icon

Kedy ste sa začali snažiť po missed abort v II. trimestri?

erka2014
15. apr 2014

ahojte, prišli sme o dieťatko v 24.tt pred troma mesiacmi. Kedy ste sa v takejto situacii začali znovu snažiť?

andrea679
16. apr 2014

@erka2014 prvy som mala asi po 5 tyzdnoch od pôrodu potom tyzden nič a zase tyžden take jemne špinenie a potom normalne ako som mala stary cyklus 27 dní teraz mi pride vlastne 3-ti 24.aprila ale este ma čaka vyšetrenie na hematalogii potom kontrolne stery u gynekologičky ale asi ju vymenim neviem necitim nejaku dôveru ako ona za to nemoze možno som ja mala prisť hneď ked mi začalo tvrdnut brucho ale ja hlupa som myslela ze je to stresom lebo mi mamu zobrala zachranka v ten deň:((((

andrea679
16. apr 2014

@bublinka1s ja tiež pijem tu alchemilku asi 2 mesiac a babka mi este da taku svoju bylinku je sice skôr na udrzanie tehotenstva ale babka mi vravela ze je vseliekom na zenske problemy tak uvidime ale teiz pockam na to co povie na hematolgii lebo z histologie mi doktorka povedala ze vlastne nič nezistili tak ze ma vysetria na tu trombofiliu ci ako sa to vola lebo mna strasne bolelo aj v lavom podbrusku par dni pred tym

erka2014
autor
Odpoveď bola odstránená
erka2014
autor
17. apr 2014

@andrea679 nič si nevyčitaj...tym nič nevratiš...spravila si pre to všetko čo sa dalo ako každa mamina...aj teraz pobehaš všetky vyšetrenia a budeš mať čiste svedomie že si išla do dalšieho tehu pripravena maximalne ako sa len dalo...po tychto vyšetreniach už pojdete na to? 😉

erka2014
autor
17. apr 2014

inak som prekvapena koľko nas v takejto situacii bolo v podstate v rovnakej dobe...u nas na pohotovosti sa na mna chodili divať ako na zazrak...že take niečo sa nestava často...každy mal iny postup liečby...pri každej vizite niekto skušal čosi ine...bola som ako pokusny kralik - žiadne jednotne postupy... 😒 občas som mala pocit že o tom viem viac ako oni...sama som si zisťovala na nete viac o liekoch ktore mi podavali či sa vôbec môžu kombinovať 😖

bublinka1s
18. apr 2014

@erka2014 hmmm, veru je nas celkom vela ale dufam, ze sa ku nam uz nikto neprida ☹ u mna to bolo tiez podobne , ku mne si dokonca prizval aj studentov, ako si napisala , nestava sa to celkom casto. Inak by som bola rada, ak by sme si tu navzajom pomahali, co sa tyka dalsej liecby, pripadne pripravovanie sa na dalsie tehotenstvo a dufam, ze si budeme coskoro pisat uz v inej teme ...

erka2014
autor
19. apr 2014

@bublinka1s určite sa nam to každej podari a budeme sa tešiť z tehulkovskych "problemov". Ja sa nejako špecialne neliečim len sa detoxikujem, alchemilkujem a uživam tie babyplan tabletky...zbehnem ešte k urologovi aby som mohla vylučiť aj toto a je to všetko čo som mohla pre seba spraviť..a už len pozitivne myslieť že to dalšikrat dopadne dobre...PS-bublinka kolko maš rokov? 🙂

bublinka1s
19. apr 2014

@erka2014 Ahoj , ja mam 27 a v decembri budem mat 28 . A ty? Drzim palceky na dalsie tehu, daj nam urcite vediet ked sa podari, nech nas to trosku povzbudi, ja tiez alchemilkujem a uzivam kyselinu listovu aj ked ja mam este cas, prvu mrchu som este nedostala ;( ale hadam skoro, potom pockam na vsetky vysledky a ked doktorka povoli skusime s manzelom tiez, ktovie kedy sa nam zadari ...

zuzimalinka
19. apr 2014

ahojte baby..prezila som nieco podobne ako vy...prisla som o anielika v 21tt.porodila som po vyvolavacke za par hodin..sama do ruky na wc..nejak lekari na mna zabudli ☹ potom ked som isla na stol mi pekne vyklzlo do ruky..placenta ist nechcela masirovsli tlacili na brucho ale ked nesla hovorili ze nasilu ju tahat nejdu..dali mi infuziu..potom vysla vecer ma este cistili koli mojej maternici.sama... povedali ze musim cakat pol roka minim. v novembru som bola na laparo a od januara skusame..vzdy som otehotnela na prvy sup a tetaz nic..uvidime tento mesiac..asi by som uz tak dlho necakala ..myslim ze 3mesiace staci..ved ked je maternica nie je pripravena ..neotehonies..bol to uz moj 3potrat..drzim Nam vsetkym palce nech sa vsetky dockame 🙂

erka2014
autor
19. apr 2014

@bublinka1s ja mam 25...kyselinou listovou nič nepokaziš - aspon sa pomaličky pripravuješ...mne doktor povedal že min. 3 mesiace treba počkať..tri mesiace to už su ale čakam na ten 2. mnz ktory mi meška a potom chcem ešte jeden preistotu a skusime to zas..dakujem za držanie palčekov - teraz to už musi vyst... 😉 tebe prajem pohodove zotavovanie a vela sily..hlavne psychickej... 😉

erka2014
autor
19. apr 2014

@zuzimalinka ahoj, je mi to velmi luto že si to mala o to komplikovanejšie že si ostala v takejto ťažkej situacii sama...musel to byť prišerny zažitok... ☹ neboj sa určite sa vam už zadari a už budeš v rukach držať krasne vonave babatko 😉 3 mesiace odporučaju hadam vedia čo hovoria...ja čakam len kvôli upraveniu cyklu..2. mnz stale nechodi...moja švagrinka otehotnela kratko (2 m.) po pôrode synčeka a donosila krasne...a pritom musel byť ten organizmus poriadne vyčerpany..aj maternica podla mna nebola až tak spamatana a vyšlo to..treba veriť že to dopadne dobre... 🙂 PS_aky bol tvoj dôvod potratu? tiež infekcia? drž sa

zuzimalinka
19. apr 2014

@erka2014 dakujem nmoja verim ze sa dockame vsetky..zasluzime si to ;) bol to tazky den vtedy.. ale prezila som..vsetky sme prezili treba ist dalej..bolest neprejde..nezabudneme ale naucime sa s tym zit...
mne sa zacal spomalovat vyvoj plodu...chudiatko jojovalo az do 21tt koli mojej dvojrohej maternici..zrejme placenta bola na zlom mieste ☹ bojim sa aby sa to nezopakovalo co je mozne..ale verim ze nie.. verim. drz sa aj Ty a drzim prsty..daj sa do poriafku..fyzicky psychicky to je dolezite ..

erka2014
autor
19. apr 2014

@zuzimalinka strach nesmie byť vačši ako tužba po babatku... 😵 pripad dvojrohej maternice nepoznam...ved určite je šanca že sa to podari nie?

bublinka1s
19. apr 2014

@zuzimalinka drzim palceky aby tento mesiac bol pozitivny na dve // Pre mna je dlho aj tie 3 mesiace ale nechcem nic riskovat a pockame tiez so snazilkovanim, dufam, ze to rychlo ubehne. Isla si na nejake testy? je nieco co by si poradila na rychle zotavenie?

bublinka1s
19. apr 2014

@erka2014 A tehotna nahodou nemozes byt? 😅 Kolko ti meska? Ono asi potrva dokym sa to pekne upravi.

erka2014
autor
19. apr 2014

@bublinka1s no ledažeby ma oplodnil duch sväty :D vždy sme použili ochranu 🙂 kolko mi meška ťažko povedať..mala som cyklus tak 33 dni a teraz je to už 40... 😒

bublinka1s
19. apr 2014

@erka2014 🙂 tak aspon si sa trochu usmiala, no ja som zvedava aka bude ta moja mrcha, hlavne na tu prvu, mna to urcite zastihne v tom najnevhodnejsom case, uz sa vidim... A po tejto mrche budete skusat alebo pockas este na tu tretiu?

erka2014
autor
19. apr 2014

@bublinka1s ja myslim že to až take drasticke nebude..nos pri sebe vložku a zvladneš to...ja som sa z menzesu nikdy tak netešila ako z toho prveho 🙂 ...ešte chcem počkať...idem vo štvrok ku gynekologovi...akože som mala isť na kontrolu po 2.mnz...tak uvidim čo mi na toto povie..už pri poslednom sone mi vravel že nech sa nezlaknem ak začnem krvacať že už mam sliznicu dosť hrubu že to už bude menzes..tak neviem čo sa jej nechce...hadam je všetko ok a po 3 mnz. môžem začať..ešte v utorok ten urolog...aj od toho chcem počuť že v tom problem nie je...a potom toho mojho zoderiem :D

zuzimalinka
19. apr 2014

@bublinka1s alchemilka...kup si gynastan caj..aj caj afrodita..inofolic a hlavne kys.listovu.. mne to pekne dalo do poriadku.aj cyklus ked homam taky dlhy aspon je akotakpravidelny..mam cca 36dnovy. testy neviem..bezne hematol..virusy...ink neviem. mne vedelipricinu vlastne miuz od zaciatku hovorili ze sa tomoze skoncit takto...verim ze nabuduce to uz vyjde a vsetko sa ulozi ako ma 🙂 aj ked tobude asi dost stresujuce ;)

zuzimalinka
19. apr 2014

@erka2014 dakujem...strach bude vzdy poznas...ale radost bude vacsia ;) no sanca vzdy bude s mojom maternicou donosili sproblemami ci bez.niektore na viac krat niektore na prvy sup..zalezi od stastia ako sa topouklada...verim ze tentoraz spravne ;)

zuzimalinka
19. apr 2014

@bublinka1s a drzim prsty..treba si pockat..aj tak nic neurychlime ked to ma byt bude ...

erka2014
autor
19. apr 2014

musi...už aby sme si tu lajkovali // a potom fotečky novorodencov! 😉 Inak ked sme už pri tych // neviete kolko môže ostať zvyšene HCG po potrate? Počula som že niekto mal falošne pozitivne teh. testy ale neveim aky čas to bol po potrate

bublinka1s
19. apr 2014

@zuzimalinka Tak ja si myslim, ze my uz nikdy nebudeme prezivat tehotenstvo normalne, co sa tyka psychiky , ja budem dakovat za kazdy jeden dnik. Vies ide ma roztrhnut ked vidim v mojom okoli ako sa o seba niektore zeny vobec nestaraju v tehotenstve fajcia, piju, ziadne vitaminy (moja kolegyna si pravidelne dopraje pivo a cigaretku) a donosia krasne zdrave babatka ... ako ja im to prajem, len zivot je niekedy strasne neferovy.

bublinka1s
19. apr 2014

@erka2014 Ja si myslim, ze nas sa to netyka kedze sme mali skoro normalny porod a telo sa zbavilo vsetkeho samo, myslim , ze pomaly klesa po kyretazi. Ale na isto to neviem, ked pojdes na krv, tak skus poziadat nech ti pozru ci mas hcg ja urcite poziadam a potom dam vediet.

erka2014
autor
19. apr 2014

veru teraz by mi mal brať aj krv...spytam sa dam vedieť...

andrea679
19. apr 2014

@erka2014 ano pockam na vysledky a potom to skusime snad to vyjde bol to vlastne uz moj druhy potrat prvy som mala ale v 6.tyždni to sa este akosi dalo prekusnut ale toto bolo hrozne ked citis tie pohyby a potom ti povedia ze babo je mrtve:((( minule som bola na spovedi a rozpravala som sa s knazom ktoreho sestra zazila to iste velmi ma povzbudil tak mi troska psychicky pomohlo

andrea679
19. apr 2014

@bublinka1s dufam aj ja že to bude ina tema s ovela krajsimi starostami🙂

zuzimalinka
19. apr 2014

@bublinka1s to je ....radsej si to nepripustat..by sme sa zblaznili...dockame sa baby urcite 🙂

michala.s
19. apr 2014

Nam doktor povedal na prehliadke po 4 tyzdnoch od kyretu, ze mozeme aj okamzite zacat

bublinka1s
19. apr 2014

@michala.s Ahoj Miska, a v ktorom tt si prisla o babatko, tiez koli infekcii. Aj menstruacia ti pekne dosla?