icon

Je lepšie otehotnieť pred alebo po 25 rokoch?

lusyja
18. okt 2011

Je lepšie byť tehotna pred 25 či po25 rokoch?

Strana
z2
betina1984
19. okt 2011

Ja prvú čakala mesiac po 23 narodeninách a neľutujem, lebo viem, aký to bol veľký problém otehotnieť a dvojčatá čakám teraz v 27 rokoch a to bol tiež obrovský problém otehotnieť. Takže som rada, že som s bábätkom nečakala a keby som bola tehotná hoci aj v 19 rokoch, vôbec to neľutujem...

buffinko
19. okt 2011

je to veľmi individuálne si myslím...dôležitý je nielen fyzický stav ženy ale aj podmienky, do akých dieťa privedieš. prvé som mala ako 30ročná, druhé bude onedlho, to budem mať skoro 33. nemenila by som a necítim sa ani stará...keď som mala 25, akurát skončenú výšku aj s manželom, boli sme bez práce, bez bývania...nám prospelo, že sme si vybudovali zázemie a zatiaľ sa nemusím báť, či budem mať zajtra z čoho zaplatiť účty alebo deťom kúpiť jogurt. samozrejme, keby sa dalo skôr, rada by som deti mala aj pred 30tkou, ale predstava, že "dáko" bude ma odradila, chcela som byť pripravená.
takže ak sú podmienky a žena po dieťatku túži, netreba odkladať. pokiaľ však podmienky nie sú, osobne nevidím dôvod sa náhliť.

weronyca
19. okt 2011

ja som otehotnela este pred 25, rodila som v 23... Ale zalezi na zene, na jej zivotnej situacii, a hlavne sa na to musi citit psychicky aj fyzicky..ale vsetko tu uz kocky popisali..
a preco sa vlastne pytas? podla nazorov sa rozhodnes ci otehotnies alebo nie?

marecek1
19. okt 2011

vieš, pokiaľ žena začne túžiť po dieťatku, je úplne jedno, či má 20 alebo 40 rokov, tá túžba je silnejšia ako to, či si/nie si finančne zabezpečená, či máš s partnerom samostatné bývanie, ukončenú školu....

hajanka
19. okt 2011

uuuuuplne jedno! 😀 zalezi len na tom ci sa na to citis, ci chces dietatko 😉

pingu1
19. okt 2011

priroda hovori pred a tvoja kariera moze hovorit "po"

linddi
19. okt 2011

Hlavne je tam väčšia pravdepodobnosť že rýchlejšie otehotnieš 😉 - aspoň z mojej skúsenosti. Keď sme splodili malú, tak bola na "prvý šup" 😀 . Mala som 24 rokov. Teraz by sme chceli druhé - mám 28, a akosi to už pol roka nejde ☹ .

onlika
19. okt 2011

mne sa zda tato otazka trosku od veci. Tak ako tu uz bolo niekolkokrat napisane, zalezi, ako to Ty citis, ci mas kde byvat, z coho zit a s kym zit, ci Ty a Tvoj partner to dieta naozaj chcete a ci ste nanho pripraveni. Mat dieta znamena, ze vsetko bude uplne inak ako doteraz. Neskutocne vela veci treba obetovat, aj zo strany partnera. Ja som mala prve dieta v 29 a druhe v 32 rokoch. Nemam pocitt, ze je to neskoro, druhe som dokonca planovala neskor, ale zadarilo sa 😉. A co sa tyka pravdepodobnosti otehotnenia, tak nie vzdy zalezi od veku, nam sa prve podarilo za 3 mesiace a druhe, ani sme sa nenazdali 😀.
Takze najskor treba vyriesti otazku, ci dieta chceme, ci ho mame ako uzivit a kde s nim byvat a ak je na vsetky otazky odpoved ano, tak kludne do toho, ci mas 20 alebo 30 😉

lucia.kl
19. okt 2011

myslím, že všetko je to vnútornom presvedčení ženy - lekári vravia že prvé dieťa treba mať najneskôr do 35. ja som rodila ako 30ročná a vôbec neľutujem, že som si na deti počkala, skôr som sa na rodičovstvo necítila - možno to bolo aj prácou - učiteľka v MŠ - keďže som mala detí celý deň dosť 😀 a bola som rada, že mám doma kľud...

akika722
19. okt 2011

ja mám 25r a mám 3,5 ročného syna a 14mesačného..obaja su planovany a NELUTUJEM..mať deti je to najlepšie čo som kedy mohla dosiahnuť 😵

ikke
19. okt 2011

biologicky vzate - pred 25. narodeninami.
vsetko ostatne je premenna, zalezi, ci mas staleho partnera, aspon minimalne materialne zazemie a ci si na to aj emocionalne pripravena.
hadam nebudem skakat do postele s prvym, koho stretnem na ulici len preto, ze o 9 mesiacov mam 25. rokov 😕 😅

hoogy
19. okt 2011

toto je tak individualne. ja som mala maleho ako 24 rocna. a je to fajn s manzelom sme mlady a mame vela energie na vylety na vymyslanie a jasenie sa s malym. my sme si s mm dost pocestovali a vyblaznili sa pocas VS a poznali sme sa uz 8 rokov takze sme nemali na co cakat. dufam,ze coskoro nam pribudne aj surodenec🙂 a tesime sa na to ze ked budeme mat 45 tak deti uz budu velke a my este stale mladi :D

jasin
19. okt 2011

Vsetko je individualne zdravotne to je najlepsie okolo tej 25tky a co sa tyka tych inych hladisk-
Ma zena okolo 20tky dieta- tak okolie reaguje ze preco si neuzila zivot, preco tak skoro atd..
Ma zena dieta okolo 25tky30tky-- pravdepodobne rozbehnutu karieru alebo tesne po skole tak okolie reaguje preco nechava pracu v rozbehu alebo preco nechcela kusok pracovat..
Ak ma zena dieta po 30tke- tak ludia okolo zacnu vraviet preco tak neskoro ci chce ublizit sebe ci dietatu..

a dalsia vec: uplynutim casu- ak ma zena dieta skoro tak potom ked bude dieta vacsie tak ludia okukuju ze ake mlade ziena a ake velke dieta.. alebo naopak aka stara zenska pomaly na dochodku a ake male dieta 😅

nic proti nikomu. Ale idealny cas na dieta neexistuje 😝 kazda ma mat dieta vtedy kedy uzna za vhodne nie kedy sa to paci okoliu.

Sama mam tesne pred 20tkou, babatko chceme, snazime sa,verime ze sa onho dokazeme postarat a nemyslim si ze je to skoro.

Tot moj nazor- trosku dlhsie ale ale 🙂

lucka1987
20. okt 2011

toto je otazka typu ze: mate radi hranolky s kecupom alebo s tatarkou???
biologicky pred 25 . psychicky vtedy, ked sa na to zena citi.... o com je materstvo ked je vynutene?

nikita308
20. okt 2011

je to individuálne... dcérku som mala v 21, bola som mladá, tehotenstvo rizikové, lebo som sa otvárala, ležala som aj v nemocnici, inak som bola v pohode... teraz mám 33, čakám bábätko, v tehotenstve žiadne problémy (akurát nízky tlak), tiež som v pohode... ale ako to bude pri výchove, to zatiaľ posúdiť neviem, keďže sme o 12 rokov starší... 😀 ale už sa na bábätko netešíme len dvaja, ale traja a dcéra myslím najviac... 😵

zuzana17
20. okt 2011

Jednoznačne, dobré by bolo porodiť do 30r. Či už pred alebo po 25. je len na tebe ako sa cítiš, či si pripravená a pod., ale z lekárskeho hľadiska by mala žena porodiť prvé dieťa do tridsiatky. 😉

prahaxx
20. okt 2011

radsej skor ako vobec 🙂
endometriozu pokrocileho stadia mi zistili v 29 roku - po 12tich rokoch vysetreni a bolesti.. operacia, liecba, ktoru nikomu neprajem, dcerka je zazrak, chceme aj dalsie babatko, je to vo hviezdach, nedari sa 😒

lenocka84
20. okt 2011

ja som rodila ako 25rocna a myslim ze uplna pohoda, zavisi ako sa clovek citi. ja by som mozno aj skor brala, ale takto to vyslo. teraz si uzivam krpca plnymi duskami.

ajca123
20. okt 2011

Ja som prveho syna mala tiez ked som mala 25rockov a druheho syna som mala ked som mala 29 rockov a treti sa mi narodi ked budu mat 31rockov 🙂 🙂
Vela zalezi ako sa ty na to citis 🙂
Ale mozem povedat ze najlepsie tehotenstvo bolo prve a vsetko som zvladala🙂 toto tretie je pre mna uz tazke.
Uz nejsom mladucha

anelehka
20. okt 2011

ahoj,ja som mala prveho syna ako 19 rocna,vsetko ok,druheho ako 31 rocna,vsetko tak nejako bolelo viacej,bol to rozdiel a aj teraz je,uz ma krize bolia,nechce sa mi tolko zohynat,utekat za nim,je poznat rozdiel vtedy a teraz... 😉

gabuci
20. okt 2011

Prvýkrát som bola tehotná,ked som mala 34,druhýkrát 37.Neľutujem,svoje deti milujem nadovšetko.Nám to skorej nevyšlo.Keby som si mohla vybrať,tak prvé určite medzi 25-28,potom dalšie odstupom 2-3 rokov.No lenže niekomu to nevychádza podľa svojich predstáv.Hlavne ,že ich mám.Ináč ked som bola tehotná,necítila som sa na to stará,aj mám pekné spomienky na tehotnosť aj pôrody,len pokiaľ vyrastú už nebudem tá najmladšia.Určite po 40-ke by som uvažovala nad dieťatkom len v tom prípade,keby sa mi to skôr nedarilo....

annaopialova
20. okt 2011

ahoj tato vec sa neda naprogramovat

rosienka
20. okt 2011

to nie je otazka veku, ale pripravenosti a zrelosti oboch rodicov. ja som si skoro do 33 nevedela predstavit mat dieta a v 36 som sa ho konecne dockala a neviem si predstavit ako som mohla zit tak "dlho" bez neho 😀 Odpoved najdes jedine u seba...

stanca22
20. okt 2011

No ja mám 22 a túžim tak po bábätku, hádam ako nikdy ... radšej by som už skúšala, lebo nikdy nevieš, koľko Vás to bude stáť času a námahy 😉

fiorela
20. okt 2011

Sú situácie kedy si človek nemôže plánovať kedy dieťatko, buď nemáme partnera, alebo sú iné prekážky.... Ale ak sú dvaja ľudia ktorí sa majú radi, majú kde bývať, sú aspoň trochu finančne zabezpečení a plánujú v budúcnosti detičky tak potom niet na čo čakať. Častokrát si robíme plány.... detičky neskôr, ale niekedy sa to neskôr môže zmeniť na neskoro, alebo vôbec. Ja mám dve detičky, mala som ich obe až po tridsiatke a dnes ľutujem, že som ich nemala skôr. Chcela by som aj ďalšie dieťa, ale už je neskoro... ten stratený čas sa už nevráti.... a to mi je strašne ľúto ☹

zuzanka9999
20. okt 2011

ja mám 25 a s partnerom veľmi túžime po babatku sme spolu vyše 5 rokov, chceli sme aj skor babo, ale bolo treba dokoncit vysoku skolu to bol moj taky ciel. skoncila som pravo, teraz pracujem, a snazime sa otehotnieť. Poviem ti mna mala moja mama az v 38, som jej druhe dieta a vobec o nic neprichadza, mi ju drzime mladistvu po psychickej a fyzickej stranke, tiez nevedela mat dlho ani mna ani brata snazila sa az 8 rokov. Ako hovoria kocky tehotenstvo sa neda vzdy planovat, ci chces mat babo pred alebo po 25-tke. Najlepsie je ak ste s partnerom rozhodnuti ist do toho a mat miminko, tak nechat tomu volny priebeh, ono sa to urcite podari. vek nie je az tak rozhodujuci, poznam skvele maminky ktoré mali v 18-tich a aj 35-tich svoje prvé dieťa. Džím Vám palčeky. 🙂

Strana
z2