icon

Má zmysel snažilkovať aj po 50tke?

andy220
16. dec 2017

Zdravim Vas modri konici,

laska zahorela a s mojou partnerkou sme sa rozhodli pokusit sa o babetko. Ma to maly hacik, ona je mierne po 50tke, ale neustale vitalna a neni v prechode, vyzera pod 40. Ja som zdravy tiez vitalny 40tnik. Sme si vedomi vsetkych rizik spojenych s babetkom vo vysokom veku, ale chceme do toho ist, napriek tomu, ze je uz neskoro a nedozijeme sa asi nasich vnucat. Zaujimalo by ma, ci je tu nejaka zena po 50tke ktorej sa podarilo porodit zdrave babetko, jej skusenosti, rady atd. Minule rodila na kramaroch 52 rocna, tak verime, ze sa deju zazraky a boh nam nadeli. S pozdravom, andy🙂

janinah
16. dec 2017

Jedno však treba napísať k tej vitalite,žena vo vyššom veku má dosť čo ponúknuť dieťaťu aj rodine a je to jej zrelosť,znalosti,životné skúsenosti.Inak vychováva prvé dieťa v 30tke a inak prvé či hoc štvrté po 40tke.Nebude asi s drobcom behať po ihrisku/alebo minimálne/,ale vie to vynahradiť inak.Tie deti nie sú ochudobnené a ak si 11r. slečna zmyslí,že má starú mamku a hanbí sa za to,tak chyba je niekde inde.Ja chodím na rodičovské 12r. synovi s podstatne mladšími mamkami,ale môj syn to nerieši ani náhodou ,viem,rozprávali sme sa o tom.

sticker
lavieenrose
16. dec 2017

@martina2001 ano su odbory kde sa da a kde sa neda...mne s mojim odborom sa nedalo ani spat...mali sme strasne vela predmetov na kazdy ulohy..a este chodit povinne aj do divadla na festivali.atd..citat knihy..a nie malo ..velky tlak za na nic odbor..preto som aj dalej nepokracovala..

alaguema
16. dec 2017

@ukulela stužková nie je oslavou, že dieťa skončilo strednú školu - veď ju ani v tom čas nemajú ukončenú a sú pred maturitami. Je to symbolický vstup do dospelosti a zelená stužka predstavuje nádej, že uspejú na skúške aj v živote. To je len technická poznámka...Nemyslím, že by stužková zohrávala nejakú mega rolu v rodičovstve, výchove, alebo bola nejakým spôsobom dôležitá pri rozhodovaní, kedy mať dieťa.

lavieenrose
16. dec 2017

@alaguema stuzkova nema byt dolezita pre rodica ale pre to dieta...ja som mala spoluziacku zo 6 deti...rodicia odvrkli ze oni jej na stuzkovu nepojdu ze to videli uz mnoho krat ze jej to ani nezaplatia..chuda dievca plakalo a to sme mali ultra nizkonakladovu ...tak jeden spoluziak bol taky gentleman ze ju pozval aspon aby sa mohla zucastnit...takze neucast rodica na stuzkovej by bolel v prvom rade dieta nie rodica....

ukulela
16. dec 2017

@alaguema ved to k tym argumentom - ze predstav si, ako budes na stuzkovej najstarsia pred 60kou. stuzkova nie je preto, aby matka na nej vyzerala ako sexica. alebo sa zeny pred 40 budu chciet porovnavat s 20rocnymi srnkami??? moja mama bola na mojej stuzkovej najmladsia, mala ma v 17 a co som z toho mala? s mamou som nikdy nemala extra bdobry vztah, skor s babkou a tetou.
ja sa blizim k 40, este chceme juniorovi surodenca. ale nemyslim si, ze budem na stuzkovej najstarsia. bude nas tam viac medzi 50-60. vacsina mojich kolegyn rodi medzi 30-40. takze neriesim.

janinah
16. dec 2017

stužkové neriešte,dovtedy ich zrušia,decká pôjdu radšej na výlet,už sa to praktizuje...

martina2001
16. dec 2017

@lavieenrose napríklad u nás vyhráva medicína, chalan tých starších rodičov psychiatriu..

evittam
16. dec 2017

@janinah Uz som myslela,ze tu na to zabudli....😂😂😂😉 Ako v kazdej diskusii kde si nebodaj zena nad 30-35 dovoli riesit ci mat dieta tak už je najvacsim problemom niektorých diskutujúcich,ze bude "stara vrazda" na stuzkovej.😉

ukulela
16. dec 2017

@evittam ved pisem, ci sa 40nicky chcu porovnavat s 20rocnymi srnkami 🙂🙂🙂 mne to nastastie este nik nepovedal, siel by kade lahsie a za nim moj slovny recital. tak budem mat 56, sa nepoondiem. moja mama v tomto veku vyzera lepsie ako na mojej stuzkovej pred 20 rokmistihlejsia, farba na vlasy. mozno aj ja budem 🙂🙂🙂 len nech to je geneticke 🙂🙂🙂🙂

alice.jant
16. dec 2017

No, citala som tu teraz zopar prispevkov k 11 rocnemu dievcatu- odpoved na moj komentar? Neviem, oznacena som nebola, Ale treba citat s porozumenim zeny, chyba nieje v dietati ale v domyslani si ku komentom 😉 nikde nebolo napisane ze mala sa za mamu hanbi Alebo ze ma s tym problem lebo mama ma po 50tke, bolo iba povedane ze si uz dobre uvedomuje ze mama je starsia ako matky vacsiny jej rovesnicok/kamaratok. A to je pravda, je uz dostatocne velka aby tomu chapala.

alaguema
16. dec 2017

@ukulela ako som napísala - bola to len technická poznámka, lebo stužková naozaj nie je oslavou ukončenia školy. Veď ju ešte neskončili. Inak to nedávam do súvisu s vekom rodičov, ani s tým, či by mali, alebo nemali mať...

emilia25
16. dec 2017

Veru co sa tyka tej stuzkovej tak to mohlo byt pred x rokmi ked fakt to bolo ine mat starsich rodicov no dnes je prave opacna doba ze dnes to bude divne ked pojdu na stuzkovu 40tnici a este je otazka ci vobec nejaka stuzkova aj bude ci sa tento svet nezvrhne tak ze nie nase deti ale este my budeme mat co robit ci nepride taka katastrofa ze sami nebudeme mat co jest a pit.toto si dnesny clovek fakt vobec neuvedomuje.ale cela planeta ide do zahuby.a tymito skuskami raketovymi to len urychlia.

marissenka
16. dec 2017

Mňa mala mama tesne pred 40...A veru mi to bolo v škole trápne,keď mi hovorili že prišli babka a dedko😕ale je to každého vec... Alebo asi radšej ako tu niekto písal,vziať si neake staršie dieťatko z domova...Predsa v 50 je už všetko omnoho náročnejšie,..Či samotné počatie,tehu,pôrod....

dharmasanata
16. dec 2017

Bože zase len stužková 😵

@andy220 držím silno palce ❤ nieje nič krajšie ako dieťatko narodené z lásky

jana_eyre
16. dec 2017

@marissenka mna mala mama v 30tke a tiez sa mi stalo ze sa ma deti pytali ci to je moja babka a moju najstarsiu sestru co je medzi nami 11rokov rozdiel oznacili za mamu.. 😅 ale neviem ci som.bola taka divna, nikdy mi to.nebolo trapne, skor som sa na tie decka nasrala.ako to mozu povedat 😁 taketo veci by mali byt pre potencionalnych rodicov na poslednych prieckach v rozhodovani..

ukulela
16. dec 2017

ak dokazu oznacit 40 rocnu zenu za babku, tak to hovori co to o tom, co sa myli ...
a baby, dnes sme ale uplne inde, ako pred 30 rokmi. dnes uz bezne rodia zeny pred 40. takze v triede na rodicovskom ich bude polovica. riesit, ktora mama ma o 10 rokov viac a ktora menej, je uplne mimo misu.

marissenka
16. dec 2017

@jana_eyre no veď to sú tie pocity,nasranost😂
@ukulela no teraz sa bude cítiť na rodicku trápne pár mladších😂ale kto sa načo cíti...Niekto sa citi starý na dieťa už v 30..Každý sme iný.Ja už mám odrodené a viem ,že by som do toho nešla...Ale oni keď nemajú vôbec deti..To je zas iné.

sardinka32
16. dec 2017

@andy220 Byt si vedomy vsetkych rizik a nasledne im aj celit, su dve rozdielne veci. To, ze momentalne sa citite vitalni neznamena, ze to tak bude aj o dalsich 5 rokov. Vidim to na svojej mame. Nema este ani 60 a za posledne 2 -3 roky sa na nu sypu diagnozy z kazdej strany...ma co robit sama so sebou a neviem si teda predstavit, ze by mala povedzme 6 rocne dieta, o ktore by sa musela plne starat. Som rada, ked mi na chvilku postrazi deti, ked potrebujem dakde odbehnut a vidim na nej, ze uz sa jej nechce a ma to toho po 2 hodinach dost.
Tiez mam jednu znamu, ktora ma rodicov vo veku starych rodicov, je jedinacka a teda je to velmi divna osoba, ktora nezapada medzi svojich rovesnikov vyzorom a ani spravanim...vidno na nej, ze ju vychovavali stari/starsi rodicia. Ja by som do toho po 45tke uz nesla, nieto este po 50tke.

dominika6
16. dec 2017

@dai ja ti rozumiem čo chceš povedť ale ja hovorím..je rozdiel ked je žena podla teba vitálna v 50 tke ...ale čo bude robiť v 60 tke ked bude mať 10ročné aktívne dieťa?
taký typ čo ty opisuješ sa skôr hodí na paničky čo strávia deň v kaderníctve,kozmetike,pekne sa napapá v reštike,ide si večer zacvičiť,nahádže na ksichcht drahé krémiky a sladko spinká v noci 10hod lebo sa nemá za kým obzerať..prípadne má dospelé odrastené deti čo sú niekde v prdeli vo svete a ona sa stará iba o seba..
ale sa ty neboj...ju ten vek rýchlo doženie pri novorodencovi..

jana_eyre
16. dec 2017

@ukulela nikto to neriesi, len to vzislo z pisaneho, ze proste s blbymi poznamkami sa stretne ktokolvek bez ohladu na vek..

sardinka32
16. dec 2017

@ukulela Rodit pred 40tkou a 50 + je podla mna teda riadny rozdiel.

ukulela
16. dec 2017

@sardinka32 s tym suhlasim a v prvom, ci druhom komente k tejto teme som vyjadrila aj svoj nazor.

jarhal
Odpoveď bola odstránená
ludka140281
16. dec 2017

@andy220 ja vám držím prsty a určite by som si k srdcu nebrala tie reči,,,,každý je tak starý ako sa cíti,,,ja budem v čase porodu mat 37 rokov a vobec sa necítim ani stará ani nijako inak,,,teším sa,ako keby som mala 20,,,je to moje a manželove dieta a nik iný vám ho nevychová,,všetko bude na vas,teda vy zvážte všetko..Neriešte hluposti ako stužkove,,, ako si dieta vychováte,tak sa bude ono k vam správat,,moja dcera sa za mna nehanbí a ani ja za svoju už 70 ročnu mamku nie,,,,uctievam si ju rovnako,ako by som si ju ctila,keby mala 40 rokov,,,vek je iba číslo,ale kolko ludí,tolko názorov😉 toto je ten moj...zasluži si šancu každý

katka1981
16. dec 2017

@andy220, ja si myslim, ze ked ste si vsetko zvazili, ze asi ste uz rozhodnuti. Je jedno co kto povie, je to na vas. Pre polovicu budete blazni, dalsia polka vam bude fandit. Co by som robila ja, to ani pisat nebudem, naco, ja nie som vo vasej situacii. Nikto nepozna svoju buducnost, ani financnu, ani zdravotnu....

ladyaki
16. dec 2017

začnem tým, že ak si dieťatko obaja prajete, zelám Vám veľa zdravíčka, šťastíčka aby sa podarilo a následke všetkým veľa radosti....
ak ste zvedaví, na rôzne názory, pridam aj ja svoj:
1. ZDRAVIE, zdravie je na prvom mieste či už sa jedná o mamičku, rovnako tak aj bábo....
2. ja som nechcela byť "stará mama" lebo nikdy som s maminou nemala taký blízky vzťah akoby som chcela a to ma mala v 25.... možno to nie je len vekom, ale vždy som ai to myslela...
3. netreba hneď myslieť na najhoršie, ale je to tak vážny krok , že ho treba premyslieť zo všetkých strán... a nikto si nezaslúži napríklad v 23 rokoch, na VŠ a pri práci sa strachovať o rodičov ako sú na tom, či majú všetky lieky... neprajem Vám skóre zdravotné problemy, ale žiaľ veľmi vitálnych 70tnikov čo poznám, sú rozhodne v menšine, oproti tým chorľavým....

želám Vášmu vzťahu veľa šťastia a síl a hlavne lásky 🙂

girko
16. dec 2017

Rodila som 41ročná a o dva týždne po pôrode som už prešla 10 kilometrov vrámci jednej prechádzky. V lete malú šupneme do nosiča a lezieme na hory. Vyštverali sme sa aj na kopce s tisícmetrovým prevýšením, bežne robíme 10-15 kilometrové túry. Len si nevieme medzi našimi tridsaťročnými priateľmi, ktorí majú rovnako staré deti nájsť niekoho, kto by sa pridal. Oni sa len motajú s deťmi po ihriskách...Myslím si, že ak ste aktívny, s kondičkou, pozitívne mysliaci, tak by to malo byť v pohode. A poznáme aj päťdesiatničku na materskej, ktorá sa zároveň stará aj o svoju vnučku...😉

annaanna
16. dec 2017

Mne sa na tej stuzkovej najviac paci to, ze tie mlade baby kritizuju ako bude starsia matka na stuzkovej svojho dietata vyzerat a oni tam budu sice mlade krasne ale rozvedene alebo s tretim manzelom a toto je smiesne mne. Ich deti budu vyrastat v neuplnej rodine. Ja mam takuto skusenost, zial

annaanna
16. dec 2017

@girko rodila som v 43, moja vitalita je teraz slabsia ale stale lepsie ako u mojej o desat rokov mladsej znamej. Vobec nemam pocit ze som stara na vychovu. Dvera bude mat devat, lyzujeme korculujeme plaveme vela kultury. Jej spoluziacky nemaju az takto bohaty zivot. Nic ine si neprajem len aby nam do este 40 rokov takto vudrzalo

girko
16. dec 2017

Boli sme na stužkovej staršej dcére pred týždňom. Boli tam rodičia aj starí rodičia a okrem nášho stola som ani nevedela, kto ku komu patrí...A rodičovské... Nechodili sme lebo, máme vzornú dcéru a známky sú aj tak na internete...