icon

Digitálny teplomer a meranie bazálnej teploty

paskolinka
9. feb 2014

Dievčatá čo meriate BT digitalnym teplomerom, ako ste spokojné s presnosťou? Ja som začala tento cyklus merať a v podstate to vychádza ok, je vidieť vyššie teploty po ovu a nižšie pred ovu. Ale aj tak nie som si istá, či to čo nameram je aj pravda 😒 lebo dnes napr. som mala 36.47, zdal sa mi to byť veľký skok oproti predošlému dňu, tak meriam este raz a ono že 36.67 😖 kukam na to ako puk, tak že este raz a bolo 36.48 a štvrtý pokus 36.70 alebo take cosi... Nie su tie rozdiely príliš veľké? Meriam v ústach. Ortutovy teplomer nechcem skúšať, lebo čo ked s tým zaspim? Nechcela by som potom vypluvat guľôčky ortute 😀 Je možné, že si zakaždým dám ten teplomer trochu inde pod jazyk alebo inak zavriem ústa a už je teplota iná?

Strana
z3
blienkal
18. feb 2015

@katkatonkova - prosím ťa ako s nim meriaš, dnes mi prisiel ale trosku som z toho mimo lebo po par sek. zapina ale pisu ze este dalsiu minutu nechat lebo stale meria ale potom uz nezapipa iba blika a meria stale a viac ako minutu tak kedy mam vediet ktora teplota je spravna... ked sa neustaluje... ty beries do uvahy hned tu prvu po zapipani??

blienkal
18. feb 2015

@sebyouk a @zuzankaa0102 - aj ja som ho objednala z mall - geratherm. Merala som 4cykly s teplomer. na 1desat.č. a teraz chcem merať týmto presnejším ale trošku som z toho zmätená... Zuzanka este ti asi neprisiel, či?

zuzankaa0102
18. feb 2015

@blienkal ano uz dosiel pouzivam ho asi sest dni. Ked zapipa stopnem si este minutu a tuto nameranu teplotu si poznacim, a takto to robim kazdy den. Podla mna je na tebe ako si to das ty len meraj potom vzdy rovnako dlho. Preco si zmatena?

katkatonkova
19. feb 2015

@blienkal ahojky...ja uz nemeriam... 🙂 🙂 🙂 .....merala som vzdy dole len chvilu...ked zapipal tak uz som nemerala....

blienkal
19. feb 2015

@zuzankaa0102 - z toho merania 🙂 ktoru hodnotu brat ako finálnu. Zrejme to otestujem, spravím pár meraní skúšobných podľa starého teplomera. alebo ako hovori @katkaronkova - zapipa a hotovo 🙂 ďakujem za info žienky. 🙂

ivca88
19. feb 2015

Necitala som vsetko - takze prepacte ak tu tu nuekto pisal 🙂

ja mam tiez "speci" teplomer ...ten debil pipa po 8 sekundach ze domeral.... a tak som.sa naucila ze ho aj po zapipani stale necham merat 🙂 cca 1 minutu...

zuzankaa0102
19. feb 2015

@blienkal alebo zacni pouzivat novy teplomer od noveho cyklu. Podla mna nemeraj viackrat za sebou. Raz odmeraj zapises a ides dalej ;) tak mne napr minutu po zapipani ukazalo o cca 0,2 stupna viac co je dost. Preto treba stale rovnako dlho merat

zuzankaa0102
19. feb 2015

@ivca88 ja to robim rovnako ;) mne to aj v lekarni povedala sice pri klasickych digitalnych ze je lepsie este pockat aspon minutu po zapipani... 🙂

blienkal
19. feb 2015

@zuzankaa0102 zacinam praveze novy cyklus merat,asi to tak spravim - zapipa a šmitec 🙂

domkagucci
8. mar 2016

Ahojte baby chcela by som sa opýtať či je do možné aby som mala plodné dní od začatia menštruácie 25 deň až po 31? A plodné sú vtedy keď mám najvyššiu teplotu že?

magdushhh
22. sep 2016

ahojte. viete mi prosim v skratke vysvetlit ako funguje to meranie bazalnej teploty, resp. ako viem, ze kedy je ten SPRAVNY cas na otehotnenie?
Dakujem

darja12
28. júl 2018

mne zapipa už po 50 sek, je to ok?

Strana
z3