Intrauterinná inseminácia 2017
Ahojte dievčatá , chcela by som založiť fórum o IUI pre nás , ktoré nás to ešte čaká , resp pre tie , ktoré čakajú na výsledok 🙂 Ja prave teraz beriem clostik , 10-teho idem na kontrolu a uvidi sa co dalej ...
@michellevendero áno chápem 🙂 len ti chcem povedať že tie krvné testy ti budu musieť opakovať, nemozu byť staršie ako 2 tyždne... to ťa bez čerstvých výsledkov nikto nezoperuje, však uvidiš kedy ti daju termín 🙂 laparka by sa mala robiť do ovulky a mne ju robili 18DC... inak by ma dali až v decembri 🙈
@vyhuelka božeeeee prečo mi nedal ten termín už 24.11. keď sme spolu diskutovali 🙈 teraz neviem či mám volať na tú príjmovú a vysvetľovať niečo 🙈
@michellevendero veď toto 😃 Ale ja byť tebou zavolám tam a vysvetlím im to 🙂 maximálne ti povedia nech znva prídeš teraz alebo fakt až v tom januári 🙂
@vyhuelka mám im povedať, že som tam bola 24.11.
@michellevendero áno určite... hlavne im povedz že tento rok už mali plno a chcela by si najskorší termín v januári aby si si podľa neho mohla ďalej vybavovať vyšetrenia 😉 A spomeň aj Danka, pri jeho mene určite neostanú ľahostajní 😃
@peta148 vies,uz som z toho unavená.a manžel asi najviac... vôbec nevieme co dalej.volala som do mt ze iui nevyšlo a oni mi povedali nech si dohodneme sedenie a podpiseme ivf... ako bol to sok.dúfala som ešte v niečo... ale ako som tak čítala,veľa žien odporúča ešte reprodukcnu imunologiu .tak sa chcem ešte tam.objednať a az potom ivf...asi...
@smejko18 ahoooj. Držím Ti ✊🏻✊🏻 a pred IVF si daj urobiť všetky možné vyšetrenia ☝🏻 Mne sa opakujú spontánne potraty, tak máme urobenú genetiku, aj hematológiu, aj endokrinológiu. Teraz 11.01. ideme do Nitry na reprodukčnú imunológiu. V januári, alebo februári na laparku do MT, ošetriť pravý vaječník od cystičiek a skúsiť prefúknuť vajcovody, nakoľko 22.11. mi robili v Žiline v GYN-FIV tú HyFoSy za 125 € a kontrastná pena ostala len v maternici, nakoľko mala ísť čiara do pravej, aj ľavej strany...nikde čiara nešla 🙈 skonštatoval Dr. Galo, že nepriechodné vajcovody a sú dve možnosti a to buď nestrácaš čas a ísť do IVF, alebo nájsť šikovného operatéra a skúsiť laparku.
ahojte baby, chcem sa vas spytat ci je mozne otehotniet po IUI ked muz ma zhorseny spermiogram - konkretne teratozoospermiu a len 5% kvalitnych spermii ? ja som v poriadku....je tu niekto komu sa to podarilo s takym spermiogramom alebo viete o niekom ? chcela by som vediet ci je aspon nejaka sanca ...dakujem
@nikusska89 ahoj.môj ma tiež teratozoospermiu,4%a nám v centre CAR povedali ze nič nebráni v otehotnieť hotneniu.teda ze sperniogram je ok. Mne sa to moc nezdá,ale keďže povedali ze je to ok,tak co riešiť. My máme za sebou uz 3iui ,žiaľ neúspešne.ale nestracaj nadej,čítala som ze veľa ženám to vyšlo😉
@smejko18 dakujem za info, je mi luto, ze vam to nevyslo, ale ako vravis ked povedali, ze je to okej tak snad sa podari...my akurat rozmyslame, ze zavolam na kliniku ohladne konzultacie a absolvovali by sme iui, lebo cas ide a zatial sa nam stale nedari byt teho ....a nevies mi povedat to pred iui tak tie kvalitne spermie odoberu aj z ejakulatu a daju ho do nejakej vitaminovej bomby ? jedna sa mi o to ze manzel ma problem s prostatou a tym padom ma husty ejakulat ze ani po tej polhodine neskvapalnie a tym padom sa kvalitna spermijka nevie dostat ani k vajicku :/
@nikusska89 áno oni odoberú kvalitné spermie a tie potom do teba vstreknú 😉
@vyhuelka dakujem, tak dufam, ze by to mohlo vyjst 🙂....a neviete este mi poradit gyncare v KE je dobra klinika alebo odporucili by ste mi inu ?
@nikusska89 neviem poradiť lebo som zo žiliny a do centra chodíme do Martina do Heliosu... myslím že všade sú odborníci a ostatné už nie je v našich rukách 😉✊🏻🙏🏻
@nikusska89 ja sa v tom az tak nevyznam,ale podľa toho čo nám hovorili,tak vyberú tie najschopnejsie,najrýchlejšie.určite s tým začnite uz teraz,lebo aj tak.musíš počkať na ms,možno ti od 3'dňa dajú clostylbelgit,potom10 ty deň folikometria atď,tak nech nestrácas čas
@smejko18 tak zacneme to riesit od januara lebo vianoce a celkovo sviatky chceme mat v klude a nebehat hore dole...ale dakujem velmi pekne za info, hlavne ze je tam sanca aj s takym spermiogramom pri IUI....lebo cakame uz dost dlho, manzel berie vitaminy, dodrziava zivotospravu, ale aby tam bolo nejake extra zlepsenie, sa neda povedat, tak kvoli tomu chceme riesit uz nieco cez CAR....mozem sa spytat tvoj manzel berie ake vitaminy ? resp. pomohlo mu nieco z volne dostupnych veci ?
@milos32nika21 no ako si dopadla,podarilo sa?🙂
My sme dnes boli na konzultacii v CAR a len sa musime rohodnut co dalej 😔
@peta148 ahoj nie nevyslo chystam sa na druhe.
@milos32nika21 je mi to luto😢,viem ako sa citis
@nikusska89, nam sa podarilo sa 1percentom pri teratozoospermii
@nikusiak9 gratulujem vam, velmi sa s vami tesim ze pri 1% sa to podarilo 🙂...a hned na prvykrat vam to vyslo ? este mozem otazocku ako dlho sa caka na objednanie na konzultaciu do CAR a od konzultacie ako dlho trva k samotnemu IUI ? ja mam pochodene vsetky mozne vysetrenia od mojej gynekologicky - hormonal. obraz, folikulometriu aj na laparke som bola atd...a manzel taktiez u androloga hormonal. obraz, stery, spermiogramy aj opakovane....
@nikusska89, po 7/8mesiacoch ale nam sa prirodzene nie cez IUI 🙂 inak CAR zalezi od konkretneho kolko cakas, my sme v CAR boli na spermiograme
@nikusska89, nam v iscare povedali ze pri teratozoospermii nemame skusat IUI, ze vacsia sanca prirodzene lebo ze tu sice oni vyberu co moze vyzerat dobre spermiu, ale moze mat zlu geneticku informaciu, ze to nevedia zabezpecit jedine nvm akym testom co bol mega drahy kde sa zistuje genetika
@nikusiak9 to mate super ked este prirodzene sa vam podarilo 🙂....my sa uz snazime 2,5 roka a nic ....len u nas este taky problem ze jednak ta teratozoospermia a jednak manzel este ma husty ejakulat kvoli prostate cize tie spermijky aj co su kvalitne tak nevedia sa z neho dostat vyzera to tak :/...a uz vazne nevieme co treba vyskusat tak nam andolog odporucil kliniku ....a tvoj manzel bral aj nejake vitaminy ?
@nikusska89, folandrol a vitamin C denne. Husty? No my sne mali ze zhlukovanie spermii cize sa nejak drzali na kope
tak lekar nam to vysvetlil ze normalne by mal ejakulat za polhodku skvapalniet a to ulahcuje spermiam sa dostat k vajicku a u nas je po polhodine stale husty - to ovplyvnuje prostata ---muz mal viackrat zapal mocovych ciest a tym padom mu to ovplyvnilo prostatu a preto aj tento problem este mame k tomu :/...folandrol bral tiez a teraz berie profertil - vraj to ma byt lepsie, tak uvidime...
@nikusiak9 to zhlukovanie mame tiez - to asi bude celkovo ta teratozoospermia len u nas este aj ta prostata :(

@vyhuelka bola som 23.10. za profesorom Dankom, ale ohľadom iného problému a on ochotne vzal mobil a volal nejakému Dr. Galovi, tak som rovno išla do Žiliny, bola som 8 DC, tak mi zobral ster z kŕčku maternice + ultrazvuk + kompletné vyšetrenie krvi. Dohodli sme sa 08.11. že prídem pre výsledky, to som bola 24 DC všetky výsledky boli OK, jedine vit. D bol 34 alebo 36 a najnižšia hranica je 50 tak užívam vit. D Dohodli sme sa, že prídem 9 DC to bolo 22.11. na HyFoSy a tam zistil nepriechodnosť vajcovodov a vyjadril sa, že buď zohnať skúseného operátera a urobiť laparku, alebo IVF. Tak som 24.11. už 11 DC išla za profesorom Dankom ohľadom tej laparky. A vyjadril sa, že do konca roka to už nestihneme, nakoľko majú už plný program operácii, ale nech prídem na začiatku januára a zaradí má do programu.