Je neskoro mať dieťa ako 35-ročná?
Myslite ze je v 35 neskoro na dieta? Nie prve. V kolkatich rokoch ste mali 2 alebo 3 dieta? Len taky prieskum 😊
Druhe presne na moje 31 narodky 🙂
Prve v 29 a druhe v 34
Prve v 35, druhe 39.
Druhé 33.r
1ve 21 druhe 35 tretie39
Ak tá zaujima nazor gynekológa, ktorý pracoval v De a teraz robi v At, tak povedal, že do 35 treba stihnúť prvé dieťa a druhé nie s úplným veľkým rozostupom, takze ty si podľa mna v norme
@pe_mi pre teba je neskoro v 35 ale pre mna zas moc skoro v 24 ci 29 . V 29 som Len stretla mojho muza , Keby slo len o vek tak by som mala deti v 24-29 s nejakym na vztah a rodicovstvo nevhodnym exom. Mozno ty si v 35 uz stara korcula ked je to pre teba neskoro. Kazdy starne trochu inak . Su ludia v 60+. Co sa citia aj vyzeraju do stareho zeleza a su ludia co aj v 80 su akcnejsi ako ti o 20r mladsi. Autorka v 35 je neskoro na dalsie dieta jedine ak mas predcasnu menopauzu .
Pred 30. Neskoro je to len vtedy, ked si v menopauze.
Vôbec to nie je neskoro. Úplne normálny vek. Druhé som mala neskôr ako v 35-ke. Všetko je o celkovom nastavení, fyzickej kondícii.
20, 26, 34, 42
Tretie po 35ke. Mam kolengynku ktora mala teraz 40tku a uvazuje o prvom dietati (konecne nasla toho praveho), plus rodila som s mamickou (stale sme v kontakte) ktora mala 39r (jej druhe dieta to bolo, novy manzel).
Ono, neskoro...ako neskoro. Ak by som si mala este raz vybrat tak mam deti este pocas VS lebo je to tak lahsie, pohodlnejsie. Ja sama som sa ako 16r stala nahle polosirotou. Moja mama mala 39r ked zomrela. Takze ak by som sla "tymto" tak nemam dieta uz vobec lebo ved - i ja skoro zomriem - teraz mam 48r 🙂
Kamosky mi hovorili, ze po 36 prestali davat take to nocne vstavanie, nejedenie a citili sa viac unavene. Ze po 36 by uz nerodili. Ale pocuvala som taky podcast s primarom porodnice v Trencine a on hovoril, ze aa to neda takto povedat, ze niekedy lepsia 38rocna prvorodicka, ktora sa o seba stara, je vo forme, zdravo je a cvici, ako 38rocna treto-, stvrtorodicka so zanedbanym zdravotnym stavom...
Mala som druhe tesne pred 35. narodeninami. Povedali sme si s manzelom, ze to druhe najneskor do 35tky. Ak by to nevyslo do 35, tak dalej by sme sa uz nepokusali. Pre mna to bola taka psychologicka hranica, ktoru som si nastavila.
Je to individualne, dnes sa uz na zeny nepozera cez prsty, ked rodia vo vyssom veku. Takze zavisi od toho, ako to citite vy s manzelom, ci ste s tym ok.
Inak u mna tehotenstvo a porod ok, lepsie, nez pri prvom. Ale citim uz, ze som starsia pri noseni babatka a tak, strasne ma boli chrbat. A asi som aj menej trpezliva.
Pre mňa to neskoro je. Pre teba nemusí. Zas 50 ešte nemáš.
Prve v 36. rokoch a necakane boli z toho dve naraz 🙂
Prvé v 35 a druhe v 41
Sestra mala prve v 39, deti chcela od 25, ale najprv nebolo s kym a potom sa nedarilo, nie vzdy ten zivot ide podla predstav. Maly ma 2 rocky a este o jednom uvazuju.
34 a 41
V tejto dobe kedy ženy rodia v 45 je 35 úplne ok.
Pre mňa osobne je 30r už strop. Pre teba nemusí.
Byvala kolegyna ma 48 rokov a tri male deti, posledne mala ako 45 rocna. Najstarsie dieta ma 7 rokov. Proste to takto chcela, zije dost hippie zivotom. Kamaratka mala prve a posledne dieta v 40-tke, teraz ma skoro 50. A ma dost velke obavy, ze co bude. Dalsie dieta neplanuje, aj vzhladom na vek. NEda sa podla mna pausalizovat, ze do akeho veku mat dieta. Ale urcite 20 rocne telo je v inej kondicii ako zena o 20 rokov starsia. To tak proste je.
Prve 27, druhe cakam teraz v 32, dalsie uz urcite nie.
To záleží od toho či sa na to žena cíti. Tiež som povedala,že ak by sme mali tretie tak do 35ky.
Moje druhé som porodila v 31.
23 a 34 ...druhe prislo pre nas na poslednu chvilu, pretoze sme nechceli uz po 35 ...ja suhlasim s babami vyssie niekto sa v poho citi aj v 45... niekto je na rozpadnutie aj pred 30... je to velmi individualne
Je to vysoko individuálne. Ale čo mám baby v okolí a sú mamami malých detičiek okolo 40tky hovoria ze už to nezvládajú ako by chceli. Predsa len organizmus neoklameš a je rozdiel mať 30 rokov a 40 rokov. Momentálne mám tehotnú kamarátku, v auguste bude mať 40, o mesiac ma termín. Je to jej tretie tehotenstvo a hovorí, že keby sa dal vrátiť čas, nechcela by byť tehotná, pritom dieta planovali. Predstavovala si to inak, ľahšie. Pri prvých dvoch (majú 12 a 11) ani nevedela ze je tehotná, stihala všetko, aktivna do konca tehotenstva. Teraz je na PN od 3 mesiaca, nemá žiadne problémy, len nevladze.
Ja som mala pomyselnu hranicu stihnúť deti do 35. Stihla som, tretie sa mi narodilo dva týždne po 33 narodeninách. Teraz som neskutočne vďačná Bohu, ze to tak vyšlo. Mam 37 rokov a od 35ky mi začala haprovať ms a zistili mi ovarialne zlyhanie, že už len umelé oplodnenie mi zostáva ak by sme chceli deti.
závisí z akého uhľa pohľadu sa na vek pozeráš
keď budeš mať 70 možno tvoj syn/dcéra v 35 budú mať prvé dieťa a bude to neskoro aj pre nich aj pre teba, nijako im už nebudeš vládať pomôcť ak sa dožiješ...
ak máš prvé dieťa, je jedno aký máš TY vek lebo nieje dobré byť jedináčik=ja som, ver mi
súrodenca treba a je jedno či budú od seba 2r rozdiel,3,5,10 rokov..je jedno či sa budú biť ako psy
prvé je ideálne mať okolo 25 a druhé do 30tky podľa mňa, ja som bola po 30 tke cca okolo 34-35 už unavená zo všetkého, ešte sme stihli 3tie,ale už mám toho OVER MY HEAD, chcem kľud, a hlavne spať a spať..
Prvé 28, tretie max do 35. Za mňa je to už tá hranica. Neskôr by som už deti nechcela ani náhodou. Už teraz si pripadam ako mamička seniorka 😅
Prve 27r, druhé sa narodí teraz, mam 33r
O treťom ani neuvažujem, už je toto je za mojou hranicou ktorú som si stanovila
Mám prvé v 39 a dávam to úplne normálne. Tehotenstvo bez problémov, pôrod prirodzený 19 hodinový bez problémov a nočné vstávanie zvládam aj ja a aj 42 ročný manžel. Lebo som aj pred pôrodom bola vo veľmi dobrej forme. Mám v okolí 25 ročné mamičky, čo už od polky tehotenstva riešili, kde im urobia cisársky a k deťom im vstávajú 50 ročné mamičky, lebo ony to nedávajú. Takže všetko závisí od toho, ako na tom si - lebo každá sme iná. Mimochodom - moja babka a aj prababka rodili aj po 40, lebo antikoncepcia nebola...
Nie je to neskoro 😉 ja som si svoj poklad porodila tesne pred 35 narodeninami 😊 Neviem preco by to malo byt neskoro,ak sa na to zena citi 🙂 drzim prsty

Prve v 35 a druhe v 37.