Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@rybkaa tak veru, tuna tiez pod mrakom, clovek by len spal 😀 no tak som zvedava na to foto. hadam to uz vyslo, ked aj dedko liecitel zapracoval 😀
@rybkaa uz aj mne prisiel ten Jonasov kalendar, tak som zvedava... cervene dni mi vychadzaju asi tyzden pred mrchou. Ty si si davala robit aj na zivotnost a pohlavie? Snazili ste sa uz na nejaky jeho termin, alebo toto bol prvy? Len nechapem, ze niektore baby pisu o plne cervenom dni, Ja mam kazdy mesiac jeden den cerveny, kedy sa mame snazit. Je aj iny den ako plne cerveny? A este niekde sa pise ze sa cervene a zelene dni nesmu prekryvat, a ja mam zase napisane, ze ak sa budu prekryvat tak je vyssia sanca otehotniet. Alebo su tam ine pravidla pre rozne druhy vypoctu???
@janderka áno, sú rôzne druhy výpočtu, ja mám ten na dobrú životnosť a pohlavie a teda sa mi zelené dni nesmú kryť s červenými, ak máš ten obyčajný tak je dobre, ak sa ti kryjú. postupuj podľa toho výkladu, ktorý ti poslal, každý výpočet je iný. Ako plne červený deň sa chápe ten deň, ktorý ti on označil ako plodný, teda ten jeden červený deň. V návode je napísané (aspoň ja tak mám) že tri dni pred červeným dňom si mám označiť červenou ako ohraničené dni a máme sa snažiť jeden deň pred červeným dňom, teda nie presne v ten deň, ktorý on určil ale deň vopred. Ako tak kukám do môjho výpočtu, zatiaľ sme sa snažili keď sme mali teraz len druhýkrát....prvýkrát to nevyšlo a teraz sa uvidí 🙂 inak sme sa netrafili, pretože mi krámy presne vychádzali na jeho červené dni 🙂 teraz sa mi to poposúvalo a vychádzajú mi červené dni asi týždeň pred skutočnou ovulkou, teraz v septembri mi vychádza červený deň už 3 dni pred ovulkou, čo je už super, mám tam aj dobrú životnosť a chlapca, ale na druhej strane sa mi budú kryť červené a zelené dni, čím sa mi znižuje šanca otehu na 75 % 😀
@paskolinka grafy robim, kazdy mesiac zacinam novy :( stale rozmyslam, ze sa na to vykaslem, ale nejako mi to neda 😀 citam Vas stale. Moj graf je tento mesiac divny a ovu testy tiez... Asi 4 dni za sebou som mala pozitivny, ved pozrite na grafe. Aj dnes sa citim ako keby som mala ovulku... boli ma zvlastne podbrusko a aj kusok vajcoveho hlienu som mala. Tak ja uz neviem... Uvidim kedy pride-nepride mrcha a spatne dozadu zistim, kedy ta ovulka vlastne bola
http://www.fertilityfriend.com/home/janderka
@janderka hm tak to máš teda zvláštne. A dnes ten ovu test už bol negatívny? Čo si pamätám tak sme tu mali 2x take dlho pozitívne ovu testy, raz to bolo mimomaternicove (ale tam aj BT bola vysoko hneď po ms) a druhýkrát to bolo z pregnylu. Ty si nic nebrala?
@paskolinka dnes bol ovu test negativny. A neberiem uz nic. 3 posledne cykly som brala inofolic+duphaston ale tento cyklus uz nic. Nechapem tomu dnesnemu poklesu a tym bolestiam. Myslis ze mohla byt ovulka az dnes? A Ty nemerias?
Caute baby, mrknite, ci Jonasov vypocet sedi s tymto vypoctom http://www.mynaturalfertility.com/index.php?idx... my sme sa tento mesiac trafili do cervenych dni, tak uvidime o 10 dni 😀
@janderka no neviem, podľa teploty ovu už bola, ale je to zvláštne že 4 dni po sebe pozitívny ovu test... Uvidíš, ako sa to bude ďalej vyvíjať... Ja teraz nemeriam, dala som si pauzu, ale možno zase začnem, akurát mi končí ms, tak uvidím či si ráno spomeniem 😀
Čaute baby a @lauritka, mám takú otázku - má pre mňa vôbec zmysel merať,keď stále kojim (už 16 mesiacov) a v noci vstávam najmenej 3 krát? Málokedy spím 4 hodky vkuse, väčšinou tak max jednu. Myslíte si, aj tak to môžem skúsiť? Robím aspoň ovu testy, len sme už po malom mali zase 3x biochemické tehu,tak si chcem veci lepšie odsledovat.
ahojte, musim sa vam pochvalit..🙂 po vyse 3 rokoch som si dnes rano nasla konecne moje prve vytuzene II ciarky...dnes som 37 DC a BT som si sice nemerala cely mesiac, bo som bola na dovolenke, ale vyzera to ze ovu som mala na 15 DC , na 22 DC bolo uhniezdenie a ked som prisla z dovolenky tak som si zacala merat teplotu...od 28DC az po dnesok mam stale nad 37 stupnov... prajem aj vam aby ste si kazda jedna nasli tie II ciarkyr a boli stastne ako teraz ja...stale tomu nemozem uverit...🙂
posielam aj moj prvy pozitivny test....a samozrejme vam TT vyrusiky..🙂
@zuzu2389 tak to blahoželám 🙂 a mala si nejaké problémy, príp. bolo nieco tentokrát inak, čo konečne pomohlo? My sa snažíme už dva roky a nič...
@paskolinka ahoj, no praveze ani nie....vsetko bolo tak ako keby som mala dostat kramy...akurat co som krvacala troska na 22 DC..a to som dufala ze bolo uhniezdenie....bolest prs neprisla este tyzden pred terminom menstruacie..ako vzdy chodila ale az ked som ich mala dostat...a bolest podbruska ma drzi uz pekne dlho...dufam ze bude vsetko ok..
ale ked sa na to teraz pozeram tak som zacala viac chodit na wc cikat v noci....kazdu noc som musela ist...
mne asi pomohlo ze som uzivala Clostilbegyt...mali sme ist totiz na IUI ale museli sme to odvolat lebo nam to nevychadzalo casovo a vydis aj napriek tomu to zrejme vyslo...a prirodzene...a samozrejme asi aj dovolenka spravila svoje..hlavne more...🙂 drzim palceky...viem ake to je ked kazdy mesiac cakas ....ja som cakala vyse 3 rokov a konecne ako sa zda som sa dockala...🙂
Ahojte baby, tak som ani netestovala, cakam rovno milostivu...nevadi, po preventivke budem mudrejsia a mat istotu ci je vsetko ok 🙂 http://www.fertilityfriend.com/m/home.php/Rybkaa
@zuzu2389 tak prajem nech je všetko ok, ciarocky su pekne, teplota tiež, tak nech to vydrží 9 mesiacov 🙂

@paskolinka som v práci, doma pofotím, no von leje, taká je tma ak o desiatej večer, zrak sa mi rozpíja a vidím prízraky 😀