrétneho vytypovaneho alebo náhodne alebo ??? Poraďte nejaké normálne riešenie.
Ďakujem za každú normálnu rozumnú slušnú odpoveď
Jedna moja kolegyňa tak velmi tuzila by mamou, aj je radili,aby sa prespala...ale ona na to mala taky nazor,ze nechcela aby jej dieta niekedy malo pocit,ze mama je kua😐... nakoniec presla celym tym kolotocom adopcie.
@bmuller asi tak. Celkom divny pristup nevieme ale ci realny alebo vymysleny.
Nepozname jej zivot ako napisala. Mozno trpke sklamanie. Mozno znasilnenie... ale aj to spravny milujuci chlap dokaze zlomit a znenit.
Kazdopadne by mozno aj ten partner bol skor keby je aj to spravanie a pristup iny.
@smutnaqueen poznám dve ženy čo chceli deti ale mužov nie , obidve úspešne ženy na vysokých postoch , nemali šťastne detstva s otcom tak sa nečudujem že nechceli muža ,,, tým deťom dávajú maximálne čo môžu , nevidím v tom nič zle , záleží ako budeš zabezpečená popripade či si môžeš dovoliť opatrovanie keby sa ináč nedalo slebo či má kto v rodine pomôcť , návodov tu máš dosť ako k takému mužovi prísť , ja nesúdim naozaj človek nikdy nevie čo sa skrýva za rozhodnutiami iných žien ...
Prečo mám pocit, že si "J" tvoj nick tu nedám.
Ak si to naozaj ty, tak v prvom rade naozaj vyhľadaj psychológa. Celkovo, nie koli tomuto. Už dlhú dobu "máš" problémy. A ja to myslím naozaj úprimne.
Ak si to není ty aj keď "pochybujem", tak určite by som nešla do toho hrr, už len odhliadnuc od toho,že je to podľa mňa risk. (choroby atď) a starať sa o dieťatko sama nie je ľahké. Skôr by som zmenila celkové myslenie a nechala plynúť čas tak ako ma ísť,tesila sa zo života co mi prináša. Lebo unahleny záver môže mať katastrofálne následky.
@smutnaqueen A tvoje dieta ti raz povie: chcem poznat svojho otca, nechcem cakat do 18 ani do 30 rokov. Mám právo poznať svojho otca, chcem sa s ním hrat, ísť s ním na výlet, na hokej, zahrat si futbal. Chcem mat otca, nechcem cakat na inych ujov.
Ty mysliš zatial len na svoje biologicke hodiny. Ale to dieta, po ktorom tuzis je tiez cítiaca ludská bytosť, má svoje práva, túžby, nie je otrokom svojej matky, ktorá si momentálne mysli, ze ked ona chce mat dieta, tak ho proste bude mat.
Dieťa sa má narodiť z lásky - ale nie len k sebe, to by bolo sebecké. Nedopriať mu otca - len ja Matka roka sa oňho postarám - lebo si teraz momentálne myslim, že nič nie je lahšie, ako sa sama starať o dieťa.
Už ti to tu mnohé napísali, ale ty asi nie si ani schopná pochopiť, aké nedozreté, sebecké a svojhlavé je tvoje uvažovanie. Najprv by si sa mala porozprávať so psychológom, čo by si mohla urobiť, aby si dokázala vytvoriť pevný partnerský vzťah a potom sa snažiť venovať sa téme dieťa.
Inak téma je vysoko aktuálna pozerám. Tuto "zaujímavy" článok, už nominovaný na patriarchalny prd mesiaca: https://www.aktuality.sk/clanok/704371/ked-nema...
@smutnaqueen Adopcia? Nielen pre páry:
https://dennikn.sk/1007943/mal-som-komplex-nemo...
Ked nie chlapa...tak pojdem dajam do baru najdem muza fesneho na jednu nic a skusim stastie 😉 uplne jedniduch teda ak chces byt slovodna mama 😆
@zuzi0911 aká J by som mala byť ??? Ak máš na myslí konkrétnu osobu tak menuj. A niesom ani J ani Z... A nepotrebujem navštíviť ani psychológa ani psychiatria
@smutnaqueen to vies len ty. Naozaj si sa nikdy nikomu nepacila? S nikym si nikdy nechodila? Mozno len mas proste vysoke naroky, ale toto je zivot, nic nie je dokonale. Vzdy sa musis v nieco prisposobit
ja chcem a hotovo. to je co za pristup? chciet mozes psa alebo skrecka. ale dieta je zavazok. uz teraz lutujem to dieta. ukratit ho o kompletnu rodinu len kvoli tvojmu chceniu. Si rovno daj inzerat, ze hladas niekoho na oplodnenie 🤦
@smutnaqueen tie ženy sú tu niektoré mimo ako čítam tie komentáre. Ak by si napísala ze nechceš dieťa, tak ta odsúdia zato. Je úplne pochopiteľne že to dieťa chceš, každá normálna, zdravá žena ho chce ci už s partnerom alebo nie. Zaujíma ma, že tieto ženy co tu vypisujú o egoizme, čo hovoria teda o tom, ak dieťa má toho otca, lenže rodičia nežijú spolu, lebo sa rozviedli atď. A otec sa nezaujíma tak o dieťa ako by mal. Tak potom aj to je egoizmus zo strany ženy nie?🤣Ved mala strpieť všetko, len aby deti mali otca. Oh bože, v ktorom to storočí žijeme? Každé druhé manželstvo stroskota a deti vyrastajú bez otcov. Takže. Ja len na margo toho, nemá ta kto a prečo odsúdiť.
@1gabriela13 kazde druhe mamzelstvo stroskota pretoze kazdy berie vztahy na lahku vahu. omrzi ma ,vymenim. pride kriza,vymenim. nudim sa s nim,vymenim. chcem vzrusenie,vymenim. nikto na vztahu nepracuje. deti sa plodia ako na pase bez rozmyslu,ved kazdy ma tak preco nie aj ja,ze? a rozvod? normalka-ved si najdem dalsieho 🤦
@1gabriela13 ďakujem za rozumný názor a pohľad na vec 👍
Nuz, dnes sa na nas zo vsetkych stran vali, ako je sex zmyslom zivota a o nicom inom zivot nema byt, len o trtkani. Mna ako muza dost tazko "skusaju" media, marketing a vsetky tieto veci, lebo dnes uz si pomaly ani choeba nemozes ist kupit, aby tam dakde vramci marketingu nebola dajaka pipka s trojkami kozami, akoze na "reklamu".
Lenze zivot nie je len o tom. A vztah? Ten je podla mna len vedlajsi produkt niecoho, comu sa hovori "laska". Dnes sme povysili vztah na najvyssiu uroven, dnes nie je dolezite, ci sa dvaja ludia miluju, ale ci maju vztah. Nuz, je to nahovno. A potom sa, ano, kazde druhe manzelstvo rozpadne, lebo laska je predovsetkym bolest. Sladka bolest, ktoru rad znesies preto, aby tomu druhemu bolo lepsie, aby bol stastnejsi. Lenze dnes je dolezite slovo "JA". Ja aby som sa mal dobre, ja chcem orgazmus, ja chcem byt bohaty, ja chcem panovat nad svojim manzelom/partnerom/priatelom/pichacom. A ak ten druhy neskace podla toho, ako prvy piska, je zle nedobre. Lenze toto nie je laska, ani spravne, ani to tak nema byt.
@smutnaqueen mame rodinnu dobru kamaratku ta ma teraz okolo 70 rokov - vedie zivot spolocensky a vypada navonok spokojne - vzdy mi povie, ked je u nas a vidi moju maminku s vnucatkami ze jedina vec v zivote ktoru lutuje je to , ze nema aspon jedno dieta hoci aj bez chlapa. Ona nikdy nenasla toho praveho - aj tak to moze dopadniut. A teraz ked jej umrel aj ocko, surodencov nema jej to chyba a je sama. Len pred 40 rokmi to bolo nemyslitelne i ked aj to vravi ze uz bs kaslala co si kto mysli. Takze za mna radsej slobodna mamicka s dietatom ako sama
A teda staci si tento portal prelostovat a clovel vidi kolko skrachivajych rodin, rozvodov a neuplnych rodin a zlych manzelskych vztahov tak to radsej spokojna slobodna mamicka a klidna domacnost. A toho praveho moze clovel aj s doetatom stretnut neskor :
@chrissie_kf presne toto je pohnutka môjho myslenia na bábätko, že človek zostane sám, úplne sám a čo potom, koho budem "otravovať" aby som dožila... a ten "slávny" titul slobodná matka mi vôbec nebude vadiť lebo budem HRDÁ slobodná mamina ☺️
@godyna no ale naco je potom vlastne dobra tato debata? Ved autorka nema 17, vie, o com je zivot, vie, ako sa robia deti... zvladnut sa da hocico, samozrejme aj byt single matkou. No ale tie, ktore maju deti v uplnych rodinach, jej poradia - nerob to, samostatne matky jej poradia - urob to... co si bude hadzat mincou?
@smutnaqueen ked chces dieta a hotovo, tak si nejake adoptuj. Ved aj chudatka novorodencov niektore matky daju prec.
@mivalik asi nepoznáš aká dlhá je čakačka ....
@smutnaqueen ja, ja, ja ja, ja - este raz ta ista otazka. Co to dieta?
@luludia mňa nemusíš učiť čo je dieťa ...
@smutnaqueen viem, ze to nie je zo dna na den. Ja som len navrhla ako mozes mat dieta aj bez chlapa
@mivalik ďakujem ... Chcem skúsiť cestu vlastného dieťaťa, keď to nepôjde tak potom
@godyna presne a som zhrozená ako tu niektoré reagujú.
@smutnaqueen ty sinlen "zhrozena" z toho, ze su aj ludia,ktory s tymto nesuhlasia. Tak si mala ratat s tym, ze nazory su rozne. ale ty kazdy jeden,ktory ta odhovara oznacis za hrozny a pod.
@smutnaqueen aj ja som celkom prekvapená.... Mna ta tvoja celkom zaujala, tiež som to cca 15 rokov nazad riešila v hlave.

@dovozadokoca tých bláznov by sa našlo dosť.