icon

Fitness a snaha o tehotenstvo

10. dec 2021

Chcem sa spýtať či niektorá z vás čo sa snaží o dieťa cvičí. Myslím s činkami,na strojoch atď. Žiadny pilates a podobne. Viem,že fitka sú zatvorené,my máme mini posilky doma. Royslam nad tým či si tým viac neskorom ako pomáham. Cvičím 3az4x do týždňa polhodku.

deti95060810
•
10. dec 2021

ja som cvičila kde aké cvičenia, ale najviac aerobic... takmer som vlastnou hlúposťou potratila... odležala som si to v nemocnici ... neodporúčam.

autor
•
10. dec 2021

@deti95060810 no ide o to,že ja som bola dvakrát tehotná prve bolo mimomaternicové a dlho som sa dávala dokopy a druhé nevedela som,že som v tom.Pocas cvičenia mi prišlo zle.To boli ešte fitka otvorené a dosť tvrdý tréning som mala(nohy a zadok). Na druhý deň som mala spinenie a menštruáciu som mala dostať až o nejakých päť dní,ale test ukázal dve čiarky. Samozrejme sa to neudržali.Odvtedy cca rok sa nám nedarí.Rozmyslam či neseknem s cvičením,ale už nemám také tréningy ako kedysi😰možno si to len namyslam

miskamicha
•
10. dec 2021

Nemuselo to byt cvicenim. Ono ak je plod zdravi udrzi sa za kazdych okolnosti 🙂 presla som si tym aj ja opakovane. Nateraz budte opatrnejsia, cvicit len lahke cviky a na podporu otehotnenia skuste cviky ludmily mojzisovej / mne to mozno pomohlo/ spevnilo sa mi brusne svalstvo, nohy a aj chrbat. Nie je to na skodu. Drzim palce nech sa vam coskoro zadarí!!!!

autor
•
11. dec 2021

@miskamicha Ďakujem idem pozrieť čo sú to za cviky.

luci_ba
•
11. dec 2021

Podľa mna ak je mimi zdrave a má sa udržať, tak je to ok. Samozrejme nacvičiť až do úplného vyčerpania, ale ked tak normalne, tak v pohode. Sú dokonca ženy čo chodia behať aj ked vedia že su tehotne

petkasaurus
•
11. dec 2021

No takto, ja som tiez cvicievala, sice asi nie tak tvrdo.. Proste doma, drepy, vypady, cinky, expandery, závažia na clenkoch atd.. Nam sa dlho nedarilo.. Sekla som s tým, začala som cvicit tu mojzisovu a otehotnela som.. Ale pridala som si k tomu vselico ine, tak neviem, ci čisto to cvičenie pomohlo, mozno dopomohlo.. Len sa priprav, ze zvlast pre teba bude strasne nudne.. No a hlavna vec, ja som chodila cvicit s fyzioterapeutkami a povedali mi, ze z tych Mojzisovej cvikov mam vynechat tie, co spevnuju- napr. necvicit mostik, nenapinat zadok .. Ale len tie strecingove sa maju cvicit..

janulik_95
•
11. dec 2021

Ja som cvičila ,dokonca som bola v príprave na súťaž čiže moje tréningy boli dosť náročné a intenzívne takisto strava bola prísna..a napriek tomu sa naše bábätko udržalo 🙂 tiež som toho názoru ,že ak sa má bábätko udržať tak sa udrží 🙂 ja som dokonca ešte donedávna cvičila a to som v 9tom mesiaci 🙂 a malinký je maximálne v poriadku 🙂 samozrejme to boli ľahšie tréningy žiadne ťažké váhy a podobne 🙂

kiki68
•
11. dec 2021

Jasne ved to nebrani nicomu. Ako vyhla by som sa far burners, gainerom. Ale inak samotne cvicenie mi pride ako prinos. Tiez mam doma svoj gym.

kiki68
•
11. dec 2021

Inak ked sa rok po MA nedari, tak ja by som nechala uz checknut asi vsetko , co sa neinvazivne checknut da. Aj partnerov spermiogram. Ja som mala s byvalym partnerom MA a potom molarne tehu, potom teda dlho nic a teraz som napriek dost fyzickej namahe v praci, do toho som 3x za tyzden chodila do fitka na prvy sup otehotnela so sucasnym partnerom. Cize s mojho pohladu, pokial zena naozaj ze nerobi zveriny ( pichat steroidy, testosteron) a iba normalne cvici ako Ty, tak nema byt aky zadrhel v otehotneni udrzani plodu. Pocas tehu, kym sa dalo a nedosla corona s lockdown som chodila na tehu jogu a to bolo tiez nie uplne lahucke to cvicenie. Iny typ cvicenia a pohybu, ale urcite ziadny iba relax. To su moje skusenosti. Teraz cvicim zase aj pri dietati a zvazujeme este druhe.

dominidi
•
11. dec 2021

Ja som cvicila s tazkymi vahami aj pred tehu a este aj do 5tt..potom som presla na lahke vahy, pretoze telo jednoducho nezvladalo to co predtym..o par dni prisli nevolnosti a tie mi nedovolili v podstate ziadny pohyb okrem kratkych prechadzok..
Ak by mi bolo dobre cvicila by som dalej s prohliadnutim na pravidla - tep do 140 a cvicit tak, aby som sa citila komfortne..

milovnikbehu
•
11. dec 2021

Ja behavam. Aj keď som na zaciatku tehotenstva, a momentalne som to stopla, nakoľko počasie a chodniky niesu v bezpecnom stave hodlam sa k tomu čoskoro vrátiť beh je pre mna ako droga 🙂 mesacne zabehnem 100-150km.Popritom cviky s vlastnou váhou a joga. Ale hlavne treba pocuvat svoje telo, doktora a nic nesilit.

amelie22
•
7. jan 2022

@milovnikbehu ahoj a môžem sa spýtať v kolkatom si mesiaci? Dodrzujes tie zásady že tep do 140 alebo podľa čoho sa riadis? Ďakujem 🙂