Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@bosoriak ten 15DC bol pozitívny teplota 36,5 a do 16DC teplota 37,0- 37,3 až do ms a deň pred ms teplota klesla na 36,8 a prišiel ms.
Ahojte baby, tak som bola u endokrinologicky a musím kvôli tým 5 biochemickym tehu zvýšiť dávku na stitnu žľazu a skúsiť prestať kojit. Inak sa s druhým vraj nepohneme. Kto už máte drobcov, ako ste ich odstavili? Pipi má skoro 20 mesiacov, je to ceckos, nonstop prisaty, aj 40x denne.
@butterfly333 Tak to ano. Ale netusim, preco mas potom taky silny aj ten 17 DC. Telo asi naozaj nefunguje ako hodinky 🙂
@bosoriak a čo to znamená?
@butterfly333 No ze telo nie je stroj, ze sa pokojne moze vymykat zauzivanym postupom. Tak ako su zeny, co maju ovulaciu pocas menzesu, tak tebe moze dvakrat vystupit luteinizacny hormon. Tak som to myslela, nie ze mas nejaku poruchu, len ze proste obcas sa stane nieco nezvycajne 🙂
@bosoriak no to som testovala prvý mesiac uvidím tento ako dopadne dúfam že dobre. No asi pôjdem ku gyn nech zistí kedy je vhodný čas na otehotnenie. Keď som čakala syna prvé tak gyn mi presne povedal že v tento deň musí byť oplodnenie a za dva týždne na kontrolu. Tak sa aj stalo a teraz syn má 14r. Chcem aby mi aj teraz tak pomohol.
@butterfly333 silny je toho 15 ale zrejme to nebol vrchol lh kedze este o dva dni bol silny.a to ze teplotula stpla,to sa stalo aj mne s ovu nebola (nebolel ma vajecnik).ale je to len moj nazor,nemusis da ho drzat. Na 100 percent to potvrdi az sono pripadne tehotenstvo.
@micikatka no tehu nie som keďže už mám po ms. Dúfam že to tento mesiac vìde.
Ahojte baby,
@jaja9891 @mawiya @adamnela @senta_sofia @rybkaa - dlouho jsem tu nebyla, tak na vás jdu hodit očkem, doufám, že jste hlavně zdravé a jak se vůbec máte? 😵
@rybkaa - už máte povoleno pracovat na mimču?
@jaja9891 - zlato, tobě držím všechny palce a pěsti, ať to vyjde 🙂 když jsem zahlédla fotku s tvojí "výbavou" hned jsem si vzpomněla, jak jsem si píchala první injekci 🙂
U mě tedy nic nového, mám za sebou 1. IVF, bohužel neúspěšně, ale ono se není moc čemu divit, pár hodin po transferu embryjka se mi rozjela viróza jako hrom 😖 5 dnů mi bylo fakt mizerně, že jsem v úspěch moc nedoufala, ale i tak jsem to obulela 😔 🙂 před týdnem jsem měla jít na KET, ale hopla! pro změnu angína...ta naštěstí dorazila dva dny před, tak se to stihlo stopnou 😉
Teď se tedy s prckem válíme doma, oba na antibiotikách, protože jsme si to 3 týdny prakticky pořád předávali, až nás ty atb prostě neminuly, ale tak se alespoň pořádně zaléčím a v prosinci si zajdu pro ty moje sněhuláčky 🙂
Užijte si kočky hezký víkend 😵 já jdu zadělat první těsta na cukroví 😉
@sefova ahooooj, pekne od teba, ze si sa "zastavila", mrzi ma to IVFcko, ale dufam, ze ked pominu tieto sychrave, na bacily bohate casy, ze dalsie bude uspesne a k Vianociam dostanes ten najkrajsi darcek, teda vlastne druhy, lebo ten prvy ti uz bude pomahat piect cukrovi 🙂)
@sefova moje srdienko, tak sa pekne vylieč, aby sa maličké mohlo uchytiť v zdravej maminke. Pekne ovocíčko (aj keď je svinsky drahé ☹ ) a pozitívne myslenie. Aj ja sa teším, že už budúci víkend by sme mali ovulovať - a samozrejme pokúšať sa o mimi. Aj keď sem tam ma chytá ešte depka, začínam znova veriť, že to vyjde a bude to dobré. A len tak mimochodom, my sme robili perníčky už minulý týždeň a prekvapivo chlapi ich všetky pojedli. takže budúci týžden začínam s pečením znova 🙂.
@chmurkaxy ja som odstavovala 23 mesačného, tiez nacvaknuty nonstop.... Najprv som zrušila nočné kojenie, ponúkla som čaj, trochu poreval zo dvakrát,ďalšiu noc sa zobudil uz len raz, rano nedostal tiez,aby mi ranajkoval,potom si spomenul az pred obednajsim spánkom,to dostal a dalsie az pred nočným... V podstate do pol mesiaca bol odstavený úplne, aj moje telo si malo cas zvyknúť,nemusela som sa obvazovat,odsavat si, atď. Akurat s tým zaspavanim to bol dlhsi boj... Vlastne este je 😀
Ahojte zienky, ako sa mavate? Uz sem skoro vobec nechodim, musela som kona vyseparovat, nerobi mi to nejako dobre. Neviem co to so mnou je, uz je 2 mesiace po a ja sa furt neviem z toho spamatat, nejak to na mna dolahlo, proste cele zle. Navyse vcera do rodiny pribudlo krasne dievcatko, tak ma to zasa zlozilo. Co sa tyka vysetreni, zatial nic neobjavili, na endokrinologii bolo vsetko ok, lekar hovoril, ze z jeho pohladu je vsetko v poriadku, ale mozno sa predsa len nieco objavilo. Totizto na papieroch s vysledkami bolo 5 hormonov zvyraznenych (luteinizacny hormon, s-progesteron,s-prolaktin, s-estradiol a s-folikulostimulacny hormon) a ked som citala hodnoty a porovnavala ich s normami, ktore tam napisali, tak boli vyrazne nad alebo pod normou. Bola tam aj poznamka, ze ovarialne hormony treba zosuladit. Poslala som to na konzultaciu inemu gynekologovi, ze co na to povie, mozno sa nieco odhali.
@sjuzan77 tie "s-ka" pred tymi hormonmi znamenaju co? fazu cyklu?
@senta_sofia Absolutne netusim, pri odbere som bola 27DC, ale bol to prvy cyklus po kyrete a nemam sajnu, ci ovu bola.
@sjuzan77 čau zlatik, som na tom podobne. navyše dve kamošky tehu a jedna známa presne v termíne aký som mala ja. tak a keď ju vidím už s bruškom, tak proste depkujem. fakt celé zle. niekedy si hovorím, prečo ja keď sme plánovali a snažili sa tak dlho. ale to je blbá otázka. a stále vo mne hlodá červík, ak sa podarí nabudúce, ako to vlastne dopadne. ☹ ☹ ☹ ☹
Ahojky baby...
Tak my pomaly balime veci, ale vcera sa nam stala zasa nehoda. Stolar s muzom osadzali indukcnu varnu dosku a mojmu mm praskla, tak z dosky nic. Boze tak strasne ma to mrzi, ze to az neni mozne....Uz sme sa chceli najblizsie dni stahovat, ale teraz neviem ako, kedze dalsich 350 euro naviac momentalne nikde nenahrabame. Boze, my mame vzdy taku smolu...neviem, ci sme niekomu nieco zle urobili alebo co, ale v poslednom case mame samu smolu...Chcela by som to s niekym riesit ako zodpovednost za skodu, ze by to islo z poistky toho druheho, ale neviem, ci sa mi podari takeho cloveka najst. Teraz su ludia vselijaky...No som strasne zvedava ako to vyriesime 😒
@sefova ahojky...No to ma mrzi, ze IVF nevyslo a ze KET sa musel tiez odlozit kvoli chorobe, ale teraz sa uz das pekne dokopy a pojdes si po to male mrna, ked uz budes uplne v pohode... A ja sa mavam tak normalne...u nas sa momentalne vsetko toci okolo stavby a stahovania...
@sjuzan77 no tiez som zvedava ci nieco tie znizene a zvysene hodnoty hormonov znamenaju...Hlavne moja, hlavicku hore....bude dobre...ja si to tiez stale hovorim...aj ked je to velmi tazke, ale musime ist dalej, kazda jedna co sme tu...
@butterfly333 v prvom rade si kúp poriadne testy, tieto sú veľmi citlivé a zachytávajú aj takú hladinu LH, ktorá nie je predovulačná a potom nie je možné jasne určiť, ktorý deň je naozaj pozitívny, ako to u teba vidno, že je pozitívny 15 dc a potom 17 dc, pritom už teplota bola zvýšená. Najsilnejší sa mi zdá ten žltý na 15 dc, ten celkom na spodku, ale už teplota vyskočila, čo sa stáva ale celé je to divné....ovulačný test môže byť pozitívny, ale ovulácia nemusí prebehnúť, býva to pri pco, že test je pozitívny viackrát v cykle a v skutočnosti folik nepraskne.
@bosoriak ovulácia potvrdená, to je hlavné, čo tam potom, že grafy každý iný 🙂
@sefova už len týždeň a štartujeme 🙂 škoda že ivf nevyšlo, no pri viróze je to možno aj dobre, aby to nejako neovplyvnilo celý priebeh a nemala si zase starosti...tak silno držím palce, aby to pri snehuliačikoch vyšlo a hlavne v zdraví 🙂
@sjuzan77 pozerala som moje výsledky z endo a ja tam to "s" nemám, netuším teda ani ja, čo to môže byť...a čo ti na to dr. povedal, že sú tie hodnoty zvýšené? chce to nejako riešiť alebo je to podľa neho ok?
@adamnela to mi je ľúto, čo sa stalo v novej kuchyni, to je fakt "radosť" ☹ no skúste to nejako cez poistku alebo keď sa nepodarí, dajte si dočasne do kuchyne sporák čo máte teraz doma, aspoň aby si mala na čom variť, kým nasporíte na novú dosku. Nech to vyzerá ako chce, bude to len dočasné a aspoň budete v novom 🙂 Alebo nech sa vám rodina zloží na vianoce pod stromček, aspoň časť....
inak neviem, či sa mi zbláznil cyklus alebo čo je toto za výkyv, ale vôbec sa mi nepáči, veď už odpočítavam a takto ma zradí 😀 ale možno to je len tým, že som chrápala bez fuseklí, nohy ráno ako cencúle a ešte som bola vyhrabaná z periny, tak aj ruky až po plecia studené....za okolností, že sa snažíme, tak zajtra osikujem test a verím tomu, že to bolo na betón hniezdenie 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/Rybkaa
@bosoriak no nebudeme hľadať ani duchy a ani močiť spolu, keďže ja už pomaly druhý mesiac poznám sex len z obrázkov a telky 😀 som po konizácii a mali sme stop, takže suším šušku ešte budúci týždeň a potom štartujeme 🙂 ale ak by sme sa snažili, bohuprísaham, že by som po takomto poklese testovala a verila tomu, že to je uhniezdenie 😀 ja mám doma asi 250 testov, čo ti poviem 😀 ale tak budúci mesiac sa už zídu 🙂
ahojte tak sa pridavam okrem decembroviek i do tejto skupinky...mam za sebou prve dva dni merania, som v tom uplny zaciatocnik 🙂 vcera teplota 36.8 a dnes rano 37...zapisujem aj do grafu a v pon. mi pridu i ovu testy aby som to nejak vedela skombinovat a pochopit 😀
@rybkaa áno. na 15DC bol pozitívny v ten deň teplota 36,5 a na druhý deň vystúpila na 37,1 to znamená čo vieš mi to prosím vysvetliť?
@rybkaa a ešte čo je to pco? Možno neprebehla preto lebo som o deň skôr nasadila duphaston ale omylom.
@butterfly333 neviem ti to vysvetliť, odporučila by som ti iné testy, aj ja som tieto mala a boli s nimi problémy (rovnaké sú tie ružové). Lebo LH by malo byť v cykle silné len raz - 12-48 hod. pred ovuláciou a je teda blbosť, že máš vrchol akoby 2x a aj to po zvýšení teploty...testuješ prvý mesiac že? Skús ďalší mesiac, znač si teploty do grafu a podľa toho uvidíme, či ovulka prebehne alebo nie.

@butterfly333 Mne sa zda pozitivny az ten 17 DC. V mojom pripade je taky test ako ty mas 15 DC este negativny. Teplota uvidis ako este stupne.