Ahojte maminky,máte niektorá skúsenosť prosím Vás s opatovným otehotnením po prvom cisárskom reze?Ked som porodila cisárskym dcérku,tak mi pri prepúšťaní lekárka povedala,ze najskor môžem otehotnieť až po dvoch rokoch,lebo maternica musí byt poriadne zacelená Dnes je od pôrodu vyše 16 mesiacov a neviem,ci nie je risk skúšať opať otehotnieť?S manželom by sme chceli skúšať od leta,to je cca 21 mesiacov od porodu,len či to nebude risk a nebezpečné?O prvé sme sa totižto snažili až skoro 3 roky,nakoľko je manžel veľmi často v práci v zahraničí a domov chodí len na týždeň vždy po mesiaci,turnusy..verím ,že mi poradíte,budem Vám veľmi vďačná,pretože fakt neviem čo a ako je pravda a pod?
@montur ahoj ja som mala dcerku cisarskym rezom a o neceli rok som znovu otehotnela a syncek siel tiez cisarskym rezom a vsetko dopadlo dobre
otehotnela som 11 mesiacov po SC a ok
Mne dr vravel nech pockame aspon 6 mesiacov a nemal by byt problem,ale planujem pockat aspon rok,no urcite nie dva
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
hovori sa tie dva roky (pre istotu). Ja som bola po roku po cisarskom na preventivke a vtedy mi uz lekar povedal, ze je to OK, ze mozeme sa snazit ak chceme. Takze pokial si nemala nejake komplikacie, ze by sa ti to zle hojilo, zrastalo, tak si myslim ze by to malo byt v pohode. V kazdom pripade ak si chces byt na 100% ista, tak sa objednaj na kontrolu k lekarovi, nech ta skontroluje a nech sa mozete pokusat s kludnym svedomim
Drzim palce.
PS: inak ja som otehotnela rok po cisarskom......uz na tej preventivke u lekara sme mali dcerku zarobenu, len vtedy este nebola tam vidno, kedze to bolo cerstve