icon

Druhé dieťa po 36tke

mirkava
2. máj 2015

Je tu veľa mamičiek ktore mali druhe dieta po 36tke. Dokonca po 40tke. Čo obdivujem 😊 Ako ste to baby zvladali? Ja budem mať 36 a mame rocne babo a niekedy mam pocit ze viac uz nieeeee a inokrdy by som este aj chcela. Je pravda ze maly ma vycerpava, zle spinka a zubky nam idu od troch mesiacov takmer v kuse. Mam trochu aj zdravotne problemy, ale napriek vsetkemu byt maminou je tak krasne 😊.

malabiba
3. máj 2015

@zeriempizzu prečo?...a síce iba 23, no VŠ má za sebou, lebo 8 ročný gympel a už pár mesiacov pracuje s mm v ich vlastnej firme, majú byt, auto a tešia sa....byť babkou je podľa mňa úžasné a je jedno v akom veku 🙂

lucinkaboz
3. máj 2015

čo je to za vetu,žiadnej žene by som neradila mať dieta dobrovolne? po 40tke? každy to može inak znašať,ako ty,poznám pripady,kedy sa narodili krásne zdravé deti a matka odisla po porode na druhy den domov....
niekedy vystresované dievčatá rodiace v 25 pohodia viac ako tie staršie, moja spolužiačka nezvládla dieta,rozvod, tak ho vychovava jej mama ...nema psychicke problemy ,ale vztah k synovi ma ako k bratovi

totálne ma dostalo nevzdelane zeny? zaruky vs nie je vzdelnost,dnes urobí sorry taku sociálnu prácu hocikto ,nevie ani gramatiku ani zakony, len mu narastol nos z toho že ma mgr. stupidne čo dokaze niekto napisať

malabiba
3. máj 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/v-akom-veku-ste-rodili-svoje-deti/
deti sa rodia v každom veku a bez ohľadu na vzdelanie a to je dobre 🙂

decode
3. máj 2015

😀 Ah jaj ženy...
V 40ke je to pre vás optimálne, no pre niektoré je to neskutočne neskoro.. v 20ke je to hrozne skoro lebo však vy ste v tej dobe niečo také neriešili..
40 ročné sú pre niektoré karieristky, ktoré si na "staré kolená" robia deti. V 20ke sú to mladé štetky, ktoré sa s kadekým prespali tak hold pome mať deti alebo sú to dievčatá, ktoré sa vykašlali na školu a takto si zabezpečili pohodlný život..
Naozaj, naozaj nemám slov a niektoré z vás, ktoré ste tu komentovali by ste tie deti nemali ani mať, či už máte 20-25 alebo 40..
A k veci a k téme. Podľa mňa ak sa na to žena cíti v hocijakom veku a vie, že výchovu a starostlivosť zvládne tak prečo by nemohla mať deti? Každý vek má svoje výhody a negatíva a ťažko bude hodnotiť zrelá 40ka možnosti 20ky, keďže v 20tich dieťa nemala a opačne...

dai
3. máj 2015

@lucinkaboz o nevzdelanych zenach som pisala ja - socialna praca nie je podla mna skola ktora ma nejake uplatnenie... a prepac ale nevzdelanych zien je tu velmi vela - pozri len na tie otazky co su tu schopne zeny polozit - ak by sa realne koncentrovali aspon pocas zs ucivu tak by sa to spytat nemohli...

lucinkaboz
3. máj 2015

niektoré možu mať vzdelanie, ale nemaju nemaju inteligenciu a charakter
a inteligencia a charakter je doležitejsia, ver mi ako vzdelanie

dai
3. máj 2015

@lucinkaboz 🙂 ale mna nemusis presviedcat o tom co je v zivote dolezite... ja pre seba mam vytvoreny rebricek hodnot - nemam 18😉 takze aj viem spolocnost akych ludi mi vyhovuje a akych nie - pre mna su to pozitivni inspirujuci ludia - na 90% aj vzdelani kedze ja sa rada ucim... a to ze maju charakter je predpoklad toho aby boli pre mna inspirujuci🙂
Mozno to tebe znie neuveritelne ale existuje vela ludi inteligentnych s charakterom baziacich po vzdelani😉

siska53
3. máj 2015

@malabiba vobec sa nerobia u neskorsie rodiacich zien vysetrenia navyse.. Ako pise @dai ,aj mne robili normalne vysetrenia ako vsetkym ostatnym,nic navyse.. Ani amniocentezu som nemusela absolvovat.. A navyse ani ta nie je povinna. Mas pravo ju odmietnut.
Jedine sa viac sleduju zeny,co su po viacnasobnych potratoch,to som citala, ze tam su castejsie kontroly.

vroni
3. máj 2015

@lucinkaboz, a co ma byt? Ja hovorim, ze na zaklade vlastnej skusenosti by som to ziadnej zene neradila. Mam zdrave dieta, zive a splasene, tehotenstvo som mala uplne bezproblemove, ale som uz ovela rychlejsie unavena ako pred desiatimi rokmi. Nie v porovnani s inou 25 rocnou. V porovnani sama so sebou. Isteze moze mat ina zena inu skusenost. Ja mam takuto. Tehotenstvo a materstvo po 40 je nadherne, uzivas si to a vychutnavas. Ale je tiez pekelne vycerpavajuce a unavujucea moze to byt na zenu viac, nez je schopna zvladnut.
Ze je niekto nevzdelany zdaleka neznamena, ze ma charakter. A naopak, pochopitelne. Inteligentny clovek mat sice VS nemusi, ale kedze je inteligentny, netrasie nim zavist, ze ini VS maju. A ked trasie - nuz, socialnu pracu vystuduje aj priemerne inteligentny pes....

vydrnik
3. máj 2015

Ja si druhe tehu vychutnavam lebo mam skveleho partnwra.je to naj naj ocinko.Sam uz ma 3 deti dospele 25 .20.18.r.a maleho maju radi ako vlastneho braceka

lucinkaboz
3. máj 2015

@vroni
neradila, radila , to je tvoja skusenost, tvoj zdravotný stav, taketo rady su prihluple rady, uplne mimo misu,to je na každom, kedy bude mat dieta ,nikdy by som nikdy nikomu neradila a nepozastavovala sa nad tym,kedy zeny rodia či v 18 ci v 40,je to každeho vec, každeho život, zdravie a rozhodnutie.Neposudzovať,neradiť,nekritizovat nepolemizovat ....by malo byt slušnosťou u každej ženy.Neodsudzujem ani sa nepozastavujem sa nad tými,čo deti nechu.Nejake rozhodnutie za tym je,neviem aké a v prvom rade je to každeho vec.

lucinkaboz
3. máj 2015

@dai nebud ješitná, ja predsa nikoho neprsviedčam

dai
3. máj 2015

@lucinkaboz jesitna?🙂 vies mne sa celkovo nepaci tento typ rozmyslania : chudobny= pokorny, mudry, s hodnotami - bohaty je samozrejme opak🙂 so vzdelanim= bez charakteru a inteligencie ... viac menej to si napisala - este s rokmi overenym dovedkom ze ti to mam verit😉
Ja som ti len odpisala ze mne sa rokmi overilo ze najst inteligentneho medzi nevzdelanymi sa samozrejme ze da ale urcite najdem nasobne vyssie percento medzi vzdelanymi - detto charakter mnohokrat ide ruka v ruke so vzdelanim...

vroni
3. máj 2015

@lucinkaboz, jedine prihluple su tu tvoje nabubrale komentare. Zakladatelka sa na rady a skusenosti pytala, na rozdiel od teba som sa nad nikym nepozastavovala ani nekritizovala. Na polemizovanie tu forum je, nemusis suhlasit, ale ked chces diskutovat, nauc sa pouzivat argumenty (ak nejake mas) a nie invektivy.

lucinkaboz
3. máj 2015

@vroni tvoje rady,ako radsej nemat deti po 40 tke su čo? kedže radíš?

lucinkaboz
3. máj 2015

@dai a kde som napisala chudobny?
a bohaty bez hodnot?
čitaš medzi riadkami

alaguema
3. máj 2015

@mirkava druhé dieťatko som rodila ako 36 ročná presne, prvé ako 33 ročná 🙂 Naozaj neviem posúdiť, či je to dobré, alebo zlé...alebo aké iné prídavné meno tomu dať. Pre mňa ideálne, lebo tak to proste bolo 🙂 Dnes už žijeme v dobe, keď zdravotný stav 20-ročnej môže byť rovnako dobrý, alebo zlý ako stav 40-ročnej, hlavne po gynekologickej stránke. Čo sa týka plodnosti a "problémovosti" pri tehotenstve sú na tom mladšie ročníky evidentne dokonca horšie, bohužiaľ, vďaka životnému prostrediu. Čo sa týka zrelosti - tak to je snáď jasné, žena v tomto veku je emocionálne vyzretá a ak stále nie, tak asi patrí podľa všetkého do rúk psychológa až psychiatra. Čo sa týka financií - my, ktorí sme makali mimo SR, sme ich v tom veku už mali, ale zase tu sú ľudia, ktorí ich žiaľ ani v tomto veku nemajú. Záver - nedá sa zovšeobecňovať, ale ja som rada, že som si počkala, stihla som cestovať, študovať, zarábať a zarobiť, nájsť toho pravého a hlavne - dozrieť 🙂

dai
3. máj 2015

@lucinkaboz necitam medzi riadkami... jasne som ti napisala ze nemam rada tento typ rozmyslania ktory si predviedla... to prve prirovnanie je to iste pre mna co si napisala ty ale o inych veciach... proste skatulkujes a este aj to tak ako sa ti hodi - dost mimo reality🙂

lucinkaboz
3. máj 2015

.ja som nič nezaškatulkovala, presne to si urobila ty a ja som sa ti snažila to vyvrátiť, že vzdelany nemusi byť vždy inteligentý človek,vzdelanost nevzdelanost,chudoba nechudoba, to už si načrtla ty, VS neznamená u mna vzdelanost a bodka.

sunday1
3. máj 2015

@mirkava Tak ja mám 37 a mladšia dcérka má 3 mesiace. Nepociťujem absolútne žiadnu extra záťaž a nemyslím si, že by som niečo zvládala horšie alebo ťažšie ako mladšie maminky. Dokonca pri deťoch aj pracujem, našťastie malú môžem mať neustále pri sebe 😉 Keď človek chce, tak sa dá 😉

alaguema
3. máj 2015

@lucinkaboz musela som sa pousmiať... 🙂 Asi chápem...a dodám: Vzdelaný človek je obvykle inteligentný človek, lebo sa dokázal postarať o svoje vzdelanie. Ale aby sme si to upresnili - vzdelaný človek nie je automaticky ten, ktorý skončil vysokú školu. To možno platilo v čase, keď významné univerzity vznikali...takže dávno 🙂 Dnes je titul z VŠ dostupný každému (s prepáčením) primitívovi a to doslova a do písmena. Vzdelaný sa dnes dá byť neustálym vzdelávaním všeobecného, alebo odborného charakteru, ktoré si človek aktívne dopĺňa sám, alebo v rámci nejakého pracovného postupu, alebo aj samovzdelávaním. Ale VŠ sama o sebe je dnes takmer nulová hodnota, bohužiaľ. Máme VŠ absolventov, ktorí sú totálne tupí...absolútne sa o nich nedá povedať, že sú to vzdelaní ľudia. Poznám niekoľko absolventiek "sociálnej práce" , ktoré nedokážu napísať ani tri vety bez toho, aby urobili sériu gramatických chýb a o medzerách vo všeobecnom vzdelaní ani nehovorím.

dai
3. máj 2015

@lucinkaboz asi si chcela napisat ze vs neznamena inteligencia🙂 mozme sa aj na hlavu postavit ale vzdelanie to znamenat bude... aj ta blba socialna praca🙂 mas pravdu - tuto temu uz nema zmysel rozvadzat dalej - kazdy je zodpovedny za vyber ludi v svojom okoli - ja sa pokusam vyberat aj vzdelanych aj inteligentnych aj charakternych - ty ako sa ti paci😉
Inak sa ospravedlnujem za trolovanie kedze sme tu fakt uz dost od veci😉

dai
3. máj 2015

@alaguema vidis... a predaa asi ti tupi ju nevystuduju ked vs ma zevraj len 13% populacie ( aj ked ja by som hadala viac 🙂) aj ked s tebou suhlasim ze vzdelanie sa da ziskat aj inak ako cez vs...

alaguema
3. máj 2015

@dai nie, nebude to vzdelanie. Je to len zdrap papiera 🙂 Ak si uvedomíš skutočný význam slova vzdelanie, tak pochopíš, ako nezodpovedne sa s ním dnes narába. VŠ vypľúvajú stovky ľudí, ktorí NIE SÚ vzdelaní.

alaguema
3. máj 2015

@dai a to kde si to percento vzala, ak smiem vedieť? 🙂 Ja mám dojem, že je to ďaleko viac...a bohužiaľ, aj tupí ju vyštudujú...poznám ich zopár osobne 🙂

0silvia0
3. máj 2015

@dai by si sa čudovala, koľko tupých aj vš vyštuduje... tiež poznám niekoľko akože "vyštudovaných", ktorých pokojne akýkoľvek absolvent učňovky vo vedomostiach a inteligencii tromfne.

petka861
3. máj 2015

Poznám kopu báb čo mali prvé dieťa po 36ke alebo aj druhé a zvládli to úplne v pohode. Vek je len číslo. Dôležitý je celkový zdravotný stav a ako sa žena cíti. 🙂

duracikova
3. máj 2015

Tak ja osobne si myslím, že mať cielene dieťa po 35 resp. okolo 40 tky je už také trošku sebecké. Neviem. Predsa len to dieťa, keď bude mať 20, tak žena - matka 60. Tam to už cítiť, a nehovorím o období puberty. Ja mám teraz 34, ak by ma mama maal v 40 tke, má teraz 74 (ak by tu ešte bola). Neviem si to predstaviť, lebo mi dosť pomáha aj s deťmi a tak celkovo, je tu pre mňa. Asi takto by ste mali žienky uvažovať, že ako to bude o pár rokov.

lucinkaboz
3. máj 2015

@dai prepáč,ale to čo tvrdíš je hlupost, ten papier,ten diplom aj ked ho niekto ma neznamená inteligenciu, si akoby uplne mimo realitu na SK. Bohužial mnohe vysoke školy su iba pračky penazi a absolvensti týchto škol, ktorí si to vedia zaplatit toho v hlave vela nemaju. Ina skupina napriklad 20 policajtov si niekolko semestrov doplnalo titul mgr na VS sv.Alžbety v Piešťanoch.Policajti,ktorí nikdy nevyužiju poznatky z tohto oboru vo svojej praxi si takto zvyšili stupen vzdelanosti,lebo taky bol prikaz zhora,obor nebol podmienkou,na prednašky ani nechodili.Ruka v ruke známosti. A sociálnu prácu urobí hocikto. Sama sa v práci stretávam s ludmi,ktorí maj VS ,nevedia gramatiku zakladnej školy,nevedia jazyk z ktorého mali skušky, nevedia zemepisne informácie Zš,nevedia zakony a problematiku daneho oboru,je to niekedy na zaplakanie.Nie nie je vždy o inteligencii.
Tisice absolventov, ktorí nemali na VS prešli a po skončení sa ohanaju titulom. Prijmu ich do práce a nasledne prepustia,lebo nato nemaju. Inteligentný človek, nemusi mať VS aby dobre zarobil.

dai
3. máj 2015

@alaguema stranu pred nami to uviedla malabiba... tiez som napisala ze mam pocit ze je to viac😉
@lucinkaboz znovu si pleties pojmy - ked uz tak pis o intelifencii - v svojom prvom prispevku si to nazvala spravne😉
Ja som z generacie kedy sa na vs nedostal kazdy - teta len ti najlepsi plus par uplatkovych ...
co sa tyka zarabania - nikde som nenapisala ze sikovny remeselnik nemoze zarobit viac ako nesikovny vs-kar...

Znovu - ja pisem svoje skusenosti - u nas vo firme robia na 99% vs vzdelani ludia - vaecsinou sa udrzia - nastupny pkat je nad 1000 euro... ako som pisala - poznam aj mudrych nevzdelanych - mnohi si ale sami vs dorabaju lebo citia potrebu poznat veci ktore v praxi aplikuju aj teoreticky aby mohli analytickrjsie pracovat do buducna...
Tiez mam svoj nazor na niektore odpadkove vs z hornej dolnej ci socialne prace a podobne... ale ani to neznamena ze vaecsina vs ludi su tupi... vzdy su to skor vynimky