icon

Kedy máte ovuláciu, ak máte nepravidelnú menštruáciu?

dadak
15. jún 2011

Ahojte dievcata, chcela by som vas poprosit, tie co mavate nepravidelnu menstruaciu a meriate si bazalnu teplotu alebo viete kedy ovulujete,
ktory den od zaciatku mrchy mate ovulaciu...uz som tu toho pocitala dost a vychadza mi, ze baby, ktore maju nepravidelny menzes, tak vacsiunou
maju ovulku na 20 den...je to tak? dakujem...

pifina
15. jún 2011

zapojim sa aj ja do diskusie ... @monula535 mas tam vela prazdnych kruzkov v tom grafe, to by malo znamenat, ze si merala v inom case ... ak nemerias kazdy den v rovnakom case, tak ten graf ti potom vela nepovie 😔 aby si mohla graf vyhodnotit, tak treba dodrzat rovnaky cas merania, musis byt po aspon 6 hodinovom neprerusovanom spanku a musis merat hned po prebudeni, este predtym, ako sa napijes alebo ides na wc ... toto vsetko moze meranie skreslovat ...

nat28
15. jún 2011

@katarina104 styk mame obden, tiez som sa bala ze nebudem vediet rozoznat plodny hlien od semmenej tekutiny, ale napodiv v tom vidim rozdiel, takze ten hlien stale mam, je uplne ciry a velmi velmi tahavy. Neviem ci mam malo progesteronu, posl HP mi dr robila este v nevombri min roka a mala som ho nizsi a sialene dlhe cykly az do 80 DC, no ale aj tak som otehotnela. Teraz som 4 cyklus po kyrete, posl bol 42DC. Skusim teda tu B6 a ozvem sa o par dni ako teplotka. Tak dakujem ti moc moc 🙂

katarina104
15. jún 2011

@nat28 no ak máš ešte ten hlien dnes , tak ho sleduj ak sa zmení alebo zmizne, tak urob ovu test,,ale môže byť,že máš veľa estrogénu, vysoký prolaktín a pod. no bolo by to dobre odsledovať 🙂 o koľkej a kde meriaš?

nat28
15. jún 2011

@katarina104 este som zabudla, robim denne aj ovu testy z mocu, ale tie mam stale negativne, druha ciarka tam je, ale ani zdaleka nie rovnaka ako kontrolna. Robim ho vzdy poobede a predtym 2 hodiny nepijem. Je ale pravda, ze som v zivote nemala pozitivny LH test. Vzdy len ten zo slin.

katarina104
15. jún 2011

@nat28 dobré by bolo dať si vyšetriť, štítku, inzulín, upraviť hmotnosť,ak to nepôjde skús sarapis 🙂

nat28
15. jún 2011

@katarina104 to by znamenalo ze mam take silne priznaky ovu, ten vysoky prolaktin alebo estrogen? Meriam vzdy o 7.35 rano, v posve. Dodrziavam vsetky pokyny, spavam 7-8 hodin a v noci sa nebudim, takze cely cas lezim.

strihalka
15. jún 2011

@dadak ahoj, no ja mam mela ovulku mionuly mesic 25DC a cyklu mel 36dni🙂)pokazde to mam jinak, ale jenminuly mesic jsem tio zacala sledovat

katarina104
15. jún 2011

@nat28 ak je vysoký estrog.alebo prolakt. nemusí byť ovulka, to ti zníži tá B6 😉 ale ak by to bolo ok, tak asi ten folik nepraskne, tam je problém v LH, testosteróne, a tam by pomohol ten sarapis,ten obsahuje fytoestrogény, znižujú testosterón 😉 nemusíš spať celú noc, môžeš ísť aj cikať,,hlavne ráno nevstávaj a zmeraj na posteli a nepi, nejedz, min. spánok je 6 hod.

nat28
15. jún 2011

@katarina104 na stitke som bola, v piatok si idem po vysledky. Hmotnost mam v norme (178 cm, 60kg) Sarapis nemozem, lebo som alergicka a nemozem med vobec. 😖 Nevies v ktorym dnoch cyklu je dobre spravit HP? Vraj 3x by sa malo...ale vtedy mi dr brala krv len 1x a z toho dedukovala...

lilien6
15. jún 2011

ahojte aj ja by som sa rada pridala k teme,tak ak ma niektora zaujem,napiste mi cez postu

anjelicek26
15. jún 2011

@mimka11111 - hm len ako to citam, pokial viem, tak prave vitamin C robi kysle prostredie v posve nepriaznive pre spermie...

katarina104
15. jún 2011

@nat28 ak nemôžeš sarapis, tak sóju, tu môžeš? 3x v cykle, po mrche, v období ovu a pred mrchou, no uvidíš ako výsledok a podľa toho sa zariadiš, ja to odsledujem ak chceš a uvidíme 🙂

katarina104
15. jún 2011

@anjelicek26
VITAMÍN C- pre nadobličky, proti anémii,proti úzkosti, ničený HAK, na elimináciu toxínov, proti pms, na prevenciu potratov, na syntézu prostaglandínu E1, na prostatu,proti aglutinácii spermií, proti stresu,na funkciu štítnej žľazy, proti infekciám močových ciest, odporúčaná dávka je 1000-2000 mg.

benne
15. jún 2011

@dadak odpovedám ti na tvoj úvodný príspevok: nie som si úplne istá, kedy ovulujem.. nemávam špeci pocity, ani nemeriam teplotu.. ale oba razy čo som bola tehu mi to vychádza, že sme počali asi 2-3 dni tesne po ms (čo je u mna taký 10-11 DC )

anjelicek26
15. jún 2011

@katarina104 - v nemecku pisu vsade, ze denna davka u snazilky a tehulky nesmie prekrocit 60mg/den

nat28
15. jún 2011

@katarina104 soju som brala minuly cyklus zatial len v malych davkach, planovala som postupne zvysovat. No cyklus sa mi predlzil na 42 DC a pravdepodobne bol anovulacny. Na konci cyklu som mala endometrium az 16 mm. Tak som si ju tento cyklus nedala, pila som len alchemilku 2x denne. Vraj soja a ochorenie stitky sa nemaju v laske, tak som sa zlakla, kedze este nemam vysledky endokrin.

katarina104
15. jún 2011

@anjelicek26 no neviem, ale myslím, že všetko treba s mierou, to sa ráta aj v jedle 🙂

katarina104
15. jún 2011

@nat28 ok, tak ju nedávaj ak ti to robí, zrejme veľa estrogénu 🙂 alchemilku nepi

nat28
15. jún 2011

@katarina104 no teda, ved ja nic nemozem, ani soju, ani alchemilku, ani sarapis 😒 Nevies teda ktore dni cyklu je najlepsie robit HP? Lebo moja dr robi len raz za cyklus a je jedno ktory DC si...to asi nie je prilis dobre

hadassah
15. jún 2011

ahoj, ja mám nepravidelnú ms, ovulácia lieta od 11 - 18 dňa cyklu. Je úplne jedno, ktorý deň cyklu je ovulácia, dôležitejšie je, aby luteálna fáza bola fixná, tak ako má byť, teda cca 14 dní.
Bazálku si meriam už 26 cyklov.

katarina104
15. jún 2011

@nat28 nevadí, papaj tie bečka 🙂 a ľanový olej na hlien 🙂 5DC, a tie ostatné treba odsledovať, kedy asi je ovu a v tom čase, a potom cca 5 dní pred mrchou 🙂

hadassah
15. jún 2011

@nat28 so sójou opatrne. Sóju určite užívaj len prvú polovicu cyklu, aj to je vhodné len cca 5 dní na načiatku menštruácie na stimulácie rastu folikulu. Potom ju vysaď. Sója podporuje tvorbu estrogénu, ten je však v druhej polovici cyklu (po ovulácii)nežiaduci, pretože tam sa má už tvoriť progesterón

nat28
15. jún 2011

@hadassah ja som soju uziavala 2-5DC, presne tak ako sa ma brat. Ale ako spominala Katka, ak mam vela estrogenu, co mozno aj mam, tak soja nie je vhodna.

nat28
15. jún 2011

@katarina104 ok, tak pojdem dr a budem trvat na tom, ze chcem HP za cyklus 3x. Uz som volala aj mojej obvodnej dr, ale ta HP nerobi. Pozerala som na webe ten Befoli, takze staci 1 tbl denne? Tej B6 tam je 25mg. Je to dost?

katarina104
15. jún 2011

@nat28 áno to 😉 je toho dosť, ja to každému odporúčam, nie som výrobca 😀

nat28
15. jún 2011

@katarina104 lebo som citala v nejakom clanku, vraj sa odporuca aspon 60mg denne, spolu s ostatnymi beckami

dadak
autor
15. jún 2011

A opytam sa vas este takto...mavate cez mrchu taky tahavy priesvitny hlien? lebo ja ho mavam...nemoze to byt teda, ze vtedy mam ovulku? ja viem, je to hlupe, proti prirode...ale...
@benne fuha, tak skusim aj ja vtedy...bo ja uz mam poriadny chaos v tom...mozno skusim meranie tej BT, ale ja som naozaj v tom hrozne leniva... 😠
@lilien6 ja sa tiez velmi rada o tom porozpravam...bo mam v tom kus chaos...preto som sa pytala ostatne baby, ako na tom su prave oni...

a podla tej BT, ako zistim, ze je prave pred ovulaciou jeden dva dni? ake su vtedy hlieny, tesne pred nou? a ake su hlieny tesne po nej? a aky je hlien, ked ju akurat mam? precitala som o tom vela, ale mozno by mi pomohlo konkretne zodpovedat na tuto otazku....dakujem

hadassah
15. jún 2011

@nat28 ak máš veľa estrogénu, tak sóju neužívaj vôbec. V tvojom prípade sója len škodí. Dôležité je ,aby ten estrogén nerobil šarapatu v druhej polke cyklu.

katarina104
15. jún 2011

@nat28 no píšem že min.25mg, do 200mg najviac 🙂

katarina104
15. jún 2011

@dadak nie je to hlúpa otázka, môžeš mať ovu ak ti končí mrcha, to, že si ju mala zistíš až po potvrdení ovulky min.3 dni, min. o 0,2°C viac ako priemer 6 predovulk.teplôt 🙂 teplotnou sa zistí ovu až po nej, ale hlien v čase mrchy je ok