icon

Je 35 rokov príliš neskoro na prvé dieťa?

8. aug 2025

Coraz viac tuzim po babtku, mam coskoro 35 rokov a myslim, ze je najvyssi cas. Poslednu dobu stale pozeram na detske oblecenie, kociky, postielky, predstavujem si ako to bude s nim. Je to este dobry vek na prve dieta? Mali ste niektora vo vyssom veku babatko?

Strana
z6
katrin21
9. aug 2025

@anonym_autor ja prve v 23 a druhe 39.

Keby som nemala ziadne, budem mat kludne aj v 42 prve, proste na dieta nie je nikdy neskoro, treba do toho ist. V 39 som si to.uzila viac, lebo sme boli lepsie zabezpeceni,v 23r sme na nic nemali..

oceanahory
9. aug 2025
@anonym_989406

@oceanahory pred 3 r si sa cítila na dieťa?Pochopím, keď to niekto napíše čo má odrastené deti 10-15 r, ale ty si pred chvíľou rodila.A súdim, že si akčný typ človeka výlety...sú tu dva tábory ako vždy tá čo má teraz doma 2 menšie deti tak verím, že je vyflusnuta a povie, že to je vysoký vek a má toho plné zuby.Ak by som nemala po 40 tke ešte by som jedno prijala.Ale pomyselný strop som mala 38 max 40

@anonym_989406 Uprimne vobec netusim, ci som sa niekedy na to dieta uplne citila 🤷. My sme tiez dlho polemizovali, ci dieta vobec mat, ci nemat...nasledne sme si povedali, ze vsak uvidime a ak sa zadari, budeme radi. Nas zivot mal zmysel aj bez dietata a vedeli sme, ze budeme stastni aj bez, ak by sa nepostastilo, nechali sme to na nahodu. Dieta sa stalo sucastou zmyslu nasho zivota. Prve take vacsie chcenie o dieta som pocitila az vtedy, ked som prisla uz o svoje druhe dieta uz vo stvrtom mesiaci. Kedze vtedy myslienka na dieta uz bola realna a zrazu som sa s nou musela rozlucit...Pisat autorke, ze ma idealny vek a ze je "mlada" na dieta, mi pride rovnako cez, ako jej pisat, ze je "stara na dieta". Osobne si myslim, ze je ten vek uz troska alarmujuci a ak ma taku velku tuzbu mat dieta, tak by nemala na nic cakat! Ved velmi dobre vieme, ze to na prvu, ci druhu supu...ani nemusi vyjst a zrazu bude mat mozno aj tych 40, kym sa zadari 🫤. Ja to autorke velmi doprajem, ale je lepsie, ak si tu precita rozne nazory a pocity...kazda sme ina. Ja by som sa v jej veku uz na dieta predpokladam, ze necitila, je to ale aj o mojom zmyslani, ci sa s tym niekto stotozni alebo nie je bezpredmetne.

anonym_9d91d9
9. aug 2025

A doteraz ste načo cakali?

anonym_674796
9. aug 2025

Prve dieta som mala prave v 35, tretie budem rodit ako 39 rocna. Vsetko planovane prirodzene otehotnenie a viac menej velmi rychlo. S muzom sme roky, najprv som si budovala karieru a nemam pocit ze som nieco kvoli detom zmeskala. A nemyslim si tiez ze ze by som detom nejako nestihala, lebo som "starsia" matka. Teda hej, obcas ma boli chrbat, ale ten ma bolieval od 17 kvoli skolioze. Zas moje kamosky maju vacsie deti a tym by sa uz do babatiek nechcelo... kazda sme ina. ak mas tuzbu po babatku nie je to ani v tvojom veku nic nedosiahnutelne a nerealne

zazka666
9. aug 2025

@anonym_autor Určite. Drím palce, nech sa vydarí. 🌹

anonym_efbcd4
9. aug 2025

Tak ta, co mala dieta v 19, 20 a v 38 ma dospele dieta, tak je to pre nu hruuza, si predstavit mat male babatko v 35. To chapem. Chce uz mat pokoj a tesit sa na vnucata. Ale ked zena nema este dieta a ma 35 a tuzi po nom, tak uplne v pohode vek. Manzelova stara mama mala v 43 rokoch prve vnuca. Ja budem mat cerstvo 3 rocne dieta, to najmladsie a teda nechcela by som byt o rok babkou 😅🤣

majkaska
9. aug 2025

@anonym_autor prve som mala v 26. Neplanovane, ale chvalabohu. Dnes by som asi nemala ani jedno..mam 35. potrat za sebou.. roky snaženia..len jedna rada .. necakaj. Nikde nieje napisane ze sa to podari hned .tak ako som si naivne myslela ze ked prvé ani neviem ako tak preco by to ďalšie nemalo vyst? Smelo do toho. Držím palce..😉

Strana
z6