Má zvýšené hCG po potrate vplyv na otehotnenie?
Ahojte, ešte mi napadla jedna otázka a to, či zvýšené hcg po MA, môže mať negatívny vplyv na ďalšie otehotnenie, napr, že blokuje ovulaciu alebo oplodnenie atď.. .. Niektoré ženy tvrdia ze aj mesiac po môže byť stále zvýšené aj vyše..mne povedala dr ze po mesiaci sa môžme začať snažiť
Ja som teraz 4dni po ale čiarka na teste riadne výrazná stále..
Keď príde ms,je pravdepodobné, že hcg bude už na minimálnej hodnote,pripadne na 0. Je možné, že do tých 21 dní ti ešte ani nepríde. Pri kontrole ti bude vedieť dr povedať viac info.
MS prijde do 6 týždňov po zákroku a dovtedy ma byt hcg na nule.. aké ďalšie otehotnenie? Treba sa dat dokopy a zotavit. Išli cez krcok, čistili maternicu. To chce pár týždňov.
@anjelicek26 ja som mala veľmi šetrný zákrok, ani nekrvacam, nemám bolesti nič. Operujuca lekárka mi povedala, že to mám brať ako menzes a ďalší menzes mi príde ako vždy.. Ja som toho názoru ze keď sa ma uchytiť plod tak sa uchytí keď nie nie... Určite nemienim čakať 3 mesiace keďže ďalšie tehu je pre mňa podstatne a chcem otehotnieť čím skôr.. Ale čo určite chcem počkať je 21 dní kým pôjdem ku lekárke..
@okm221 lenze si treba uvedomit, ze tym cakanim zvysujes sancu na uchytenie a znizujes riziko dalsieho potratu. Treba pockat do dalsej menstruacie, ked ta prebehne, tak potom skusat. Zakrok mohol byt maximalne setrny, ale kyretaz je vzdy len kyretaz a maternica sa potrebuje zregenerovat. Predsa ked rychlo otehotnies a embryo sa neudrzi, tak si ten cas realne predlzit o dalsie mesiace…
@anavixy ano ano do ďalej ms chcem počkať, ono tie názory sú rôzne, jeden dr povie mesiac druhý 3 mesiace, aj sestra je dr a ta povedala čím skôr, do 3m je stielka najplodnejsia akoby úplne zregenerovana..
Veľa žien otehotnie aj do prvej ms a vynosí úplne v poriadku.. Ale aj nemusí samozrejme..
@okm221 lenze ty nemas stielku este vycistenu, po prvom menzese chod na kontrolu, ci si sa dokladne vycistila sama, ked ti to lekarka odobri, potom sa mozete snazit
@okm221 to,že nekrvácaš nie je jasný ukazovateľ, že zákrok prebehol šetrne. Prvý krát som tiež skoro nekrvácala a druhy krát to bolo silné ako ms. Je to stále ten istý zákrok a muselo byť "zoškrabané "všetko z maternice a je jedno ako to bolo šetrné. Ale rozhodnutie je samozrejme na tebe. Ale určite by som prečkala aspoň jeden menzes.
@okm221 kleslo mi po prvej menštruácii. Potom bola už nula.
Tiež som mala kontrolu až po menštruácii. Skôr som mala prísť iba ak by som moc krvácala, mala bolesti alebo teplotu. Nič z toho sa našťastie nedialo a to ma čistili po MA v 16tt.
@okm221 mne až keď po spontánnom potrate kleslo na 0 hcg tak som mala ovulaciu a následne ms. Tiež sme skúšali hneď keďže som nebola na zákrok a otehotnela som v ďalšom cykle z ktorého bol tiež MA q kyret. Po kyrete sme si obehali všetky vyšetrenia co sa dali a otehotnela som 4 cyklus od začiatku snaženia 9 mesiacov po kyrete a som v 24tt už. Ja chapem ze chceš silou mocou dieťa ale keď nebudeš mať porobene vyšetrenia prečo sa to stalo a zregenerovanu maternicu potratis znova. Áno tiež som čítala o tom ze zeny otehotneju hneď lebo si po potrate najvhodnejšia atď ale je to všetko o šťastí len. Lebo to co sa inej nestane môže sa stať tebe a opačne. A stále aj keď ti povie niekto ze šetrný zákrok pri kyrete aj tak je to zákrok a mala by si dodržať sex až po prvej ms
@mimuska328 vyšetrenia si nechcem dávať robiť, mam doma dve deti, zas nechcem to tak extra hrotit, možno to bola len sprostá zjoda náhod ale aj nemusela.. nasadili sme si vitamíny,, a dohodli sme sa ze ak aj ďalší raz by som potratila, bol by to znak ze sú nám dopriate len dve deticky a viac by sme sa už nesnažili. Som sexom určite nevydržím tak dlho už teraz má trhá, ale ešte chcem kúsok vydržať..
No a dve deti boli splodene bez problémov, tak budem veriť ze to je zhoda náhod a keď nie a aj ďalší raz by nám nebolo dopriate, tak už nebudeme ani skúšať.. Mne na tento potrat žiadny dr nič nepovedal, čo viem u nás sa ponúkajú vyšetrenia až po 2 potratoch..
@mimuska328 a rovnako genetické vyšetrenia tkaniva tiež absolútne.. Ked niekto chce je to na vlastné réžie a náklady, s tým ze sami by sme si to museli odniesť do Martina..
@okm221 je to tvoja vec urob si ako chceš. A k tomu sexu len toľko ja mam zakázané od začiatku tehotenstva az do pôrodu a tiež ma to trápi lebo chuť mam neskutočnu ale pre to bábätko spravím všetko. V predošlom tehu sme tiez nemali sex a po kyrete som musela čakať ešte aj na operáciu kde sme mali tiež zakázaný sex čiže až 2 mesiace po MA sme konečne mali a prežila som to ..
@mimuska328 nezávidím, my sme ani po porode nečakali, najdlhšie obdobie bez sexu za celých 7rokov sme mali 10 dní :D ale to je iná kapitola.. Ja viem žeby som to nedala
Prepac, ale v 24r ta tak suri mat tretie dieta hned a nedopriat telu trosku oddych po zakroku? Ze to tak moc silis
Prosim ta,mna by zaujimalo preco sa na nieco pytas,ked ta vlastne realne nejake nazory nezaujimaju,lebo mas svoje presvedcenia?ja ti tvoje nazory neberiem,len by zaujimalo,preco sa pytas?potrebujes len najst niekoho kto ti da za pravdu?
@bejbs123 ale ja sa nepýtam na názor, precitaj si môj príspevok, na čo som sa pýtala... Na klesnutie hcg a jeho vplyv na ďalšie tehotenstvo.. Pýtala som sa snáď niečo iné? Ci môžem otehotnieť? Alebo aký máte názor na ďalšie otehotnenie? Nie.
Ja som sa pýtala len na hcg.. Na ostatné mam svoje presvedčenie a urobím si podľa seba, treba čítať s porozumením
Človek sa tu pýta jednu vec a polovica odpovedí sú nevyžiadane rady.. Ja neviem, ženy.. Nemala som radšej nič vysvetľovať ani pýtať a počkať na vyjadrenie obvodnej gyn, lebo čím ďalej tým viac tu čítam len samé negatívne komentáre a obzvlášť od tých istých členiek dookola..
@okm221 ja som mala napriklad 2mesiace zvysene hcg,sice ja som mala samocistenie aj tak mi museli sprav este nejaky vyskrab,po ktorom som sa az pri dalsej ms docistila,kazde telo je ine,takze pockaj na komtrolu,co ti povie doktorka,ci je vsetko ok a nepotrebujes o tom polemizovat
@okm221 ja som mala potrat doma a kusok stielky mi tam zostal, test mi ukazoval slabu ciarku, isla som na kontrolu a lekar hovoril, ze pri prvej menstruacii sa to odplavi a tak to aj bolo, preto to moze byt mesiac u niekoho, do tej menstruacie, niekto sa dobre nevycisti ani vtedy, takze je to velmi individualne, musis byt ale vo vnutri cista uplne, aby sa ti nevytvoril nejaky zapal, lekarka to uvidi na ultrazvuku, ked ta bude kontrolovat
@okm221 ano, to je pravda, 3m sa odporuca skor pri vyssom stadiu tehotenstva.. vacsinou do prvej menstruacie odporucaju. Kamaratka mala hcg zvysene aj 3m po potrate, dostala chemo, lebo jej nejake bunky niekde zostali, tym sa to vyriesilo, ale u teba je este velmi velmi skoro na hodnotenie hcg, je normalne, ze je este vysoke.
@veronika_sk000
@anavixy super ďakujem baby za odpovede

@okm221 ešte dodám, že viem ze sa veľa pýtam ale ku svojej dr sa mam hlásiť až o 21 dní od zákroku,, a po kyrete v nemocke som bola taka otapena ze mi ani nenapadlo takéto sa pýtať