icon

Maca - zázračný prášok, ktorý nám pomôže k tehotenstvu

lea1333
10. jan 2012

ahojte kocky pridajte sa k nam tie ktore uzivaju MACU dufame ze nam pomoze k tehotenstvu a tie ktore MACU brali a otehotneli nech nam napisu svoje pribehy 🙂

brona110
13. mar 2012

@olivia31 Maca bola posvätná rastlina Inkov, ktorú používali hlavne ako afrodiziakum a na zvýšenie sily. Nutričná hodnota sušeného koreňa Maca je vysoká. V alternatívnej medicíne sa Maca používa hlavne v rekonvalescencii, na zvyšovanie plodnosti, na posilnenie imunity, v menopauze, pri klimakterických ťažkostiach, na harmonizovanie, vyrovnávanie hormonálneho systému. Maca sa používa aj ako tzv. adaptogén, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu, podobne ako v Ázii ženšen, práve preto nazývajú túto rastlinu tiež „Peruánsky ženšen“ alebo „Andský ženšen“.

Indikácie, zdravotné problémy

Maca je vynikajúcim zdrojom prírodných živín. Synergický účinok aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok v ich prirodzenom stave môže zvyšovať ich vstrebanie a následne aj využitie v našom organizme. V Peru sa Maca konzumuje ako potravina, ale využíva sa tradične aj na liečenie. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi, pečie sa, varí ale jedáva sa aj surová. V alternatívnej medicíne sa Maca sa používa hlavne v rekonvalescencii, na zvyšovanie plodnosti, na posilnenie imunity, v menopauze, pri klimakterických ťažkostiach, na harmonizovanie, vyrovnávanie hormonálneho systému. Maca sa používa aj ako tzv. adaptogén, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu, podobne ako v Ázii ženšen, práve preto nazývajú túto rastlinu tiež „Peruánsky ženšen“ alebo „Andský ženšen“. V roku 1961 Dr. Gloria Chacon de Popovici dokázala aj klinicky schopnosť Maca zvyšovať plodnosť u zvierat. Mnoho ďalších štúdií na zvieratách tiež dokazuje jej pozitívny účinok na fertilitu. V roku 2000 až 2001 na peruánskej univerzite Cayetano Heredia, pod vedením Dr. Gustavo Gonzalesa bola vykonaná štúdia na preverenie tvrdení o účinkoch Maca. Došli k nasledujúcim záverom:

•Pozitívne pôsobí na duševné rozpoloženie
•Znižuje pocity úzkosti a strachu
•Znižuje stres
•Zlepšuje odolnosť voči stresu
•Zvyšuje hladinu nadobličkových androgénov (steroidných hormónov)
•Zvyšuje sexuálnu túžbu
•Zvyšuje počet a pohyblivosť spermií

lea1333
autor
14. mar 2012

@brona110 a prosim ta nahodou nemas z nej taky biely kremovy vytok?

lea1333
autor
14. mar 2012

@lenusik123
@sarafortuna
@kostickabonnie ja to miesam bud z mliekom alebo z marhulovym dzusom!a je to uplne v pohode

janacha
14. mar 2012

tak ahoj.
Kúpila som si Macu prášok. Moj cyklus bol 25 dní, a "návšteva" trvala iba 3 dni a slabo. Na ovulačných testoch (testovala som 3 mesiaci) ani raz mi nevyšiel ovu. test pozitývne. No a čuduj sa svete po 1,5 mesiaci užívania Maci sa mi návšteva posunula na 26 dedeň a mala som úžasne silné 2 čiarky na ovu teste. Len snažikovanie nevyšlo...
Takže myslím si, že Maca u mna funguje ako lieky, aby bola ovulácia pekná silná , super naťahovací číry hlien, no presne tak ako má byť. Okrem iného mám viac energie - asi ako ked si dám kávu, ale funguje to dlhšie. Dievčence chcem sa spýtať, pomohla už niekomu Maca konkretne?

brona110
14. mar 2012

@lea1333 Ahoj, nemam, no uzivam ju len od zaciatku tohto cyklu a aj to len pol lyzicky. U mna je totiz vsetko OK, my mame problem so spg, takze mm uziva celu lyzicku. Inak sa mi zda, ze mna z maci boli hlava. Davam si ju rano a poobede ma vzdy zacne hlava boliet, predtym nebolievala. No manzel nema ziadne vedlajsie ucinky. Inak som si vsimla, ze sme skoro susedky, my sme uz treti mesiac Bernolakovcania 🙂

bajus1712
14. mar 2012

Ahojte 🙂 chela by som sa opýtať či je jej užívanie nejako určené nejakou vekovou hranicou 🙂 ďakujem 🙂

lea1333
autor
15. mar 2012

@brona110 jej ano z bernolakova super.no mna aj bolieva vzdy vecer zaludok a to si macu davam vecer tak aj nad tym som rozmyslala ci to mnie je z toho!

lea1333
autor
15. mar 2012

@bajus1712 ahoj urcitte to nie je ohranicene vekovou hranicou preto ze to uzivaju aj zenby v menopauze!

brona110
15. mar 2012

@lea1333 MM to bral najprv vecer a v noci sa mi budil, ze ho boli zaludok. Najprv sme mysleli, ze z jedla, no ked sa to zopakovalo stvrtu noc, tak sme presli na konzumaciu rano a bolesti zaludku prestali. Cize jeho bolel zaludok, mna hlava ... na kazdeho to posobi inak. Ale pokracujeme dalej.

lea1333
autor
15. mar 2012

@brona110 tak super aspon viem z coho su tie bolesti zaludka tak ju musim zacat papat rano a mojmu drahemu nie je nic s toho!ja som sa zlakla ze aj nieco zo zaludkom budem mat !!

lea1333
autor
15. mar 2012

@janacha ahoj momentalne tu ta kocka nie je co jej pomohhla k vytuzenym // a teraz uz pomali ma termin a mne to ona odporucila ja som ju uzivala najprv mes potom som mala pauzu ale teraz som sa zasobila asi na 2mes tak ze uvidime beriem ju teraz asi 3tyzden a ja mam zase taky problem ze od vtedy co ju uzivam mam biely kremovy vytok stale a nemeni sa! 😒 ani neviem ci bola ovulka alebo nie!!!ale papame ju z drahym tak uvidim verim ze sa dockame //

janacha
15. mar 2012

lea1333 prajem ti aby to dopadlo tak , ako si želáš. A želáme, snívame a túžime všetky ...
Ale ono sa to raz podarí a všetko to čakanie sa nám možno bude zdať úplne ľahučké.

bajus1712
15. mar 2012

@lea1333 no ja som sa pýtala práve preto že mám len 19 🙂

dvojbottka
16. mar 2012

baby aj vy ste mali bolesti pri ovulke počas užívania Maci, ja ju beriem asi mesiac a také bolesti ako mám teraz som nemala nikdy, mám pocit, že vy vytrhne celé podbruško ☹ a, určite by som nemohla práškovú, naťahje ma aj pri tabletke... 😖

brona110
16. mar 2012

@dvojbottka Ja som mala pri uzivani maci normalnu ovulku.

zabka88
16. mar 2012

@dvojbottka ešte neviem, ovulku som zatial nemala.. ale bolesti pri menstru boli poriadne..

dvojbottka
16. mar 2012

teda, bolia ma aj kríže, tak som zvedavá, čo bude ďalej...dúfam, že som vporiadku....hádam to prejde 🙂

lea1333
autor
16. mar 2012

@bajus1712 tak v pohode sakl uz si dospela 🙂

lea1333
autor
16. mar 2012

@dvojbottka aj ja si myslim ze som ovulku nemala!tak ze neviem!

bajus1712
16. mar 2012

@lea1333 to áno 🙂

lenusik123
16. mar 2012

@dvojbottka
ahoj, tak mňa tiež bolia kríže každý deň a od minulého mesiaca ma bolí čudne v podbrušku, aj keď nie veľmi silno, len taký tlak... v nedeľu mi skončila menštruácia, ale pre istotu som si dnes robila test, lebo som si myslela, že to bolenie brucha bude teda tehotenstvo aj napriek menštruácii.. no test bol negatívny a teraz ako to tak čítam, tak to asi tiež budem mať z maci...

martinaaaaa
16. mar 2012

@dvojbottka no ja mam taku ovulku od dva mesiace najprv som sa nalakala ze som prechladla a bezala k dokymu nech mi nieco predpise a on ze som v poriadku ziadny zapal nic mate bolestivu ovulaciu tak budte rada aspon viete kedy mozete otehotniet co by za to ine dali 😒 tak vzdy viem kedy mozem otehotniet ale pri tych bolestiach na sex ani nepomyslim tak cesta za surodencom bude zaujimava 🙂

zuzik1983
17. mar 2012

baby co uzivate macu tabletky, uzivate ich podla toho davkovania?sa mi zda , ze 2x2 tbl denne je nejako vela, nie?

lenusik123
17. mar 2012

@zuzik1983
ahoj, na stránke, kde som si ja objednávala macu bolo uvedené tiež 2x denne 2 tablety, ale keď mi prišla, tak na krabičke bolo len 2x denne 1 tableta, tak ju jedávame s manželom tak... ale myslím si, že ak budeš papať 2x denne 2 tablety, tak ti to neublíži určite 😉

zuzik1983
17. mar 2012

@lenusik123 no ja zacnem uzivat az za nejaky mesiac, som sa pytala preto, ze sa to hned minie, ked budeme uzivat obaja 😝

kikaneu
17. mar 2012

@zuzik1983 my sme si upravili dávkovanie na raz denne 1 tabletu 😀 asi to mám po dedkovi, on to stále robil, bral veľa liekov a takmer žiadne nie tak, ako lekári kázali 😀

zuzik1983
17. mar 2012

@kikaneu no ja si tiez myslim, ze 2x1 tbl by aj mohla stacit 😉

kikaneu
17. mar 2012

@zuzik1983 nooo 🙂 my ju teraz jeme druhý cyklus a asi až teraz začala účinkovať, manžel má vkuse chuť 😀 takže si užívame a užívame 😅 😝

zuzik1983
17. mar 2012

@kikaneu to az teraz? tak aby som zacala uzivat skor ako som planovala 🙂

kikaneu
17. mar 2012

@zuzik1983 no, mám pocit, že až tento cyklus....lebo ten minulý to bola jedna katastrofa, presne týždeň nič nebolo a akurát v ten týždeň bola ovulka 😠 inak ja manželovi nevravím, kedy je aká fáza cyklu, aby sa necítil pod tlakom 😀 😉