Do septembra 2016 "to bruško" dáme
💕 Rozhodla som sa založiť túto diskusiu pre žienky, ktoré sa naďalej nevzdávajú a pracujú na bábätku a už sa chcú tešiť so svojich detičiek v roku 2017 🚼😊💑👪
Takže žienky veľa šťastia 🍀🍀🍀
@puffu
@ajana1 je to v tejto téme zakázané riešiť takéto veci???ja tu teda už takmer nechodim...iba sondujem dievčatá ako sa im darí.ano,mozno je to necitlivé,ale tak isto necitlivé je dať pozitívny teho test?aby niekoho nemrzelo?neviem... ospravedlňujem sa ak sa to niekoho dotklo ale ak mne niektoré príspevky vadia,a nie je ich málo, tak ich nečítam.
bože baby ja čo mám tieto 3dni ms tak nejak dost krvacam jak prasa 😀 😀 😀 nestačím vložky menit,no teraz už to trošku ustálilo snád .potom že som anemická.
@butterfly333 chudatko viem si živo predstaviť...ja som mávala tiež silný menzes dosť často a musela som začať používať tampóny plus vložku bo som pretekala 😝 alebo potom tie maxivlozky na noc...keď som šla von s chalanmi a nebolo možné meniť.
@butterfly333 cvikla a cviklovy džús je super na anemiu 😉
@monilik no dnes sme šli vlakom do blavy lebo dcera chcela íst a to hodina vlakom tam no ledva ledva som stihla do auparku na wc úplne mokra ešte chvílku a pretiekla by som aj cez rifle no každu hodinu som chodila na wc,je to strašné už takto cez ms nikam nejdem už sa mi to stalo pár krat že som cela pretiekla a to som bola len chvílku v obchode,Už aby si dala ms pokoj na 9 mesiacov.
@monilik ok dakujem skusim to.ja beriem ferro folgama to mi dala hematologička
@butterfly333 vyborna je cvikla, spenat, vajicka, ovsene vlocky a cucoriedky, to mi aj hematologicka odporučila. Ja mam s cviklou vyborne skúsenosti a aj fajn recepty, ked budes chciet 😉
@ajana1 ale zase netreba to brat tak tragicky, ved je to diskusia kde sa snazime kratit chvile na cakanie, to ked sa ma niekto opyta nieco ine okrem plodenia, dc, vitaminov mam pisat ip? ono to akokeby tebe niekto napise ze preco tu prispievas kedze uz nemas co tejto diskusii ako tehotna ponuknut, ale je pochopitelne ze si tu naviazala nejake priatelstva tak sa tu vracias.. moja tuzba po druhom dietati je rovnako velka ako pri prvom, dlhodoba snazilka ma tiez nejake tuzby kolko deti by chcela a neviem preco by sa to malo niekoho dotknut, nikde nie je napisane ze nam aj tie deti budu dopriate..😉 naozaj to neber v zlom 😉 nemyslim si ze by moj prispevok niekoho urazil alebo by sa kvoli nemu trapil..
@butterfly333 ferro je v pohode no skús si radšej v strave doplniť železo.okrem tej cvikly pecen,cervene maso hlavne hovadzina,cervena kapusta,paradajky.
@ajana1 myslela si asi mna co? No za to ze som napisala dva prispevky ohladom deti.aj ine veci sa tu v prispevkoch preberaju ako toto a neriesim to. Ked sa mi nieco nepaci tak necitam alebo to preskocim a nereagujem.su veci ktore si tu zienky medzi sebou diskutuju a poznaju sa dlhsie a nevypisujem im tu, ze nech si to riesia sukromne. Peace! 🙂
@senselinka a ake recepty na spracovanie cvikly mas? ja ju okrem salatov a pyre neviem nejako vyuzit a vzdy som mala problem so zelezom v krvy..spenat hem pravidelne a vajicka tiez ale tusim cvikla ma velmi vela zeleza tak by som ju rada zaradila do jedalnicka pravidelnejsie . vdaka
@butterfly333 7dpo este skoro na testy 😀
@dejna20 ahaaa
@puffu tiez robim salat, ten len zo surovej cvikly... s jogurtom, cesnakom a solou, potom robim salat podla Macingovej, peciem ju v rure s cesnakom, nastruhanu varenu k masu alebo s tuniakom a cibulou, vyborne su cviklove kolace, potom nieco ako francuzske zemiaky, ale miesto zem. dam cviklu, cviklova pomazanka (tu maju aj hotovu v DMke), cviklova polievka ako krem alebo borsc bez masa, rizoto s cviklou a kozim syrom...
Tu je toho habadej:
http://dobruchut.azet.sk/cvikla/
Ja mám najradšej uvarenú cviklu ošúpať nakrájať na kocky vytlačiť 1citron, za lyžicu cukru, posolit zamiešať a mňam 🙂
@senselinka dakujem..🙂 urcite nieco vyskusam.. asi hned zajtra ak teda najdem v obchode cviklu si spravim ten jogurt s cviklou.. ja som ju pouzivala iba do zeleninovych, salatovych salatov, s jogurtom som ju este nejedla a znie to celkom chutne..🙂
Baby...inak mliečne výrobky znižujú vstrebávanie železa 😉 len pre info...tak cvikla bez jogurtu!!! 😀
@monilik to viem..🙈🙊🙉 aj sa snazim dodrziavat tie 2hodinove odstupy a nejest nic mliecne ale tak tazko to bez toho nieco na jedenie najst kedze vsade je aspon maslo.. ale napriklad v uk ten nedostatok zeleza vobec neberu az tak tragicky, ja som uz hned na zaciatku tehu mala 108hodnoty a v 28tt 112 a to nijako neriesili ze az od 100davaju lieky.. pritom som mala dennu davku vo vitaminoch samozrejme spolu s vapnikom a magnezkom a este som si davala obden ciste zelezo a aj tak mi nejako velmi nestuplo ale je pravda ze vtdy som to nevedela ze sa nemoze zelezo kombinovat s mliecnymi vyrobkami tak som veselo zapijala zelezo s pollitrom mlieka.. asi preto ziadny vysledok..
@puffu Ja mam kamosku a ma 3 deti v priebehu 4 rokov, neplanovane... 😀 Je to obcas brutal, ale urcite uz bude neskor len dobre. Deti sa zahraju, budu mat jeden druheho. Ja si teraz hovorim, ze ta nasa krpana by uz potrebovala partaka, ze by bolo super, keby uz ma surodenca. Skoda, ze sme nezacali skor. Takze ti velmi fandim, ze do toho idete takto. A este mam kamosov a ti maju za 4 a pol roka 4 deti. Ale posledne dve su dvojicky 😉 Mali v plane 3, bol to trochu sok, ale velmi sa tesia 😉
Moja mala v juni dva roky, zacali sme sa snažiť, ked mala rok a stale nie som ani len tehotna... bala som sa, ako to zvladnem, chcela som dlho kojit a teraz lutujem, ze sme nezacali skor 😔 Co uz, budem rada, ak bude aspon ten trojrocny rozdiel, čo mne uz pride vela, ale budem rada aspon za to... a ani to nemusi vyjst stale
@senselinka presne preto sa detom nechceme branit, je jedno ci sa nam podari hned alebo neskor, budeme sa strasne tesit a kebyze sa nam nedari dlhsie tak to mozeme nejako skor riesit. Clovek nikdy nevie kedy sa na neho v tomto usmeje stastie, chceme viac deti tak nejako nevidime dovod riesit vekove odstupy lebo aj tak to nie je v nasich rukach ovplyvnit to...
@puffu dnes som si robila tehu test uz mam 21dpo a vysiel velmi pozitivne takze sa pojdem tento tyzden objednat k lekarovi. Ked mi to potvrdi to bude radosti 🙂
@puffu inak si myslim, ze ten odstup od deti cca.do 2,5 roka je super. Ja mam medzi mojimi dva roky a zo zaciatku tazke to bolo zladit, zvykli sme si a teraz je to super.lebo starsia ma partacku zatial na ihrisku len, lebo s hranim spolocnym je to este narocne, ake uz vidin pokroky.nspr.ked si spolu citaju knizky a starsia jej ukazuje a vysvetluje.je to zlate na to pozerat.
@nevestienka tak to je super..🙂 ale tak ak mas pozitivny test tak to je polovica uspechu, hlavne nech sa malej bublinke u teba paci a nech sa vidite za 8mesiacov 😉
ano, s tym pocitam ze to bude na zaciatku narodne, zosuladit ich ale tak aj take 3rocne dieta co nechodi do skolky je narocne ich zosuladit, proste nova situacia a musia si vsetci zvyknut, aj deti na seba...my sa sa so sestrou do 3rokov bili.. 😀 vzdy sme chceli hracku tej druhej, no ako deti... 😀 ale zase to mladsie od toho starsieho vela veci pochyta..

@ajana1 myslíš IP?