Druhé dieťa - áno či nie
dobry den mam synceka 14 okt bude mat 2 roky . priatel (rozvedeny 1dieta z predosleho manzelstva) sme spolu vyse 3 r, priatel by chcel 2 dieta ale mam s toho obavy ci to vsetko budem zvladat syn je dost žive dieta mam obavy priatel pracuje od rana do vecera kazdy den chodi aj za starsim synom z 1 manzelstva domou chodi okolo pol6-6 niekedy ledva cakam kedz uz pride lebo som aj ja unavena zo syna ako by som to zvladala pri dvoch detoch a sama ? , financne sme na tom dobre chystame sa stavat domcek cize ratam ze ked bude makat na dome zas budem len na vsetko sama ,, ako sa to da zvladnut 2 deti- domacnost - potom skolka-- a skoro na vsetko sama ,, neviem si predstavit 2 deti aj ked v kutiku duse by som strasne chcela este dcerku ,, dakujem
Ked sa vezmete s priatelom, tak potom to najlepsie, co mozes pre svojho synceka urobit je dat mu surodenca 🙂 🙂 🙂
@sueen taká praktická otázka. Vravis že po svadbe netuzis. Máš nejako inak doriešené vaše majetkovo-pravne vzťahy? Ak by si náhodou priateľ našiel inú priateľku... Vies bývať s priateľom a jeho priateľkou a 2 deťmi nie je bohviečo. Ostať s nimi na ulici, keďže s mamou nevychadzas tiež nie. (Viem, si ešte mladá, nechcem ti brať naivné predstavy o nekonečnej láske, ale keď čítaš diskusie na MK, tak sa dostaneš rýchlo do obrazu). Čiže ak môžem vyjadriť svoj názor na tvoju otázku. Ja by som s "priateľom" nešla ani do jedného dieťaťa. Viem, že manželstvo nezaručí stabilitu vzťahu, ale z právneho hľadiska, lepšia ochrana a právny status pre dve osoby žijúce a zdielajuce svoj život u nás neexistuje.
Druhý aspekt je, že očividne sa na druhé dieťa necítis. Túžby partnera (ktorý bude úplne mimo, a ver, že pri stavbe domu unavený a napätý v jednom kuse), by pre mňa neboli podstatné.
@lenka_samorin mne to príde veľmi milé a hlavne mám pocit že to tak viac utužuje rodinu keď mnoho vecí celá rodina robí spolu 🙂
@papricka33 aka je lepsia ochrana a status pre osoby zijuce v manzelstve? 😀 celkom som sa pobavila…žena ma take iste prava a muž take iste povinnosti a zaroveň naopak, či su alebo nie su v manželstve.
@yolo8888 pokud přítel postaví dům a bude jeho vlastníkem on sám tak v případě rozchodu partnerka nemusí dostat nic, jedině, že by prokázala, že do domu vložila nějaký vlastní majetek a při rozvodě by manžel musel platit výživné i manželce pokud by byla třeba na RD, takže manželsví určitě má svoje výhody 🙂
@yolo8888 z morálneho hľadiska áno. Z legislatívneho je to ujo a teta pod jednou strechou 🙂
Vzdy su lepsie na tom zeny co to maju na papieri ze su manzelky aj co sa tyka hypo a byvania.tam zena nic riesit nemusi vsetko ide pol na pol.no ak si muz zoberie hypo a priatelka si mysli ze to je spolocne on ju moze kedy kolvek vyhodit a je jedno ze akoze prispieva na hypo.presne toto som videla aj na sudnej sieni ze sak som si myslela ze je to spolocne a byt bol len na neho.a ked pridu deti zena ma o to vecsi strach.a to nehovorim o lekaroch pre nich to neni manzelka.a vdovecke a taketo manzelka ma vzdy vecsie prava ako priatelka.
@sueen ked mas 24 tak mas dalsich 10 rokov na druhe dieta. ked sa na to teraz necitis, tak do toho nechod. babatka su rozne. ja som cakala ze druhe dievcatko bude pohodicka, ale neni. prve tri mesiace hrozne vrieskalo, stale ho bolo treba nosit. a teraz zasa nespava poriadne, uz aj noci zacali byt problematicke.
Baby ja mam 4 deti ale vsetky mi v dobre v noci spavali aj najmladsia ma 8mesiacov ked aj pomrnci dam jej dudel otoci sa na bok a spi jak dudek do rana.ziadne nocne krmenie aj ked som kojila tak kolo 4 rano a dost celu noc prespala a tiez ziadne nosenie.
Necakaj.ja som cakala som a už to nejde.čas teraz leti ako blázon.maly ma už 6,takže ak by sa raz stal zázrak a postastilo sa druhé,rozdiel medzi nimi je už obrovsky.
@sueen neboj sa, chod do toho. Ja somsa tiez bala, mala som rok vysokej pred sebou, stavali sme dom a manzel chodi na tyzdnovky do rakuska. A dali sme to, teraz byvame v.novom, ja s titulom a dvoma deťmi. Urcite to zvladnes, len je to niekedy take psycho ze sama cely den s detmi.ale da sa to a je to super, ze su dvaja.teraz sa uz zavru do izby s prehraju sa 🙂
to je pre teba od rana do vecera, ked pride o pol siestej? ved to je uplne normalny cas navratu domov ludi s lepsou pracovnou dobou
pre tvojho syna bude ovela lepsie, ked bude mat surodenca
ja mam tri deti, tiez sa manzel priblizne o takej hodine vracia domov a uplne v pohode som, nebyvam unavena, jedine ked sa viac dojci v noci ako zvykne, ma vyse dvoch rokov uz najmladsi a deti nechodia do skolskej jedalne
stiham sa este aj s kamoskami stretnut aj na anglinu chodim, v lete plavat
v kazdom pripade, ked bude mat syn surodenca, tak po roku uz budu kamosi a prehraju sa pod tvojim dohladom aj spolu super a tebe sa psychicky ulavi, teraz vyzaduje ako jedinacik sustavnu sustredenu pozornost a to ludia nezvyknuti na deti mozu povazovat za unavne
vacsina deti su deti v pohybe, to je uplne normalne
@celasapremenim veru ano, podla mna je to tiez tazsie s jednym ako s dvoma. Dve sa bavia navzajom :D
@jessennykvet presne toto som tam prave este dodala :D:D:D:D
este k autorke, dufam, ze vies, preco je rozvedeny, ale je super, ze sa venuje aj prvemu dietatu, to je dobry znak
@alana1 neboj sa, dobre to bude aj so sestrocnym rozdielom :D to nie je este tak vela
Prepacte, od veci otazka. Baby prosim vas, ako upravujete prispevky uz po odoslani? Ze tam proste este nieco dopisete a odoslete znovu? Ja som na to este neprisla, ani na PC ani na mobile, to je aky zaaaazrak 😀
kupa nehnutelnosti pred manzelstvom sa da tiez vlastnicky dobre zabezpecit, len nesmie byt v pare ani jeden krivak
@mrkvicka060 na mobile sa mi to vobec neda, ale na compe mas chvilu editovaciu moznost, pod prispevkom tlacidlo
@celasapremenim ahaaa dakujem. Na compe som si to tiez nesimla nikde. Ale ked vravis ze to tam je len chvilu, tak asi preto 🙂 diky diky
@sueen Tiež by som radšej počkala s tým dieťatkom, keďže už teraz si dosť vyčerpaná, nie je sa kde naháňať a radšej daj návrh aby ste tu svadbu zorganizovali. A poprípade sa s ním o tom porozprávaj že to nie je len tak mať ďalšie dieťa, že ty si veľmi unavená ale že keby ti apsoň trošku s nimi pomáhal by to mohlo byť lepšie
@0ria0 každý chlap sa cíti, že pomáha😂
@celasapremenim noooo 6a ešte ani tehu nie som ani tak skoro nebudem lebo mam zdravotne problémy.ani ona nevie co všetko sa môže stať....
@alana1 drzim palce, nech sa to k dobremu vsetko obrati

@monilik inak to som si všimla aj ja na sebe, ze čím mam toho viac tým lepšie mi to ide 😀 a pod ,,tlakom,, pracujem ovela efektivnejšie. Tiez mam 3 deti a ked sme mali len jedno tak to bola nuda... 😀