Clostilbegyt - účinky a vaše skúsenosti
Ahojte idem 1krat na tieto tabletky nabehnut, mate niekto skusenosti a ake ? Mam šancu mat miminko?
@macka67 aj ja to tak mam. Minuly mesiac som brala clostyl 1.raz, tento mesiac som mala brat znova, ale s lekarom sme sa dohodli, ze to vyskusame striedat. Teraz budem chodit na folikulometriu a zaroven mi zoberie krv na 22. DC a uvidime ako moje telo reaguje bez liekov. Dal mi na vyber- bud to tahat 3 mesiace vkuse, alebo to skusit takto. Ze ma vela pacientok, ktore otehotneli prave v cykloch bez clostylu. Skus sa ho opytat na folikulometriu, ci by nebolo fajn to odsledovat aj takto. Drzim palce a na IVF zatial nemysli. Mas este 3 mesiace a to su 3 sance 🙂
@chillybubble no len to že mi sestrička povedala že mám až o tie tri mesiace naplánovanú kontrolu. tak som teraz zmätená z toho, kedy pichnúť pregnyl a tak. lebo môj gynekológ mi príde akoby všetky ženy boli na chlp rovnaké a mali ovuláciu presne v ten istý deň a tam sa ma snaží dostať. len keď ja som mala ovuláciu asi až 15 - 16 dc. a teraz bez kontroly nechápem ako bude vedieť, že sa už môže pichnúť pregnyl 😒 proste že to stačilo sledovať prvý cyklus s clostylom a podľa toho na tie isté dni cyklu mám zas užívať clostyl a pichať injekciu.. teraz ešte aj na školenie z práce ideme na dve noci, to budem 9,10,11dc. tak dúfam, že ovulácia nebude skôr. by sme to zmeškali 😠
@innather tak to gratulujem a ako dlho ste sa predtým snazili?
@macka67 no mne tiez sestricka povedala, ze si mam prist pre recept a hotovo. Ale objednala som sa k lekarovi na konzultaciu a povedala som mu, ze sa s nim chcem poradit o folikulometrii. Ze by ma to ukludnilo, keby som vedela ako moje telo reaguje a nebudem sa stresovat a domyslat si a merat teplotu a pod. Suhlasil so mnou, dohodli sme si dalsi postup a pravidelnu folikulonetriu. Skus sa stretnut s lekarom a neboj sa navrhnut nieco ine, pripadne sa ho spytaj, preco to netreba uz kontrolovat. Ak zareaguje tak, ze sa ti to nebude pacit, skus navstivit CAR a dohodnut si konzultaciu a folikulometriu tam. Netreba mat vycitky ani si robit zbytocne stresy. Si pacient s obcianskym preukazom, lekar s tebou moze hovorit otvorene. Nie som fanynka diktovania postupov lekarovi, ale je fajn sa s nim bavit otvorene aj o svojich pochybnostiach a obavach. Aj ja som mala blby pocit ked som tam isla na tu vydupanu konzultaciu a nakoniec to dopadlo uplne super. Sam mi povedal, ze dobry napad, skusime aj toto aj toto. Jedine co ma poprosil, aby som si nemerala BT, lebo sa na to budem zbytocne upinat a vies co? Mal pravdu. Tento cyklus na to kaslem a nenervacim sa desatinami stupna...
@chillybubble ja som si práveže keď som užívala clostyl BT nemerala, verila som doktorovi, že vie čo robí keď som chodila na kontroly. merala som si teraz v cykle bez clostylu aby som vedela či bola ovu a kedy očakávať ms a pekne mi to vyšlo. teraz ale budem musieť asi zasa merať keďže ma kontrolovať nebude to tak vyzerá.
@macka67 tak sa daj skontrolovat inde. Neda sa ti ist niekam do CAR? Pripadne sa ho skus na to popytat. Ja som mala CAR ako poistku keby mi moj lekar nerobil folikulometriu.
@natalia11111 asi rok, ale ja som vobec nemala ovulaciu, folikuly mi nerastli bez liekov
Baby pri folikumetrii ste mali akú výšku sliznice pri ovu?
Zienky ak mi pichne pregryl zajtra a muz ma ma prist piatok myslite ze s toho daco klapne ??
@chillybubble rozmýšľam, že navštívim tu v Nitre GynFiv ak sa mi teraz nepodarí otehotnieť.
@alaza ahoj ja idem zas zajtra na kontrolu tak uvidim ci budem mat folikuly aby mi mohol pichnut inekciu.. bojim sa.. budem ti velmi drzat palce!
@natalia11111 aj ja tebe bude dobre... no mne tento cyklus narastli nejako velimi rýchlo.. som necakala ze mi dnes pichne.. na pravej strane 21mm a na lavej strane 17 mm.
Tak mam dva folikuly jeden 15mm druhy 18mm a zajtra podvecer si mam sama pichnut ovetrille :D pytal sa ma ci nwmam stres v praci.. no kto v tejto dobe nema stres:D
Kočky pichali ste si niektorá sama pregnyl? 😲
@natalia11111 fuuu tak vzhúru do toho 😎 ja zajtra kontrolna folikul. tak som zvedava či praskli alebo nie. Ja by som mala asi problém si to sama sebe pichnuť 🤒
@alaza a tebe aj kontroluje ci prasklo? mne nie.. ak sa nepodari tak nabuduce sa vypytam na kontrolu prasknutia :D ten prvy cyklus som tak stresovala a sledovala sa, tento to uz nespravim, nejdem na to vobec mysliet :D ja o dám priatelovi, on stym nebude mat isto problem :D
@natalia11111 ano mne vzdy kontroluje či mi praskli vzdy tam chodim 2-3x podla potreby
@alaza a praskli ti vzdy? Ten moj doktor mi prisiel dost sklamamy ze to hned nevyslo ale ze niekto sa snazi aj 4 roky kym vobec dojde k doktorovi a ze ten cas leti.. to ma chxwl asi povzbudit ze to riesime po pol roku :D
@natalia11111 nie nie prvy cyklus mi nepraskol, druhy krat mi praskol až neskoro az ked mal 28mm, a tieto posledne dva razy mi picha teda pregnyl na praskuntie aby praskli vtedy kedy maju vhodnu veľkosť 20-24mm. A po kazdom raze ked odchádzam mi povie že.... už by som Vás nerád videl 🙂
@macka67 ja som si bola dat pichnut do ordinacie. Sama by som to nezvladla. Ak to vychadza na vikend, chod normalne na pohotovost aj so spravou od lekara a oni ti to pichnu. Pregnyl sa zaraba a ak s tym nemas skusenosti, tak sa s tym ani zbytocne netrap

Baby ale mne to nasadil tak, že jeden mesiac beriem clostyl, na ďalší nie, potom zas clostyl, zas pauza... teraz idem na ten druhý cyklus s clostylom. Mala som určite ovuláciu aj v cykle bez, merala som teplotu a pekne mi to vychádzalo. A mám PCO, teda teraz momentálne som 3 mesiace po laparoskopii tak mi to tam dodierkovali tie vaječníky moje úžasné. No ale už len 3 mesiace a keď nič tak asi ma pošle na IVF 😢