Chcem dieťa ale partnera nie.
Ahojte. Možno je tu už veľa takýchto tém (nechce sa mi listovať a hľadať - som tu registrovaná pod iným nickom a normálne ho používam) 🙂 pre zachovanie anonymity....
Mám 30r. a nemám šťastie na dobrého partnera, tak som sa rozhodla, že chcem dieťa ale chlapa nie. Hodiny sa zastaviť nedajú a čakať je zbytočné.
Buď teraz alebo nikdy.
Prosím ako by ste to riešili vy ?
Osloviť konkrétneho vytypovaneho alebo náhodne alebo ??? Poraďte nejaké normálne riešenie.
Ďakujem za každú normálnu rozumnú slušnú odpoveď
@kimchi_na možno sa iba veľmi nechápeme, ale mne sa zdajú obavy najbližšej rodiny tiež pochopiteľne a teraz čo? Však možno aj sama má trochu obavy. Aj matky v tradičnom vzťahu mávajú obavy, z rodičovstva, pôrodu ... Keby sme sa mali riadiť obavami, asi by sme zo života toho veľa nemali. A ešte obavami ostatných, to už konečná
Nakoniec na to prisiel manžel 😅😅😅 Film sa volá Záložný plán a hraje tam Jennifer Lopez
Ako to asi riešiť. Buď umelým oplodnenim niekde v zahraničí alebo nechráneným sexom s nejakým chlapom. Buď s takým, ktorý do toho pôjde vedome (bol by blázon) alebo náhodné otehotnenie (čo už je na tebe, ako s tým budeš žiť).
Netreba zabúdať, že otec tam niekde bude a raz si môže dieťa nárokovať. 🙂 Takže raz sa môžeš naťahovať s nejakým chlapom a mať nervy na dranc.
@dismonika aj toto je fajn 😀 https://www.csfd.cz/film/256730-zamena/prehled/
@smutnaqueen neviem koľko je tu takých, ktoré si dupli, že chcú dieťa bez chlapa a hotovo, ale je tu dosť takých, ktoré sa ocitli v rovnakej situácii a ani nechceli. A z vlastnej skúsenosti - áno, je ľahšie vychovávať dieťa sama ako s debilom, ale cielene a plánované to takto riešiť je absolútne sebecké. Ty chceš a hotovo. Ty sa teraz cítiš ako na to máš, ale čo keď dieťa bude mať zdravotné problémy a ty zostaneš bez príjmu, bez pomoci? Od koho budeš žiadať výživné? Čo možné dedičné ochorenia? Čo keď sa raz otecko začne domáhať svojich práv? A x ďalších rôzne nepríjemných situácií. Dieťa má právo na oboch rodičov, nemá byť len rozmarom sebeckej ženy. A to nehovorím o tom, keď sa dieťa začne pýtať prečo nemá otca, kde má ocka, smútiť, plakať, cítiť sa menejcenné...
mam len otazku. z prirodneho hladiska treba na rodicovstvo dvoch z pohladu vyssej pravdepodobnosti zachovania rodu. v preklade necg sa ma kto postarat. ak nahodou by si ochorela/mala nehodu. su tvoje rodinne zazemie a vztahy take ze by sa o dietatko po tebe postarali? nevieme co zivot prinesie treba byt zodpovedna. ja mam manzela. ale mam aj sestry mam aj rodicov mam aj svokrovcov v kondicii viem ze ratolest by sama neostala.... mojmu manzelovi zomrela mama nahle ked mal 10rokov. mojej kamoske sa stalo ze jej mamka bola rozvedena. zomrela v autonehode. vychovavali ju krstni. kde by bola bez nich?
@amelia000 zabudla si na taký detail - že taký zazobanejší chlap nemusí byť zároveň aj štedrý dobrák, ale kľudne lakomý zmrd a vychcanejší ako tu pani “chcemdieťaahotovo”. O tom aké ťažké a občas až nemožné je vymôcť výživné od chlapov s nadštandardnými príjmami je tu popísané dosť. A taký zazobaný chlap má aj dosť peňazí na právnikov a súdy a ľahko sa môže stať, že panička ten svoj vydupaný módny doplnok uvidí akurát tak každý druhý víkend na 4 hodiny ...
@smutnaqueen ak nemas stastie na dobreho partnera, moznoze je chyba aj v tebe... Lebo ani moja zena nie je dokonala, nikto nie je. O tom to cele je, o kompromisoch a prisposobavni sa
@smutnaqueen a nerozmyslala si,ze mozno ty nie si loteria pre dobreho chlapa? Nevyzreta,sebecka osoba zjavne aj bez sebaucty. Upnes sa na dieta a to je podla teba spravne? Co je to dobry chlap? Lasku si nevynutis. V prvom rade sa zameraj na seba,nauc sa mat rada samu seba inak nemas sancu najst dobreho chlapa.
Aj moja kamoška čakala na toho pravého do 35 rokoch a teraz má 37 a krásne 3 mesačne bábätko.Ale tiež treba pozerať na vek.Predsa čím starší tým je to ťažšie s bábätkom.Ja mám 37 a malička ma 1,5 roka.Nie je to jednoduché.
@sissy27 co ziadat vyzivne,ale co ak natrafi na maniaka,ktory si bude narokovat na dieta a ona sa bude musiet o svoje vydupane dieta delit s chlapom a jeho rodinou? V dnesnej dobe si treba velmi dobre rozmysliet,s kym mat dieta. Pravnici a sudcovia by vedeli rozpravat,aki magori su dnes.
@sissy27 Darovať život nie je rozmar sebeckej ženy. Dieťa sa nemusí vôbec cítiť menejcenné, nie je to žiaden fakt. Môže mať pekný život, byť prínosom spoločnosti a byť vďačný matke za to, že mu ten život dala. Ako každé chcene dieťa, už len tým chcením je tam to hlavne - láska, ktorú mu dá. Sú deti, o ktoré sa otcovia nezaujímajú, aj tie sa všetky cítia menejcenné? Nie. Príklad: Jedna kamarátka vyrastala s mamou, otec sa nezaujímal a keď sa z nej teraz stala úspešná žena, zrazu sa ozval. Poslala do kelu takého otca.
Prepáč, ale tie zdravotné problémy a dedicne ochorenia. Aj tak máloktorý chlap to ustojí, ak je postihnuté dieťa. Takže s chlapom, či bez chlapa, uplna istota nie je nikdy.
Výživné nie je všetko, z neho sa nedá žiť a ďalej sa už nestarat. Takže si beztak musí poriešiť finančnú situáciu inak.
Ako na to asi vies - bud nechraneny sex, alebo darcovstvo. Zjavne si rozhodnuta, no skus zvazit naozaj vsetko este raz. To, ze chces dieta je sice fajn, ale 30r nie je ziandy zavratny vek aby si to musela ihned riesit. Dokazes aa o dieta postarat sama? Zvazila si financnu situaciu? Po materskej ti pride rodicovsky prispevok 200 eur, budes vediet z toho vyzit ty a dieta? Vies vobec, co je to byt na dieta sama? Odporucam ti porozpravat sa s nejakou slobodnou mamickou, poznam par takych ktore sa ocitli v tejto situacii nedobrovolne a teda maju moj obrovsky obdiv za to co vsetko zvladaju, samozrejme vela krat s pomocou rodicov/znamych. Tebe bude mat kto pomoct? Rozpravala si sa o svojom plane so svojou mamou? Dieta nie je rozmar, ktory len tak odlozis o par rokov. Uvedomujes si, ze aj najst partnera s dietatom bude ovela tazsie? Nehovoriac samozrejme o tom, ze svoje dieta dopredu pripravis o otca ( vyrastala som bez otca, tak viem o com hovorim). K moralnej stranke “nabuchania” sa neznamym bez jeho vedomia sa radsej nevyjadrujem.
@smutnaqueen myslis aj na to dieta? Ako bude vyrastat? Otazniky v hlave, neistota.
@bluka2 úprimne, od teba by som najmenej čakala, že budeš podporovať takúto vec. Zrejme nemáš poňatia o tom čo to znamená byť single rodičom alebo dieťaťom bez rodiča. Áno, deje sa to a častejšie ako by sme chceli, že zostane rodič na všetko sám, či už je chyba vo vzťahu alebo zaúraduje nešťastie, choroba... a buď si istá, že to vôbec nie je také ružové ako si to tu poniektoré maľujete, ani pre matku a už vôbec nie pre dieťa. Každé jedno má skôr či neskôr obdobie kedy sa pýta a kedy mu je ľúto, že nemá otca / mamu. Samozrejme to nebráni tomu aby z neho vyrástol šťastný a úspešný človek ale nechápem, čo niekoho vedie k tomu, aby cielene a vedome pripravil dieťa o kompletnú rodinu, o možnosť mať rodinu. Teda okrem už spomínaného sebectva. Ono aj bez jednej ruky sa dá šťastne žiť a predsa si ju nikto nedá len tak z rozmaru odrezať, že?
@sissy27 Presne, aj ja by som od teba čakala iny názor, ale tak čo už, nezhodneme sa na všetkom, snáď to nevadí.
Tá voľba nie je o tom "pripraviť niekoho o kompletnú rodinu". To dieťa ešte nie je - nemá na výber mat 2 rodičov alebo 1. Jeho momentálne možnosti su mať 1 rodiča alebo neexistovat. Ruku si mala pred odrezaním, ale tuto toho partnera nemá proste.
Pozri, niekto si to vie zariadiť, aby ten život bol prevažne ružový a teda, že to pekne prevažuje nad horšími casmi, ktoré su, ci už s partnerom / bez, s otcom / bez.
@sissy27 čítala som kopec príbehov od deti, od anonymných darcov. Je toho plný internet, aj literatúra k tomu. Sú strašne rozmanité tie príbehy. Niektoré deti to stále riešia, svoju identitu cez všelijaké DNA stromy a niektoré to nezaujíma, sú proste radi, že im niekto dal možnosť žiť. Záleží od osobnosti dieťaťa a od informácii, ktoré a ako mu ich matka podá
@smutnaqueen Ja som bola v tridsiatke sama. Po deťoch som túžila od cca dvadsaťpäťky. No NIKDY by som si nedala dieťa "spraviť". Ja mám skvelého otca, možno preto som svojmu dieťaťu otca odoprieť nechcela. Bola som ochotná byť bezdetná, nie sebecká a nepokorná=obeta. Som rodinný typ, takže deti som vždy chcela. No a potom zrazu prišiel ten pravý, pár mesiacov pred tým, ako som mala mať 31, a bolo to. Treba počkať na rodinný typ muža alebo sa naučiť byť sama. Poznám veľa detí vytrastajúcich bez otca, no sú to prípady. Je mi ich ľúto.
Vidíš, ženy čo mali milujúceho otca ti tu píšu, že ony by niečo také neurobili.. ja, keďže som takého otca nemala, by som to kľudne spravila.. čakala by som do 35, možno aj viac, ale keby som veľmi chcela dieťa a vyhovujúci partner nikde, spravila by som to.. ale nežiadala by som alimenty, ten muz by ani nevedel, že nejaké dieťa so mnou ma.. dokonca by som to nepovažovala ani za sebecké 🙂 človek musí hľadieť aj na seba
Keď to tu tak čítam, mám pocit, že kazdé dieťa sa narodí do harmonickej rodiny , kde sa stretol ideálny muž a ideálna žena, majú ideálne deti a žijú šťastne až do smrti. Ale v živote je to úplne ináč. Bohužiaľ teda.... ak by som sa rozhodla pre dieťa bez partnera, asi by to mal byt niekto, koho poznám a viem čo to je za človeka. Ale ! Neočakávala by som alimenty, podporu, pomoc. Nič, iba ja a to dieťa. Žiadne nároky a očakávania od druhej strany
@smutnaqueen jedine mozes ist na IUI najst si nato chlapa a urobit centre zo seba ,,milujuci parik,,
Ja poznám napr ženu, čo tiež nedala dieťa zapísať do RL, ani nepovedala otcovi o ňom atď.
Postupne sa akosi dostala do situácie, kedy bola bez peňazí atď... A zrazu už šla žiadať o výživné a pod. Takže súd nariadil testy otcovstva, manželku toho chlapa skoro šľak trafil. Teraz musí platiť, síce len 60 eur, lebo príjem naprd... ale musí... Syna síce vidieť nechce, bol tam proforma párkrát. Ale, je to dobrý šok pre rodinu a jeho rodinu.
Ale zas, nebolo to od nej úmyselne, že chcem dieťa. Skôr taká diskotéková náhoda.
@smutnaqueen kúp si radšej psíka
@airaw konečne rozumný názor a pohľad na vec. Ďakujem.
Vsetko sa da zvladnut s rozumom. Ale neviem. Nevhcem napisat ze ten ti chyba. Ale takto pristupovat k “vyrobe”-“kupovaniu” si dietata mi pride totalne nevhodne.
Takto ja ako matka v tvojom veku sa neopovazim absolutne ani pomysliet ze by som mala mat dietatko takto ☹
Neviem ake chces rady. Myslim ze aspon sama vies ako sa dieta “zrodi” a na to ti ziadna svojho manzela/partnera nepozicia.
@maryetta ani nechcem požičať muža od žiadnej 😂😂😂
@bluka2 este je otazka, ako vychova to dieta s postojom "vsetci chlapi su debili"... to aj dcerku bude viest v takom duchu? a syna v akom? davaj pozor, aby ta daka zenska nevyuzila? 🙂
v principe nie je taky problem prist k dietatu, preco pytat radu na koniku 😀 len tie pohnutky keby boli viac real- life-friendly... bola by spokojnejsia autorka aj pripadne dietatko.