Čo by ste poradili páru, ktorému sa nedarí počať bábätko?
Je to veľmi citlivá a osobná vec medzí 2 ľuďmi, pokiaľ sa vyslovene nepýtajú rady odporúčam nemiesat sa a nedávať nevyžiadane rady aby si ich neranila.
Necakat na zazrak roky rokuce,ale ist na poriadne testy a najst a riesit problem...
Necakat na zazrak. Neupinat sa na myslienku aby to bolo stoj co stoj prirodzene. Nestracat roky “overenymi babskymi radami”. Nehanbit sa ist do car.
Nestracat cas cakanim - ist si pre pomoc k lekarom. A nestracat nadej, nikdy to nevzdat. Raz mi jedna lekarka povedala, ze “deti nema len ten, kto to prilis skoro vzdal”. Rozhodla som sa tomu verit 😉 oplatilo sa. A dopriat si oddych, najma psychicky, vo forme nejakej prijemnej aktivity, ci uz je to divadlo alebo trebars rafting.
CAR a netrapit sa… nikdy som to nezazila, nuz viem sa vcitit, mali sme v rodine…
Z vlastnej skusenosti..vsetko k tebe pride v ten spravny cas.nic sa neda uponahlat ani sex nasilu za ucelom cisto parenia vztahu neprospieva.prva dcera trvala 7 rokov a druha rovnako 7 podla.lekarov som neplodna vez jedneho vajcovodu ovulacia neprebieha.a pozrime ho bez liecby len z lasky mam za chvilu uz dve deti. priroda je velmi mocna a nic sa nedeje nahodou.su zeny na ktore staci pozriet.potom take
ktorym staci trochu pocitat.a.potom este ta dalsia
skupina ktora na otehotnenie potrebuje asi spravnu konstelaciu hviezd a 4 slnecne
erupcie aby sa vesmirne sily spojili.priroda je velmi mocna ale pre tych nedockavejsich je tu vzdy moznost asistovanej reprodukcie.nevieme.ako.dlho sa snazite aky mate vek aky je vas zdravotny stav ale v mojom okoli je tolko parov s tymto problemom ze je uz takym standartom drzat hubu a tejto teme sa velkym oblukom vyhnut.a nastastie to zacinaju pomaly chapat aj tie starsie generacie. Zaklad.je jasny ak.sa.do 2.rokov prirodzene nezadari je cas ist k lekarovi a hladat pricinu
6m nic a uz sme klusali do centra asistovanej reprodukcie na testy ,vysetrenia. Kym sme sa dostali k umelemu oplodneniu ,presli 2 roky. Neviem ako dlho sa snazite,ale ak viac ako rok, ihned by som tam sla. Ja. Ja nie som ty. Drzim palce. A ziadne rady nehladaj, nepocuvaj,staraj sa o svoje zdravie a svojho muza, fyzicke i psChicke.robte ako citite..
Čím skôr ísť do CAR. Nestracaj čas odporúčaniami kamosiek a známych že sa to vyrieši banskými radami, cajikom či návštevou nejakého ľudového liečiteľa
Ale zveriť sa so rúk lekárom - odborníkom
Podla veku. Ak je to napr do 30, tak by som skusila mozno cinsku medicinu, akupunkturu,.. na nejakeho polroka max.
Inak urcite lekari.
Ísť do CAR, mať dobré hobby a neupadať do depresie.
Ďakujem každej jednej z vás za každú správu ktorú ste sem napísali, ja som si v podstate asi ani neprišla po rady.. len som si asi potrebovala prečítať pár povzbudivých slov.. Nesnažíme sa ešte tak dlho ako tu niektoré z vás napísali, ani si neviem predstaviť aké to pre vás muselo byť..ťažko mi je počúvať občas tie hlúpe rečí ľudí v okolí ktorí sa neustále pýtajú na túto tému a nemajú ani trochu sebazaprenia aby sa tej otázky zdržali. Neskutočne ma to unavuje a vyvíja to na mňa taký tlak, že sa potom cítim že ja nie som dosť. Ja neviem, či všetci čakali že to bude za mesiac na 100% vybavená vec, ale u nás nie je. Nie je to ešte ani celý rok čo sa snažíme, sme mladý pár, ale z tých rečí mi je už fakt zle, normálne mám pocit že každý očakáva že to vyjde hneď na 1x.. Tie ich reči ma privádzajú občas na také myšlienky že už fakt mi je z toho nanič... A potom sa človek opýta na túto tému tu, medzi ľuďmi ktorí očividne chápu aké to je a zistí, že vlastne je na tom ešte viac než dobre, zistí že ľuďom to fakt trvá aj pár rokov a že nie ja som pomýlená keď som nerátala že sa to podarí okamžite, ale tí, ktorí sa ma na to nonstop dookola pýtajú.. Verím že bábätko príde vtedy kedy bude mať prísť. Len fakt čakám na to, kedy si ľudia uvedomia že toto nie je téma na ktorú by sa mali pýtať nech má človek 20 alebo 40. Ďakujem žienky ešte raz, že ste ma trochu uzemnili a potvrdili mi že nie ja som na omyle v tomto, ale oni.
Veľa robi hlava...sama o tom viem svoje ...síce deti už som mala ,no po MA sa nedarilo skoro rok...jednoducho keď som sa na to vykaslala ,tak som otehotnela a na izbe v nemocnici sme boli 4 ,čo rovnsko...síce to boli orvorodicky . Jedna sa snazili 3 roky a keď si povedala,že už na to kašle prišlo to...
Samozrejme ak je nejaký problém, tak je to iné. Ale ak ste obaja zdraví...nechať to ísť...
Veľmi držím palce
Nám sa nedarilo necelé 2 roky tak sme išli do CAR kde nám porobili vyšetrenia a zistili ze nemáme žiadny problém pre ktorý by som nemohla otehotnieť. V novembri som bola na HyFoSy a stále sa smejem ze to tam asi nejako prepchali lebo pred Vianocami mi vyšiel pozitívny test 🙂 Ja som to už neriešila, vypustila som to z hlavy (stavali sme dom tak starosti až az) s Dr sme sa dohodli ze v januári prídeme na IUI a uvidíme ci sa podarí alebo nie. Už sme chodiť nemuseli 🙂
Ísť do CAR dať sa vyšetriť 😊 držím palce
Ist do CAR à nechať sa poriadne vyšetrít
sex 👍
Neviem ako to sama sa nevyznám ,ale ja som sa snažila dlho fakt roky a nič ,,a zadarilo sa v 30tke aj to mi zistili štitnu žlazu ,,začala som brať lieky ,,ale od pôrodu prvého ubehlo 8rokov syn má 8 a nič doteraz ,,,a chceli sme aj chceme dáko sa nebránime no nejde to vôbec ja neviem poradiť ozaj ísť k dr a dáke hormóny len nasadiť ,možno bude dobre
Podla veku, ak ste mladi daj si kludne dalsi rok, ak ovsem netuzite hned po dietati. Ak mate sex pravidelne nie je to treba, ale sk nie je potrebne vediet kedy mas ovu, dobre si je merat bazalnu teplotu pripadne ist ku gyn na folikulometriu, kde uvidi ci ovu bude. Ak sa nezadari klasika opat gynekolog zakladne testy popripade s nim a hormonami podporit ovu a ked ani tak tak potom do centra a predtym poriesit vysetrenia. Ja zial patrim k tej menej stastnej skupine, kde sa trapime uz coskoro 6 rokov a stale bez babatka, ak vobec.
Aj v mojom okoli su kocky co im to klapka na prvu supu ale aj take co o rok, dva. Silno drzim palce! Nas sa to uz nikto nepyta po tych rokoch kedy bude, ale vzdy som len odvrkla je v plane a hotovo, ludia ani nevedia ake pocity tieto otazky mozu vyvolat
Ak by o radu požiadali,dala by som im ju. Nakoľko sme absolvovali umelé oplodnenie, ktoré bolo viackrát neúspešne a nakoniec vyriešili adopciou, povedala by som im iba náš príbeh za dieťaťom. Inak by som sa do toho nemiesala. Sama som neznášala, keď sa iní starali, boli múdri ako rádiá a a prepáčením o tom vedeli veľké guľové, ked si tým neprešli.
Poradiť by som si dala od páru, ktorý by vedel o čom je reč a prešiel si rôznymi peripetiami na ceste za dieťaťom.
my nemame babatko, uz ani neviem kolko rokov preslo odkedy sme sa rozhodli, ze si nebudeme davat pozor. Aj vysetrenia mame, aj vieme dovod preco sa asi nedari. Umele oplodnenie sme najskor riesili, ale uz to nechceme. Prestala som to uplne riesit. Ked sa ma niekto opyta, kedy budem mat dieta, odpovedam, ze neviem, ale asi nikdy 🙂
@mimirka32 adoptovat nechcete
Zvážiť adopciu .
My sme nemohli mať hneď po svadbe 3 roky dieťatko. Som veriaca.
Obetovala som pravidelne toto utrpenie a tento kríž Bohu nech si ho on použije a prosila stále za uzdravenie na každej sv omši.
Chodili sme na modlitby za uzdravenie, modlila som sa pompejsku movenu a pri relikviach svätých, prosili sme aj BL.rodinu Ulmovcov.
Po 3 rokoch sme uz nevideli veľkú nádej a ani lekári nám ju vobec nedavali tak sme sa rozhodli pre adopciu bábätka.
Po 2 mesiacoch ako sme to začali riešiť sme si nasli na teste najväčší zázrak v našom živote - čiarku na teste.
Nemohli sme uveriť vlastným očiam.
Momentálne sa tešíme z nášho pokračujúceho vysnívaného tehotenstva.💖
@melany444 gratulujem a želám veľa veľa zdravia obom ❤️

Pytaju si radu?