Kedy máte ovuláciu, ak máte nepravidelnú menštruáciu?
Ahojte dievcata, chcela by som vas poprosit, tie co mavate nepravidelnu menstruaciu a meriate si bazalnu teplotu alebo viete kedy ovulujete,
ktory den od zaciatku mrchy mate ovulaciu...uz som tu toho pocitala dost a vychadza mi, ze baby, ktore maju nepravidelny menzes, tak vacsiunou
maju ovulku na 20 den...je to tak? dakujem...
@zuzanakarolinka pozerám,že už máš dieťatko, ešte kojíš?
@katarina104 už nie
@katarina104 a je dolezite B6 brat spolu s ostat. beckami? Lebo ten B-komplex aj Befoli ho maju dost malo...ci je riesenie kupit si befoli a plus b6 samostatne k tomu?
@katarina104 fuha, chcela by som tvoje poznatky...😀 Katka zacinam merat tu teplotu, mozem ti potom poslat priebezne grafik?ako na tom som?
@zuzanakarolinka neboj vaječníky sa musia dostať do pôvodného stavu, kúp si gynex,alebo femi kvapky a bečka a k by bol zvýšený prolaktín 🙂
@nat28 skús to len s tým befoli, áno je to dôležité a doplniť magnezium 🙂
@katarina104 ešte mi nerobili hormonálny obraz, uvidíme či bude robiť, ale čo mi robil naposledy, som mala v norme a aj tak nám to "neišlo"
a mám kúpený aj Calibrum baby plan, len neivem, či je dobré to všetko dávať do seba naraz, alebo po mesiacoch, či ako, nevieš?
@dadak ja som sa to tiež musela učiť moja 🙂 už to ťahám 10 rokov s teplotou a môžem povedať, že sa to dá 🙂 bez prezerv., bez HAK, bez prerušovania a pod. 🙂 kto chce ten sa naučí, jasné môžeš, aj keď mám tu toho veľa 🙂
@zuzanakarolinka to tak po kojení býva,že to nejde hneď 🙂 , meraj si teplotu , sleduj hlien, tu si môžeš urobiť aj graf 🙂
http://www.fertilityfriend.com/
@katarina104 sikulka si... tak snad o 10 rokov budem taka sikulka aj ja...ale to uz mi asi BT nebude treba...hihi...tak dakujem ak ta nebudem tym otravovat, rada sa ozvem....
@katarina104 už mi to dávali ako typy, ale toto akosi neviem, robiť tak aby to bolo dôvery hodné 😒
@dadak budem rada, ak budem mať nasledovníčku 😀 pa a pekný deň
@zuzanakarolinka no musíš sa posnažiť, ak to chceš zistiť 🙂 kuk link
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lucinocka/cl...
tak holky majte sa tu ja už musím ísť pa 🙂
@katarina104 dakujem ti pekne 🙂
@dadak ked sa ti objavia // na ovu teste, ale pozor....ta testovacia musi byt rovnako silna, alebo silnejsia ako kontrolka, tak ovulka nastane do 48 hodin......ak tam mas dve palicky, ale testovacia je slaba, to vobec nic neznamena.....ked som prvy cyklus robila ovu testy, tak som ich zacala robit od 12 DC a pozit. test som mala na 18 DC a ovulka bola na 20 DC podla grafu BT
@anjelicek26 ☹ no super,tak to už naozaj neviem,na koho sa spolahnúť
@dadak - ak sa objavia dve ciarky ako pise @katusap - ovulacia nastane 12-24 hodin (jednoduche pruzkove testy) a 24-48 hodin (digitalne testy) od testovania. Ak sa ti zda, ze sa ovulacia blizi, tak testuj aj rano/vecer, budes mat istotu, ze to nepresvihnete. Optimalne je pri ovu testoch robit test po obede, vtedy je hladina hormonu najvyssia. A skusit dve hodiny pred tym necikat. . Dve ciarky ma vela zien aj cely cyklus, pozitivny je test len ak je testovacia silnejsia, ako kontrolna, uplne ziari.
Vajko prezije 12 hodin, ale spermie v pohode aj 72 hodin - v optimalnom prostredi maternice - kde sa vdaka otvorenemu krcku dostanu . Takze ak mas pozitivny ovu test, treba sexikovat rano, vecer a to aj najbliszie dva dni, potom nemate ako to presvihnut, spermijky tam urcite v tom spravnom case budu cakat.
@anjelicek26 si jednoducho anjelicek...😀, dakujem...a kolko stoja tie digitalne testy? a to merat vtedy ked zacne hlien? ci hned ked skonci mrcha...
a este jedna otazocka, ako sa ti podarilo dievcatko? vraj pred ovulaciou tie dva dni, su vacsinou baby, a v den ovulky, su chalani...a priznaky pri babe, alebo tehotenstvo, mala si ine? myslim chute, alebo zvracanie...
@katusap ja si kupujem ovulacne testy Woman secret a tam je napisane, ze ovulka od 24-48 hod. ....zalezi od vyrobcu....vzdy robim testik poobede, okolo 4....pred druhou sa idem vycikat a potom do tej 4 uz nic nepijem ani necikam 🙂 ...jasne, ze ti neda presny cas ovulky....my sa riadime podla testiku v otm, kedy mat tutu mutu ...ked su // tak mame tutu mutu a aj den po tom.....a takto sa nam podarilo mimi , aj ked potom odislo ☹
@dadak ja si kupujem ovulacne testy Woman secret a tam je napisane, ze ovulka od 24-48 hod. ....zalezi od vyrobcu....vzdy robim testik poobede, okolo 4....pred druhou sa idem vycikat a potom do tej 4 uz nic nepijem ani necikam ...jasne, ze ti neda presny cas ovulky....my sa riadime podla testiku v otm, kedy mat tutu mutu ...ked su // tak mame tutu mutu a aj den po tom.....a takto sa nam podarilo mimi , aj ked potom odislo
@dadak - digitalne clearblue tusim 7 kusov 35 € a pruzkove v lekarni aj 30 kusov po 12€ takze sa oplatia urcite pruzkove, tie mozes po dlzke aj prestrihnut a mas ich 2x tolko, ukazu rovnako. Ja som mala aj digitalne tie clearblue a co mi pruzkovy ukazal ovulku (spravne 24h pred - potvrdene aj doky na ultrazvuku) digitalny mi ukazal az den po ovu... tak fakt neviem, mozno to bola len nahoda...
Ja som meravala od 11. dna az do ovu a to bolo niekedy dlhe cakanie 😝 Ale z ciny (e-bay nemecky alebo USA) sa daju objednat fakt za par supov, predavaju 100,200ks balenia, treba sa dohodnut a pozbierat s viacerymi dievcatami, nech sa to oplati.
No a dievcatko mame napriek HAK, mali sme keksik len jeden vikend uprostred cyklu a mrcha nedorazila, tak fakt neviem 😅 Ale myslim, ze sme krasny darcek dostali 😵 😵 Ale Maxika sme urobili presne v den ovu, tri dni pred ovu sme nemali sexik 🙂
@katusap
@anjelicek26
baby chcem sa opytat, bo som trosku zmatena...menstruaciu som mala 23. maja, asi na 15 den som mala taky lepkavy a priesvitny hlien, co som myslela ze prisla ovulka...ale dnes som si nahmatala na krcku taky bielkovy hlien...ja uz som z tych hlienov uplny debil...co to moze znamenat? mam tyzden do menstruacie, teoreticky, mam uplne nafuknute brucho, obcas ma aj pichnu vajecniky...myslite ze mozem cakat babatko? aky je krcok maternice, ked je zena na zaciatku tehotenstva...a aky by mal byt hlien? dakujem a sorry za otravovanie...
@anjelicek26
@katusap
opravujem, teraz je na tom krcku taky kremovy, nie bielkovy... 😲
@dadak - ja som mala pri oboch tehu vela kremoveho bieleho hlienu. Fakt ze tak, ze to bol prvy tehu signal, co som si vobec vsimla. Lebo ja po ovu nemavam hlien takmer vobec. A teraz tolko. Ak je zena tehu, tak je krcok aj v case pred menstruaciou/menstruacie zavrety a tvrdy.

ahojte baby, môžem sa pridať? ja chodím od januára na folikulometriu, mám veľmi nepravidelný cyklus, jeden raz 40 potom 50 dní a tak hoc ako, takže kedy mám ovulku vôbec netuším, tak preto tá folikulo. teraz mi zmerajú posledný cyklus a idem k dr. a nasadí nejakú liečbu, ja mám tieto problémy s cyklami, necyklami odjakživa, aj pri malej som mala problémy zostať tehotná a keď mi predpísali lieky, tak som zostala a nezačala som ich ani brať, tak uvdíme, ale vy tu dosť o alchemilke a takých ´to veciach, ja som sa dala na vitamíny, no uvidíme a s mm pijeme aj zinok