icon

Funguje v SR alebo v ČR niečo ako náhradná matka?

tafipa
26. júl 2019

Ahojte. Je možné v SR byť náhradnou matkou? Nie za účelom finančne si pomôcť, ale pomôcť sestre. Chodí po vyšetreniach, umelé oplodnenie podstúpiť nemôže. Prípadne, funguje to v ČR?

zabka1987
29. júl 2019

@extempore ja nemôžem mať deti? Kde som to nepísala? 😂🙈Ktora z nás tu ma halucinácie? Mam ich viac než ty a predstav si, prirodzene! Ale zato viem pochopiť aj inú stranu. Nie som egoistka a moralistka ako ty 😂

extempore
29. júl 2019

@naloxon áno, už som v takých etických komisiách sedela. Ale to tieto ženy nevidia - sú zaslepené túžbou po dieťati a idú hlava nehlava.

extempore
29. júl 2019

@zabka1987 jasné, máš viac detí, si lepšia ako ja 😀😀😀😀😀😀 nechápem čo má môj názor spoločné s egoizmom, ale dobre.

naloxon
Odpoveď bola odstránená
naloxon
29. júl 2019

Embrya to je len pár buniek????Tak to si aj za potraty, že?

abbey1
29. júl 2019

@extempore Že tebe nie je hanba sedieť v nejakej etickej komisii. Pozri, ako tu vystupuješ voči iným ľuďom. Jedného takého slávneho bioetika poznám osobne. Problémov s vlastnou rodinou neúrekom, narobenych deti neúrekom, žena musí zvládať a on s cigaretou v ruke vypisuje podobné múdrosti a slová plné odsúdenia ako ty.

naloxon
Odpoveď bola odstránená
extempore
29. júl 2019

@naloxon no tak ona sa proste rozhodne a keby aj na kraj sveta mala ísť, tak ide. Každopádne mi z toho vychádza, že tu asi aj ide o nejaký druh narcisizmu - žena má totiž tú smolu, že môže mať len toľko potomkov, koľko porodí... Týmto spôsobom sa to dá obísť a šíriť svoj materiál. Mne to príde ako B. Kollár v ženskej podobe. A ešte má sama o sebe asi mega vysokú mienku keď si myslí, že za jej vajíčkami sa pôjdu neplodné ženy potrhať.

extempore
29. júl 2019

@abbey1 nie, nie je mi hanba sedieť v etických komisiách. A to práve kvôli tomu, že do rozhodovania zapájam vo veľkej miere rozum, nie maternicu. Tak sa ukľudni.

abbey1
29. júl 2019

@extempore Ja som kľudná. A hanba by ťa mala radosť.

ivana11155
29. júl 2019

@tafipa pre mňa osobne by to bolo také čudné keby sa stretneme celá rodina a tam je dieťa, ktoré som ja porodila ale je vlastne sestrine. Manžel, keď budeš tehotná bude celý čas pri tebe, môžeš ostať ležať, manžel sám s 3mi deťmi a potom to babo dáte sestre. A bude zdravé tak ako tvoje 3? Naozaj veľká nezistnnost z tvojej strany, ale ako všetko v živote aj toto si vypita svoju daň. V živote sa treba naučiť aj prijať to co nám je nadelene.

ukulela
29. júl 2019

@naloxon harabin, ci kotleba? ty etalon mudrosti. a predstav si, homosexuali maju uz deti aj teraz, neverila by si. tento dzendzer svet!

naloxon
29. júl 2019

@ukulela musíš byť na seba hrdá odhalila si tajomstvo... A to že majú homosexuáli deti to je len vďaka takýmto liberálom ako si Ty.

extempore
30. júl 2019

@ukulela si riadne mimo.. totiž, nie každý, kto nie je dúhový slniečkársky liberál je voličom Harabina či Kotlebu.

willino1
30. júl 2019

@naloxon embryo vkladané do maternice je v štádiu moruly... doslova zhluk buniek, ktoré ešte nie sú ani difernecované a sú úplne rovnocené... si naštuduj... a potom píš...

willino1
30. júl 2019

@naloxon a neuveríš som za potraty... respektíve som za to, aby sa do toho štát a niekto podobný ako ty druhým nestaral... a chceš vedieť prečo? pretože v tých štatistikách UPT, to nie sú len štatistiky žien, ktoré išli na UPT, lebo nevedeli čo zo sebou (žiadna nejde na UPT len tak pre radosť...), sú tam UPT zo zdravotných dôvodov, kedy bol plod ťažko postihnutý... ale ty určite doma vychovávaš dve tri ťažko postihnuté deti, ktoré sa narodili a si sa ich ujala, pretože vlastní rodičia starostlivosť o nich nezvládli... a ešte chceš vedieť prečo? pretože mám dvojičky... a hrozilo, že by mohlo byť jedno alebo obe ťažko postihnuté... a keby boli obe postihnuté, bolo by to tom, či chcem na tomto svete týrať svoje deti aj seba a svojich blízkych a porodím ich alebo pojdem na potrat... ale nie je to také jednoduché...bola reálna možnosť, že mohlo byť ťažko postihnuté len jedno dieťatko... a keby som nespravila nič (alebo nemohla nič spraviť) a takto postihnuté dieťatko by v maternici umrelo vo vyššom štádiu tehotenstva, tak by som svojim rozhodnutím zabila svoje obe deti... tak si vyber milostivá... keby si bola postavená pre rozhodnutie... zabiješ jedno svoje ťažko postihnuté dieťa? alebo zabiješ obe svoje deti? aj to zdravé? a to je dôvod prečo som proti zákazu potratov... pretože o tom nemajú rozhodovať tí, ktorí do situácie konkrétnej ženy nevidia a vedia prd o tom, prečo sa pre UPT rozhodla... pretože ani svätuškárky ako ty nemajú ani šajnu ako by sa v konečnom dôsledku rozhodli, pretože sa nikdy neocitli v situácii tej konkrétnej ženy... aj keď kecajú, že oni by to nikdy nespravili... blbosť... kecať čo by človek nikdy nespravil je pokrytectvo, kým konkrétnu situáciu nezažiješ na vlastnej koži...

ktochytavzite
30. júl 2019

@willino1 a co ked je to morula?Aj tak je to uz zacinajuci zivot,nie len bunky ci ako zo vy nzyvate.A je to nechutne ako sa stym neabaˇ ,vajce sem,vajce tam,zivot sem,zivot tam.

willino1
30. júl 2019

@ktochytavzite ale presne tak s tým narába aj príroda... každý cyklus ženy... vajce sem vajce tam... alebo embryo sem, embryo tam... život sem, život tam... ženy ktoré sa o dieťa snažia roky, vedia presne ako sa tá príroda k ich niekoľkobunkovým embryám správa... a vykrikovať ženám, že zabíjaju svoje embryá a rozprávať o utrpení doslova morúl, keď si ich dajú vložiť do maternice a oni sa neuhniezdia, to je čo za logika... ? to naozaj potom môžeme vykrikovať všetkým ženám, že zabíjajú svoje embryá... stačí keď sa o bábo snažili prirodzene dlhšie ako jeden cyklus.... sa uvedomte... moruly netrpia... tak ako keď sa morula neuhniezdi tak žena nie je tehotná a nikdy nebola a ani biochemicky... jediný rozdiel je, že po IVF žena vie, že má morulu v maternici a pri prirodzenom snažení o tom žena nevie, môže sa len domýšľať... to je všetko... a ešte žena po IVF urobí všetko čo môže aby sa tá jej morula uhniezdila a mala čo najlepšie podmienky na uhniezdenie, ale žena čo nevie pri prirodzenom snažení že má morulu v sebe, robí to čo zvyčajne, takže podľa logiky poniektorých báb tu, viacej svoje embryá svojou "nedôslednosťou" vraždia ženy pri prirodzenom počatí ako ženy po IVF...

naloxon
30. júl 2019

@willino1 Moja milá som prenášačka svalovej dystrofie a keď som bola tehotná bola som rozhodnutá, že si dieťa nechám nech to dopadne ako chce a neuveríš sú tu matky čo majú 3 deti a z toho 2 majú svalovú dystrofiu a nikdy by svoje deti nezabili a obetujú im celý život a vieč prečo? lebo nie sú egoistické ako Ty...Kto si môže dobrovoľne zabiť dieťa??? Vlastná matka, ktorá si nezaslúži nazývať sa matkou...

ktochytavzite
30. júl 2019

@willino1 no je to neeticke,nepoviem nativ ale nie co najvatsi pocet embryy vytvorit a ptm nevhodne vyhodit,ti je neeticke .Ked sa da uz aj nativ,preco otm zeny takto zabijaju svoje deti??

lenteraz111
30. júl 2019

@ktochytavzite prosím ta, Ty by si sa naozaj hambila za dieťa?? To snáď nemyslíš vážne??? Keby si bojovala 10 rokov, bola by si najšťastnejší na svete. Zjavne si to sama neprežila. Ja mam deti z um, vedia to všetci, všetci sú na mňa nesmierne hrdí, že sme to dali a si predstav, sú šikovné a zdravé..... Aši nevieš, koľko vyšetrení a testov musí žena podstúpiť.... Neprajem to nikomu

lenteraz111
30. júl 2019

@ktochytavzite a keď je nevhodné, samo to vzda, aj tu platí, silnejsivyhrava

ktochytavzite
30. júl 2019

@lenteraz111 ano ako nezniesla by som to ze mam deti z umeleho,prostr he mi to protivsrsti,radaej by som o ich povode vzniku klamala alebo mlcala.Niekto napr sa hambi za to ze porodi po 35 ,ci 40,ja by som sa za to hanbila,teda lepsie povedane,mala by som pocit ze ako zena som zlyhala.

lenteraz111
30. júl 2019

@ktochytavzite prečo ako žena by si zlyhala, ved teraz je väčšinou problém v mužoch.... Bohužiaľ, tieto diagnózy u mužov sú viac- menej nevyliečiteľne. Dá sa ovplyvniť rýchlosť, počet, no fragnentaciu nie... A tam je pes zakopaný...

ktochytavzite
30. júl 2019

@lenteraz111 myslim si ze ti je asi pol na pol a stale skor zeny maju problem .Ale sa ani necudujem kedze vsetko je tak nadopovane hormonmi z antikoncepcie,ze nase deti budu mozno mat este vyssi problem.A preco suvtie spermie zle?Lebo vyrastaju v pristredi kde su same hormony,poda,vida vsetko

abbey1
30. júl 2019

@naloxon Koľko deti si videla zomierať v bolestiach, dusiť sa, kričať o pomoc, prosiť o smrť? Potom suď, či má niekto právo nazývať sa matkou!

naloxon
30. júl 2019

@abbey1 A ďalšia je za eutanáziu...no pekne ste sa vyfarbili...

abbey1
30. júl 2019

@naloxon Áno som v určitých prípadoch je vykúpením a názor kohokolvdk iného je mi v takej situácii ukradnutý. To je vec do ktorej nemá absolútne kto čo kecať. Každý je zodpovedný za svoj vlastný život a nechápem, o akom vyfarbovani tu hovoríš.
Nech sa páči, urobiť niečo pre to, aby sa to zmenilo. Otvor hospice, zaplať ľuďom riadnu liečbu i tú paliativnu, urob zázrak, aby ľudia netrpeli a potom budeš mať právo na niekoho ukázať prstom a riešiť, či má právo nazývať sa matkou.

naloxon
30. júl 2019

@abbey1 Ty by si podala dieťaťu eutanáziu...na Slovensku je to trestný čin...

abbey1
30. júl 2019

@naloxon Ja som za možnosť eutanázie kdekoľvek na svete, keď už medicína i zázraky zlyhali!