icon

Duphaston a jeho vedľajšie účinky

pepa124
7. mar 2011

Viem, že tu už podobná téma je, no aj tak som založila novú lebo si neviem rady. Pol roka neveriem antikoncepciu, odvtedy mám nepravidelný cyklus a s priateľom sa snažíme o bábätko. Kedže z dôvodu, že som ani nevedela kedy sa oň máme pokúšať, plodné dni úplne rozhádzané, išla som k doktorovi a predpísal mi duphaston. mám ho brať na 5ty den od menzesu a brať do 9teho dňa. Následne by mala prísť asi 12 den ovulka. Dnes je akurát ten den no namiesto toho som dostala silný menzes. Čo s tým mám robiť? Ani neviem, či sa o bábo máme aj tak snažiť alebo mám ísť zasa k dokymu, teraz neviem kedy mám začať brať dalšie tabl. lebo ak je toto mezes, tak o 5 dní by som ich zasa mala začať brať. Už som z toho chorá. Chcem hlavne otehotnieť a stále mám problém s menzesom a buď s jeho nechodením alebo teraz s jeho častým chodením. Máte niekto skúsenosti?

lucy130881
17. apr 2011

@catharinka ahoj preto nemozem viac brat clos. lebo ze sa moze brat maximalne 4mesiace to mi povedal.tak uvidim. najradsej by som bola keby k laparoskopii nedosla a uz aby som cakala babo. a nebojkaj sa budeme sa podporovat az kym sa nam to nepodari obidvom.

lea101
19. apr 2011

@catharinka ani ja som tomu nerozumela tak som zavolala pani dr a ona sa smiala ze myslela len ten den a dalsi den.. a potom zacat brat utrogestan 🙂 ze ak nahodou este je ovulacia... aby sme nic neprepasli ani prirodzenou cestou. 🙂 Ale sa pani doktorka chichotala.. ... celkom smiesne🙂 Tak ja som v tom diani nepocula asi kazde slovo, napriklad som nepocula ze utrogestan mam pouzivat vylucne vaginalne... nastastie mm to pocul 🙂 Ja by som ho jedla🙂 Buduci piatok po velkej noci ideme na krv, tak som potichucky zvedava🙂 Drzkaj sa aj ty catharinka, papa xx

lea101
19. apr 2011

@pepa124 som rada, ze zdielas moje pocity o tomto vsetkom. Ja som rozhodnuta neist s prudom , ked uz sme sa dali na tuto cestu kliniky asistovanej reprodukcie. Kazdy jeden par tam bol v cakarni smutny, jeden sa dokonca hadal, na mna to zle vplyvalo. Tak robim vsetko preto aby sme mi ostali nami... a nestali sa len jednou z vela dvojic, ktora sa nekonecne snazi o nieco v zlej nalade. Ja verim velmi v pozitivne myslenie a snazim sa velmi velmi to aplikovat, a ten pohlad v tej cakarni ma v tom len utvrdil. Ani niektori lekari tomu nenapomahaju ale s tym nic nenarobime. My mozme zmenit len nas , alebo nie zmenit, len udrzat v tej hladine stastia a lasky a necitit sa tak skleslo ako poniektore pary. Vseci sme natrpezlivi lebo uz dlho tuzime po babatku,niektori dlhsie ini kratsie a vsetci to velmi prevelmi chceme. Ale tam to neurychlime asi.Tak ja sa tesim na dalsiu navsetvu IScare v piatok🙂 a pojdem tam s usmevom, uz akekolvek moje vysledky budu. Aj tebe prajem aby to co najskor vyslo, a ak cictis ze uz chces aj iny nazor ako tvojho obvodneho lekara, nevahaj🙂 Je to vstko cez poistovnu , hlavne prvotne vysetrenia , testy a pdoobne. Mne to velmi pomohlo, sa skludnit. Velmi. Ja som bola klbko nervov pred 2 mesiacmi. Vidim to ovela jasnejsie teraz 😀

patka_1
25. apr 2011

@catharinka Ahojte babenky! vidím, že sa tu bavíte o vedlajších učinkoch Duphastonu, tak by som sa vás chcela spýtať, či máte niektorá skúsenisti aj s týmto: Duphaston mi nasadil doky na úpravu ms a pre to že sa snažíme uz rok o bábo, dla mi ho na 21-25 DC 2x1, momentálne ho beriem tretí den a od včera, t.j. od druhého dna mám hrozne bolesti žalúdka,krče, už druhý den nič nejem...može to byť aj z Duphatonu? lebo mi tieto problémy prišli z ničoho nič, zo dna na den...máte niektorá s týmto skúsenosti? dnes som bola aj na pohotovosti, dali mi injekcie a tabl.od bolesti žalúdka ale nič to nepomohlo, tak sa zajtra chystám k obvodnej.... ☹
@lea101
@lucy130881
@pepa124

sante81
25. apr 2011

@patka_1 ahoj, ja som brala aj duphaston a aj utrogestan, ale nie upravu ms, ale ked som bola tehotna, tak prvé 3mes aby sa mi tvorila placenta, ked som užila prvu tabletku, tak asi po 2 hod sa mi nenormálne začala točiť hlava, spala som cez den asi 4hod v kuse, čo nebyvalo zvykom a od toho dna mi byvalo zle každy jeden den. vracala som, nechut do jedla, doktor to pripisoval tehotenskym nevolnostiam, ale ja som vedela že to je tabletkami. bola som 4x v nemocnini na infuzkach, čo mi nechutilo jest a napriek tomu som priberala, kvôli hormonom čo tabletky obsahuju, bola som už taká zufala že som si občas tabletku nedala, brala som ich 3x denne a vtedy mi bolo lepšie. Po ich vysadení som si tehotenstvo začala užívať a žiadne nevolnosti, nič. Takže treba len vydržať. drzím palce

patka_1
25. apr 2011

@sante81 fúúha, takže teraz neviem čo mám spraviť, či mám ísť k obvodnej aj tak, pretože mám ísť zajtra a potom celý vííkend do práce, a robím na dvanásky, no určite to tam nezvládnem bo mi je hrozne...i ked s dufíkom končím v stredu....no ale mala som aj teplotu včera zvýšenú...hmmm som z toho úplne zmetená... 😒 ale dakujem

lea101
26. apr 2011

@patka_1 ahoj🙂 a neskusila si si tehu test urobit? Dúfam ze si isla k obvodnej namiesto do práce ....pa x

patka_1
26. apr 2011

@lea101 ahooj! tehu test som nerobila, čakám cez víkend mrchu, ked nepríde spravím si, no toto asi nie sú tehu príznaky 😅, no bola som u obvodnej, tá ma vypísala takže doma pekne oddychujem, no v stredu idem na hadicu do žalúdka 😒 tak uvidíme....

lea101
27. apr 2011

fuuha tak to znie vazne. Hadica do zaludka. Uprimne ti to nezavidim. Drz sa. Dufam ze sa ti to zlepsi natolko ze na tu hadicu nebudes musiet nakoniec ist. Prajem vela sil.

lucy130881
27. apr 2011

@patka_1 ahoj patka ja mam skusenosti s duphastonom ale ja nemam ziadne vedlajsie ucinky ale ty tie bolesti kludne mozes mat aj s neho mala by si skusit zavolat lekarovi a opytat sa ho na to a mozno ti da ine lieky . uvidis .

catharinka
11. máj 2011

@patka_1 - ahoj, Patka. Dlho som tu nebola,preto odpovedam tak neskoro... Problemy sa ti uz vyriesili??? Dufam, ze ano. Inak, s tym, co si popisovala, ja skusenosti nemam... Mna bolela hlava, mala som prve dni migrenu,inak nic.

catharinka
11. máj 2011

@lea101 - ty si teda cislo... 😉 Velmi si mi zlepsila naladu, citat tvoj prispevok,to bol ako balzam na dusu... Chvalabohu, ze mas mm, co pocuva doktorov, a ten utrogestan si nepapala.... 😎
To aj mne sa obcas stane, ze nestihnem zaregistrovat vsetko, lebo je to vzdy taka sprska novych informacii, ze sa ani nestihnem v tom hned zorientovat... A dnes, po podobnej prednaske u doktora som bola taka popletena, ze namiesto DOVIDENIA, som mu povedala DOPOCUTIA... Tak sa rehotal a vravi mi, ze DOPO, DOPO.... 😵 🙂

patka_1
11. máj 2011

@catharinka ahoj 🙂 no na hadicu som bola, bolo to strašné a nabudúce radšej umrem 😒 😖 už mi je dobre, samozrejme mi nič nezistili, takže som tam bola zbytočne, no čo už...tie krče trvali 2 dni a potom to prešlo...o týžden začínam znova s duphastonom tak uvidím či to budem mať znova, dúúúúfam, že nie 😒 mrchu som dostala, v ten výkend ako som písala, takže tehu som nebola, uvidíme tento mesiac 🙂

catharinka
11. máj 2011

@patka_1 - a urcite si to mala z duphastonu, tie krce?
Mozno z niecoho ineho.... Ja zacinam od soboty tiez brat znovu duphaston. A beries okrem toho aj nieco ine? Ja len femibion (kyselinu listovu) a dnes som dostala injekciu na podporu ovulacie - pregnyl. Dvojnasobnu davku, prosim pekne,lebo minule mi klasicka 5000-ka nezabrala.

catharinka
11. máj 2011

@pepa124 - ahoj. 🙂 Ako to s tebu vypada...? Ja som tu dlhsiu dobu nebola... Dnes som dostala pregnyl - dvojnasobnu davku - a zajtra sup sup do snazenia... Doktor mi povedal, ze do septembra budeme postupovat takto, t.j. folikulometria, dufik, pregnyl. Ak sa nic nepodari, tak ma caka laparoskopia... 😒 Dufam, ze to nebude potrebne.

lea101
14. máj 2011

@catharinka ahojky🙂 davno som sa tu neukazala..." lizala som si rany"- ako sa povie -po negativnom krvnom teste. Ale aspon mi na nieco prisli. Mam vraj autoimunne ochorenie... proti vlastnym bunkam.. nie proti mm. Tak mi nasadili prednison... a dufame velmi ze to tento mesiac uz vyjde. Najrpv som bola z toho nanic... ale ak je to len kila navyse a dake to zadrziavanie vody... za cenu babatka ako vedlajsie ucinky prednisonu... nuz co... tak budem chvilinku objemnejsia... ved nie vseci maju tie iste vedlajsie ucinky z kortikostroidov. On vraj utlmi moju imunitu .. a tym umozni sa potencialne oplodnenemu vajicku zahniezdit co vraj vobec nebolo mozne do teraz.. len skoda ze az teraz ... ich napadlo :( to mal byt podla mna prvy test. tak aspon .... heureeeka.. .. som rada ze apson teraz... .... Ale u mojho obvodneho by som cakala az naprsi...... 😀 😅 Ako sa ti inak dari ? ani neviem necitala som si dozadu odkazy 😲 . Som zvedava ci mas novinky🙂 pa x

catharinka
14. máj 2011

@lea101 - ahoj, leuska. 🙂 Som rada, ze si sa ozvala... Pozri, ber to tak, ze aspon mas stanovenu diagnozu, co je velke pozitivum,lebo vies, co ti je. Ja to zatial este neviem... A ta neistota je ovela horsia. Dufam, ze to u teba dobre dopadne a ze ti to tento mesiac uz vyjde! 😉 😎 A to, ze budes trosku (ako si to ty napisala) objemnejsia, to neries - babatko ti za to urcite stoji. Verim tomu, ze coskoro mi napises stastnu spravu, ze si tehu. Dufam, ze aj ja tebe. 😀
A ako sa dari mne? No v stredu som dostala pregnyl - dvojitu davku, potom stvrtok, piatok a dnes snazilkovanie... Tak, uvidime snad vysledky nasej "driny" uz coskoro. Ovulacia prebehla, snazilkovanie bolo - uz len cakat na ortiel prirody... Nic ine robit nemozem. To cakanie je pre mna neskutocne dlhe obdobie!!!!
A vy ste na tom ako, kedy zacinate snazilkovat, musite si dat nejaku pauzu kvoli tym tvojim novonasadenym tabletkam?
Drz sa zatial, tiez mi daj vediet novinky. 🙂 🙂

lea101
15. máj 2011

@catharinka ahooojky🙂 no to su same dobre spravy🙂 tesim sa s tebou.. a verim ze budem od teba pocut sockoro tu najkrajsiu spravicku 🙂 My mame zajtra IUI. Vecer sme pichli injekciu podobne nieco pregnylu nepamatam si ako sa to volala ale ten isty princip ten isty hormon len v lepsej uz predpripravenej striekacke asi na domace pouzitie. No ale ja panikarim dnes o 12.00 som citila pichnutie hrozne vo vajecniku a teraz nic. Ja mam pocit ze mi praskla folikula co znamena ze len 12 hodin od toho momentu moze byt vajicko oplodnene... .. To by bola riadna smola. ☹ nemam to ako zisitit. Najradsej by som letela na pohotovost nech mi urobia sono... ci tam este je ci nie... ☹ ale ais by ma vyhodili.. skoda ze neni taky servis. neviem co robit. Tak... este uvazujem ze by sme sa normalne snazilkovali... ale mame zakjaz 3 dni pred IUI. tak uz naozaj neviem. Stavim sa ze zajtra rano tam uz nebude na sone ta folikula ja som ju citila prasknut. Hmmm este preberieme s mm ci sa nebudeme snazilkovat pre istotu a riskneme ze zajtrajsia vzorka co maju doobratna IUI bude trochu slabsia. ach jaj. dam vediet Katharinka ako sme dopadli. a zarovne tebe drzim strasne velmi palceky.

catharinka
15. máj 2011

@lea101 - leuska, hlavne sa trosku uvolni a ukludni, prosim. To bude dobre! 🙂 Pozri, doktor urcite vie, co robi a vie,preco ti pichol tu injekciu vtedy, ked ti ju pichol... Nezatazuj sa tym zbytocne, to ti neprospeje. Teraz by si mala byt v klude, oddychovat. Tri dni vydrz, ako ti kazal doktor. Skus mu verit. Pripravuj sa skor na to, ze o tri dni mas den s velkym "D" a urcite to bude aj tvoj stastny den... Drzim paste.

lea101
15. máj 2011

Juj catharinka ja mam velky den D zajtra.... ved o to ide... Ja viem ze stresujem. Ale ked po prasknuti sa vajicko da oplodnit len 12 hodin. Ved .. uz to musim nechat len na osud.. Dnes mi nikto nikde sono neurobi. Drz nam zajtra rano palceky.🙂
papa zlatunka. catharinka . a ty tiez .. klud a pozitivne myslenie 🙂 .. a dakujem za slova podpory. moc. 🙂

catharinka
15. máj 2011

@lea101 - ja som niekde na nete citala, ze po prasknuti sa da vajicko oplodnit az do 24 hodin... Skus si to pre istotu este zistit na nete, aby si bola kludna... 🙂 😉 Moc moc budem na teba mysliet, nech vsetko dopadne podla tvojich predstav!!!!

lea101
15. máj 2011

si pokladik.. ano aj ja som citala 24 hodin a potom ine stranky uvadzaju12 az 17 hodin 😲 tak si vyber 🙂 juj... ozvem sa zajtra... pekny vecer prajem plny kludu a lasky...papa xoxo

pepa124
autor
Autor odpoveď zmazal
janine6623
18. máj 2011

@pepa124 Ahoj, prepáč, že som ti skočila do témy. Ja som tiež brala od 3-7DC clostylbegyt a dostala som až na 40DC ale ja som si merala aj teplotu a podľa teploty som mala oneskorenú ovulku až okolo 23DC. Možno aj ty si ten prípad. Mne tu baby poradili aby som si ku dňu ovulky prirátala 12-16LF a až potom mám čakať MS a presne mi to aj vyšlo. S tým femigardom ťa nechcem odstrašiť, ale pre istotu si to zisti. Ja som si ho tiež sama naordinovala, lebo tu boli naň dobré referencie a potom v polke cyklu som sa dočítala, že s clostylom to brať nie je dobré. Tak som hned písala na stránku hemann.cz, dr. ktorý to vyrába a fakt mi odpísal že počas bratnia clostylu sa to nedoporučuje. že skôr ako príprava pred clostylom. Tak ja neviem, ja som sa zľakla a teraz to neberiem. Nechcela som ťa vystrašiť ale pre istotu som ti napísala, toto je moja skúsenosť.

pepa124
autor
Autor odpoveď zmazal
janine6623
19. máj 2011

@pepa124 Ahoj, ja som tiež tak ako ty. Ja si tiež veľa čítam, vymýšlam už všelijaké bylinky, vitamíny. Som už ako keď sa topiaci slamky chytá. Minulý mesiac som už radšej nič ani popri clostyle nebrala. Niekedy si pripadám už ako chodiaca encyklopédia a aj tak si neviem pomôcť k vytúženému bábätku. My sa snažíme teoreticky ešte krátko bude to 6 mesiacov tak intenzívne.Ja som už tiež niekedy zúfalá. Aj ja idem zajtra k lekárovu - endokrinológ,diabetológ. Strašne sa bojím. Držím palce aby si dnes dobre dopadla u lekára a aby sa aj vám snažilkovanie zadarilo.

catharinka
19. máj 2011

Ahojte, kocky. Chcem sa vas opytat, ci nahodou niektora nemala taky problem - meskanie menstruacie po Duphastone? Dakujem apekny den. 🙂 🙂 🙂

janielik87
19. máj 2011

Ahoj 🙂 Predvcerom som sa pridala k vam, ktore beriete duphaston. Zatial okrem vykyvov nalad nebadam nic, ale to ani nemusi byt z toho 🙂 Len sa vela sledujem zrejme. Mam na vas ale jednu otazku...Mne doktorka napisala duphaston od 21DC do 26DC na upravenie cyklu, ktory si chodi ako chce. Tento cyklus to podla BT vyzera na anovulak, ale sledujem sa aj ovu testami...a palicka mi dnes oproti inym dnom vyrazne stmavla (ale este to nie je pozitivne), tak neviem...Moze to byt nim? My sa nesnazime este ani 2 mesiace, ale bola som za lekarkou kvoli velmi nepravidelnym cyklom a ona povedala, ze to budeme uz riesit hned a buducu ms mam prist na hormonalny profil...tak uvidime.

katche
19. máj 2011

Po precitani vsetkeho tu sa mi az hlava zatocila. Ja sama mam s Duphastonom problem. Beriem ho tristvrte roka a stale robi len problemy. Beriem ho 11.-25. DC kvoli tomu, ze menzes chodil ako chcel. Po nasadeni D sa to sice upravilo na ukazkovy 27-dnovy cyklus, ale zrazu z nicoho nic to skocilo o 9 dni dozadu, cele je to posunute a aktualne som uz zufala, bo ledva som zacala brat tabletky tento mesiac, do dvoch dni sa M spustila zas. Pomaly stracam optimizmus. Uz som mala 100 chuti hodit tabletky do kosa, moj muz ma nastastie zastavil.

catharinka
20. máj 2011

@katche - ahoj a vitaj. 🙂 Cize, mrcha ti prisla o 9 dni skor, alebo neskor, ako mala...? Lebo nerozumiem tomu celkom... Chodievas k dokymu aj na folikulometriu, alebo na zaklade coho ti nastavil 11-25 DC na uzivanie Duphastonu?