icon

Dlho sa nám nedarí bábo, sme zúfalí. Čo pomohlo vám?

lula999
2. sep 2022

Dobrý deň. Podobnú diskusiu som vytvárala už niekoľkokrát...no nikdy to nebolo špecificky...s partnerom máme po vyšetreniach, sme v poriadku no bábo sa nám nedarí rok a pol. Upadam/e do beznádeje. Je tu prosím niekto, komu pomohli nejaké vitamíny/ lieky alebo čokoľvek? Áno, viem, že je dôležité nesústrediť sa na to, no je to ťažké aplikovať v praxi. Ďakujem za akúkoľvek radu.

Strana
z2
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
melany4
2. sep 2022

@lula999 nám sa nedarí viac ako dva roky a nič nám nepomohlo 🥲

thereisabear
2. sep 2022

@lula999 pomohlo ivf, tiež nám nič nezistili

mikadooo
2. sep 2022

@lula999 bábo sa nám nedarilo 3 roky. Po roku snaženia sme sa dali vyšetriť. Keďže bolo všetko ok, dali sme si deadline, ak do vtedy a vtedy neotehotniem, tak ideme to riešiť za asistencie lekárov. Prestala som sa sledovať a prišlo to, ale teda - nebolo to vôbec hneď... Otehotnela som cca 10 mesiacov pred "deadlinom". Deadline bol moje konkrétne narodeniny 🙂. Držím vám palce! Aha, ešte dr. môjmu mužovi poradila čosi na lepšie spermie, nejaký výživový doplnok ale už si žiaľ nepamätám, ako sa volal, bolo to už takmer 12 rokov dozadu... Profertil? Alebo tak nejak. Každopádne, môj muž si myslí, že to bolo preto, že ho poctivo užíval (2 roky 😁). Ja som skôr toho názoru, že psychika je mocný čarodejník.

00momo
2. sep 2022

My sme sa pokúšali viac ako 2 roky a pomojlo nam Tiande

roja01
2. sep 2022

Ja som pocula, ze pomohol Gynex od firmy Energy. Vraj boli vybrane 2 davky a po 8 rokoch sa zadarilo.
A inym, ze vraj pomohlo cvicenie podla p.Mojzisovej.

emasss111
2. sep 2022

@lula999 ja som presvedčená, že nám pomohli ricinove zabaly.... Za vyskúšanie nič nedáte, ricinovy olej stojí cca 6 Eur v DMke ☺️

sudocek
2. sep 2022

@lula999 nám sa nedarilo skoro 10rokov. A pomohol nám Fertil up.

mishkamishka
2. sep 2022

nám pomohla účinná látka z folandrol a inofolic. Inozitol. Tam sú dva gramy, mm kúpil iba ten (to je vitamín skupiny B), to sa dá kúpiť online samotné a na zahraničných weboch vykoumal, že najlepšie výsledky pri 6 gramoch denne. Tak sme si obaja dávali. od začatia s inozitolom do mesiaca tehotná. predtým 6 mesiacov intenzívneho snaženia nič.

lamonita
2. sep 2022

My sme mali MA a potom sa 2,5 roka nedarilo. Šli sme do CAR. Robievali mi tam folikulometriu a raz Dr povedala: "mate ovulaciu! Choďte sexovat" a vyšlo to

barceloneta
2. sep 2022

Nam tiez nic nezistili ale u nas to bolo o planovany, je velmi dolezite vediet presny termin ovulacie. My sme nakoniec urobili IUI a vyslo to hned na prvy krat.

lucinika
2. sep 2022

Poznám 2 páry v okolí, prvý pár, manželia dlho sa snažili nič im nezistili. Na odporúčanie zašli jednej bylinkarke ako jednu z posledných možnosti,za vyskúšanie nič nedali a ak by sa nezaradilo šli by do ivf. Do 4 mesiacov otehotnela,teraz majú dcérku. Druhý pár taktiež šiel bylinkarke a taktiež sa zadarilo. Je to nejaká pani myslím vo Vrbovom.

babydesire
2. sep 2022

@lula999 inofolic

lula999
autor
3. sep 2022

@lucinika neviete, či to bola pani Kopacova prosím?

taktotedanie
3. sep 2022

Inofolic premium a kotvicnik pre partnera, treba ist do CARu

em4life
3. sep 2022

@lula999 schudla som a hormonálna joga cvičená pravidelne

tomikejt
3. sep 2022

@lula999 My sme čakali 4 roky, zdravotne všetko ok ale do beznádeje sme neupadali. To je to najhoršie čo môžeš spraviť. Chodili sme do práce, športovali, po výletoch atď. Nemôžeš si spraviť z otehotnenia jediný zmysel života. Ja som presvedčena o tom že nám pomohlo to, že muž ostal počas karantény doma, nechodil do práce ktorá bola stresujúca a zrazu keď boli preč stresy, som otehotnela.

emily_666
3. sep 2022

Mnoho zenam pomohla pani Kopacova z vrboveho

nafka0483
3. sep 2022

@lula999 Ake vysetrenia ste obaja absolvovali?

zaninka
3. sep 2022

Nám sa nedarilo 5rokov a nakoniec podľa mňa pomohlo jednak to,že som si uvedomila,že aj bez dieťaťa budem s mojim manželom šťastná,lebo je to pre mňa najlepší chlap na svete. A asi (nemôžem to potvrdiť s určitosťou) pomohlo užívanie včelej materskej kašičky. Po dvoch baleniach som s prekvapením zistila,že som tehotná a náš malý zázrak má akurát dva mesiace 🙂 predtým sme obaja užívali všetky možné vitamíny,bylinky a nedarilo sa..

lula999
autor
3. sep 2022

@taktotedanie boli sme 😇

nafka0483
4. sep 2022

@lula999 Napis prosim ake vysetrenia mate absolvovane. Podla toho ti viem poradit co dalej skusat ;)

danusa63
4. sep 2022

@lula999 Mne doktor na mesačnej báze robil folikulometriu.

christinka1
4. sep 2022

@lula999 trošku taká sprostá odpoveď, ale mne kamarát raz hovoril že jeho známym sa tiež nedarilo otehotnieť... Keďže jeho partnerka (teda jej telo) neprijimala jeho spermie... Tak to ževraj začala "papať" 😁 aby si jej telo zvyklo či čo to na ne a potom sa im podarilo 🤷🙈

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
lula999
autor
5. sep 2022

@nafka0483 muž spermiogram + krvné testy a ja už asi všetky možné 😁 boli sme v CAR

nafka0483
5. sep 2022

@lula999 Muz komplet andrologicke vysetrenie? Vratane usg a sterov na mykoplazmt, ureaplazmy atd? Genetika? Reprodukcna imunologia?

Vysledky boli ake? Vsetko v najlepsom poriadku?

Ty mas priechodnost vajecickovodov? Stery? Hematologiu? Endokrinologiu? Reprodukcnu imunologiu? Genetiku?
Postopitalny test? Folikulometria?

Ake mas vysledky, aky zaver urobili v CAR? Co odporucaju?

Pises velmi velmi malo na to aby sa dalo konkretnejsie poradit.

helen_167
5. sep 2022

@lucinika v októbri budú 2 roky, čo čakáme stále na svoje vytúžené babatko, už sa o tom doma ani nebavíme, ani v rodine, vsetci vedia ze nejak nám to nejde, pritom v rodine svagrine tehotné 😃, mne je to sem tam luto, vyšetrenia mame porobené, a stále nič, cítim sa ako neschopná žena, ktorá nevie otehotnieť :(prve mesiace som sa strašne sledovala, nejaké prvé príznaky tehu, ved som z 5 deti, to, by malo ísť hneď 😊😃, a nič som na listine žien, ktoré trpezlivo čakajú na babo. Mala som obdobie ze mi bolo aj do plaču, keď niekto oznámil, že budú mať babo, len my nie :(a teraz po komplet vyšetreniach, už mi to je jedno.neda sa nič robiť, babo príde zevraj v správny čas, snáď sa raz dočkáme.

lula999
autor
6. sep 2022

@helen_167 úplne rozumiem tvojim pocitom. Ja sa hanbím za to, že sa nedokážem tešiť z oznamovania nových tehotenstiev. Veľmi vám držím palce! 🤍

sara1985
6. sep 2022

@melany4 vlastna skusenost zamna prve tehu som.brala tuto konkretne kyselinu listovu dve tabletky denne pri druhom.tehu to iste a pri tretom som.zacala a pol roka som znova tehotna neriesit teploty meskania a zapisovania kedy a kde a ako a davat hore nohy hlupost nemysliet na to hlavne brat tieto tabletky pravidelne nechat to plavat a garantujem ze to pride moja kamoska 7 rrokov nemohli a jej to tiez zabralo ale ziadne ine ale tieto tabletky naozaj vazne sa postasti skuste to a vypnitw hlavu a n3cakajte kazdy mesiac na dve ciarky

Strana
z2