Takže žienky dnes nastala zlomový bod. posledná ms je v plnom prúde a ja som sa rozhodla, asi ako každý pondelok, že skúsim to zdravšie. Takže oficálne zahajujem detox môjho preantibiotikovaného tela. jedna moja známa mi poslala jeden recept tak ho idem vyskúšať, dnes po dlhej dobe ma čaká joga, naordinovala som si rannú studenú sprchu, ked sa počasie trošku umúdri tak po mesiaci si pôjdem zabehať , juj teším sa jak malá 😵 a čo je hlavne miesto čokolády ovocie ale ako sa poznám a viem, že na mna práve pozerá moja valentínska čokoládka tak to bude ťažký boj asi ju niekde schovám 😀 😀 no a samozrejme, čaj na počatie a nové vitamíny mimistar, hliva ustričná a kyselina listová. nový týžden nový začiatok ale hlavne som zvedavá čo z tohto všetkého dodržím 😀
no a kto by chcel vyskúšať ten detox ako ja tak vám pripájam recept Recept na detoxikační nápoj:
• ½ čajové lžičky skořice
• ½ čajové lžičky kurkumy
• 1 čajová lžička kokosového oleje
• 1 čajová lžička medu
• ½ čajové lžičky drceného zázvoru
• 1 šálek teplé vody
Smíchejte a nápoj je hotový
ale ako často sa to má piť tak to netuším ale aj tak to idem skúsiť risk je predsa zisk. a hlavne v tomto období, práve teraz mi aj volala mamina že má horúčku 39 tak sa to pekne začína 😝
@matilda72 ved toto. Dodrzat to. Ja tiez zacinam uz asi stvrty krat. S tym jedenim az taky problem nemam,lebo ja papam sladkeho malo ,tak to snad az tak hrozne nie je. Ja som si v ramci detoxu odoprela svoju najoblubenejsiu drogu a tou je kava. Toto je pre mna hrozne tazke ale drzim sa uz siesty den a na zaciatku som mala tusim aj abstinencne priznaky.😀Ku tomu aloe na detox a vsetky tie cajiky a vitaminiky ako doposial. Leeen s tym cvicenim to je hruza. Takze si drzme palce.
@kakatulik s tou kávou to poznám aj ja. ja som ju prestala piť ako som začala užívať inofolic a bolo to ťažké, potom prišlo tehu a teraz nepijem kávu už skoro rok 😀 síce si ju občas doprajem ale to je tak 2 krát do mesiaca. no ja mám problém zo sladkým je to ako droga 😀 😀 😀 som závislá na čokoláde 😀 ja sa držím dva tri dni a potom padne za obeť celá milka 😀 😀 ale teraz to vydržím. a dala som si dalšie predsavzatie že prestanem piť mlieko a to mi celkom ide. našla som vynikajúcu náhradu v mandlovom mliečku mnam mnam 😀 😀 no a to cvičenie, ja som typ ktorý nerád cvičí sám tak chodím na jogu a ten beh to mám ako relax 😀 a už sa teším na leto, budem chodiť plávať 😀 😀 len musím niekoho nájsť kto bude chodiť somnou 😀 😀 držím aj tebe palce v tvojom predsavzatí 😵
@maryennn1 tento problém mám aj ja 😀 tá imunita. mne dali na to aj lieky, ale kedže chcem v blízkej dobe otehotnieť tak som ich prestala užívať, tak to skúšam prírodne. jem hlivu ustričnú a skúšam to ranné a večerné sprchovanie studenou vodou a chcem chodiť viac von ale pekne pomali, že vraj je na imunitu dobre vypiť ráno na lačno citron s medom a vlažnou vodou tak to môžeš skúsiť. a denne by sa že vraj malo zjesť jedno kivi ale to som len počula. no a ešte jedna vec mne kamoška povedala, že nedá dopustiť na vit. D že ako ho papá jej maličky a aj jej muž tak nevedia čo je to choroba
@tinka881 akurát som na teba myslela.. http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
som zvedavá čo ti zase nasadí.. aj včera som si spomenula na teba, že si mala cystu a on ti v pohode dal clostyl.. čo sa nesmie... tak daj vedieť aké lieky ti dá
ja už domrchuvávam.. inak na to že po dvoch mesiacoch veľmi slabá mrcha, ale tak no aspoň dačo 🙂 a dnes mám druhý deň clostyl, tak uvidíme čo nám to prinesie 🙂
@matilda72 drzim palce.. Sup na to! Hlavne sa velmi neobmedzuj, podla mna he najlepsie, aby si bola v pohode.. A u mna to bez cokolady nejde ;)
@nataliuska no ved ani u mna ale mávam často, ženské problémy tak preto som chcela vysadiť cukor 😀 😀 ved snažíme sa byť vpohode preto to cvičenie, no a myslím si, že niekedy je dobré ak si človek dá nejaké mety 😉 😉 hlavne nech je tá naša imunita v poriadku 😀
aha čo som našla 😀 😀 😀 samozrejme sa tým myslí tak max 2dc denne nie celá falša 😎 😎 a samozrejme musí to byť červené 😉 Pravidelné pitie vína ma pozitívny vplyv na plodnosť, zníženie rizika rozvoja dedičnej cukrovky, tvorby kŕčových žíl a slabnutie očnej sietnice. Má tiež protinádorový účinok a pôsobí priaznivo ako prevencia pred poškodením pečene pri liečbe chemoterapiou. Naviac je výborným prostriedkom proti nespavosti, urýchluje hojenie rán, pomáha pri diéte a rozpúšťa zubný kameň a tým predchádza vzniku zubného kazu.
Pohlavní orgány - plodnost
Podle nejnovějších výzkumů mírná konzumace vína zvyšuje ženám šanci počít dítě.
Dánská studie potvrzuje, že konzumentky vína (2 decilitry za den) ve třiceti procentech snížily, v době jednoho roku, hranici čekání na otěhotnění. Dřívější studie, které prokázaly, že mírná konzumace alkoholu nezmenšuje naději na otěhotnění, byly dále důkladně rozpracovány. Téměř třicet tisíc žen bylo dotazováno na své nápojové zvyky v porovnání s délkou "snažení". Obecně na tom byly konzumentky alkoholických nápojů lépe než abstinentky. Bližším sledováním bylo zjištěno, že nejpozitivnější vliv na plodnost mělo právě víno. Ženy, které upřednostňovaly tento nápoj, čekaly na těhotenství nejkratší dobu.
Zintenzivněním pití vína, konkrétně kvůli rychlejšímu otěhotnění, se problém plodnosti nevyřeší. Ženská plodnost nemůže být "léčena" konzumací určitým druhem alkoholického nápoje. Víno je však nápoj, který svým složením zdraví pozitivně ovlivňuje. Milovnice vína mohou ovlivnit některé z příznaků spojených s plodností. Jedná se například o zabránění infekčních onemocnění způsobujících sterilitu.
@denidi Nooo manžel sa nakoniec preobjednal a ešteže tak ... lebo dnes som bola u Dr, že či teda folikul praskol a teda ak som to spravne pochopila z jedneho sa mi spravila cysta a jeden dokonca ešte stale nepraskol, tak sa mame dalej snažiť aj tieto dni a zasa mam prísť vo štvrtok :( Je to normalne, že sa spraví cysta? Lebo netuším :(
@zuzuzuzka jeeeeeeej nooo tak silno budem držať palčeky 🙂 ja som dopadla tak, že z jedneho cysta a druhy ešte stale nepraskol .... :(
@kachyta pre mňa je to vždy najdeprimujucejsi den v mesiaci, ked mam pocit, ze stracam silu a nadej, ale vacsinou sa na druhy den opat oklepem a s novou energiou vykracujem dalej do dalsieho mesiaca ...
Ahojky. Jedna otazocka. Zacala som si robit tento mesiac ovul. testy. Vcera sa mi ukazala prva ciarocka, svetla samozrejme. Ako to mam brat? Zacali mi plodne dni, alebo ze uz prichadza ovulka? ( 18 den cyklu) mam niekto s tym skusenost, ze ovulaciu ma tak neskoro? A to este nie je tmava ciarka, to znamena ze ovulka pride mozno 24 den. Vobec ma cas sa vajicko oplodnit? Nerozumiem. Dakujem
@lanci23 ja som mala ovu minuly mesiac na 20DC.
@lanci23 ono je uplne jedno,ci je ovulacia na 10ty,alebo 30ty den cyklu,vajicko sa da oplodnit iba v case ovulacie,ono totizto ovulacia ti moze prist v ktoryklvek den cyklu,pokial tvoj cyklus nieje pravidelny,napr. 28dnovy. ak ho mavas pravidelny to je tych 28 dni,ovulka je na ten 14ty den,ak ho mavas napr. 34dnovy,ovulacia je az na 20den cyklu 😉
Uz mesiace sa snazim, nechavala som to tak, ved predsa ovulaciu mam tak naco meriat nie? Ale ked som si myslela ze som uz tehotna. Bolelo ma brucho vytok. To bolo pred menstruaciou asi tyzden, samozrejme nebolo z toho nic, a az po mesiasoch som videla ze to je ovulka. A to vje zlw ze mam kratku lutealnu fazu? Teraz prvy mesiac som zacala robit tie testy. A snaxim sa uz dost dlho a sex mavame kazdy druhy den. A teplotu si nemeriam. Psychika moja neopustaj ma. :'(
@lanci23 mozno nemas,mna to napadlo podla toho,co pises,ze mas pocit,ze mas ovulaciu chvilu pret ms,rob si teraz testy a ked budes mat ovulaciu,to je den pop pozitivnom teste,tak by si mala ms dostat az za nejakych 14 dni,lebo lutealna faza by mala byt minimalne tych 12 a max. 16 dni
@beruska1108 no ako si dopadla? čo nového? už je silná čiaročka? taaaaak som zvedavá 🙂 ...ja nič, v sobotu došla mrcha ☹ tak si idem niekde naštudovať, kto čo odporúča brať ako podporu na otehotnenie ☹
Ahojte pridavam sa k vam, s priatelom sa snazime uz 2 roky a zatial nic. Ale som po laparoskopii a drillingu tak dufajme sa podari 🙂

@matilda72 áno presne tak, my sme prišli o naše prvé... dievčatko v 18tt... a ja som bola na tom psychicky tak zle, že ani nemalo význam snažiť sa skôr ako nám kázali lekári, najprv som sa z toho musela dostať, aj keď túžba bola veľká, nedarilo sa, kým som sa s tým úplne nezmierila resp. nevyrovnala (teda ak a to vôbec dá). Teraz som už oveľa vyrovnanejšia. tiež som bola na začiatku tohto tehu chorá a myslím si, že to bol dôvod, prečo bábätko nevydržalo ☹ Nechávam to proste na toho tam hore... cítim vo vnútri, že ešte nie sme kompletná rodinka a verím, veľmi verím, že nám ešte bude dopriate stať sa znova rodičmi 🙂