Čo vám pomohlo otehotnieť?
Poraďte, máte nejaké rady, čo vám pomohli otehotnieť?! Nedarí sa a nedarí .....
ahoj aj mi sme sa snazili otehotniet skoro 2roky nic potom som otehotnela a v 7tyzdni potratila samozrejme ma cistili psychika hrozna potom mi dala doktorka antikoncepciu na 3mesiace a o 2mesiace som ostala tehotna mame krasnu 6rocnu dcerku druhe prislo hned
určite zmena životného štýlu ... ja som otehotnela a v 3 mesiaci potratila, kvôli obrovským stresom v práci 😠 (veľmi zlý pocit, asi najhoršie, čo som v živote zažila), vôbec ma nečistili, vyčistilo sa to pekne všetko samo ... teraz som opäť ... dúfam, že všetko pôjde tak ako má 🙂 ...treba zaradiť veľa zelenej listovej zeleniny do stravy a pivovarské kvasnice. Droždie nie každý zvládne, ale pangamín je veľmi vhodný, nedá sa ním ani predávkovať a je dobrý tiež proti komárom 😎 Držím palce všetkým snažilkám 😉
Ahoj,taktiež sa mi nedarilo otehotniet.....vyskúšala som všetko......Doktor mi hovoril,že som v poriadku,ale mala som napadnuté vaječníky,čo som zistila až neskôr 😒 ......Až kým som nezašla na čínsku medicínu bolo otehotnieť takmer nemožné ....bola som na takzvané moxovanie (niečo také ako akupunktúra,len do teba nepichajú 🙂 ).....Je to trošku bolestive,ale da sa zvladnut a naozaj to pomaha...... Pomaha aj ina alternativna medicina, prírodne lieky,ale musíš natrafit na spravneho alternatívneho lekára.......... a určite aj životospráva........ Telo musí byť pripravené na tehotenstvo zo všetkych hľadíst - aj fyzického aj duševneho...........držím palčeky 🙂
prvy raz v zivote dvojtyzdnova dovolenka pre nas oboch, ani jeden sme na pracu ani stres nepomysleli a bolo to 😉 drzim palce
úspešné skončenie štúdia na výške a hneď na to som aj dal výpoveď v práci, kvôli stresom a šialenému tempu v ktorom sa tam fungovalo...a podarilo sa ani neviem ako...jednoducho treba mat kludnú hlavu 😉
dať výpoveď v práci 😀
Ahoj, myslim, ze na to vplyva viac faktorov. My sme sa tiez smazili a neslo to, potom mi mama poradila, ze mat styk den a dva dni pauza, ze tie spermije su rychlejsie, tiez po styku sa snazit lezat, popripade nat nohy vylozene a v praci ziadny stres. Drzim palce, aby to co najrychlejsie prislo. 😅
vystresovat sa inym problemom ako plodenim :D u nas zabralo dvakrat :D
@vierazit198 jasne ze to mohlo byt kvoli stitke, stitka vytvara vsetky potrebne hormony, to ze si vysadila lieky si spravila najvacsiu somarinu aku si mohla, trebalo ti mozno este zvysit davku a nie vysadit lieky..uz to nikdy nerob a take zasahy konzultuj s lekarmi !
Ahoj nam pomohol pokoj v rodine,a to ze sme zmenili miesto pobytu 🙂
poloha odzadu 😉
Nám poradil urológ 5 dní pred ovulkou sa nemilovať...Pretože síce sa spermošky tvoria stále, ale aby boli dostatočne silné... 😉 Po jeho rade sa nám podarilo otehotnieť hneď v prvý mesiac...dovtedy sme skúšali 6mesiacov po 2 dňoch aj presne na ovulku a nič...
Ja som prave zistila, ze cakame druhe babo...o prve sme sa snazili 3 mesiace....viem ze ten mesiac sa nam podarilo tak, ze som mala orgazmus az tesne po muzovi....tie stahy pri tom zrejme nejak nasaju spermijky dovnutra....a tento mesiac sme to praktikovali zakazdym, ked sme sa milovali a ono to zrejme asi fakt pomaha, lebo som na prvy sup tehotna....skuste to....
no ja som prave zistila ze som skoro v 6 tyzdni snazili sme sa asi pol roka a tristvrte neberem antikoncepciu .. neviem konkretne čo mi pomohlo ale brala som kyselinu listovu jeden mesiac .. nič ... potom som si kupila baby plan od calibrum .. brala som ho bez kyseliny lebo on kyselinu obsahuje .. nič .. ten sa mi minul tak som brala dalej tu kyselinu a pila som alchemilkovy čaj .. dva tyzdne od prveho dna menštruacie potom pauza no pila som ho skor preto aby mi upravil cyklus lenze je to bylinka plodnosti :D a dalšie kramy uz neprišli 🙂)) a ešte sex som mala kazdy druhy den 🙂 s vynimkou kazdy treti 🙂 kazdy den ze sa to nema lebo spermie nemaju čas dozriet a aj tak v tele ziju ešte tri dni takze to vychadza akurat 🙂
Ahojte...som tu nova...s manzelom sa pokusame o dieta asi 8 mesiacov a nedari sa...problem je u nas aj v tom, ze manzel chodi na tyzdnovky, takze je doma od piatka do nedele...zatial sa tym upokojujem, lebo chapete, malo kedy sa nam podari, aby som mala plodne dni cez vikend, ak vtedy nemam dokonca menzes...ale zacinam sa bat, ze co ak to tym nebude?...u gynekologicky som sa nestretla s pochopenim, prave z toho dovodu, ze manzel je prec, takze pre nas rady ako sex kazde 2-3 dni su nezmyselne...neviem co robit..ci mam prestat na to mysliet a zmierit sa s tym, ze mozno to fakt bude dlhsie trvat, alebo si robit starosti...mate niektora podobnu skusenost? 🙂
snaim sa uz 3a pol roka anic posla som k doktorke a ona ma nechcela vy setrit ani poslat na ziadne visetrenia ze som mlada tak povecte mi kam mam potom ist hm ked doktori ma odmietaju tak sa majte 😠
gynex kvapky
casto, s radostou, a mozno nejake vitaminy 🙂
caute aj sa pripajam a hned sa aj spytam moze aplikacia rakytnikoveho oleja - obcas pocitujem po sexe diskonfort - posobit ako antikoncepcia, resp. neznizuje to sancu otehotniet ked sa tam obcas natriem?
sex
Mne este nie, my sa stale snazime, ale mojej najlepsej kamoske pomohlo:
1: sledovanie ovulacie ovulacnym testom
2: volne spodky u chlapa - drzat gulk yv chlade 😎
3: nevstavat po sexe z postele
4: pila alchemilku
5: potom papala Inofolic
6: medzitym navstevovala doktorku, ktora jej potvrdila ovulku a ma ist na to🙂
A podarilo sa! 🙂
ahojte,žienky my sa s manželom snažíme 2roky aj 7 mesiacou a stále nič. Už sme vyskúšaly nosifol,rozne bylinky a stále nič. Nedávno my doktor oznamil že mám zvýšený hormon prolaktín ale že vraj je to v norme a možme sa nadaléj snažit. Lenže ja už som zufala a stále na to myslím. Poradte mi prosím...
Mne po roku snazenia poradil kamarat sedacie kupele alchemilka a praslicka. Po skonceni menzesu dom si ho kazdy den robila az do ovulacie a podarilo sa na 2. mesiac. Teraz som tehotma znova a tiez sa podarilo hned na 2. mesiac. Kamarat ma uz zopar takychto uspechov😉 Vyskusaj a uvidis. Nie je to nic narocne. Ak to do par mesiacov nepojde, navstivte CAR, mizno je to nejaka blbost, co sa da vyliecit za kratky cas. Drzim palce😉
podľa mňa to je všetko v hlave robí to psychika človeka..keď niekto chce silou mocou otehotnieť jasné že sa nepodarí až na veľmi veľa pokusov...netreba na to myslieť ...a netreba to ani plánovať ...mi sme neplánovali vôbec a ani som si nemyslela že budem mať dieťa akurát teraz keď som to najmenej očakávala ale neľutujem mám prekrásneho zlatého synčeka ktorého nadovšetko milujem a som rada že ho mám teraz si už neviem bez neho život predstaviť ...inak pomaha aj zmena prostredia niekam odcestovať vypnúť a zregenerovať sa odohnať stres a frustrovaných ľudí okolo seba 🙂
@naaka1422 skusala si alchemilkovy caj? strasne vela ti spravi psychika,prestante planovat,clovek mieni pan boh meni.nam sa nedarilo rok a uz som bola zufala,uz som chcela zacat riesit testy(spermiogram atd.) a potom som si povedala ze treba tomu nechat volny priebeh.za mesiac som mala dve ciarky na teste.plakala som od stastia.
Ahojte, rada by som napisala svoju radu, kedze sme sa snazili presne 3 roky a 3 mesiace a dnes som v 13 tyzdni. Neda mi nechat si to pre seba 🙂 My sme odmietli umele oplodnenie, takze sme sa snazili len prirodzenou cestou a babo je na ceste. Obaja sme mali vynikajuce vysledky: manzel spermiogram aj moje vajcovody 100% priechodne. Moj prvy hormonalny profil (ktory mi urobila moja gynekologicka zaoberajuca sa neplodnostou) vysiel bez jedinej chybicky. Mam celiakiu, tak som si dala spravit aj testy na reprodukcnu imunologiu - pri autoimunitnych ochoreniach byva problem s protilatkami - ale vysledky boli vyborne. Kontrola zrazanlivosti krvi - vyborne. Jedine, co sa naslo, bola u mna nizka hladina zeleza a vitaminu D na zaciatku snazenia. Brala som terapeuticke davky a na najblizsej kontrole to bolo ok. Napriek tomu, stale sa roky nedarilo. Uz sme nevedeli, co robit, tak sme zacali este viac sportovat, pili sme kazdy den smoothie, isli sme na oddychovu dovolenku, jedli sme na kila ovocia, zeleniny a vyzivovych doplnkov. Spravila som si polrocnu kuru s Wobenzymom (5-0-5), kuru s vceliou materskou kasickou, kuru s inofolicom/ folandrolom, alchemilkovu/ kotvicnikovu kuru. Kupili sme aj lubrikacny gel, ktory zlepsuje prostredie pre spermie, jedli sme vitaminy, nenasytene mastne kyseliny, asi pol roka som brala preventivne utrogestan, ale NIC nezabralo. Absolvovala som este niekolko hormonalnych profilov a aj tie boli ok. Zijeme v zahranici, ale vsetky vysetrenia som si dala robit doma. Jediny problem, ktory som na sebe zacala casom pozorovat bolo to, ze ma zacali bolievat prsia od ovulacie do menstruacie. Povedala som to kazdemu lekarovi, ale nikto to nebral vazne. Skor som mala pocit, ze si v duchu tukaju na celo. Bola som u viacerych gynekologov, lebo ta moja odisla na matersku a kazdy povedal, ze som zdrava a v 2 centrach asistovanej reprodukcie (z cudziny sa mi lahsie vybavovali terminy na vysetrenia u nich) mi povedali, ze ked sa tak dlho snazime, uz nam nic nepomoze, len umele oplodnenie. Chcela som si dat spravit pre istotu folikulometriu, ale na to som musela mat este jeden hormonalny profil. Boli sme prave na Slovensku, tak som si dala prvu cast urobit doma podla toho, ci mi povedal lekar. V druhej polke cyklu som uz musela odist do zahranicia, tak som tam isla za vseobecnou lekarkou, nech ma posle na krv. Ona sa pozrela na tie hormony, co mi kazali zobrat a povedala, ze mi nedali zobrat prolaktin. Ze ona ho povazuje za dolezity, lebo ovplyvnuje ovulaciu a ze ci nahodou nie som vystresovana z cudziny a ci ma nebolia prsia. Skoro som odpadla! Povedala som jej ze ano. Takze ona navrhla, aby zobrali aj prolaktin. O par dni prisli vysledky, vsetko bolo v norme, len prolaktin bol malinko zvyseny. Aj tato lekarka to uzavrela tak, ze tak malo zvysena hladina nemoze sposobovat neplodnost. Napriek tomu, ze som si myslela, ze o neplodnosti viem vsetko, zistila som, ze o prolaktine mi nikto nic nepovedal. Skontrolovala som si spatne vsetky moje minule hormonalne profily, prolaktin mi zobrali len v tom prvom a vtedy bol v norme - asi sa pod neplodnost v tej dobe podpisal nedostatok zeleza a Dcka alebo ine faktory. Casom som sa vsak z tej neplodnosti/ cudziny asi tak vystresovala, ze mi prolaktin stupol (je to hormon, ktory stupa pri strese) a zacali ma boliet prsia. Tu na MK som zistila, ze existuju zeny, ktore nemaju ziadne priznaky a napriek tomu maju zvyseny prolaktin. Precitala som o tom vsetky clanky a vsade sa pise, ze my, zeny, mame prolaktinovu epidemiu 🙂 Bola som stastna, ze sa na nieco po rokoch prislo, tak som zavolala tej svojej prvej gynekologicke, ktora mi prolaktin dala zobrat este pred 3 rokmi a je stale na materskej a opytala som sa jej, co mam robit. Odporucila mi liek Agnucaston, kazdy den 1 tabletku a ak nezaberie do 3 mesiacov, dame nieco silnejsie. Otehotnela som v prvom cykle! Zistila som, ze na Slovensku sa to bezne nedava zobrat, nezobrali mi to v ani jednom centre asistovanej reprodukcie ani nikto iny, len ta jedna lekarka pred 3 rokmi. Hlavne, ze vam povedia, ze uz musite ist na umele oplodnenie. Na nikoho sa nehnevam, lebo to beriem tak, ze Ten hore vie, kedy je spravny cas, ale jasne, ze by som babatko prijala uz pred tromi rokmi. Na druhej strane poviem, ze sme za ten cas s manzelom stravili krasne hodiny rozhovorov, sportu, oddychu, telky, pohody aj modlitby a nas vztah sa tou bolestou este viac upevnil. Dnes sa kazde rano budim s manzelovou hlavou na bruchu, ako sa prihovara babatku a myslim, ze si nas vztah vsetci traja vychutnavame plnymi duskami 🙂 Tak len nestracajte nadej, hladajte riesenia, opakujte aj tie vysetrenia, ktore boli s dobrymi vysledkami. Medicina je dnes na vysokej urovni, vela veci sa da liecit. Drzim vsetkym palce a ak viete o nejake teme, kde toto mozem este napisat, tak dajte vediet 🙂 PS: budem sa snazit pisat kratsie 🙂
@mariatobi velmi krasny pribeh je obdivuhodne,ze vas to este viac zblizilo drzim palce nech to ma stastny koniec 💜
chcem otehotnieť, zatiaľ sme sa pokúšali len 3 mes. a nič, len mám už roky tak neviem, či sa podarí. doktor povedal, že až keď po roku nič, ale čo som u neho min . 10 rokov ani raz krv mi nebrali na žiadne hormóny len viem, že štítnu mám a to chodím inde. mám u neho ostať? robí len preventívky , sono áno , ale viac nie..? 🙄 🙄 🙄
Iny muž...

mne pomohlo nemysliet nato že chcem otehotnieť 🙂 psychika robí svoje 😀 a este sem tam daka kyselina listova 😉 držim palce