Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@sunny_g podľa grafu to vôbec nevyzerá, že ovulacia bola.. Meraj ďalej, možno bude v najbližších dňoch.. Baby ti radia dobre, ovu testy sú nespolahlive a meranie v ústach je nepresne.. Skus ďalší cyklus merať dole, uvidíš ten rozdiel a hneď budeš mat aj jasnejšie. 😊 Držím palce
@malarybka3 mrzi ma to 😔
@sunny_g suhlasim s ostatnymi babami. keby ovu prebehla, mala by si vyssie teploty ako pred horuckami. momentalne su cca rovnake ako na zaciatku cyklu, tzn ovu neprebehla. hlien si mohla mat aj z teploty
@sunny_g Ajojky, presne ako píšu babule vyššie, ak by ovu bola, teploty by boli omnoho vyššie, ja som covid tiež mala a normálne mávam ovu okolo 17dňa s kvôli covidu som ju mala až na 25.deň, treba vydržať 😊
Ahojte. 10dpo. Teplota o 6.30 bola 36.67 tak som pridala +0.1 keďže meriavam o hodinu neskôr. Celkovo sa teraz budím skôr tak sa mi tie hodnoty nepáčia ze nie sú 100%tne... každopádne, test biely, podbrusko boli, už som sa aj vyhádzala, čakám na ms. Myslím, že teraz príde tak na 12dpo. Ráno sme mali výmenu názoru s manželom, že on k tomu dr nepôjde. Hovorím, že mne tiež nie je príjemné stále rožčapovať nohy pred lekarmi, pcos sa mi dalo do poriadku, reku musíš aj ty preto niečo urobiť.. povedal, že už jedného ma, není možné aby nemal druhého... tak som mu povedala svoje nech to spraví pre mňa, pre nás... potom ostal ticho ale za 10 minút mi povedal tak hnusne, ze daj mi to číslo...ale nedovolal sa asi až od 12tej... snáď ho do 30.3. Zoberú lebo mala by som mať tak nejako ovu..chcem sa spýtať, koľko trvajú výsledky zo spermiogramu ??
@patulka2 ahoj, mna napadlo- mozno by to muz lepsie zvladal ak by mohol "vzorku" na odovzdanie vybavit doma a len by sa odniesla k lekarovi na analyzu- ak to mate blizko. u nas to umoznuju do 30min s tym ze nadobku treba udrziavat pri teplote tela- vo vrecku napriklad. My sme mali vysledky vzdy najneskor na druhy den
@patulka2 ak pojde Gajdosovi, tak vysledky mu da na pockanie. aj moj bol taky, ze jemu nic nie, neni mozne, aby sme mali problem obaja. a ked dosiel zo spermiogramu, bol ticho ako pena, lebo mu vysiel zhorseny. takze to, ze uz jedno dieta ma, neznamena, ze vysledky sa za ten cas nemozu zmenit.
a ja som dostala ms. aj som to cakala, len ma zmiatol ten narast teploty.
@adka3321 ano ide k nemu len sa nemôže dovoliť, skúsi po obede.. som zvedavá aj ja a presne ako si aj ty pisala, ze ti v kútiku duše odľahlo, že není chyba len v tebe, úprimne si myslím, že bude aj v nom. Niezeby som chcela aby niečo mal, ale ak bude oka, už vidím ako mi povie, spokojná? Vedel som, že mi nič nebude.... chápeš ma..tiez si bola "rada" že nie si v tom jediná... aj ja sa pripravujem na ms, dnes som ako čert zla..
@zojeva chlapi sú horsie ako zeny naladovo, na tom trvam
@patulka2 moja môj muž bol na prvý spermiogram u urológa u nás v meste,a došiel hrdý ako guma,že on je plodný,že všetko ok.ale po 3MA nám odporučili mne vyšetrenia,ju spermiogram ale v Centre,a čuduj sa svete,že mu vyšiel taký spermiogram,že bol ticho ako mucha(cize zlý),tak som sa ho spýtala,že či som stále ja ťa zlá,že už nie.tak ja by som ti radšej odporúčala ísť na spermiogram hneď do nejakého centra,nech máte obšírnejšie výsledky,a nie len že hýbať sa hýbu,množstvo je a tak je plodný ako jabloň.ako to bolo u nás,ale pán doktor sa velmi vo výsledkoch kopol vedľa.
@mirus11 ja dúfam, že toto keď je sukromnik, že to neodflakne za tie peniaze ako bárs aký starý dedko na poliklinike 😀 teda dúfam, že to bude lepšie keď si človek za to zaplati.
@adka3321 A kam si nakoniec išla? Ja rozmýšľam, ze pôjdem do Trnavy primarovi pôrodnice... to je tiež odborník.. alebo ešte uvidím ako sa rozhýbe ta moja...
@adka3321 počuj moja, keď hovoríš ze ma tvoj čas... môjho objednali až na 4.4. A to je pre mňa akurát taky čas, že budem mat po ovulacii a ak nám to vyjde, zbytocne by tam šiel .. ale sak dobre bude mat za tým, volal, objednaný je a ze 5 dní to nemá robit hovorí ze sak mi prasknú to nevydržím 🤣🤣🤣
nam inak neodporucali dlhsiu abstinenciu ako 2-3 dni, vraj 5 uz moze mat negativny vplyv na vysledky. ale zjavne ma kazdy svoju teoriu:D
Dievčatá, ak vám môžem poradiť, týmto všetkým sme si prešli a tak ako radi mirus11, nechoďte n spermiogram k obyčajnemu urológovi, to nemá žiadnu výpovednú hodnotu a len vás to môže falošné zmiasť. Choďte priamo do niektorého z CAR, tam robia komplexný rozbor. My sme si dávali aj dna fragmentaciu spermii, celé to vyšlo 150eur, viem, jee to dosť, ale podľa mňa je to dôležité. Aj švagor si najprv dával robiť obyčajný spermiogram a keď mu robili tento rozšírený, vyšiel dosť zle.. Až tak, že možnosť mat dieťa majú viacmenej len cez ivf. Pričom prvotný spg bol dobrý..
Tak keď máte s chlapmi problém ich tam dostať, radšej by som išla na komplexnejšie vyšetrenie. Môj s tým nemal problém. 😊
A plus aj terniny dávajú dosť rýchlo.
@rosalie1411
@mirus11 akože, nemám problém dat peniaze, ale tým, že už máme jedno dieťa, myslim si, že ako napr tvoj svagor, mu zistili, že len cez ivf, tak my také rozsiahle nepotrebujeme. My sme sa dohodli, že ak to nepôjde prirodzene, na umelé nepôjdeme určite. Uvidíme, čo bude mať túto. Ale ja rozmýšľam, ze vypnem od všetkého. Budeme si davat vitaniny, pripadne co jemu dajú alebo mne, nebudem si asi ani teplotu merať a možno ani sem chodiť, ani ovu sledovať, proste pokúsim sa vypnúť, nemyslieť vôbec na to. Začína jar, budem sa venovať veciam okolo domu aby som viac zamestnala hlavu iným a uvidíme takto. Ja som zdravá, uvidíme co nuž, nemáme ešte moc vyšší vek, mame relatívne dosť času na druhe. Nechcem to moc hrotiť lebo potom už nám obom z toho prepína, nervózna som. Ešte dame teda toto mužove a uvidí sa. Ale ďakujem za takéto rady, rada si vypočujem a zhodnotim 😊
Ešte sa Vás opýtam, mavate aj vy po ovulacii bolesť vaječníkov resp. podbruška až do ms ? Ja to mám každý mesiac myslela som že kvôli cyste ktorú som mala ale tento mesiac mi ju odsali a stále to mám tak či to nemáte aj vy niektorá ?🙏🏻

@sunny_g keby ovu prebehla, nemala by si take nizke teploty ako na začiatku cyklu ale určite vyššie. Ja som tiež mala covid, pozri môj graf som dnes pridavala. Mala som aj vytok, podľa mňa aj z horúčky alebo choroby. Ovu som mala tuším 19dc. Covid ti mohol ovu aj posunut, skus ešte merať, sleduj sa, snazte sa a uvidíš 🙂 ale podľa grafu hodnotím, že tie teploty máš nizke, také ako na začiatku cyklu pred horuckami.