icon

Kyselina listová

arabbella
20. sep 2022

Ahojte. Začala som užívať kyselinu listovú a asi po dvoch týždňoch mi začali enormne vypadávať vlasy a každý chvíľu by som niečo jedla. Mala z vás podobné prejavy pri užívaní kyseliny listovej?
Našla som článok kde sa uvádzalo ze pri vysokej hladiny kyseliny listovej v tele vypadávajú vlasy. Mam ju teda užívať každý deň alebo len napr. 3x do týždňa? Ma význam takto ho užívať? Ďakujem

h2
•
20. sep 2022

@arabbella Ahoj, prečo si ju začala užívať? Si tehotná? Alebo ti to odporučil lekár kvôli nejakým problémom?

7lenka11
•
20. sep 2022

a koľko jej užívaš? max denná dávka je 400, max 800ug.. ja som brala dlhodobo a nemala som takéto ťažkosti

sunshine_18
•
20. sep 2022

Podľa mňa to vynechaj a užívaj raz do týždňa.. Max dvakrát

arabbella
autor
•
20. sep 2022

Mam 800 a začala som brat lebo sa snažíme o babo.
Ma sa teda brat až keby som ostala tehotná?

7lenka11
•
20. sep 2022

@arabbella ja som brala už pred otehotnením.. odporúčajú brať aspoň tri mesiace pred tehotenstvom.. skôr sa poraď s lekárom, či tieto príznaky sú ozaj z kyseliny listovej.. nemáš iné ťažkosti? napr. problém so štítnou žľazou?

arabbella
autor
•
20. sep 2022

No liečim sa na štítnu žľazu ale to už je asi 8 rokov a na kontrole som mala výsledky ok.
Tak si tu kyselinu listovú dávam tak max 2x do týždňa

marianarem
•
20. sep 2022

@arabbella A aku beries? Klasicku B9?

arabbella
autor
•
20. sep 2022

Áno klasická 800 mg

marianarem
•
20. sep 2022

@arabbella Skus vymenit za Active Folic. Pomerne dost vela ludi ma mutacie MTHFR a v niektorych pripadoch si telo nevie poradit s klasickou B9, ktora je synteticka. V jedle sa vyskytuje folat v inej forme, treba vtedy prijimat ten. To je prave ten Active Folic.

ninah1486
•
2. nov 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som zacala uzivat kyselinu listovu este predtym ako som bola tehotna ale nemala som ziadne vedlajsie ucinky

beahavala
•
7. nov 2022
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

nestretla som sa s takym problemom a to som uzivala ogestan dlho pred otehotnenim lebo sa nam nedarilo