Koľko cisárskych rezov môže žena podstúpiť?
Dobry den.Kolo sekcii moze zena podstupit?
Tri este ano, po tretej odporucaju sterilizaciu. Ale keby ze je povinna sterilizacia,tak mne to vychadza ze aj 4-sekcia sa este da. Ale tri urcite. Svagrina ma takto a uplne v pohode - kazda s 3rocnym odstupom
Ahoj,
pozri si wiki https://www.modrykonik.sk/cisarsky-rez/
a už existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/tretia-sekcia-16-mesiacov-po-druhej-sekcii-poradite/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/tretia-sekcia/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/tretia-sekcia-tri-roky-po-druhej-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/tretia-sekcia-kedy-ako-pripadne-komplikacie-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ma-niektora-z-vas-za-sebou-4-cisarsky-rez/
ja mam tiez asi tri kamosky co mali 3 sekcie
@xtremme 3 sekcie sú úplne normálne a v pohode, mám ich za sebou, moja gynekologička vravela, že má pacientky aj so 4 sekciami, ale že to už je rizikové, tiež mi odporúčali sterilizáciu po tretej sekcii
@janickacrazy dakujem za povzbudenie.A konzultovala si pred tym ako si otehotnela po 3.raz svoj zdravotny stav s gynekologom?teda ci mozes otehotniet?alebo sa to proste stalo a neriesila si to s lekarom?
@ xtremme my teraz tiež riešime takú dilemu .. mala som 2 sekcie, pred 15 a 6rokmi , počas druhej sekcie došlo k ruptúre maternice .. teraz sme zatúžili po treťom a mám dilemu .. na jednej strane chceme veľmi a na druhej sa dosť bojím .. neviem sa rozhodnúť .. moja gyn. mi veľmi neodporúča ( ale i kvôli veku - mám 40)
@ janickacrazy neodrádzali ťa lekári pred 3. sekciou? mala si ich úplne bezproblémové?
V lete som akurát rodila tretí krát sekciou. Mala som aj problémy s hojením jazvy po druhej sekcií , ale lekárka ma vôbec neodhovárala keď som prišla s tým, že plánujeme tretie bábo. Tri sekcie sú úplne bežné, moje tety pred 30 rokmi podstúpili obe tretiu sekciu a ani vtedy to nik neriešil , len bola povinná sterilizácia po tretej. Teraz povinná nie je, len ju gynekológ odporúča, ale moja gynekologička tiež povedala, že jej známa tiež gynekologička má za sebou 4 sekcie a všetko prebehlo v poriadku. Záleží naozaj od samotnej ženy 🙂 A hlavne lekár je tu na to ,aby nás oboznámil so všetkými za a proti a je plus, že pozná podrobne náš stav, ak by sme naozaj nemohli , tak by nám určite na rovinu povedal, že nesmieme lebo nám dačo hrozí.Držím palčeky 😉
@gabinkomisko my zeny ked si nieco zaumienime;tak to aj zvadneme.treba mysliet pozitivne ale daj aj na rady lekarov.ak to pojde chod do toho,ale ak ti to celmu neiporucaju..alebo sa porad s viaxerymi nezavisle..ja som mala prve dve sekcie v pohode a tato tretia by bola s 7,5 rocnym odstupom..
@xtremme Ano, riešila som to, lebo sa nám nedarilo otehu a v pohode mi to odporučili, nemala som žiadne zdravotné problémy, tehotenstvo ukážkové, porod v pohode, hojenie dobre, na tretí den som behala ako srna, sestričky sa čudovali, že či som rodila normálne a ja že nie, sekciou, tak nechápali a to som mala 38 rokov vtedy. S jazvou tiež nemám problém vobec.
@gabinkomisko U mna bol najhorší prvý porod, lebo to som začala rodiť normálne a skončilo to sekciou, ten druhý a tretí boli už plánované sekcie a to bolo už oveľa lepšie. Tretí bol najlepší, ešte som s doktorom žartovala na sále, čistá pohoda. 😂
Tiez mam tri sekcie, doktor to bral v pohode, starsie rocniky sa chytali za hlavu. Vsetko je ok.
Ja som rodila prveho syna prirodzene- mal 4200g a 54 cm, druhy syn isiel sekciou, mal 4600 a 53cm a treti sym isiel tiez sekciou 3450 a 49 cm...tym chcem len povedat,ze maternica bola riadne natiahnuta a po tretej sekcii hned na dalsi den mi na vizite primar hovori, ze kludne mozes skusat este raz, mozno sa baba podari 🙂. Obidve sekcie robil ten isty primar...Mam kamosku, ktorej sestra ma 6 sekcii..ano, dobre citas..Pri tom poslednom babatku uz lekar vravel, ze bude nutne maternicu vyberat, no ked otvoril a videl v akom dobrom stave bola maternica, tak nic neriesil ..takze je to aj individualne ...
@xtremme ahoj, ja som mala:
prvú sekciu 11/2013,
druhu sekciu 10/2015, čiže po takmer 2 rokoch a už vtedy mi lekár ponúkal sterilizáciu, ale odmietla som.
Teraz v januári 2017 na preventívke som sa pýtala lekára, že zvažujeme ešte 3. bábätko, či je to možné, vravel, že áno, že urobí všetko pre to, aby bolo všetko zdravotne ok. A v máji som otehotnela. Tehotenstva som mala všetky takmer bez komplikácií, teraz je to tiež ok, a vo februári mam rodit,ciže po viac ako 2 rokoch. Ale to už zvažujem sterilizáciu, už by som sa 4.sekcie bála.
@pininka pozeram, že sa ti po dvoch chlapcoch zadarila baba 🙂 ja sa teraz v piatok dozviem,ci aj nám vyšla 🙂 tiež mam doma dvoch vajcosov 🙂 aj pre mňa je to ťažké rozhodnutie, ja tabletky brat môžem,ale nerada by som riskovala, že by som náhodou otehotnela, lebo na potrat by som nešla. A mala si sterilku pri cisárskom so spinalkou, alebo sa musi robiť v celkovej anestézie? A necitis sa po sterilke inak?
@lennulik1 ak môžem odpoviem ja, tiež som myslela, že sterilizácia sa pri sekcií môže robiť len v celkovej,ale mne ju robili v spinale ešte mali aj čas a ponachádzali mi kde tu cysty a zrasty tak aj to mi vyčistili a po sterilizácií sa cítim asi tak akoby ani nebola , žiaden rozdiel 🙂
Viete mi niekto poradit,ked bolo prve tehotenstvo sekciou,pri druhom uz automaticky robia sekciu ? Dakujem
@lennulik1 ja som mala v spinale a necitim ziaden rozdiel, dokonca som uz dostala aj menzes po piatich mesicoch a to plne kojim, a nic sa nezmenilo, taky isty silny ako som mala. Veruze som neverila ze sa nam baba podarila,lebo u mojho muza sa len chlapci rodia v rodine,este na sale som cakaka ze mi povedia,ze je to chlapec,ale je to ozaj dieta za odmenu, uplne ina ako chlapci.
@pininka
Sorry, ze blba otazka, ale fakt nvm. To.ti spravili.sterilku hned pri tom.porode? Mna teraz caka druha sekcia a tretiu by som uz asi psychicky nezvladla, lebo sa fakt bojim, tak uvazujem nad tou sterilizaciou, aj ked zatial si to.nvm ani predstavit.
@lindusss2016 ano priamo pri porode, prepalili mi to,aby ozaj nebola sanca otehotniet a trvalo to par minut,ani som to v podstete nepostrehla,lebo ked mi vybrali malu anesteziolog mi tam nieco fajne namiesal a ja som mala pocit ze sa vznasam a bolo mi do smiechu 😁
@pininka
Vdaka za odpoved, velminsilno o tom porozmyslam.
@lindusss2016 nemas zaxo, mne to prvykrat spomenula moja gynekologicka ked som prisla s tym,ze cakam tretie. ZjeIli sa mi chlpy, nechcela som o tom ani pocut, priladala som si akoby som uz nemala byt zena. Ale potom prisli zle vysledky z hematologie a dost tazky koniec tehu a vedela som,ze dalsie dieta uz nechcem. A kedze som tip ze muz o mna opre trenky a som v tom,tak som sa nakoniec rozhodla a nelutujem to zatial.

Na SK tusim chcu len dve... Ale poznam mamicky i s troma, jednu i so 4 🙂