icon

Kedy ste mali tretie dieťatko?

29. apr 2022

S mužom plánujeme tri deti, avšak naše názory sa líšia. Sme mladí rodičia (do 30r obaja) už dvoch malých detí, avšak vieme, že chceme aj tretie.
Muž by chcel tretie hneď po druhom, klasický rozdiel 2-3roky. Ja zas naopak, chcela som sa vrátiť do práce a aj o šesť rokov si to zopakovať s tretím (prípadne aj štvrtým). Chcela som veľkú rodinu.
Muž však tvrdí, že chce byť mladý rodic a v 45tke už chce mať väčšie deti a nie 5rocne. Síce ho chápem, ale mne sa teraz nechce ísť do ďalšieho tehotenstva a pôrodu. Mám toho dosť.
Čas ubieha a ja Niesom ešte priklonena ani na jednu stranu, iba viem že tretie dieťatko chcem.
Ako ste to mali by s tretím ?

Strana
z2
jana_eyre_2
30. apr 2022

Moje prvé dve deti mali 4roky a takmer 3roky keď sa najmladší narodil.. chcela som aj štvrté, ale to už nevyšlo.. dnes majú 10, 8 a 5r.. už si neviem predstaviť ísť do toho odznova keď už sú takíto veľkí, chcela som to stihnúť do 3r najmladšieho, čo už.. som rada že majú malé rozdiely, sú kolektív a rozumejú si.. vnímam to tak že ak by sa nám podarilo 4dieťa až teraz už k nim nezapadne ako úplný člen ich partie.. ja som bola 4te dieťa kde prve tri boli výrazne staršie.. nevravím že si nerozumieme, to áno, ale oni traja boli vždy skupina a ja som bola proste mladšia sestra.. takto to je aj teraz, oni medzi sebou sú si bližší a ja som defacto sama..

maggie1978
30. apr 2022

Prvú dcéru v 22-ke, druhú dcéru ako 33- ročná a synčeka v 40-ke. ☺️ Ale keby som to vedela ovplyvniť, mala by som to posledné dieťatko skôr.

ivangeline
30. apr 2022

Hh. Tak ja mam 3 za sebou a teraz planujeme vacsiu prestavku ale obaja chceme este 4te. 🙂 Nasa je vsak tak 4/5r prestavka. Ja chapem tiez aj tvojho muza ale aj teba. Najlepsie kompeomis. A nielen v case kedy...ale aj v inych veciach a tym suviaiacich. Skolka/jasle/praca/pomoc muza s detmi.. aby si mozno tuzila a citila sa skpr na babo. ;)

ajka0207
30. apr 2022

Máme dva a pol ročný rozdiel, presne preto že nechceme byť starí rodičia.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
30. apr 2022

@mamula20 veď jasne, všetko má svoje výhody, ak sa zadarí tak tam tie výhody vždy sú.. ale ak išlo o plánovanie, tak som uvažovala vždy tak ako píšem, keby ale dieťa predsa len prišlo, tak bude tak ako sa bude dať.. všetky možnosti sú správne.. držím palce

mimi16
2. máj 2022

U nás dcéra 12 a syn 8 keď prišla naša najmladšia. Rodila som v decembri v 40-tke. Toto posledné tehotenstvo som si užívala najviac, deti sú už samostatné a ja som sa mohla v pohode chystať na bábätko. Aj teraz mi pomáhajú s malou.

dantalovova
29. sep 2023

Ja som si dala záväzok, že rodím len do 30rky, potom nie 🤣 prvé som mala v 22, druhé v 25, teraz mám tretie mesačne babo.. o dva tyzdne mám 30 😁 stihla som 😁

zitaje
29. sep 2023

@dantalovova fúha, ja som rodila prvé dieťa v necelých 26, pripadala som si ako také veľké decko... do 30 som stihla len jedno dieťa zo štyroch. Keby som rodila len do 30, teraz v 47 by som mala už všetky deti minimálne na strednej, to si fakt neviem predstaviť.

yoxinka
29. sep 2023

@zitaje
Prečo? Veď to by bolo úplne super, byť mladá a mať odrastené deti 🤷‍♀️. Môj strop na rodenie bol 35, prvé dieťa som porodila 26 ročná, tretie 34 ročná. Keď vidím, aký je 11 ročný syn samostaný, úplne sa teším, keď budú takí všetci 🤪.

cecilia29
29. sep 2023

Mame 3 deťúrence v priebehu 4,5r . Tak sme to chceli. Keď sa mi tretia narodila, mala som 32r. A štvrté (piate ) plánujem neskôr. .....ale tie naše plány 😀 ak chces 4, tak tretie by som na vašom mieste teraz. Štvrté potom po rokoch za odmenu ;)

arasidka123
29. sep 2023

😁 ja som neplánovala ani jedno a mala som v 21 prvé..22 druhé..a potom človek mieni, pán Boh mení...s druhým manželom v 28 tretie a v 31 štvrté a teda naozaj posledné to som si istá na xy % 🤣

deninka233
29. sep 2023

Prvé v 23 rokoch, druhé v 28 rokoch a tretie v 36 rokoch. A ak sa podarí štvrté, tak to bude niekde medzi 38-40 rokmi

Strana
z2