Je bezpečné otehotnieť 4 mesiace po sekcii?
Ahojte, prosim mate skusenost s otehotnenim skoro po sekcii? Mam neskutocny strach ..som 4m po sekcii
Kamaratka mala sekcie menej ako po roku. Zalezi ako sa ti to zahojilo. Ak vsetko ok tak ok. 😉
tak po 4 mesiacoch to asi ťažko môže byť dobre zrastené, zvážila by som potrat. Antikoncepcia nič?
@belllinka antikoncepcia zlyhala
Preto neviem ci je lepsie ist na interupciu alebo ohrozit zdravie
predovsetkym sa na toto spytaj lekara.. je to naozaj velmi skoro... prinajlepsom ti nic nebude a porodis v zdravi, moze ta to vsak aj zabit .... to su ale extremne roviny toho, ako to moze byt.. v akom stave mas ranu a jazvu ti povie jedine gynekolog
@belllinka mne dr povedal po prvej sekcii ze ako sa zahoji po tych cca 3-4mesiacoch tak uz to ostane. Ci otehotnejem hned alebo po rokoch.
A to bol lekar s cca 25-rocnou praxou.
A mam kamaratky ktore mali sekciu do roka. Takze az take "zle" by to byt nemuselo. Zalezi ale od pripadu k pripadu.
Ja poznám jednu, ktorá do roka od sekcie rodila prirodzene. Spytaj sa lekára 🙂
Nemusiš sa bať,nie viac ako pri teh.za inych okolnosti.Maternica sa rozťahuje postupne.Je len na tvoju škodu,ze sa radiš s laikmi na nete a nie so svojim gynekologom.
Ja som otehotnela 6 mesiacov po sekcii. Lekár mi povedal, že ak sa jazva má zahojiť, tak sa zahojí aj do 2 mesiacov a ak nie, tak ani za 2 roky. Vôbec to nepovažoval za niečo zlé, tehotenstvo bolo bezproblémové.
@asined88 nemusi byt odbornik... staci sa odvijat od odporucani po kazdej sekcii... tehotenstvo najskor o rok ... a to tvrdia lekari...
Ja som otehotnela 5mesiacov po sekcií. Tu sme obe aj s dcérou. Na potrat ma nikto neposielal.
@krasneleto mne odporúčali po 2 rokoch a stalo sa po 6 mesiacoch. Nikto interrupciu ani nespomenul, lekár už dupľom nie. Po druhom mi povedali, že už viac nie a mám aj tretie dieťa. Áno, nejaké odporúčania sú, ale každé telo je iné.
A mimochodom teraz po tretiom mi povedali, že kľudne by som zvládla aj štvrté keby som chcela. Takže toľko ku odporúčaní. Všetky cisárske.
@asined88 tak skúsenosť mám akurát takú, že všetkým mojim kamarátkam odporúčal dr. až po 2 rokoch, tak asi to tak kvôli niečomu je a načo riskovať?
Ináč hlava mi neberie, že toľko žien otehotnie tak strašne skoro po sekcii, aj keď vedia, že to nie je bezpečné, to fakt každej zlyhala antikoncepcia? Nechápem
@asined88 ja som nikde netvrdila , ze jej to odporucia... v rodine mame kocku co ma 5 cisarskych a je viac fit ako ktokolvek po 1nom.. je to individualne... ja som preto napisala , ze nazorovo moze byt niekde medzi zvazenim interupcie a zdravym donosenim dietata bez problemov...
Dalsia, kde zlyhala antikoncepcia 😀 Akosi vas je vela baby, to aby firmy prepisali letaky ku liekom.
@drahomirrra nie každá žena môže brať antikoncepciu, zo zdravotných alebo iných dôvodov... Ja napríklad nemôžem vôbec žiadnu.
@asined88 Potom nech nepíše, že zlyhala, keď žiadnu nepoužila, čo bol na 99% aj tento prípad. 😉
Otehotnela som 6 mesiacov po sekcií a v pohode, druhé tehotenstvo ešte lepšie ako prvé. Kamoška otehotnela mesiac po sekcii a tiež bolo všetko v poriadku, len ju viac sledovali
Ja len,ze tie,co pisete,ze po 3.mesiacoch v pohode, ja sa len chcem opytat,ze ked Dr.ktory povie,ze 3 mesiace stacia je vacsi odbornik,ako ten,co povie po min.roku? Obaja su vystudovani,tak komu verit? Ja som otehotnela po vyse 2r.a v 9.mesiaci ma brutalne zacalo rezat v jazve,zo dna na den tak,ze som nemohla spravit krok. Dalsi den som isla na sekciu. Takze asi lekari vedia,co hovoria, ked ich vacsina odporuca min.rok. Urcite si len tak nesadli a nepovedali si vsetci,ze "hmmm hlasujme,kolko mesiacov zakazeme zenam otehotniet?" Asi to maju zo skusenosti. Nikto ti ti nezaruci ako sa taka cerstvo zasita maternica bude spravat pocas zvacsovania brucha, ani ten najvacsi odbornik. Takze vzdy je to neiste. Nic uz nenarobis,asi to len skusit a dufat.
@belllinka Ale prosím, ťa, samozrejme, že príčetný lekár povie že čakať, na to sú guideliny. Čo už má povedať ženským, čo doma idú ako v králikárni. Už nič. Sprosto povedané, ale je to tak.
@belllinka to samozrejme netvrdím, aj oni sa chcú chrániť... Ja teraz nechcem povedať, že to čo vravia lekári je nezmysel. Mne ide čisto o to, že aj keď sa niečo také stane, netreba hneď myslieť na najhoršie a povedať žene, že nech zváži interrupciu. Každé telo je iné, každá sa ináč hojí a podobne. A to nevravím len o cisárskom, nedávno mi kamoška, ktorá je 5 rokov po prirodzenom pôrode povedala, že stále to tam dole cíti, to šitie myslím. Takže všetko je veľmi individuálne

Ak to mas dobre zrastené tak ani nie. Gynekolog ti to skontroluje a povie.