icon

Je možné, aby som mala ovuláciu každý mesiac inokedy?

seeweed
7. aug 2012

Mozno sa zasmejete nas otazkou,ale...je mozne,aby som mala ovu kazdy mesiac inokedy? Podla ovu testov aj nejakych signalov...najprv 17ty den,potom 13ty den,teraz 11ty den??? 😕

sisaha
7. aug 2012

@seeweed ved nie sme stroje..

bodka13
7. aug 2012

@seeweed ale to máš potom asi aj menzes nepravidelný,či ? ...radila si sa s lekárom ?

seeweed
autor
7. aug 2012

@bodka13 Neradila zatial,lebo som to doteraz nejako neriesila. Az pri snazeni som si to uvedomila. Menzes tiez chodi ako chce....medzi 28 a 33......

bodka13
7. aug 2012

@seeweed no tak šup za lekárom 😉 aj ja som mávala nepravidelný menzes a veľký problém otehotnieť ....tak som si najskôr 3 mesiace merala bazálnu teplotu,aby sme zistili či ovu vôbec mávam a potom som brala duphaston aby sa cyklus upravil na pravidelný ...a podarilo sa 😉

belalinda
7. aug 2012

@seeweed ak mas nepravidelny menzes tak urcite 😉

horseshoe
7. aug 2012

moze byt, hlavne ked mas nepravidlny ms. Niekedy preto byva aj problem s otehotnenim, lebo nie je ta lutealna faza dostatocne dlha resp. zlte teliesko nie je schopne produkovat dostatok progesteronu na vyzivu oplodneneho vajicka. Ak by sa dlhsie nedarilo otehotniet - treba to riesit s dokim. Myslim, ze sa potom uziva Duphaston - umely progesteron na upravu cyklu. 😉

seeweed
autor
7. aug 2012

@bodka13
@horseshoe Ahaaaa 🙂 dakujem za infosky,ja som to nejako neriesila doteraz. Prva bambula sa zadarila a ani neviem ako 😀 Teraz by sme velmi chceli,tak zistujem ako na to co najlepsie. S lekarom este pockam....snazime sa len treti mesiac teraz,takze to nejako zatial nechcem riesit a uvidime 😉

romea
7. aug 2012

@seeweed ak nemáš menzes presný ako hodinky, napr. 28 dňový, alebo 30 dňový, ale máš ho v rozpatí niekoľkých dní tak raz môžeš mať ovu na 14 deň, raz na 17 a ak máš cyklus 35 dňový tak aj na 21 deň, dobré by bolo si merať bazálnu teplotu - poriadia ti v téme grafy BT (kočky sú ochotné a milé, tiež to bola moja almamater), zistíš či máš ovu a potom budeš vedieť kedy sa máš približne túliť 🙂 aj keď sa berú lieky na úpravu cyklu nie vždy ti bude chodiť menzes uplne pravidelne, alebo si skús robiť od určitého dňa cyklu napr. 13 teho (ak máš niekedy cyklus 28 dňový) až do ovulky kým bude pozitívny test 🙂

seeweed
autor
7. aug 2012

@romea Robim ovu testy a zatial vzdy vysli pozitivne ....len kazdy mesiac v iny den 😵 Ale ako citam,je to v norme. Len by ma zaujimalo,na kolko su ovu testy presne a ci neukazuju bludy 😅

romea
8. aug 2012

@seeweed to že ti vyjde každí mesiac iné je normálne keď nemáš menzes pravidelný ako hodinky, ja mávam tiež nepravidelný od 30 - 35 dní podľa toho ktorý vaječník ovuluje, takže raz ju mám na 17 deň a niekedy až na 21. Ovu testy sú spoľahlivé, ukážu ovu, smola je len to, že aj keď ukážu ovu a vy máte sexík tak to neznamená že človek otehotnie ☹ vždy je len 25% šanca, preto sa netreba vzdávať a skúšať 🙂 a v čase prvého pozitívneho ovu testu sexovať nabližšie dni 🙂

seeweed
autor
8. aug 2012

@romea Tak to robíme 🙂 Tak uvidíme, kedy to prinesie aj výsledok Hehe. Ale pre istotu podľa mňa treba skúšať aj mimo pozitivny ovu test...a pekne celý mesiac 😉

romea
8. aug 2012

@seeweed jasné treba spojiť príjemné s užitočným 😉

viktorka555
9. aug 2012

ano, ja som bola sledovaná ultrazvukom 3 mesiace, kedy mám ovulku a vždy bola v iný deň

hannah_
29. okt 2012

Ahojte, tak ja pridam moju skusenost. Druhy mesiac robim ovutesty a na moje prekvapenie prvy cyklus som mala OVU 22DC a druhy cyklus 15DC. Cyklus mam rozny, od 29 do 34 dni, takze potom asi aj ta OVU tak skace. Esteze mam aspon ake take priznaky, ze viem, ked sa OVU blizi 🙂

lauritka
4. nov 2012

@hannah_ ovu sa moze posunut. lutealna faza od ovulacie po ms je vacsinnou konstatna, cize ak vies den ovu, tak potom vies priblizne aky dlhy bude cyklus. 😉

monika225
4. nov 2012

ja to mam tak isto a pri tom mam mrchu presne na den 28 dc

christie12
6. nov 2012

@monika225 ahoj, akurat to riesim aj ja...cyklus 28dnovy, ovu byva tak 14-15 DC, uz som ale 16DC a po ovu ani chyru (podla BT), ovu test robeny vcera a negat., som sa teda chcela spytat, kedy najneskor si mala ovu, teda ktory DC, dakujem..

monika225
6. nov 2012

@christie12 uz som mala aj na 21 DC,teraz mam na 11alebo 12 den

taja27
10. jan 2013

@romea no veru nie su až tak spolahlive....potvrdil mi to aj lekár aj sestrička znama...a prikladom toho je moja kamošk..spolahla že nie je ovulacia a...maju z toho 3 roč synčeka