icon

Koľko cisárskych rezov môže žena podstúpiť?

xtremme
8. nov 2017

Dobry den.Kolo sekcii moze zena podstupit?

Strana
z2
olifcek
8. nov 2017

Na SK tusim chcu len dve... Ale poznam mamicky i s troma, jednu i so 4 🙂

sadika
8. nov 2017

Tri este ano, po tretej odporucaju sterilizaciu. Ale keby ze je povinna sterilizacia,tak mne to vychadza ze aj 4-sekcia sa este da. Ale tri urcite. Svagrina ma takto a uplne v pohode - kazda s 3rocnym odstupom

xtremme
autor
8. nov 2017

@sadika dakujem.velmi by sme xhcelu tretie ale nikde som sa nevedela docitat ci su tri sekcie "bezne"povolene alebo ci ide len o vynimky..

annalena
8. nov 2017

@xtremme aj ja mam 3 sekcie ;) po tretej odporucali sterilizaciu, ale gyn mi vravel ze ma jednu pacientku, co mala 5 sekcii :D

xtremme
autor
8. nov 2017

@annalena ale 3 su teda standard,ci?Viem ze v minulosti boli standardom dve.

siska53
8. nov 2017

@xtremme tolko,kolko umozni zdravotny stav matky (upresni lekar). Niekto moze len jednu,u niektorej ani 5 nie je problem.

mimik79
8. nov 2017

ja mam tiez asi tri kamosky co mali 3 sekcie

janickacrazy
8. nov 2017

@xtremme 3 sekcie sú úplne normálne a v pohode, mám ich za sebou, moja gynekologička vravela, že má pacientky aj so 4 sekciami, ale že to už je rizikové, tiež mi odporúčali sterilizáciu po tretej sekcii

xtremme
autor
8. nov 2017

@janickacrazy dakujem za povzbudenie.A konzultovala si pred tym ako si otehotnela po 3.raz svoj zdravotny stav s gynekologom?teda ci mozes otehotniet?alebo sa to proste stalo a neriesila si to s lekarom?

gabinkomisko
8. nov 2017

@ xtremme my teraz tiež riešime takú dilemu .. mala som 2 sekcie, pred 15 a 6rokmi , počas druhej sekcie došlo k ruptúre maternice .. teraz sme zatúžili po treťom a mám dilemu .. na jednej strane chceme veľmi a na druhej sa dosť bojím .. neviem sa rozhodnúť .. moja gyn. mi veľmi neodporúča ( ale i kvôli veku - mám 40)

gabinkomisko
8. nov 2017

@ janickacrazy neodrádzali ťa lekári pred 3. sekciou? mala si ich úplne bezproblémové?

vevesh
8. nov 2017

@xtremme moja blizka znama ma uz 3 sekcie za sebou v priebehu 6r., chystaju sa na dalsie 1-2 deti , ale lekar im odporucil 5-6 rokov odstup od 3.sekcie., a mam aj znamu so 6 sekciami - takze jednoznacne konzultovat 1-2 lekarov, co a ako...

sunshine1311
8. nov 2017

V lete som akurát rodila tretí krát sekciou. Mala som aj problémy s hojením jazvy po druhej sekcií , ale lekárka ma vôbec neodhovárala keď som prišla s tým, že plánujeme tretie bábo. Tri sekcie sú úplne bežné, moje tety pred 30 rokmi podstúpili obe tretiu sekciu a ani vtedy to nik neriešil , len bola povinná sterilizácia po tretej. Teraz povinná nie je, len ju gynekológ odporúča, ale moja gynekologička tiež povedala, že jej známa tiež gynekologička má za sebou 4 sekcie a všetko prebehlo v poriadku. Záleží naozaj od samotnej ženy 🙂 A hlavne lekár je tu na to ,aby nás oboznámil so všetkými za a proti a je plus, že pozná podrobne náš stav, ak by sme naozaj nemohli , tak by nám určite na rovinu povedal, že nesmieme lebo nám dačo hrozí.Držím palčeky 😉

xtremme
autor
8. nov 2017

@gabinkomisko my zeny ked si nieco zaumienime;tak to aj zvadneme.treba mysliet pozitivne ale daj aj na rady lekarov.ak to pojde chod do toho,ale ak ti to celmu neiporucaju..alebo sa porad s viaxerymi nezavisle..ja som mala prve dve sekcie v pohode a tato tretia by bola s 7,5 rocnym odstupom..

janickacrazy
8. nov 2017

@xtremme Ano, riešila som to, lebo sa nám nedarilo otehu a v pohode mi to odporučili, nemala som žiadne zdravotné problémy, tehotenstvo ukážkové, porod v pohode, hojenie dobre, na tretí den som behala ako srna, sestričky sa čudovali, že či som rodila normálne a ja že nie, sekciou, tak nechápali a to som mala 38 rokov vtedy. S jazvou tiež nemám problém vobec.
@gabinkomisko U mna bol najhorší prvý porod, lebo to som začala rodiť normálne a skončilo to sekciou, ten druhý a tretí boli už plánované sekcie a to bolo už oveľa lepšie. Tretí bol najlepší, ešte som s doktorom žartovala na sále, čistá pohoda. 😂

pininka
8. nov 2017

Tiez mam tri sekcie, doktor to bral v pohode, starsie rocniky sa chytali za hlavu. Vsetko je ok.

mariamayi
8. nov 2017

Ja som rodila prveho syna prirodzene- mal 4200g a 54 cm, druhy syn isiel sekciou, mal 4600 a 53cm a treti sym isiel tiez sekciou 3450 a 49 cm...tym chcem len povedat,ze maternica bola riadne natiahnuta a po tretej sekcii hned na dalsi den mi na vizite primar hovori, ze kludne mozes skusat este raz, mozno sa baba podari 🙂. Obidve sekcie robil ten isty primar...Mam kamosku, ktorej sestra ma 6 sekcii..ano, dobre citas..Pri tom poslednom babatku uz lekar vravel, ze bude nutne maternicu vyberat, no ked otvoril a videl v akom dobrom stave bola maternica, tak nic neriesil ..takze je to aj individualne ...

lennulik1
8. nov 2017

@xtremme ahoj, ja som mala:
prvú sekciu 11/2013,
druhu sekciu 10/2015, čiže po takmer 2 rokoch a už vtedy mi lekár ponúkal sterilizáciu, ale odmietla som.
Teraz v januári 2017 na preventívke som sa pýtala lekára, že zvažujeme ešte 3. bábätko, či je to možné, vravel, že áno, že urobí všetko pre to, aby bolo všetko zdravotne ok. A v máji som otehotnela. Tehotenstva som mala všetky takmer bez komplikácií, teraz je to tiež ok, a vo februári mam rodit,ciže po viac ako 2 rokoch. Ale to už zvažujem sterilizáciu, už by som sa 4.sekcie bála.

pininka
8. nov 2017

@lennulik1 ja som si tiez dala pri tretom urobit sterilizaciu, nemozem brat tabletky a tak sme to zvazili aj ked to bolo velmi tazke rozhodnutie pre mna.

lennulik1
8. nov 2017

@pininka pozeram, že sa ti po dvoch chlapcoch zadarila baba 🙂 ja sa teraz v piatok dozviem,ci aj nám vyšla 🙂 tiež mam doma dvoch vajcosov 🙂 aj pre mňa je to ťažké rozhodnutie, ja tabletky brat môžem,ale nerada by som riskovala, že by som náhodou otehotnela, lebo na potrat by som nešla. A mala si sterilku pri cisárskom so spinalkou, alebo sa musi robiť v celkovej anestézie? A necitis sa po sterilke inak?

sunshine1311
8. nov 2017

@lennulik1 ak môžem odpoviem ja, tiež som myslela, že sterilizácia sa pri sekcií môže robiť len v celkovej,ale mne ju robili v spinale ešte mali aj čas a ponachádzali mi kde tu cysty a zrasty tak aj to mi vyčistili a po sterilizácií sa cítim asi tak akoby ani nebola , žiaden rozdiel 🙂

ksenzy1
8. nov 2017

Viete mi niekto poradit,ked bolo prve tehotenstvo sekciou,pri druhom uz automaticky robia sekciu ? Dakujem

pininka
8. nov 2017

@lennulik1 ja som mala v spinale a necitim ziaden rozdiel, dokonca som uz dostala aj menzes po piatich mesicoch a to plne kojim, a nic sa nezmenilo, taky isty silny ako som mala. Veruze som neverila ze sa nam baba podarila,lebo u mojho muza sa len chlapci rodia v rodine,este na sale som cakaka ze mi povedia,ze je to chlapec,ale je to ozaj dieta za odmenu, uplne ina ako chlapci.

pininka
8. nov 2017

@ksenzy1 mne moj doktor povedal,ze on to neriskuje po sekcii normalne,zvlast ked som mala vsetky tri velke plody. Ale suseda tak isla po sekcii do dvoch rokov normalne a v pohode.

lindusss2016
8. nov 2017

@pininka
Sorry, ze blba otazka, ale fakt nvm. To.ti spravili.sterilku hned pri tom.porode? Mna teraz caka druha sekcia a tretiu by som uz asi psychicky nezvladla, lebo sa fakt bojim, tak uvazujem nad tou sterilizaciou, aj ked zatial si to.nvm ani predstavit.

grossmann
8. nov 2017

@xtremme poznam maminku, co teraz rodila 6.krat sekciou ;)

pininka
9. nov 2017

@lindusss2016 ano priamo pri porode, prepalili mi to,aby ozaj nebola sanca otehotniet a trvalo to par minut,ani som to v podstete nepostrehla,lebo ked mi vybrali malu anesteziolog mi tam nieco fajne namiesal a ja som mala pocit ze sa vznasam a bolo mi do smiechu 😁

lindusss2016
9. nov 2017

@pininka
Vdaka za odpoved, velminsilno o tom porozmyslam.

pininka
9. nov 2017

@lindusss2016 nemas zaxo, mne to prvykrat spomenula moja gynekologicka ked som prisla s tym,ze cakam tretie. ZjeIli sa mi chlpy, nechcela som o tom ani pocut, priladala som si akoby som uz nemala byt zena. Ale potom prisli zle vysledky z hematologie a dost tazky koniec tehu a vedela som,ze dalsie dieta uz nechcem. A kedze som tip ze muz o mna opre trenky a som v tom,tak som sa nakoniec rozhodla a nelutujem to zatial.

Strana
z2