Koľko cisárskych rezov môže žena podstúpiť?
Dobry den.Kolo sekcii moze zena podstupit?
@lindusss2016 zmenil sa zakon, takze som si vsetko hradila sama, resp pri cisarskom to bolo u nas v Ke 100 eur. Za zdravotne dovody sa povazuje iba ohrozeny zivot matky alebo dietata. Ja som mala dokonca aj potvrdenie z hematologie,ale nic mi nepomohlo. Ale od bab tu na mk som sa dozvedela,ze su nemocnice na slovensku kde sa da dohodnut a urobia to aj zadarmo,ale asi az po tretom cisarskom,neviem, nemam s tym skusenosti. Ja som velmi tuzila mat tretie dieta,takze urcite nelutujem,ale mam vacsie rozdiely a to je ine kafe, chlapci mi s malou uzasne pomahaju.
@pininka
A aku mas, prosim ta, poistovnu? Nemohol byt problem aj tam, ze niektore hradia a ine nie? 100€ je este celkom ok, ale uz som videla, ze niekde aj 300 pytaju, ale mozno mimo sekcie.
@lindusss2016 je jedno aku mas poistovnu, vsetky to beru rovnako.
@xtremme ja som robila manualne a doktorka mi to neodporucala, ale obe sme sa zhodli ze to nieje stav na pnku, tak mi dala preradenku, jasne ze v robote vymyslali, ale nakoniec ma preradili do kanclu, a chodila som trikrat do tyzdna. No samozrejme ze ma aj tak potrestali a nepredlzili mi zmluvu, takze od januara som bola doma,termin som mala 23.4.
@pininka
Vdaka za info, buduci.tyzden mam poradnu, tak to preberiem s mojou dr a asi o to veru zaziadam
@lindusss2016 Hlavne si to dobre rozmysli, ja som si tiež po druhej sekcii vravela, že nikdy viac toto nechcem zažiť, že stačilo. No prešlo pár rokov a zatúžila som ešte po bábatku a prišla aj tretia sekcia a úplne bez problémov všetko. Kedysi bola aj podmienka, že musíš mať minimálne 3 deti, aby urobili sterilizáciu, ale neviem, ako je to teraz.
@janickacrazy
No lenze ja som si toto povedala uz po prvej 🙂 a potom som otehotnela snad len obsuchnutim o plachtu, interupciu si predstavit nedokazem, hormony ani teliesko nechcem, muz odmieta kondom...
@lindusss2016 Hmm, tak to máš ťažké potom, no len si si istá, že dalšie bábo už nebudeš chcieť? Lebo teda neviem koľko máš rokov, na foto vyzeráš mladučko a človek niekedy po rokoch svoje rozhodnutie može ľutovať.
@lindusss2016 ozaj si to dobre premysli a podla zakona musis mat v nemocnici ziadost mesiac pred vykonom,keby si si to chcela rozmysliet dovtedy, takze to ozaj preber s doktorkou.
@janickacrazy @pininka
Mam 31 coskoro. Ale uz teraz som z tej dalsej sekcie kvalitne vystresovana cele tehu. Prvy porod som mala desivy, ale tak chcela som este pre malu surodenca, nech nie je sama. Rodim az v januari, takze o mesacnej lehote viem, este to stiham. Teraz to preberem s gyndou a mozno na dalsej poradni o to zaziadam. Dakujem za info a rady.
@lindusss2016 ja ti rozumiem, mam 34, a toto tehu bolo rozhodne uplne ine oproti tomu spred 10 rokov, prvy poros som mala aj ja hrozny, preto nikdy nepochopim preco si niekto vyberie cisarsky dobrovolne
@pininka
No to rozhodne nepochopim ani ja, dala by som vsetko za to, aby som mohla rodit prirodzene. Pre mna to bol priserny zazitok, keby rodim sekciou az druhe dieta a jedno uz mam, tak by som uz dalsiu dobrovolne nepodstupila, ale velmi som chcela pre malu surodenca,.nech niekoho ma do zivota, to je na nezaplatenie
Ja som lezala v nemocnici s mamickou ktore cakala na 4 sekciu bolo to uz asi vela kedze musela skoro cele tehu prelezat pod dohladom v nemocnici a stale mala nejake problemy ale podla mna kazda sme ina mozno druhej by nebolo nic.pre mna sekcia bola ok nemala som ziadne problemy nic ma nebolelo behala som hned ako mi dovolili.ale myslim ze 3 sekcie su ok.

@pininka
No ja som tehotna len druhykrat, ale otehotnela som dost skoro po prvom porode a tretiu sekciu by som uz asi nezvladla psychicky, uz teraz s tym velmi bojujem. Na druhej strane si nvm predstavit ten pocit, ze uz tretie dieta mat naozaj nemozem. Aj si nieco platila alebo ti to poistovna hradila cele?