icon

Kedy mať druhé bábo?

janicka11
25. aug 2012

Ahojte,možno tu takáto téma či otázka už bola,neviem to nájsť,ale zaújmali by ma vaše názory,čo si myslíte o tom vy..Strašne som chcela mať medzi svojimi detičkami rozdiel 5 rokou aspon,no čím je malá vačšia a vačšia zistujem že bábenko by som chcela aj skor.Rodičovská mi končí 22.apríla 2013,pracovný pomer mi stále trvá na dobu neurčitu aj ked moja práca bola nič moc.A moc sa mi do nej ani nechce..Ale proste prácu mám.Neviem čo spraviť či skúsiť štastie o druhé bábenko?Eventuálne by som to stíhala ešte ísť z rodičovskej na materskú druhu..Finančne sa ani tak nebojím,bývanie máme,myslím že si žijeme ako normálna mladá rodinka,ale predstava byť doma skoro 7 rokou v kuse??Asi sa pýtate prečo 7 rokou,ked som bola tehotná s malou bola som celé tehotenstvo PN doma..Deti zbožnujem,čo myslíte?Dalej trošku ma odrádza aj moj vek,ale zase mám pocit že čím je žena mladšia všetko lepšie zvláda.Dá sa to zvládnuť všetko? 😒 Dakujem za všetky vaše rady názory... 😀

Strana
z2
janicka11
autor
25. aug 2012

@elen2 tak dakujem aj tebe za názor.ako vidím tak každý uplne inak radí.... 🙂 🙂

bibka1308
25. aug 2012

Ak chcete bábätko obaja, tak hor sa do toho :D. My máme teraz druhé dieťatko po 13 rokoch, ale som nesmierne šťastná. Tento vekový rozdiel mi vôbec neprekáža a musím povedať, že moja veľká puberťáčka mi s malou veľmi pomáha a zbožňuje ju. A maličká tiež. Teraz si materstvo vychutnávam oveľa viac ako predtým, určite je to vekom, skúsenosťami a neskutočne spokojným bábätkom.

janicka11
autor
25. aug 2012

@bibka1308 ak to je super a je skvelé ak si neni na to sama,ale niekto ti aj pomáha,,ja tiež viem ž emojmanžel by mi dosť pomáhal,tak istio moja dcerka by mala nesmiernu radosť ak by sme čakali druhé mimi, 😉 @alenka600

evka444
25. aug 2012

@janicka11 nemáš na čo čakať aj ked maš len 22 my sme sa snažili o babo ked som mala 21 a nedarilo sa teraz mam 27 a nan 2 ročného synčeka konečne, už chceme aj druhe a nedarí sa nam už rok. manžel chcel hned druhe babo ja som chcela počkať do 2 rokov pokial bude mať synček ale radšej sme mali začať hned bo teraz budeme tožvie zase kolko čakať na babo. ja ti poviem takto ked budeš mať už 27 tak budeš mať skolákov druhe budu ešte len tehu mam vela kamarátok v mojom velu ešte slobodných ale ty už budeš bez starosti a budete si uživať s detmi a tvoje kamošky budu doma s babetkami. a podla kamarátok viem a poznam to že vo vyžšom veku je ovela ťažšie tehu ako v mladšom veku ... takže šup šup na druhe babo ...

luciferkax
25. aug 2012

akk cítiš, že bábo chceš, tak prečo nie? aj ked, MM sa smeje, že mna musí krotiť, pretože na druhé som sa tešila už po dvoch rokoch od narodenia prvého, teraz má druhý syn rok a pol a ja trúbka azsa pokukujem do kočíkov na malinkaté bábatkáá a túžim, moje srdce túži,aj ked rozum hovorí jednoznačné NIE!

majatob
25. aug 2012

@janicka11 vek neres 🙂 prvni jste meli brzo a nevim proc u druhyho by to mel byt problem 🙂 ja jsem mela prvni ve 21, druhy ve 23 a treti ve 24, vsechny planovany a chteny 😀 a vsichni si zvykli 😀 😀 😀

fiallinka
25. aug 2012

Moje rada - pokud dítě chceš, tak radši dřív než později... jednak přece jen menší věkový rozdíl může znamenat lepší vztahy mezi sourozenci (ne nutně), ale hlavně... víš, já mám už docela dost kámošek, které mají jen jedno dítě "nedobrovolně"... to druhé odkládaly, a buď se rozešly s chlapem nebo už jim to pak nedovolilo zdraví a teď je jim to hrozně líto....

janicka11
autor
26. aug 2012

@evka444 fuha to si neviem predstaviť vyše 5 rokou sa nsažť to musí byť asi strašné..No my sme si v 19 povedali že chceme bábo,naplánovali svadbu,vyšla som školu zamestanala som sa odrobila som si necelý rok a zistila som že som tehulka nelutovala osm nikdy aj ked sme vobec nepočítali že sa to podarí tak skoro 😀 ale moc sme sa potešilimpreto druhé chcem asi aj teraz nech medzi detičkami neni velký rozdiel...a vám želám nech skoro vám víde aj druhé babulko 🙂 🙂 a ozvi sa rada sapoteším spolu stebou..tiež mám staršie kamošky čo už sa sťažuju ake su unavené vyčerpané,atd..
@luciferkax nooo ja som chcela najskor len jedno vlastne aj manžel ale jak malinká rastla a rastla tak sme zachceli ešte jedno..
@majatob ejjj super tak tri detičky tiež by som možno ešte jedno neskor také ked mi detičky vyratsu ak teda budu dve tak také jendo na pomojkanie 😀 😝
@fiallinka nnnno je tu ako tak kukám viac maminiek ktoré mi radia radčej skor ako neskor asi na tom niečo bude,nie?dakujem

evka444
26. aug 2012

@janicka11 to hej bolo to dosť na psychiku 😒 a vela som si poplakala . Sestra ma terasz ročného synčeka a ked vidim ako sa deti spolu hraju tak je to super je jasne že je deň ked naš Alexko žiarli ale to je normalne... zrovna včera tu bola sestra a deti boli na zožratie 🙂 lutujem že sme tomu nenechali hned volny priebeh a nesnažili sa 🙂

janicka11
autor
26. aug 2012

@evka444 booojkaj Evi ymlsím si že všteko príde tak ako má,a verím tomu že ešte babulko bdete mať a určito si ho veeeeeelmi užijete 🙂 A ved su tu snažilky aj 40ničky,a ty nemáš ani 30 tak nezufaj určito budete mať babenko a Alexko sam nebude

evka444
26. aug 2012

@janicka11 tak tomu verím aj ja určite pride v pravý čas a dufam že to bude do roka aby som išla z materskej do materskej 🙂

janicka11
autor
26. aug 2012

@evka444 určito to tam bude uvidíš🙂)A budem Ti moc držať palčeky 😀 😀 Vieš ked risk je zisk,možno keby ste od začiatku ako sa Alexko narodil plánovalid ruhé možno by si bola tehulka hned,kto vie,možno nie..Nechaj tomu volný pribeh uvidíš 🙂 😉

evka444
26. aug 2012

@janicka11 hej hej už nechávam že kedy pride vtedy bude 🙂 užívam si teraz velmi Alexka

janicka11
autor
26. aug 2012

@evka444 tak to má byť 😀

evka444
26. aug 2012

(y) veru tak 🙂

lucka120
26. aug 2012

Ahojte, aj my by sme chceli bábo, ale nevieme či je vhodný čas.. maličká má 9 mesiacov aj 2 týždne.. 🙂

pepinka25
11. sep 2012

@janicka11 Ahoj tak taku dilemu riesim aj ja maly ma 3 roky a zacal chodit do skôlky,deti ma velmi rad a ja som zacala premyslat nad druhym nech ma prcek surodenca,nechcem aby mali velky vekovy rozdiel medzi sebou,mam 25 maly sa mi narodil ked som mala 23 nic nelutujem ze som ho mala v takome veku skoncila mi materska teraz som na rodicovskom predlzenom nemam este pracu a maly chodi len do dvanastej do skôlky ked som ja este doma tak neviem ci ist do prace alebo sa pokusat o babo,moj partner ma stale strach ze to financne nezvladneme ale nejako bolo a nejako bude,vecicky mam po malom aj dve postielky a aj dva kociky dakujem snad odpovies 🙂

janicka11
autor
11. sep 2012

@pepinka25 ahoj,určitoo nám tým dobre poroz,ýšlaj ale ja stále vravím ked to zvládne rodinka s prvým dieťatkom ktoré je doslova finančne náročnejšie tak s druhým to je uplná lahodka 😀 a nie?ved kočík,postielka,oblečko je tak čo viac??len hor sa dotoho velký vekový rozdiel je fakt nanič.....hmm? 😎 a malý bude štastnejjší určito.

pepinka25
12. sep 2012

@janicka11 ahoj aj ja to tak vidim ze vsetky veci su po prvom tak sa nemusi financovat naviac rozmyslam uz dlhsiu dobu co teda urobim citim sa na druhe ale priatel ako si este nie musime sa na tom spolocne dohodnut co urobime nas maly deti ma velmi rad tak sa nemusim bat ze bude zly na surodenca

janicka11
autor
12. sep 2012

@pepinka25 ahoj jasne mali by ste sa obaja zhodnúť natak vážnej veci urcito..unas je to skor naopak manzel chce ja vlastne tiez ale niekedy zavvaham..

pepinka25
12. sep 2012

@janicka11 ved prave to ze este vaham raz som si uplne ista a potom zasa vaham mam strach z financnej stranky ci to budeme zvladat a tak byvame z mojim otcom na dome po smrti maminy sme ho nechceli nechat sameho na dome a neviem ci by mu nevadilo dalsie dieta z placom a tak ma uz predsa ma svoj vek je na dôchodku chce mat svoj klud a pohodlie musim si sadnut z mojim partnerom a rozobrat to 🙂

janicka11
autor
12. sep 2012

@pepinka25 ansé rozumiem my bývame v dome s mojimi rodičmy aj ked máme svoje poschodenie a celu domácnosť vlastnô ale tiež je to o tom samozrejme či im dalšie dieťatko nebude vadiť..predsa len krik plač...ale práve naopak naši by už aj chceli..a hlavne ked vidia malinku ako je tu sama a surodenec by jej bodol 😝

pepinka25
12. sep 2012

@janicka11 no tak my to mame zase ze mame dlhy dom a my sme vzadu sami mame kuchynu a izbu obyvacko-spalnu malo miesta ale da sa to kupelna spolocna to je nevyhoda ale detska je pre maleho uz nachystana len vymalovat kupit postel nejaky nabytok a sup sa do vlastneho kralovstva 🙂 a kedby to vyslo stym druhym zatial bude pri nas nez vyrastie a potom sa prida k malemu pomestia sa 🙂

janicka11
autor
12. sep 2012

@pepinka25 ha jasné aj tak sa da samozrejme tiež sme kedysi nemali detsku izbyčku ani kupelku behali sme dole stále ku anšim,bolo to oničom hlavne ked sme mali enaku navštevu alebo tak...ale teraz už konečne fungujeme normálne máme vštekosvoje,a vyhovuje mi to...

pepinka25
12. sep 2012

@janicka11 tak to mate fajn my to tiez chceme casom nejako prerobit aby to vyhovovalo aj nam hlavne tu kupelnu s wc-kom to je onicom ked su spojene stale sa predbiehame kto pojde prvy 😀 ale radsej budem na dome kde mas dvor sukromie a nie tlacit sa na cinziaku hlucnom a nemas ani chvilu ticho ked ho potrebujes lebo ked este chytnes susedov ako moja kamoska ze stale robia zlo a hluk tak je to o nervy 😒

Strana
z2