Je 35 rokov veľa na druhé dieťa?
Ahojte jedno dieťa už máme chlapca 4,5 ročného ,má nks ale inak funguje dobre . Ja budem mať o mesiac 35 ,manžel 36 . Prvý krát po otehotneni som potratila v 10 týždňi , babatku prestalo bit srdce , čiže náš syn je z druhého otehotnenia , o 3 mesiace nato sa nám podarilo . Obe tehotenstva boli plánované. Pôrod som mala ale veľmi zlý a predčasný . Preto mám obavy z toho a tiež aj z veku ,išli by ste do toho? Už síce 4 mesiace máme nechránený sex ale nesledujem plodne dni ale styk mávame veľmi často , už muž srandoval že je neplodný. Ja mám trošku obavy pretože v apríli som bola na operáci mala som nezhubný nádor na vaječníkoch . Na gynekologické prehliadky chodím teraz každé tri mesiace kvôli tomu podľa gynekológa som zdravotne ok . Túžba po druhom dieťaťi je veľká ale aj strach , išli by ste do toho
Na tvojom mieste nie.
Po prečítaní diagnóz asi nie, inak vo veku by nebol problém
Áno
ja som v 35 rodila prve :D na vek az tak nepozeraj, skor na tvoj zdravotny stav.
Nie, nesla
Ja áno pokiaľ lekár vraví že je všetko ok
Ja som mala prvé 2.5mes pred 36, druhé v 42 nemenila by som
Vek problem nie je, vsetko ostatne uz by mohol byt
Moja mama ma mala v 37 rokoch. Takže podľa mňa ok. Ale ak je to vážne tak by som neriskovala, ale skúsiť to môžeš

Nešla ani skrz vek a ani kvôli zdravotnému stavu
Nie, to som rodila prve 🙈😀 Druhe bude teraz v 40
Ja by som do toho išla. Keď bol nádor nezhubný a lekár hovorí, že si v poriadku, si na tom úplne rovnako ako akákoľvek iná žena v tvojom veku. Veľmi držím palce!
Nesla
Ja by som do toho isla. Kedy inokedy ak nie teraz🙂 kedze mi pride, ze este po jednom dietatku tuzite, asi by som si vycitala, ze som to neskusila. Momentalne si absolutne zdrava…
Skrz vek a ani skrz zdrav. Stav nie
Nezhubny nador znamena napr cysta, myom. Vsetko, co je nezhubne po histologii. Toto robili mne v 33 a v 34 som otehotnela. Mne to odporucali ako prevenciu, nakolko v tehu vsetko tak nejak spi. Mne povedali rovno, ze ked uz bude dieta, tak dalsi raz nemusia pozerat na nejaku funkcnost a vezmu von podstatne viac a to preventivne. Takze tak nejak z mojej skusenosti. Hlavne otehotniet, kym je to dole ciste ako tam na onkologii hovoria
@kulumulu123 aj ja 😉
Ja som bola v 35 prvorodicka aj s diagnozami a teda nebolo to a nie je lahke.
35? Máš fajn partnera? Jasneeee
Nie, nešla by som do toho
Ak by bolo kriterium iba vek a v 35ke by som tuzila este po jednom dietati, tak by som dotoho isla. Ak by boli okolnosti take ake opisujes, tak nie.
Ak sa pre dieta rozhodnes, urcite by som si dala spravit vsetky geneticke testy.
V prvom rade by som si dala robit riadne vysetrenia aby som presne poznala svoj zdravotny stav. A potom by som to konzultovala s doktorom, ktory by mal vsetko podklady (a nie na fore).
Samotny vek 35 nevidim ako problem.
Ja budem mat 42, som plánované 3x tehotna a prvé dieťatko sa mi narodilo v 36 rokoch. Ide o teba ako sa cítiš a co dr. Predčasne porodiť môže aj 20 rocna zena aj mat komplikovane tehu. Mna "trápila len" cukrovka a krcova zila. Inak všetky tehotenstva v pohode! Nadváhu nemám ani trosku a moja dr bola raz na kontrole zúfalá, ze ma mladé pacientky do 30 rokov, športujú, chudé a maju tehu cukrovku, toľko k tomu 😏.
Takže mas ešte fajn vek, pokial ste s muzom dobre naladení. Nebudeme si klamať, jasne - mat iné podmienky, môjho muža pred 20 rokmi, rodila by som určite skor! Ale zivot nie je o - co by bolo, keby...
Áno, išla. Vek nie je vôbec problém. A čo sa týka zdravotného stavu, verila by som Dr. Ďalší pôrod môže byť úplne v poriadku.
Išla by som do toho...ja som druhe dieťa mala pred 37 narodeninami...ak lekari vravia, ze je vsetko ok, tak to skusajte 😉
Ja mam 35, manzel 41 a mame teraz druhe babatko. Mame starsieho syna, o jedno babatko sme prisli, tiez mavam cysty na vajecnikoch a z toho plynuci nedostatok progesteronu. Prvy porod bol hrozny, dieta mega narocne a aj kvoli tomu som druhe tehotenstvo dlho odkladala.
Povedali sme si, ze skusime druhe a u mna bola taka psychologicka hranica tych 35 rokov. Ak by sa nam nepodarilo do mojej 35 (vratane), dohodli sme sa, ze sa na to vykasleme. Nakoniec to vyslo tak, ze som rodila este pred narodeninami.
Ak si ty s vekom ok a lekar ti pripadne tehotenstvo odobril, tak by som do toho sla.
Prvu som mala v 26 tiez NKS momentalne deuhacka s tazkou poruchou ucenia vysli nam vsetky mozne dys..druhe babetko sa dlho nedarilo a moj osobny strop bol 35..ale predsa len sa zadarilo a dcerka sa narodila v aprili mala som presne 34 aj 5 mesiacov. Ale naozaj citim rozdiel nieco uz vnimam inak ale spanok mi chyba boli ma hrat sa na zemi lozit po styroch.. na dalsie uz by som sa dobrovolne nedala.
Druhe som mala v 35 tretie 39

nesla