Kedy sa môžme začať snažiť o bábätko po kyretáži?
Ahojte! Som tu nová... Dnes je to presne týždeň, čo sme sa dozvedeli, že našej malej "fazulke" už nebije srdiečko /v 10. tt/. Bolo to moje prvé tehotenstvo. Je tu niekto s podobnou skúsenosťou? Ako ste sa s tým vyrovnali? Kedy sa pokúšať o ďalšie bábo?
Mne doktor tiez povedal ze az po troch cykloch mozeme znovu zacat pracovat na babetku.Zacala som brat Calibrum babyplan, pila som alchemilkovy caj a po troch mesiacoch sme znova zacali snazilkovat a o tri mesiace som zislitla ze som tehotna .Teraz mam krasneho synceka.
Ahoj @zvolsiinylogin. Áno, sú to dva - tri mesiace, avšak všetko záleží asi aj od toho, kedy dostaneš MS prvýkrát a ako ti následne bude pokračovať cyklus. A aj nám /prinajmenšom mne/ sa to zdá byť strašne dlho aj keď nemôžem tvrdiť, že by ten čas šiel pomaly 😀. Neboj, tie dva, tri mesiace nejako vydržíme a potom nám to snáď všetkým vyjde a dotiahneme to do úspešného konca 🙂. Ináč, mne doktorka odporúčila čakať štyri mesiace, takže ty si na tom lepšie 🙂.
Ahojte dievčatá! Čo tu je posledné dni tak pusto a nikto nepíše??? Sa všetky snažilkujete 😝 ??? Mám na vás takú otázočku, teda na tie, ktoré už po kyrete dostali prvú mrchu. Ja som ju mala dostať minulý utorok, brucho ma pobolievalo už takých päť dní, ale dnes je to des. Je mi fakt dosť ťažko, ani chodiť sa mi nechce ☹.Bolo to aj u Vás takéto? (Síce ja som mala bolestivú menštruáciu vždy, možno som si len od tých bolestí odvykla 😀). Som čítala, že prvá môže byť silná - takže sa mám asi na čo tešiť, že???
@rose773 ahoj, zatial nie, u nas sa nesnazime...za kolko si ju dostala?
@zvolsiinylogin Ahoj. No od dňa kyretu do dnes mi to robí 35 dní. Čiže mi meškala presne týždeň, ak sa to dá považovať za meškanie, pretože mne vždy takto blbol cyklus /raz skôr o deň, inokedy meškala tri dni, päť dní, týždeň.../. A kedy by ste sa mali začať snažiť??? Teda kedy by mali prejsť tie dva-tri cykly???
ja som bola na kyrete v piatok 11-teho, zachvilu budu dva tyzdne, ten dalsi cyklus bude prvy po kyrete, tak potom ten dalsi uz budeme, len neviem, ci vydrzim a ci nezacneme aj hned ten prvy cyklus.. 😀 😀 😀 len sa bojim potratu...este sa rozhodneme...a vy ako? pockate tie styri mesiace? ja by som chcela ist este za dokim, ci mam dobru sliznicu a podla toho sa podla vsetkeho zariadime..
inac blahozelam, ze si sa jej konecne dockala, ja sa este nacakam...
@rose773 ja som bola na kyrete v piatok 11-teho, zachvilu budu dva tyzdne, ten dalsi cyklus bude prvy po kyrete, tak potom ten dalsi uz budeme, len neviem, ci vydrzim a ci nezacneme aj hned ten prvy cyklus.. l 😀 en 😀 s 😀 a bojim potratu...este sa rozhodneme...a vy ako? pockate tie styri mesiace? ja by som chcela ist este za dokim, ci mam dobru sliznicu a podla toho sa podla vsetkeho zariadime..
@rose773 aj mňa to postretlo, v nedeľu mi povedali na pohotovosti, že srdiečko nebije a poobede už bolo po všetkom......tiež mi povedali, že počkať 3-6 mesiacov a my asi počkáme tých 6.....mám novú prácu od septembra, tak nech im nezdrhnem hneď......inak bolesť je to strašná, také prázdno v duši ☹ a tiež sme sa včera s manželom dohodli, že nebudeme sa snažiť, budeme si užívať a ak má bábo prísť, tak príde......ale pravdu povediac mám strach byť znovu tehotná, možno to časom prejde, ale teraz sa bojím, aby sa to nezopakovalo 😢 nechcem to už zažiť 😒
@rose773 : ahoj, prvu MS po kyrete som mala naozaj silnejsiu nez obvykle,najma prve 2 -3dni, najma co sa tyka intenzity krvacania..bolesti som nastastie mala znesitelne,dokonca u seba pozorujem,ze mi od kyretu sa mi prave silne bolesti den pred,resp. 1.-2.den MS ,ktore som predtym mavala zmiernili..pytala som sa vtedy na to bab tu na MK a naozja vacsina mala podobne skusenosti najma co sa tyka intenzity krvacania..pri tej prvej sa este maternica zrejme docistuje, resp. nie je este uplne zahojena,takze MS byva ina nez normalne..
@zvolsiinylogin : co sa tyka doby po ktorej sa da zacat snazit o babatko,tak pri MA do konca I.trimestra sa dnes uz odporuca (teraz myslim vacsinou gynekologov) 3 mesiace,resp. niektori odporucaju pockat tolko tyzdnov kolko trvalo tehotenstvo..mne odporucali dvaja ,nezavisle na sebe tie tri mesiace..6 mesiacov sa odporucalo kedysi,resp. dlhsia doba sa odporuca pokial tam bola mola a podobne,aj ked su gynekologovia,ktori este stale odporucaju tych 6,aj ked ich uz (ako sa zda)nie je vela..vela bab otehotnie aj skor nez za tie 3 mesiace a mnohe aj donosia zdrave babatko,ja som sa bala riskovat..urcite by som neskusala otehotniet hned po prvej mrche,lebo tam som sama videla,ze este nie je vsetko ok..merala som si potom BT,aby som videla,ci sa rozbehla ovulka,nastastie v tomto smre vsetko ok..
drzim palceky nech mas prvu MS cim skor za sebou a nech si cim skor fit ..
@kikaneu : aj ja sa bojim,po takejto skusenosti sa so strachom bude bojovat asi tazko,ale nic ine nam neostava..verim ale,ze nakoniec sa zadari a bude to stat za to 🙂
@zvolsiinylogin Veď sama uvidíš, ako dostaneš prvú mrchu /vlastne kedy/ a tak... Nám doktorka odporúčala čakať štyri mesiace / mesiac už prešiel/, ale keď som bola teraz na kontrole pred týždnom, tak povedala, že by bolo dobré začať cez leto. TAkže ešte neviem, či počkáme tri cykly a v júli sa začneme už snažiť /Vlastne skôr by sme to nechali na náhodu, že ak bude, bude/, alebo až v septembri /možno po augustovej mrche/. Ja sa toho tiež veľmi bojím, lebo v auguste ma čakajú štátnice /som si ich preto, čo sa stalo oddialila/ a to sú veľké stresy. A možno sa to prvýkrát stalo aj preto /aj keď sa mi to nechce veriť, lebo v tom čase som sa učila tak máličko len/. NEviem... je to ťažké... A bude to ťažké sa rozhodnúť. A toho, aby sa to nestalo opäť sa bude určite báť každá z nás. Ja som v nemocnici ležala s babami, čo boli aj po dvoch, jedna dokonca štyroch, potratoch. A tá, čo mala dva mi povedala, že aj keď už má štyri zdravé deti, prvýkrát po potrate sa bála celé tehotenstvo... A ja si myslím, že je jedno, či otehotnieš po dvoch mesaicoch alebo roku, ten strach tu bude jednoducho stále...
Ahoj @kikaneu. Viem, ako to strašne bolí. Ja mám po tom už mesiac aj niečo, a síce je to už omnoho lepšie, niekedy to opäť tak zabolí, že až. Najhoršie je to vtedy, keď sa dozviem, že niekto z mojich blízkych čaká maličké bábo /neprajem im to zažiť, ale aj tak je tu otázka, že prečo niekto má zdravé bábo a druhý oň prišiel/ alebo niekedy keď vidím ženy s bruškami - a v našom okolí ich je fakt neúrekom. My začneme cez leto, ale ešte neviem či v júli alebo v auguste. Ja ešte musím ukončiť školu, Mgr. štátnice mám v auguste, tak dúfam, že keď sa mi podarí toto, tak sa podarí aj bábo... Držím palce aj v tej novej práci a aj v tom, aby sa to podarilo, keď budete chcieť.
Ahoj @delideli. Ďakujem za odpoveď. Mne už prišla, bolesti som mala síce silnejšie ako zvyčajne, ale tak ako aj predtým, akonáhle som to dostala, tak ma tie bolesti prešli. Tak len treba teraz čakať ešte dve mrchy a pôjde sa na to 😀. A vy ste ako na tom? Už čakáte alebo máte bábo?
@rose773 : my sme teraz 4.mesiac po kyrete, pauzu sme mali 3 mesiace, tento mesiac sme sa zacali znovu snazit, teraz som 13DOP,ale zda sa mi,ze to tento cyklus nevyslo..takze babatko zatial nemame a momentalne neviem ani o tom,ze by sme cakali..cez vikend mam dostat MS,tak uvidime..
@rose773 Určite sa z ničoho neobviňuj, ty za to nemôžeš. Ja som tiež zo začiatku rozmýšľala, že čo som spravila zle, ale už to neriešim, lebo aj tak to nezmením. Stalo sa to, lebo sa to z nejakého dôvodu malo stať. V mojom prípade sa ešte naviac upevnil vzťah s mojím partnerom. V podstate už ani nejako hlbšie neriešim potrat a veci okolo toho. Samozrejme, že si na to spomeniem aj mi slza vybehne, ale snažím sa na to nemyslieť a žiť, nie prežívať. Žijem súčasnosťou, užívam si partnera a spoločné chvíle s ním a teším sa na budúcnosť. Neriešim už ani koľko máme čakať. Ako to príde, tak to bude.
Ahoj @lesana. Ja si to uvedomujem, že dôvod nenájdem a aj keby, tak to už nezmením. Beriem to tak, že to malo jednoducho prísť. Vždy som si myslela, že som na takéto niečo slabá osôbka a možno práve tým, som sa presvedčila o opaku. Aj ja sa snažím žiť naplno, veľa ľudí mi hovorí, že si mám užívať ešte život bez detí, pretože práve nimi sa človeku úplne zmení život. To si uvedomujem, na jednej strane sa toho bojím, ale čoraz viac po tej zmene túžim... Teraz sa modlim za to, aby to čoskoro /niekedy/ prišlo.
@rose773 Ja som mala prvú mrchu 29 dní po kyrete (tak som aj mávala predtým cyklus 29 dní +- nejaký ten deň) a strašne silnú čo sa týka krvácania, vložky tie najsilnejšie som nestíhala meniť, na nervy som bola z toho, nikde som ani nemohla ísť. Ale zase čo sa týka bolesti, tak boli podstatne slabšie ako predtým, ja som mávala predtým nenormálne bolesti, až som od bolesti aj odpadla. Už som dostala aj druhú mrchu práve dnes a zatiaľ slabšie krvácanie aj bolesti ako minulý mesiac.
Vidíš ako to letí, už druhá mrcha od kyretu. Uvidíš, ako rýchlo to aj tebe ubehne, ani sa nenazdáš. Ani neviem ako dlho budeme čakať. Nesústredím sa na to, zdravotne som už v poriadku, tak ako sa podarí, tak bude. Už na to nemyslím a nič neplánujem. V lete chceme ísť na dovolenku niekam k moru, tak si to užijeme a možno sa už vrátime v trojici 😉
@lesana Ja som to mala práveže tak, že bolesti silnejšie. To som tu už písala, /ale možno som si od nich len odvykla 😀/, ale akonáhle som ju dostala, tak už všetko ok. A čo sa týka intenzity, tak je taká normálna, nie že by som nemohla nikde ísť... Dnes som aj okná umývala a v pohode. A je to už druhý deň tak...
Ja viem, že to rýchlo uteká... A ešte keď si predstavím, že ešte mesiac a pol kľud a potom učenie sa na štátnice... Potom mi to ubehne ako voda, ani sa nenazdám, keď nebudem stihať sa učiť 😀. Tak to treba brať, že bude ako má byť... Takže nevieš, či idete čakať dva či tri cykly? A určite sa podarí na dovolenke, ak sa nepodarí skôr 😀.
@rose773 Tak to je super, že je všetko ok, teším sa s tebou. Presne tak, ubehne to ako voda, uvidíš, ani sa nenazdáš a skončíš školu a potom // 🙂
Fakt neviem koľko budeme čakať, chcela by som počkať tie 3 cykly ako mi hovorili lekári, ale nevidím v tom problém keby to aj bolo skôr. Teraz som pár dní stresovala, lebo tento druhý cyklus mi meškal, tak som si hovorila, že to je asi "prúser" po prvom cykle otehotnieť, ale potom som sa ukľudnila a povedala si, že veď keď je telo pripravené, tak sa ten plodík uchytí a keď nie tak aj po roku čakania sa nemusí uchytiť. A možno otehotniem skôr a už ani na dovolenku nepôjdem, až na materskú potom 🙂
Aj ja som si myslela o sebe, že som slaboch a nikdy by som si nemyslela, že to všetko zvládnem. Minulý týždeň som si už povedala, že dosť bolo trápenia sa, treba žiť a užívať si. Zo dňa na deň sme sa s drahým vybrali na predĺžený víkend do Tatier a užili si to.
@lesana No jasné, že si treba užívať... Nemôžeme myslieť len na minulosť, je tu prítomnosť a hlavne budúcnosť. S tým, čo sa stalo už naozaj nič nespravíme, asi bol na to dôvod... MY ho teraz nechápeme, ale možno niekedy pochopíme...
Presne tak, keď sa to uchytí, tak to bude znamenať, že telo je na dalšie tehotenstvo pripravené... Príde to vtedy, keď to má prísť. A kde ste boli v Tatrách? My sme boli dva roky po sebe na Štrbskom Plese a v Aquacity v Poprade. TAm je fakt super. Možno sa tam po štátniciach zase vyberieme 😀.
@rose773 ja len neviem, ako to moj doki myslel, teraz mam prvy cyklus? inac, velmi je mi smutno, ked citam tu tie pribehy, len ja som mala polyp a kyretaz...ale asi kyretaz ako kyretaz, takze ja sa nemusim bat, zeby sa este nieco docistovalo...takze teraz mam prvy cyklus a po prvej mrche zacne druhy?
@rose773 : tak davam vediet ,ako som slubila,mrcha dojde zajtra na 100% : www.fertilityfriend.com/home/delideli .. 😠 😠 nevadi,tak nabuduce..
ja dnes takto http://www.fertilityfriend.com/home/3cbb47
je to o jeden den posunute oproti testom?
@zvolsiinylogin. No áno, ale môžeš to rátať aj na menštruácie. Povedal ti, že máš čakať dva-tri cykly, to je akoby si mala dve-tri menštruácie. Teda ja to takto chápem, možno zle, neviem 😀.
@zvolsiinylogin
@delideli
Kočky, vy si meriate bazálnu teplotu? Ja som to ešte /zatiaľ/ neskúšala. @delideli nevadí, prejde mesiac, tak sa hádam podarí 😀.
@rose773 ano, meram si, zatial som zaregistrovana na fertilityfriend.com, ale aj na womenzone...treba trochu discipliny v stavani, ale ide to
Ahojte dievcata, pridavam sa aj medzi vas. Kyret som podstupila v januari, bola som v 8tt, si predstavte, radostne Vianoce a po Novom roku smutok..bolo to prve tehu a velmi sme sa tesili. Teraz mam uz po 5.pravidelnych cykloch, zacali sme sa snazit po troch (ako odporucil lekar). BT si nemeriam, to by ma este viac stresovalo, ale sńazim sa sledovat ovulaciu..velmi vam vsetkym drzim palceky, nech sa rychlo spamatate z takej straty. Najma ked vsade okolo vladne baby-boom, taktiez vela mojich kamaratiek, sesternic su v ocakavani..snad to vyjde aj nam a budeme sa znova tesit z rastuceho bruska..

ahojte, aj ja by som rada vedela, kolko mam cakat, dr.povedal dva,tri cykly, ale to je teda za dva,tri mesiace...zda sa mi to hrozne dlho...