icon

Krvná skupina rh negatív

nikola28275
10. jan 2022

Ahojte ❤️ prosím vás je tu nejaká maminka ktorá má krvnú skupinu rh negatív a má v pohode viac detičiek ? My sme dnes pravdepodobne prišli na to že práve kvôli tomu som dva krát potratila na začiatku a raz mi zomrela malička v 27 tt 😢. Pred týždňom som potratila v 7 tt a dnes mi konečne prvý krát pichli protilátky .

Strana
z3
katkapalo1
11. jan 2022

Ja som tiež B- muž je AB+. malému hneď po narodí urobili rozbor krvi a je AB- takže ani injekciu mi nepichali.

jana005
11. jan 2022

@nikola28275 neviem,mne sa vidí,že to treba pichnúť do niekoľko hodín po pôrode alebo potrate.
Ale keď ti to predsa pichli,tak snáď nejaký účinok to bude mať

kiki68
11. jan 2022

@nikola28275 no moze sa stat, ja som bola viac krat tehu a iba raz som donosila, ale tam bol asi aj Partner Problem a mozno zabralo, ze konecne po tom poslednom potrate pichli ihned po kyrete protilatky a v tomto tehu uspesnom zase pichli pocas a aj po porode protilatky. Drzim palce

angi07
11. jan 2022

@nikola28275 protilatky ti pichaju len vtedy ked mate ty si negat a muz pozit a dieta je tiez pozit.u nas to bolo tak ja A rh - manzel A rh+ a obe deti maju A rh- cize po mne takze protilatky neboli treba . Tak ak prve dietatko malo + a nedali ti protilatky do 72 hod.po porode tak je mozne ze dalsie dietatko uz splodite tazko alebo vobec
..aspon mne to tak vysvetlovali.je mi luto co sa ti stalo 😞

nikola28275
autor
11. jan 2022

@angi07 ďakujem veľmi pekne dievčatá za odpovede spravím všetko preto aby sme mali ešte aspoň jedno dieťatko a podarí sa to ❤️❤️❤️

kikush2000
11. jan 2022

@nikola28275 Je mi ľúto tvojej straty. Myslím si že chybu urobila aj tvoja gynekologicka a aj pôrodnica kde do 72 hodín po pôrode majú pichnúť protilátky. Ja mám B rh neg. a môj muž 0 rh. pozit. Obe deti majú krvnú skupinu po mužovi, tehotenstva som mala v poriadku. Teraz v lete som mala potrat spontánny v 8tt a žiaľ mi nestihli pichnúť protilátky lebo moja lekárka mala dovolenku a na kontrolu som išla po týždni. Nevedela som že to treba pichnúť aj po potrate. Teraz som v 15tt, zatiaľ všetko ok a už mi protilátky kontrolovali a zatiaľ je to ok. Moja gynekologicka mi sama od seba vždy prízvukuje krvnú skupinu lebo to má v zložke zvýraznené a v tehotenskej knižke tiež mi to zvýraznila, takže je to aj o prístupe gynekológa. Ešte možno otázka či si niekedy nemala transfúziu krvi, lebo štandardne je krvný obeh bábätka a matky oddelený a čítala som že keď sa krv bábätka dostane do krvi matky tak vtedy ona vytvára protilátky ak matka je rh neg. a bábätko rh pozit.

kikush2000
11. jan 2022

@nikola28275 neviem či pichnutie injekcie 4 dni po potrate má význam. Ja som potratila spontánne a nebola som na kyretazi, len na kontrolu k svojej lekárke som išla ale teda po týždni lebo mala dovolenku a ja som nemala žiadne komplikácie a ona mi povedala že injekcia sa mala pichnúť do 72 hodín po potrate, že týždeň potom to význam nemá ale že ak otehotniem, bude ma viac sledovať na protilátky a tak to teraz v mojom ďalšom tehotenstve robí.

sim_mi
11. jan 2022

Tiez mam 0 negat a od zaciatku tehotenstva to mam vsade napisane s vykricnikmi a zvyraznene zvyraznovackou, raz mi uz protilatky kontrolovali a este dvakrat pocas tehotenstva budu. Nerozumiem tomu, ako to tvoji lekari mohli zanedbat

nikola28275
autor
11. jan 2022

@kikush2000 ja sama neviem uz čo ďalej mám robyt jedine čo by som si veľmi priala je to aby som mala ešte aspoň jedno bábätko ❤️❤️ ale teraz si ma aspoň potešila tým že aj keď ti to po potrate spontánnom nepichli tak čakáš normálne bábätko pretože som si už vravela všetko možné aj to či ešte budem mať detičky. Takže pevné verím že aj ja zas otehotniem a budú to sledovať poriadne všetko a konečne sa dočkám živého zdravého bábätká ❤️

nikola28275
autor
11. jan 2022

@kikush2000 tento týždeň idem zas ku mojej gynekológicke s výsledkami s genetiky kde mi ale už aj volali že sú úplne v poriadku a zas sa jej budem pýtať to isté lebo mi to nedá pretože včera mi jasné povedala že mám v správe napísané že pacientka považovaná za rh negatívnu pretože ja mám nejakú inú čudnú krv tak mi to povedali. A zas sa jej spýtam všetko v kľude dúfam že tentokrát úplne bez plaču a uvidíme čo mi povie zas a podľa toho budem konať uz podľa seba .

lienka.7
11. jan 2022

@nikola28275 jednoznacne zanedbanie zo strany gynekológa... mna sa ako prve pýtala este sestrička na krvnu skupinu, len som došla este 1x ze som tehu ... je mi ľúto tvojej straty 😔😔😔

eviku12
11. jan 2022

@nikola28275 ja mám ks 0- manžel 0+, 1. tehotenstvo skončilo ako zamlkly potrat bola som na čistení (kyretáži) a potom mi pichli protilátky ešte v nemocnici druhý deň po operácii po 6mesiacoch mi vzali krv a skontrolovali protilátky, 2. tehot. bolo v poriadku v 28tt mi znovu pichli protilátky a synovi po pôrode vzali krv a mal ks 0+ takže mi druhý deň po pôrode znovu pichli protilátky po 6mesiacoch od pôrodu som bola znovu na kontrole protilatok z krvi, 3. tehot. skončilo znovu ako zamlkle znovu kyret a zas mi pichli protilatky, o 4mesiace som otehotnela znovu takže na začiatku tehotenstva mi skontrolovali znovu protilátky v 28tt preočkovali protilátky narodila sa dcérka tiež ma ks 0+ znovu mi pichli protilatky a po 6mesiacoh od pôrodu pojdem na kontrolu protilátok znovu..... ako mi povedal doktor keď ma žena rh - a otec dieťaťa rh + vždy sa po pôrode, prip. potrate pichaju protilátky do 72 hod. a vždy v 28 tt sa tiež dávajú protilátky, pretože keď sa to neurobí v ďalšom tehotenstve môže byť problém a miminko môže umrieť pretože telo proti nemu bojuje ak ma mimi rh+

kamatopo
11. jan 2022

@nikola28275 toto iste mali bratranec s manželkou. Našťastie malého vynosila no viac sa im nepodarilo.ale sme vďačný aj za jedného zdravého. Ležala niekoľko týždňov v nemocnici.

nanka888
11. jan 2022

@nikola28275 Ahoj, ja mam tiez Rh negativ, tiez som potratila 🥺 pred mesiacom som mala kyret. Mne hned po zakroku pichli tu injekciu.

stiahni
11. jan 2022

Ja mám takú skupinu a mám 3deticky a vždy po pôrode mi pichli injekciu a počas tehotenstva to doktor sledoval.

janette2021
12. jan 2022

@nikola28275 ja mám A negatív, muž má 0 pozitiv, mame 3 zdrave deti, po prvom som tiež mala jeden zamlcany potrat. Neboj, ver ze môžeš mať ešte bábätko, snaž sa nebyť v strese, to škodí. No lekárov sa treba pýtať, žiadať ďalšie vysetrenia

marika39
12. jan 2022

aj my to tak máme, po prvom pôrode mi pichli injekciu, máme tri deti , všetky tehotenstvá ok

nikola28275
autor
12. jan 2022

@janette2021 určite budeme mať ešte aspoň jedno dieťatko aj keď ja by som túžila mať aj dve ešte ❤️ zisťujem si všetko všade nedá mi to spávať pretože vie že je chýba v tomto . Ja som A RhD weak . Čo znamená že niesom ani negatív ani pozitív . Všade som brána ako pozitív pretože mám veľmi slabé d v krvi čo vlastne znamená veľmi slabo pozitívna ale pri gynekológicke mám byť brana ako negatív jednoznačne a ona to aj má napísané v papieroch keďže mi to sama čítala v pondelok pacientka brána ako negatív . Môj synček má krvnú skupinu A- všetko som si zisťovala včera takže ju musí mať po mne alebo manželovi a môj manžel má ale 0+ takže ju má po mne negatívnu. Nechápem toto všetko ako má môžu rozdeľovať tam ako plus a tam ako mínus. Aj doktorka mi v pondelok povedala že mali má krv po mne negatív takže viem určite že za všetko toto môže krv a zanedbanie. Už aj genetika prišla výsledky zas všetko v úplnom poriadku. Idem k dr zas zajtta alebo v piatok a zas sa spýtam na všetko aj keď sa to budem pýtať 100 krát ale budem a už viem čo mám aj robyt a pýtať sa keď raz otehotniem . Po poslednom potrate mi to pichli ale neskoro ale dúfam že aspoň troška to pomohlo

anega79
12. jan 2022

Mne to pichali pri druhom tehotenstve v 28 tt a potom ked sa maly narodil znova. Pri prvom tehotenstve mi pichli myslim ze okolo 10 tt injekciu, lebo som zacala trochu krvacat, tak mi robili testy..

janette2021
12. jan 2022

@nikola28275 ešte dodám že po potrate treba počkať aspoň 6 mesiacov, viacerí lekári v nemocnici mi zo povedali, no môj gynekológ že stačí 3 mesiace, ja som otehotnela znova po 3, a od začiatku som krvacala, boli to rizikové. Treba počkať trochu, nech sa telo aj duša zahojí.

svetadielko
12. jan 2022

Tiež mám RH-, manžel RH+
V tehotenstve má akurát viac sledovali na protilátky, malá je po mne RH-, čiže žiadnu injekciu mi nedávali po pôrode. Teraz som tiež tehu, takže zase som akurát viac sledovaná na protilátky.

kris_tin257
12. jan 2022

Ja mam rh- aj muž má rh- čiže problém nebol, myslím že problém nastáva vtedy keď ma partner rh+, vtedy sa pichaju protilátky

nikola28275
autor
12. jan 2022

@svetadielko ahoj a viac znamená čo ? Že ti viackrát brali krv ako sa brava každej tehotnej žene prosím? A keď si zistila teraz že čakáš bábätko tak bolo všetko v poriadku aj je prosím? Ja dúfam že čoskoro otehotniem a budeme mať konečne všetko v poriadku a dočkáme sa zdravého bábätká ❤️

svetadielko
12. jan 2022

@nikola28275 no tuším že 3 krát za celé tehu sa berie krv na protilátky. Áno, zatiaľ je chvalabohu všetko v poriadku.

adulka25
16. jan 2022

Ja som 0- a manžel A+ Máme dvoch synov absolútne bez problémov a nepamätám si, že by mi niečo pichali. Krv na protilátky mi, ale brali v oboch tehu.

luciathu
19. apr 2022

@sabinka022 môžem sa opýtať, že ak boli pri prvom tehotenstve dvakrát protilátky negat (v úvode aj v 28tt), a pozitívne vyšli v 30 tt, injekciu mi v 28 tt nepichli, teraz (31tt) sa už nemôže podať? Ďakujem.

Strana
z3