icon

Kedy ste sa začali snažiť po missed abort v II. trimestri?

erka2014
15. apr 2014

ahojte, prišli sme o dieťatko v 24.tt pred troma mesiacmi. Kedy ste sa v takejto situacii začali znovu snažiť?

pirhina
19. apr 2014

Boze baby ked vas tu tak citam tak mi je do placu a viem vas uplne pochopit ja som to tiez prezivala 2x som potratila a tiez som sa nevedela dockat kedy zacneme pracovat na babetku ale dockali sme sa a som najstastejsia na svete v izbycke mi spinka 5 mesacne dievcatko a velmi rychlo som zabudla na to ake to bolo tazke verim ze aj vam sa to coskoro podari

@zuzimalinka teba si pametam patrila si ku nam decembrovcatam dtzim to silno polce

michala.s
19. apr 2014

@bublinka1s ahoj, uz sme boli v 14tt a asi aj nejaka infekcia tam bola, ale to nevedeli posudit. Menstruacia mi prisla pekne tak ako bolo pisane v letaciku, ktory som obdrzala v nemocnici

andrea679
19. apr 2014

@pirhina po akej dlhej dobe ste vy začali pracovat na babetku?

pirhina
19. apr 2014

Ked som prvy krat tak po 3 mes sme zacali a podarilo sa na 4 mes ale zas som potratila potom sme si dali pauzu pol roka kvoli svadbe a potom na svad.ceste na prvy sup 🙂 ale musela som uzivat anopirin a inekcie som sa pichala

erka2014
autor
21. apr 2014

@michala.s teda kedy ste začali so snaženim, poakej dobe?

erka2014
autor
21. apr 2014

@pirhina je mi to luto že si si musela tiež prežiť taketo strašne situacie...blahoželam k drobčekovi...ta si vybala čas na počatie 🙂

zuzimalinka
21. apr 2014

@pirhina dakujeeeem :-*

erka2014
autor
21. apr 2014

@andrea679 no možno budeš prva čo sa tu pochvali s //...tešim sa na to 🙂

andrea679
21. apr 2014

@erka2014 velmi dufam ze sa budem tešiť čoskoro🙂)) a dufam ze aj ty budeš čoskoro na // ja uz mam jedneho šintra doma tak mi aspoň ten dava silu🙂

erka2014
autor
21. apr 2014

@andrea679 tak to ano to vela spravi..pri nom rychlo prideš na ine myšlienky..ja na ne musim chodiť do prace 🙂

pupavkaa
21. apr 2014

@erka2014 ahoj noo ja som sla normalne na poradnu kde sa jej nezdalo moje brucho ze je male na ten tyzden a robila mi sono a tam mi povedala ze babo uz nezije ja som nemala ziadne bolesti ani krvacanie proste nic len takto mi to zistila potom som behala na vysetrenia ale v podstate mi nezistili nic iba ze placenta nevyzivovala plod asi tam boli krvne zrazeniniy abo nieco tim padom sa babo udusilo a nemohlo rast ale ja ziadne mutacie ani trombofiliu nemam nic mi nezistili ohladom tohto takze neveim bolo mi povedane ze pri dalsom tehu budem pichat fraxiparine na riedenie krvi preventivne aa ked som bola znovu tehotna aj som si pichala ale zacala som spinit bola som aj v nemocnici ale nepomohlo potratila som aa zatial sa nedari tak neviem co bude dalej ale snazim sa na to nemysliet ale neda sa to tak len tajne dufam ze raz sa dockam

erka2014
autor
21. apr 2014

@pupavkaa určite sa dočkaš 😉 treba sa dať zasa do poriadku a skušať..nič ine nam neostava 🙂 určite by si našla aj tu na koniku veeela pripadov kde už nedufali a prišlo to 🙂 pozerala si len tak tu stranku s tou Jonašovou metodou? viem že je to skôr placebo ale možno motyka vystreli 🙂

pupavkaa
22. apr 2014

@erka2014 hej pozerala som to ale co ti ja viem ked vela bab pisalo ze sa im podarilo inokedy a vela zase ze im pomohol tak neviem :D noo uvidime co cas prinesie teraz beriem duphaston a kyselinu tak uvidim ci zaberie...

andrea679
22. apr 2014

@erka2014 aspon nieco keby sme boli doma same tak asi scvokneme:(((

erka2014
autor
22. apr 2014

@pupavkaa a dufaston ti predpisal prečo? ako prevencia potratu či na upravenie cyklu? ja som ich mala pri prvom tehu kvôli upraveniu cyklu..hned prvy mesiac uživania som ostala tehotna a potom mi ich nechal až do konca prveho trimestra...ale ťažko povedať či pomahaju...bolo tu vela takych debat že to moc nezabera preto to v zahraniči ani nepredpisuju...ale ak mi ho gyndo da tak už len pre ten pocit ich budem uživať... 😒

pupavkaa
22. apr 2014

@erka2014 no dal mi ho ako prevenciu skor a na preliecenie tak mi povedal menzes mam pravidelny takze tam by byt nemal problem no vravim uvidime len ten cas ide pomaly :D

bublinka1s
22. apr 2014

Tu v zahranici duphaston vobec nepredpisuju. Baby ja vam tu menstruaciu tak zavidim, ja stale cakam na prvu, dufam, ze sa to co najskorsie upravi... 😖

humancare
23. apr 2014

Nedari sa Vam otehotniet? Mate cysty, alebo myomy, ktore sa Vam nedaju vyliecit? Prave pre Vas je tu cvicenie AVIVA, ktore je jedine na Slovensku. Uz sme pomohli viacerym zenam, ktorym sa nedarilo pocat babatko a nepomahali im ani umele oplodnenia. V maji robime prve 4hodinove cvicenie. Tento krat v Samorine. Nevahajte a prihlaste sa. Skuste prirodzenou formou pomocou jednoduchych cvikov otehotniet,alebo sa zbavit cyst a myomov.

erka2014
autor
23. apr 2014

@bublinka1s ty si v zahraniči? neboj sa dočkaš sa. 😉 .kolko to už je vlastne tyždnov? ja som dostala po 6tich.

erka2014
autor
23. apr 2014

@pupavkaa no ten čas sa straašne vlečie...ošediviem kym budem môcť začať 😅

andrea679
28. apr 2014

tak baby zajtra hematologia :((( ma normalne mory z toho tyždeň už dufam ze to dobre dopadne🙂)

andrea679
28. apr 2014

neviete ako to vlastne prebieha to vyšetrenie zoberu krv asi a potom ked budu vysledky idete k lekarovi alebo ako?

erka2014
autor
29. apr 2014

@andrea679 ahoj...no mne žiadne špecialne krv. testy nejde robiť...robili mi len na toho bacila od zvierat a inak nič..pytala som sa na to a povedal mi že taketo testy hradi poisťovna až po 2. MA a že tento prvy ako v mojom pripade sa berie ako "nahoda" a vtedy sa po pričinach takto hlbkovo nepatra 😒 Držim palce nech všetko dobre dopadne...daj vedieť

andrea679
30. apr 2014

@erka2014 čauky tak som tam bola včera myslela som že ma trafi šlak od 7 ráno do pol druhej som čakala kym pridem na rad🙂)) po radosti že som sa konečne dostala do ambulancie mi zobrala krv do tej velkej striekačky až mi zle prišlo keď som ju videla🙂) a povedala mi že mam prísť o 5 týždňov🙂)))))) podotýkam k lekarke som sa ani nedostala🙂))) budu mi robiť kadejake tiekrvne testy čo mi aspon povedala som si zapametala že trombofilne. Ja som mala tento už druhy potrat za sebou ale prvy mi doktorka ani nezapisala do karty ako potrat lebo ked som k nej prišla už som silno krvacala a na ultrazvuku mi povedala že tam je čosi ale už je to bez akcie srdca a konštatovala že sa to stava bol to len 6 tyždeň:((( dufam že mi to rychlo ubehne a budem sa moct začať pokúšať znova o babetko. Smutne je že vysledky z tychto vyšetrni pridu až 17.6 takže dovtedy sa snažiť nebudume a ja som dufala že to už v juni skusime:(( A vy kedy začnete snažilkovať?

bublinka1s
1. máj 2014

Ahojte bambulky, tak ja som bola u doktorky na kontrulu, a chcem sa spytat jednu otazku? Ja mam 5t po potrate;( a menstruacia nedosla, doktorka mi kazala cakat este tyzden a ak nie , predpisala mi HAK ;^( co som velmi nestastna lebo brat dalsie hormany nechcem, a HAK som ani nikdy nebrala kedze som mala koli nej zame problemy ;( Inak mi urobila vsetky mozne steri a sla som aj na krvne testy, taktiez som poziadala nech mi da zistit aj HCG level, vysledky mam pondelok, tak dam vediet.

erka2014
autor
1. máj 2014

@bublinka1s ahoj a ty tu HAK musiš brať? ved nemusiš ked nechceš...ja by som si ju už nedala...je to chemia a potrebujem sa prečistiť nie do seba pchať dalšie lieky..na čo ti ju dala? na upravenie cyklu? ved zabraniť otehotneniu sa da aj inak...a na upravu cyklu mi už pred snaženim moj byvaly lekar dal duphaston a ten sa bral len 5 dni pred menzesom takže tolko tych liekov v mesiaci to nebolo...neboj on ten menzes pride sam ked bude mať..mne po 6 tyždnoch a čo som čitala niekolko blogov tak tam sa doktori vyjadrovali že to bol pre telo pôrod a musi prejsť šestonedelie a až po nom pride menzes takže podla mna maš čas...piješ tu alchemilku? upravuje cyklus...drž sa 🙂

erka2014
autor
1. máj 2014

@andrea679 ahoj ja som bola na kontrolu po 2. menzese a urobil mi sono...to bolo ok ale ked som sa ho pytala na krv testy tak mi ich nechcel spraviť vraj až po 2. potrate sa robia...ale slubil mi ešte jedny stery aby som si bola ista že tam nie je zapal čo bol u mna hlavny problem a potom ak to bude fine tak by sme pomaly začali...nebude to ešte pol roka ale hadam to stači na spamatanie organizmu...švagrinka otehotnela 3 mesiace po pôrode v termine a hravo to zvladala...možno začneme so snažilkovanim naraz 🙂 😉

bublinka1s
2. máj 2014

@erka2014 Ja som si ju nakoniec z lekarne ani nevybrala, fakt ju nechcem brat, HAK mi vazne nevyhovuje, a chcela mi ho dat na upravenie cyklu, zijem v zahranici takze s duphastonom nepocitam a nedavaju tu ani vyvolavacku, dufam, ze konece dojde, zacala som pit ten alchemilkovy caj tak verim , ze pomoze. Inak som si dala spravit krvne testy, nech skontroluju co sa da a tiez ten HCG level, pondelok budem mat vysledky a tiez mi robila vsetky mozne stery . Ale bola nahnevana, ze tie mi nespravili hned po porode a taktiez mali zobrat na testy odtecenu plodovu vodu. Tak asi tak ;(

erka2014
autor
2. máj 2014

@bublinka1s ja som sa na ten duphaston pytala noveho doktora a ten hovoril že mi ho zbytočne predpisovať nebude ešte pred otehotnenim...že ten sa dava až pri problemoch v tehotenstve ako napr. krvacanie či špinenie...resp. prevencia pred potratom..ale že je to zbytočne davať si ho vopred...tak teraz neviem ked ten môj stary mi ho daval už pred tym než som otehotnela...mne zasa na poslednej kontrole povedal že mam ešte zvyšenu sliznicu v krčku tak že nech sa nečudujem keby som začala krvacať alebo špiniť...uvidim v pondelok idem ešte na kontrolu nech mi o tom povie viac...evidentne vam v zahraniči robia ine vyšetrenia ako tu...ťažko povedať kto ma pravdu...

andrea679
2. máj 2014

@erka2014 aspon ze ti tie stery prislubil ja neviem ale ja mam niekedy z tych doktorov pocit ako keby to brali normalne vsak to stava nech sa skusia vzit do nasej koze co sme si prezili a potom som zvedava ci by nechceli podstupit vsetky mozne testy aby pridisli sklamaniu ja idem na stery koncom júna tak musime dovtedy cakat. Ja som tiez myslela ze by 3 mesiace stacili aj mama mala 2 potraty a nikdy nečakala dlhsie ako 3 mesiace a potom sme boli s bratom do roka a pol dvaja tak snad ti to vyjde a budes sa tesit z //