icon

Druhé dieťa po 35. narodeninách - za a proti

katka1601
21. jún 2015

ako se zvladli tehotenstvo a porod po 35tke?Bojim sa moznych rizik.poradte ci ist do toho? 🙂

Strana
z2
moni244
21. jún 2015

@katka1601 to fakt sa musíš pýtať tu, či mať alebo nemať dieťa po 35? 😲

sardinka333
21. jún 2015

@katka1601 vieš ako sa hovorí ,,kto sa bojí nech nechodí do lesa,,

čo chceš počuť - riziká su vždy, mnohé rodia prvé okolo 35tky, nemyslím si že je to taký vek kedy treba extremne stresovať. Ide o to ako sa aj ty cítiš, či si zdravotne v poriadku a hlavne a to v prvom rade či máš stabilné zázemie, dobrého partnera a nežijete ,, z ruky do huby,,. Na to všetko si musíš odpovedať sama.

maary11
21. jún 2015

Ahoj, ja som sice nerodila po 35tke, ale poznam viacero bab, ktore maju teraz druhe po 35, dokonca aj po 40tke a zvladli to uplne v pohode. Praveze hovorili, ze este lepsie ako prve, lebo uz tolko nestresovali ako pri prvom a predsa clovek vekom nabera skusenosti a taku tu zivotnu pohodu 🙂 Takze urcite by som do toho sla, ved neviem ako budeme stihat druhe, tak mozno aj mna to caka 🙂)
A cim skor tym lepsie, lebo zase kolegyna to zacala riesit v 37cke a zistili jej nejake problemy s maternicou a nakoniec namiesto otehotnenia riesila operaciu a odobratie casti maternice :( Takze ak chcete druhu, tak nemas na co cakat, ak mas s kym 🙂

blackcat8885
21. jún 2015

Rizika su vzdy,ale ak si zdrava a chcete babo tak ja by som do toho isla.kedy ked nie teraz? V 40tke?Zvaz si pre a proti 😉

mirkava
21. jún 2015

@moni244
@katka1601 dala som predcasom podobnu temu. Myslim si ze je ok ked sa chce poradit. Rizika su vzdy, ci mas 20 , alebo 35. Ja mam skor obavy ako to zvladnut po porode. Teraz mame babo ktore ma vyse roka a od narodenia je dost narocny.... Absolvovat to znova? Oooo ťažke, ale pre rie zlaticka sa to oplati 😉 ak co len trosku chces, chod do toho 😉

dievcatko79
21. jún 2015

ja uz mam 36, prve dieta som rodila v 34 a urcite chceme aj druhe... nejako som sa nad tym nikdy nezamyslala, ze som stara, resp. ze uz mam tzv. rizikovy vek... ked sa na to citis, tak nie je o com 🙂

evelynm
21. jún 2015

dcera sa mi narodila, ked som mala 30, syn, ked som mala 35. Vek som neriesila.

ivca88
21. jún 2015

Myslim ze i tak je to na tebe ,.... zeny z MK ti urcite nepomozu vychovavat ho 😉
lebo dost velke riziko su vrodene vyvojove vady ...
Taktiez druha vec je uz taky klud a pohodu ktoru budes chciet coraz viac a viac ....
cize si zvaz to ci tie rizika prekonaju tu tuzbu po babatku ...a dalsia vec .... chce to aj tvoj muz ? 🙂

lenka190977
21. jún 2015

aj ja som otehotnela ked som mala 35 rokov a vsetko bolo v uplnom poriadku...a som velmi stastna, ze mame aj malého, ze dcera nebude jedinacik 🙂

bonaqa2013
21. jún 2015

Ja poznám maminky čo mali bábo aj v 40tke. ak plánuješ tak čím skôr. pozerám, že aj prvé si mala dosť neskoro, to nemusí byť že žene padne 35ka a už je všetko risk....

kristinkahugo
21. jún 2015

To akože aká téma !!!😳😳😳😳😳dnes sa rodí prvé dieťa po 30 ke. Aké rizika !!! Ved v 35 ke si vpohode. Mne skôr príde nenormálne ked niekto ma dieťa v 20 ke.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ninusinka
21. jún 2015

Žiadny strach,ja som mala druhé dieťa v 35 rokoch a za seba môžem povedať že to ani lepšie nemôže byť!!!!Za nič by som NEMENILA🙂🙂🙂

ingrida123
21. jún 2015

Ja som mala prve v 29 a druhe sa mi narodilo v 35 nikdy by som nemenila vsetko som zvladla,ked clovek po niecom tuzi a chce to,tak vzdy sa da,pri starsom surodencovi to islo omnoho lahsie.... 🙂

kubuliatko
21. jún 2015

Urcite treba mat druhe.mat surodenca je fajn. Nie si este az tak stara. Ked uz vtejto dobe mu aj stare 40-tnicky 1.dieta a nejako to zvladaju aj so zacinajucou artrozou a ostatnymi degenerativnymi ochoreniami a tvaria sa ze to super zvladaju.

siska53
21. jún 2015

@katka1601 ja som mala prve v 35r., druhe v 37.r. Zvladla som to normalne..bez problemov. Akurat,ze ja mam dovod na porod sekciou,ale tou by som rodila,i kebyze som.o 10-15 r.mladsia...

0silvia0
21. jún 2015

@dievcatko79 no jasné, že si sa nikdy nezamýšľala, že si stará, keď na fotke vyzeráš na sedemnásť 😎 😀

anies10
21. jún 2015

Suhlasim so sardinka333. My mame 13 roc syna a rocne dievcatko uz som ju mala tesne po 35. Zvladat druhe pre mna bolo menej stresove, lebo mi uz aj syn pomoze. Mat tak zaradom je urcite narocnejsie podla mna ale ak po dietatku tuzite tak otazka ci to zvladnes nie je na mieste. Ak ho chcete rychlo len kvoli tvojmu veku tak do toho nechod.

lauricka
21. jún 2015

@katka1601 rodila som v januari a v juni som mala 35 rokov nasledne. Tehotenstvo absolutne bezproblemove, porod prirodzeny a krasny. Je to super. Tento vek nie je nejaky extra vysoky, aby si sa musela strachovat. Dolu vodou to ide po 35, to je pravda, tam uz zacnes spadat do rizikovejsej skupiny, ale to je len na hrane, to je este v pohode 😉 . Optimizmus a prec zbytocne obavy.

lalia123
21. jún 2015

Hranica sa výrazne posúva.kamoska žijúca v Nemecku ma 35, stresovala u svojho dokiho, ze nemá dieťa. On jej na to povedal, ze o tejto téme u neho stresujú pacientky po 45. (...) Dnes je to už aj u nás podľa mna štandard rodiť po 35, naozaj nič výnimočne...

charlie1980
21. jún 2015

Sice nie v 35. Ale 33, tehotenstvo absolutne bezproblemove, citila som sa lepsie ako kedykolvek predtym. Absolutne ziadne nevolnosti a do roboty som chodila do uplne posledneho dna. Poobede z roboty, vecer na vyvolavacku. Zopakovat aby som si hocikedy 🙂

zitaje
21. jún 2015

Ja som rodila tretie dieta v 37r.
Ak tuzis po druhom dietatku, tak si myslim, ze je najvyssi cas ist do toho 🙂 A rizika - tie tam mozu byt vzdy. Nejake vyvojove vady by som velmi neriesila, ak nemate v rodine nejake geneticke predispozicie - treba verit, ze to bude dobre 🙂
Ja osobne som celkom pocitovala ten vekovy (a zdravotny) rozdiel oproti predoslym tehotenstvam, ale ja mam dost velke rozdiely medzi detmi. Rodila som ako 26, 32 a 37r.
Kazdopadne, 35 r. nie je nejaky hrozny vek 🙂 ak ta len vek trapi, to fakt nemusi.

vodnicka
22. jún 2015

Ahoj Ja som porodila v 22 rokoch chlapca v nemocke tehu ok aj porod na tri vytlacenia s oxitocinom a bez klistiru a druhe dieta dceru v 38 rokoch tehu rizik.tvrdlo mi brucho a mala som do 7 tt sem-tam hnedaste vytoky porod doma v spalni o 01.55 bez lekara neplanovane a rychlo parada ziaden krik od personalu,ziaden klistir a ani oxitocin skratky rychli na dva vytlacenia naraz s plod.vodou parada 😉

lubkaurm
22. jún 2015

Tiez si myslim, ze pokial zena nema nejake vazne zdravotne problemy, tak vek 35 je este v pohode.....ja som rodila prve v 33 a druhe v 35 a nemala som ani pri jednom ziadne problemy, tehotenstva ukazkove, ze by som si to aj zopakovala🙂)))

maryah
22. jún 2015

Neboj sa, nerieš vek. Encyklopédie píšu, že je to rizikovejšie, ale doba sa posúva ;) Keď sa mojej sestre narodil štuplík tak mala 37 rokov a doma 13 a 14 ročných chlapcov a povedala, že si to všetko užívala viac ako keď mala prvé tehotenstvá. Veľa mamičiek do 30 rokov máva viac problémov ako tie staršie. A vlastne, čo je vek 35 rokov, perfektný vek na užívanie si života 🙂 Deti sú požehnanie a keď bude naozaj ten starobný vek tak si povieš, že ako dobre, že mám tie detičky. Takže hlavu hore a žiadne negatívne myšlienky 🙂 Prajem veľa šťastia.

orchidea71
22. jún 2015

ja 4 dieta v 37 super užila som i ho a uživám doteraz bude mat8 a konči1 triedu kolko krat vravime že ho máme inak b ys me boli s manželom už doma smi starši už maju svoje zaujmi tak nevahaj

ninmar14
22. jún 2015

ak si zdravá prečo máš strach?? 35 vôbec nie je veľa, ja som mala prvé dieťa v 19 tich, posledné v 44 rokoch, tehotenstvá absolutne bez problémov od začiatku do konca, viem že som možno výnimka ale pokiaľ si zdravá, nemáš nejaké problémy nevidím dôvod na obavy a okrem toho chodíš na preliadky, môžeš ísť na amniocentézu a genetické testy ak sa naozaj obávaš. Držím ti palce a smelo do toho...a riziká sú v ždy aj v 20tke aj v 40tke

katka1601
autor
22. jún 2015

@moni244 a co ked sa to tu pytam?ved ty mi nemusis poradit.na kritizovanie som sa nepytala skor som sa chcela poradit s tymi ktore si tym presli

katka1601
autor
22. jún 2015

dakujem babule budem o tom premyslat. 🙂

lilimoni
22. jún 2015

Pri tehu treba zvazit, ci budes v 39 rokoch schopna behat vedla bicykla a tahat sanky hore kopcom 🙂 ak sa citis fit a si viac pobehaj ako vysedavac gaucovy, tak pohoda 🙂

Strana
z2