icon

Má zmysel snažilkovať aj po 50tke?

andy220
16. dec 2017

Zdravim Vas modri konici,

laska zahorela a s mojou partnerkou sme sa rozhodli pokusit sa o babetko. Ma to maly hacik, ona je mierne po 50tke, ale neustale vitalna a neni v prechode, vyzera pod 40. Ja som zdravy tiez vitalny 40tnik. Sme si vedomi vsetkych rizik spojenych s babetkom vo vysokom veku, ale chceme do toho ist, napriek tomu, ze je uz neskoro a nedozijeme sa asi nasich vnucat. Zaujimalo by ma, ci je tu nejaka zena po 50tke ktorej sa podarilo porodit zdrave babetko, jej skusenosti, rady atd. Minule rodila na kramaroch 52 rocna, tak verime, ze sa deju zazraky a boh nam nadeli. S pozdravom, andy🙂

minutka
16. dec 2017

@annaanna och boze 🙄 Vsak to tiez nie je pravidlo.

ebi88
16. dec 2017

Ja by som dontoho nesla, to ste sa teras stretli a zahorelinlaskou je pekne, ale na deti ste mali mnoho casu, ak ste ich nemali vobec, treba porozmyslat ze preco, ze nebol partner, moznosti, to su len vyhovorky vacsinou, k niektorym veciam sa treba pritisnut a rozhodnut sa v pravy cas, lebo detina rodina su rozhodnutie za ktorym si idem alebo neidem, a ak deti mate, uzivajte si ze su uz dospele, teste sa z opatovnej “slobody”, a pripadne vnucat, urobili by ste asi lepsie.To je moj nazor, pravda, kazdy su urobi ako sam chce nakoniec. Btw muz cim starsi tym nekvalotnejsie spermie anrizika ochoreni, pr. Psychiatrickych, su aj vyskumz, predsa len to je muzska jesitnost ze oni mozu vzdy, no mozu, ale ako...takze nie je to len o zene

slimstar
16. dec 2017

@ebi88 práveže "starší" muži, okolo 50 tky, majú kvalitnejšie spermie a vedia počať , aj v tomto veku. Ale mladší muži napr. okolo 27 sú na tom omnoho horšie, bola tu o tom aj téma." Mladí bez pomoci nepočnú " - dnešný článok v SME https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/mladi-bez-pomoci-nepocnu-clanok-sme/

katka1981
16. dec 2017

@girko, suhlasim, ale treba mysliet aj na to, ze staci dieta nespavec a budete ako zombik 🙂 A tam u na veku nezalezi ale na tom, komu treba kolko spanku.

sandey
16. dec 2017

Neviem preco sa mi zda tento pribeh nedoveryhodny... zalozeny profil teraz... to sa teraz este niekto nudi ked idu Vianoce?

mnamko
16. dec 2017

Ja som rodila tesne pred 41r.ale po 50 tke by som do toho nesla teraz mam 47 a uz veru zacinam citit ze je to o drzku.

girko
16. dec 2017

@katka1981 To je pravda, ale nemam pocit, že mám inú potrebu spánku ako v dvadsiatke. Pri prvej dcére sme si ,,užili" nespania. Revala snáď 24 hodí denne a spala len na rukách päťminútovky... Cvičili sme Vojtovku a teraz som celé tehu tŕpla, či sa to nezopakuje. Našťastie nie, malá snáď ani nevie plakať. Má tri roky a spí dohromady cca dvanásť hodín denne.

stanulienkat
16. dec 2017

Uz su prazdniny?????????????????????

ebi88
16. dec 2017

@slimstar no parada, jeden clanok v sme a otocka o 180 st. v logike chapania zakonov prirody.

slimstar
16. dec 2017

@ebi88 tak potom prečo, tak veľa mladých párov, nevie počať v mojom okolí. to je záhada. sme tiež nepovažujem za nejaký super zdroj, ale niečo na tom bude.

katka1981
16. dec 2017

@ebi88, treba este najst clanok, ze zeny po 50tke su plodnejsie a maju vyssie sance na donosenie dietatka, ale teraz som nechcela vyzniet ako kreten, ale niekedy sa divim, co tu citam. Ja doprajem kazdemu, ale jedna vec je sa zamilovat a chhytit druhu pubertu a druha vec je planovat dieta v takom veku. Je to len a len na ich rozhodnuti, som stastna, ze nie som v ich kozi, ja by som tu odvahu nemala. Ja som trpla cele tehu, ci bude maly v poriadku a to som mala 34.

katka1981
16. dec 2017

@slimstar, lebo to je globalny problem a vacsinou ti sa snazi o dieta, v produktivnom veku.

slimstar
16. dec 2017

@katka1981 poznám pár detí, ktoré ked sa narodili, tak ich otcovia mali po 50 tke. Ale zato mladší, nemajú doteraz. Ženy si myslím, že už po 50 tke, nemajú takú šancu počať dieťa.

katka1981
16. dec 2017

@slimstar, ano su vselijake pripady.

ebi88
16. dec 2017

@slimstar urcite; prostreeie je znecistene, stresy v praci, v zivote..: to vsetko urcite ma na zdravie vplyv. Ale to je produkt nas, nasej doby, staroba zas produkt prirody, na tom sa nic nemeni, cas je cas, su to rozdielne faktory, znamena to ze sa treba zacat o seba a ziv. Prostredie a pol.-ekon.-soc. Situaciu viac starat, nieco zmenit, neznamena to popretie vysledkov vyskumov, ktore jasne dokazuju zvysene riziko nebezpecnych nasledkov splodenia potomka starym chlapom.

katka1981
16. dec 2017

@ebi88, super napisane

slimstar
16. dec 2017

@ebi88 aj v minulosti to tak bolo, po vojne sa brali normálne okolo 40 tky a mali neskôr deti. To by sme asi všetci mali nejaké následky.

ebi88
16. dec 2017

@slimstar prepac, ale to je co zas za argument? Brali sa lebo sa nedalo inak, lebo chlapi boli na vojne, predpokladam... ale preto ze sa nerodili trojruke dvojhlave deti (a mozno aj ano) to znamena, ze nie je pravda ze starsi chlapi maju menejhodnotne spermie? No ked niekto si mysli ze na chlapov priroda nema dosah, budis, uz toto je sice samo o sebe smiesne, ale stale tu su aj objektivne vedecke vyskumy. Btw nedavno tu ista mamka z vedeckej oblasti par vedeckych oficialnych prac aj zdielala.

slimstar
16. dec 2017

@ebi88 nejde o to, je známe, že muži môžu počnúť aj, ked už sú relatívne starí, to znamená aj po 50 tke. Len to som chcela

ebi88
16. dec 2017

@slimstar no to ano, mozu. Len tiez menej kvalitne a s rizikom. Take su fakty.

slimstar
16. dec 2017

@ebi88 riziká sú všade a vo všetkom, ale nemusia sa prejaviť.

megika1
16. dec 2017

@eliska13 palec hore 🙂

ebi88
16. dec 2017

@slimstar nemusia, ale u starsich muzov je, za optimalnych podmienok, riziko vyssie v porovnani s mladsimi. To znamena ze je vacsia pravdepodobnost ze sa nejaka porucha vyskytne. Ze je toto riziko zvysene aj u mladych momentalne, je ako som pisala vyssie, podmienene nasim zivotnym stylom, ci uz chcenym, alebo takym, ku ktoremu sme proste donuteni (nebudem zachadzat daleko, k dosledkom pr. Kapitalistickeho zriadenia v ktorom sa mozes upracovat k zdochnutiu na jedneho “vlastnika kapitalu”, nikdy nic nenasporis a si v cistom strese, najest ti daju tretotriedne potraviny, vsak si len lahko nahraditelny otrok a podobne...) to ale nema vplyv na to ze u starsieho muza su spermie znehodnocovane vekom, co sa nemusi prejavit, ale je vyssie riziko ze sa prejavi ako u mladeho chlapa ( v prirodzenych podmienkach, keby nas nenicilo par oligarchov, pravda) ale to je miesanie jablk s hruskami. No je pravda; ze sme rizikovi momentalne asi vsetci, len z inych dovodov. S tym politickym sa snad da nieco robit, s plynutim casu nenarobime nic.

slimstar
16. dec 2017

@ebi88 pravda, súhlasím 🙂

tomsta003
17. dec 2017

Láska zahorela bože moj baby radte ,a žehnajte asi tak ......inak tu fakt dobre poradia tak šup ,šup

germaniawerks
17. dec 2017

"ona je mierne po 50tke ale neni v prechode"

to ti hovorí, abys náhodou nenaštartoval.

chrobak1507
3. mar 2018

@slimstar Odkieľ ste prosím Vás zobrali,že bezdetní si myslia,že bábätká len spinkajú?🙏

slimstar
3. mar 2018

@chrobak1507 to jediné vás zaujalo ? stará téma .. Bezdetní nemajú predstavu kolko roboty, je okolo malých detí. To zistia, až ked majú deti. Niečo je natom nejasné ?

barbi789
4. nov 2018

@andy220 Určite nie. Chceš aby to dieťatko bolo terčom posmechu kvôli vašej blbosti? A možnosť že to dieťa bude zdravé je naozaj mizivá..

jarhal
4. nov 2018

@barbi789 to beries odkial? a ze miziva? tak toto uz prehanas..ach jaj..zas odbornicka radi