icon

Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?

xlucia
9. feb 2011

... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?

terkamel
24. aug 2012

😉 suhlasim tomika ta radost aj je no ten paradox tyzden v praci a bum asi budem reklamovat ochranu no uz je neskoro ani vo sne ma nenapadlo ze budem ta vynimka dnes sa neda uz spolahnut nanic 😉

tomika
Autor odpoveď zmazal
terkamel
25. aug 2012

pouzivali sme kondom-viem ze 100% to nebude nikdy ale predsa-iny druh ochrany som nemohla zo zdrav.dovodov,sem-tam mi to pride aj smiesne aj majster tesar sa predsa raz utne a moj manzel dostal darcek na 40tku,dobre sa mi smeje ale co hlavne ze ten humor mi ostane ten asi budem potrebovat naj... 🙂

xlucia
autor
3. sep 2012

@terkamel ale budes mat krasne nasledky ako vynimka 🙂 . okate vonave 🙂 😎

nela30
28. jan 2013

halo je tu niekto?

syslica
31. jan 2013

@nela30 Ahoj, je tu niekto... podaktorí ešte len tretie zvažujú, iní čakajú a niektorí zas už držia v náručí ... a možno sa ich ešte zopár pridá, keď oprášime túto tému. 😉

nela30
31. jan 2013

jej vidim ze ty si v ocakavani...my zvazujeme, hlavne teda ja, tatik este nie je nalomeny uplne...raz by som chcela, potom zas nie...bojim sa ci to zvladnem, predsa starsia dcerka je dost narocne dieta...potom samozrejme aj praca....nechcem vypadnut z praxe, na druhej strane, ked sa o dva roky vratim do prace pochybujem ze sa dam na dalsie babo....tak neviem....potom si hovorim ze pracovat mozem aj potom do blba pri neustalom zvysovani sa dochodkoveho veku...atd, atd....neviem zatial, pre mna by to bolo idealne tak koncom roka...ked bude mat maly dva roky, zacat sa snazit o dietatko...aj kvoli cisarskemu rezu pred rokom...takze tak...stale nie som na 100%...

emita
31. jan 2013

@nela30 máš pravdu vo všetkom čo si napísala 🙂 pred rokom som nastúpila do práce a darmo že by som chcela také malé, voňavé, hoci aj urevané... 😝 teraz keď som sa zapracovala nemám chuť zas vypadnúť. tak len túžim a verím že raz na to príde čas a odhodlanie a budeme sa vytešovať. mám 30 tak si stále hovorím že ešte stíham. dúfam...
@syslica blahoželám!

anjelicek26
31. jan 2013

@syslica - gratulujem k tehu, my tiez ocakavame tretieho prcka 🙂 Uvidime, ake to bude xixi

A ze tema kedy je idealne mat tretie dieta? To nase sa nepytalo a kedze sa trafilo ako surodenci do juna, tak je to asi idealny cas 🙂

anjelicek26
31. jan 2013

@emita - ja som nastupila len teraz v septembri 😀 A otehotnela v septembri 😀 Sefku skoro piclo 😀 Ale nastastie klidek tabacek, vsetko dobre 🙂 Mat babo je krasne a vsade to tak beru 🙂 Medzi dcerkou a syncekom som robila 1,5 roka a teraz len par mesiacov, co uz... este sa narobime...

domique
31. jan 2013

My uz tretie mame viac ako 2 roky 😉 A podla mna je najidealnejsie mat deti co najskor. Cim je clovek mladsi tym ma viac energie. My sme si na tretie dietatko museli pockat lebo sa nam dlho nedarilo. Je to nase slniecko. Ale ked bude mat 18-nast tak ja uz budem stara babka xi xi a asi uz budem aj naozaj babka kedze staria dcera bude mat vtedy uz cez 25 rokov 😀

nela30
31. jan 2013

@emita no ved prave ten vek, ja mam 33, do tej 35 by som to mala stihnut....ak....

emita
31. jan 2013

@nela30 tiež si tak hovorím 😅

nela30
31. jan 2013

a tiez sa bojim ci to budem s troma zvladat, starsia teraz dost ziarli na synceka, ale zas bavi ma ta predstava velkej rodiny, hlavne deti ked budu velke mozu sa opriet jeden o druheho...my sme boli s bratom len dvaja, vzdy som tuzila po sestre, s ktorou by som si viac rozumela...

tomika
Autor odpoveď zmazal
tomika
Autor odpoveď zmazal
lotalujza
28. feb 2013

babulky a vsetky ste chceli tie 3 deticky, alebo ste tu take, ktorym sa nahodne pritrafilo jedno alebo dve pripadne aj vsetky tri.
lebo mam taky problem zistila som ze som tehotna. 2. a 3. babo prislo ako rana z cisteho neba ???
2. sa zadarilo pri kondome a 3. tiez tak nejak, lebo obcas pouzijeme pharmatex obcas kondom a obcas prerusovanu.
je mozne ze som po 1. porode plodna ako jablon?

tomika
Autor odpoveď zmazal
marissenka
3. nov 2013

ahojte.ja mam taku istu dilemu ako zakladatelka...v kuse byt doma tolko rokov,ale na druhej strane potom ten vecsi vekovy rozdiel..a obavam sa aj toho,ze po zabehnuti v neakej robotke uz spohodlniem a necham to uz tak.. 😒 ...s malou budem este vyse roka doma,to uz mi je dlho...uvazujem aj o tom,ze s dvomi detmi si skor najdem pracu,nez potom s tromi...ach jo...

r1000
8. dec 2014

ahojte ako to tu vsetko citam vase prispevky, baby tie ktore uz porodili ,tisko zavidim. ja strasne tuzim po tretom babetku, ta tuzba je velkanska. no ked sme sa s manzelom ropravali povedal narovinu ze nie. strasne sa mi chcelo plakat a bolelo to ze uz nebudem mamickou. ale musim sa s tym smierit , lebo ja sama nemozem chciet babo musime byt na to dvaja-))))
baby uprimne gratulujem k tretiemu babetku ,je to to najkajsie co moze zenu stretnut a zazit cely ten priebeh tehotenstva a aj po tom.
ja mam doma 5 a 2rocneho a babo by som chcela tak o dva rocky. chcela ale neviem ci sa mi podari manzela uz prehovorit, baby ak mate skusenosti ako ste manzela prehovorili napiste mi!!!!dakujem vam.
byvanie mame len jedine co sa manzel boji je ta neistota v praci, no ja vzdy hovorim praca bola a vzdy bude ako aj financie, tie niesu vsetko.
to ta moja velka tuzba, aj ked niekedy si poviem ci to zvladnem vsetko ale na to sme tu mi mamicky-)))

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
r1000
2. feb 2015

@anetkaadamko este nie moja ,dakujem za opitanie. uz mi s toho fakt sibe hrozne po nom tuzim.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
r1000
2. feb 2015

@anetkaadamko presne tak aj moj manzel ked toto povedal taka rana to bola do srdiecka. uz aka doba je aj kedysi bola zla doba, len to nebolo tak v telke vyvesene. a ludia zili a mali sa radi. presne co po nas ostane uz len makat do staroby a toto je posledne mat este raz malickeho spunta. len nasi manzelia sa boja , su bojkovia. som s toho na prasky boli ma to a aj hneva zaroven.
zmierit sa s tym neda-((((

r1000
2. feb 2015

@anetkaadamko ked vidim rodiny aj so 6detmi tak len zavidim , lebo ja som vzdy chcela mat velku rodinu. su ludia ktory nechcu mat deti , lebo su zvyknuty na iny luxus. ale ja mam vsetko ci byvanie , je pravda mame hypoteku ale da sa to zvladnut. no verim v kutiku srdiecka ze ho presvedcim. a drzim aj tebe palce

rebeca33
3. feb 2015

@r1000, @anetkaadamko Baby, ja som na tom takisto ako vy. Tuzba po tretom dietati a moj muz nechce. Som z toho dost priznam sa na nervy. ☹ Suri ma zial aj vek. A presne tie pocity, ze uz to najkrajsie mam za sebou? Viem, ze je to hlupost, rozum mi vselico hovori, ale pocity su uplne inde. Taka by som bola stastna... zial neviem sa o tom s muzom ani porozpravat. Ja som si veru aj poplakala a to riadne. Ak mate nejaky napad ako to zvladnut, sem s nim 🙂 .

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
r1000
4. feb 2015

@rebeca33 baby mne ostava uz len na manzela tlacit tak jemne, dat mu najavo ako to boli , ako strasne tuzim . jeho sny a tuzby su motorky, jednu ma aj v garazi. tak mu dam najavo ake je pre mna dietatko dolezite. posledny krat zazit to velke kruhove brusko, vsetko okolo toho, aj ked mi byvalo zle. a potom ten malicky anielik, ked uz mame deturence toto sa medzi nimi strati.
kazdy hovori ze ako to vychovas, ze to je vsetko dnes drahe. ale ja uz fakt kaslem co si kto misli, ja chcem byt konecne stastna. a posledny rok niesom v nutorne ma to hrozne ubija a boli. uz len sa opet s nim uprimne porozpravat ,drzte mi palce baby.
jedna kamaratka mi povedala kym mas moznost maj deticky, ona to presvyhla ma uz svoj vek ale keby mohla vsetko vratit mala by aj 5deticiek, teraz ma len jedno. a sustredila sa len na karieru a vzdelanie ale prisla o to najdolezitejsie mat a byt matkou. toto mi povedala a mala pravdu a tiez nech sa neponahlam od deti do prace, ze po rodicovskom budem uz makat 30rokov . nech si toto krasne obdobie uplne vychutnam a nech manzela prehovorim ,nikdy to neolutuje. boli to krasne slova-))))

rebeca33
4. feb 2015

@r1000 drzim palce ! Keby som sa aj ja vedela tak porozpravat...ale ja som len ticho. Tuto temu zacne vzdy len on a to pre mna konci placom.... akokolvek nad tym premyslam, neviem to uzavriet a vzdat sa toho. Nejde to. ..@anetkaadamko ip.

r1000
5. feb 2015

@rebeca33 nevzdavaj sa a skusaj stale , mozno to pochopi-))) drzim ti mocisko palce. a ako ste na tom s financiami? mozno sa toho boji viac ako dietata. to su chlapy.