Je neskoro mať prvé dieťa v 29. rokoch?
Ahojte, myslite ze je to neskoro? alebo tak akurát...aky mate nazor?
stretla som sa s rôznymi názormi, ale vela ludi mi uz povedalo ze to je neskoro...
Autorka: V dnešnej dobe aj skoro. Nie je sa kam ponáhľať. Treba si užiť, zarobiť. Ale keď už si tehotná, tak už je to jedno 😂🤭
Čo je skoro a čo neskoro?? Niekedy ženy (skôr by som ich však nazvala dievčence) mali deti násť-ročné a tie isté ženy porodili ešte aj v päťdesiatke... Netrápila by som sa tým kto si čo myslí, čo povie.... Veď záleží len na tom, aby bolo dieťatko zdravé a Ty s manželom/priateľom aby ste boli šťastní 🙂 Držím palce, nech všetko dobre dopadne, užívajte si toto krásne obdobie 🙂
Úplne v pohode. Ja som syna porodila v 28 a dcéru v 34
hlavne maj dieta vtedy, ked budes nan pripravena, vtedy je jedno, ci budes mat 15, ci 30, a viac rokov. Potrebuje dobru matku, nic viac.
@zuzanockamt ale zase ako pre koho..poznam aj pripady ze od 27 skusaju a nedari sa im...
Autorka: Mne tak povedal bratranec, ked som mu vravela, ze som tehotna, ze "Uz bolo nacase" namiesto gratulujem. Hlavne, ze on mal vtedy 25, zobral si zenu, co mala dieta s inym a on ani vlastne byvanie, ani poriadna praca, ani poriadna skola a kopu dlhov... A taky mi ma co hovorit 😃
@aaliyah2 dakujem krasne ❤
Autorka: Nedariť sa môže aj v 20-ke a zase naopak otehotnieť sa dá bez problémov aj v 40-ke. Materstvo nie je o veku. Hlavne treba byť zrelý a zabezpečený.
Hm názor.. nieje to neskoro😁ja som si myslela no teraz mám v 35ke druhé ,takže ešte stíhaš aj ty
A viacej si to užívam..
Nie je to neskoro ale uz na hranici. Zo skusenosti z okolia viem ze je ovela narocnejsie sa starat o dieta po 30, a po 35 alebo 40 uz duplom. To su nocne vstavacky a celodenna makacka. Ja mam 24 a mam dost s mojou rocnou dcerkou, ona sa budi pat razy za noc a cely den za nou beham. Je to hrozna makacka...
Moja teta mala 36 Ked mala druheho syna a aj omdlela od unavy
@ummimaryam no to veru pravda 🤣to stavanie v noci čistý des.. počuť iba moje kosti ako pukaju.
@otvorena @ummimaryam mne sa narodila dcera v 33 a od zaciatku jej vravim,ze mama uz tolko nevladze 😂 takze je zlata,aj rano si ku mne donesie knizky a cita si,kym ja este daco dospim,aby som aspon zo spalne trafila (ma 15 mesiacov)
Neskoro? Ja som prve rodila 37 druhe 40. Proste to tak vyslo neriesila som vek
Ahoj, no ja som porodila v 25, 28, 32 a 34 rokoch, no nikdy som sa nad tým nejako extra nezamýšľala, či je to skoro alebo neskoro.Teraz sa mi zdá, že to bolo v pohode, aj v mladšom veku, aj teraz po 30-ke, nezáleží ani tak na veku, ako na vnútornom nastavení ženy...
Niektora žena je pripravena skôr. Niektora neskôr. Okolo 25tky by mal byť už partner na rodinu a do tridsiatky je podľa mňa ideálne už jedno mať. Ale je to individuálne. Niekomu vyhovuje neskôr, ale s tým ide riziko že sa nemusí dariť.
Podľa gynekologov je ideálne počať do 25r, potom sa znižuje počet vajíčok aj percentuálna úspešnosť.
Ja v štyridsiatke jedine posledné resp.niekolke dieťa by som doporučovala, nie prvé. Tým nechcem nikoho uraziť.
@danyelia idem v rovnakých slapajach s tým že som len pri druhom zatiaľ 😅😅😅
@zuzanockamt tak s týmto by gynekológ rozhodne nesúhlasil ziaden
@diamond007 pocet vajicok sa znizuje od momentu prvej menstruacie, nie az v 25 rokoch. 🙄
@diamond007 to mi je jasné, píšem skúsenosť zo života ... otehotnieť v 35-40 fakt nie je taký problém, ako sa to prezentuje
Myslim, ze je to individualne a zalezi aj od toho, kolko chce mat zena deti. Ak ma zena napr. v 35 prve a chce mat 1-2 deti, asi pohoda. Ale ak chce mat 3-4, tak je to neskoro. Ja sim svoje prve rodila 5 tyzdnov pred 29 narodeninami, teraz mam 31 a uz mame aj druhe. Takze som spokojna s tym, ako sme to stihli, lebo este stihneme teoreticky aj 3.do buducnosti, ak by sme sa rozhodli a zadarilo by sa. Ale vo vseobecnosti na dnesnu dobu prve dieta pred 30 je si myslim fajn.
Ja som mala 29 prve druhe 34.... A fungujem ako keby som mala 25 😊
nie, určite to nie je neskoro 🙂
Ja som mala prve dieta v 32 rokoch,uplne bez problemov.teraz budem mat 36 a cakam druhe.myslim si ze mas uplne idealny vek,neries okolie absolutne 😉
Ja som chcela mat do 30tky odrodene (idealne 2 deti), niekedy v 26 rokoch sme sa snazit zacali a prvy syn sa mi narodil kratko pred 33. rokom a teraz cakam druhe, mam 35. Po pravde si na to pridem uz trochu stara. Do 30tky podla mna uplne idealne stihnut prve dietatko. Bud rada, ze vam to tak rychlo vyslo a "mudre" reci ber jednym uchom dnu, druhym von. Ja som sa toho tiez hodne napocuvala, ze kedy konecne bude dieta a to aj od ludi, ktorych som ledva poznala. Po case som uz takych znamych neznamych posielala pri podobnych otazkach tak trochu diplomaticky do prdele a tych co sa starali aj tak, tak bez akejkolvek diplomacie 😁 a oni prestali rypat 😄
Necitam komentare... prve dieta som mala v 31, proste sme s muzom vela toho chceli spolu stihnut... druhe v 34.
Ano v nemocnici pozerali na mna ze starsia prvorodicka ale okrem toho nic. Nie je vobec neobvykle ked ma zena dieta aj v 40ke...
@laurita285 samozrejme ze sa da ale neni to tak lahke samozrejme ze na intraku je to blbost ale neber to tak s lahkostou nieje to v zivote tak
Ja mám 29 a za dva mesiace mám rodiť a myslím si že to je každého osobná vec ako sa na dieťa cíti 🙂 sú ženy ktoré sú na dieťa pripravené v 20tich a ja napr. v takom veku by som ešte na dieťa nepomyslela 🙂 a hlavne nie pri každom chlapovi si je žena istá ze áno s týmto chcem rodinu

@mariaveronikag dakujem ❤