Maca - zázračný prášok, ktorý nám pomôže k tehotenstvu
ahojte kocky pridajte sa k nam tie ktore uzivaju MACU dufame ze nam pomoze k tehotenstvu a tie ktore MACU brali a otehotneli nech nam napisu svoje pribehy 🙂
@lenusik123
@sarafortuna
@kostickabonnie ja to miesam bud z mliekom alebo z marhulovym dzusom!a je to uplne v pohode
tak ahoj.
Kúpila som si Macu prášok. Moj cyklus bol 25 dní, a "návšteva" trvala iba 3 dni a slabo. Na ovulačných testoch (testovala som 3 mesiaci) ani raz mi nevyšiel ovu. test pozitývne. No a čuduj sa svete po 1,5 mesiaci užívania Maci sa mi návšteva posunula na 26 dedeň a mala som úžasne silné 2 čiarky na ovu teste. Len snažikovanie nevyšlo...
Takže myslím si, že Maca u mna funguje ako lieky, aby bola ovulácia pekná silná , super naťahovací číry hlien, no presne tak ako má byť. Okrem iného mám viac energie - asi ako ked si dám kávu, ale funguje to dlhšie. Dievčence chcem sa spýtať, pomohla už niekomu Maca konkretne?
@lea1333 Ahoj, nemam, no uzivam ju len od zaciatku tohto cyklu a aj to len pol lyzicky. U mna je totiz vsetko OK, my mame problem so spg, takze mm uziva celu lyzicku. Inak sa mi zda, ze mna z maci boli hlava. Davam si ju rano a poobede ma vzdy zacne hlava boliet, predtym nebolievala. No manzel nema ziadne vedlajsie ucinky. Inak som si vsimla, ze sme skoro susedky, my sme uz treti mesiac Bernolakovcania 🙂
Ahojte 🙂 chela by som sa opýtať či je jej užívanie nejako určené nejakou vekovou hranicou 🙂 ďakujem 🙂
@lea1333 MM to bral najprv vecer a v noci sa mi budil, ze ho boli zaludok. Najprv sme mysleli, ze z jedla, no ked sa to zopakovalo stvrtu noc, tak sme presli na konzumaciu rano a bolesti zaludku prestali. Cize jeho bolel zaludok, mna hlava ... na kazdeho to posobi inak. Ale pokracujeme dalej.
@janacha ahoj momentalne tu ta kocka nie je co jej pomohhla k vytuzenym // a teraz uz pomali ma termin a mne to ona odporucila ja som ju uzivala najprv mes potom som mala pauzu ale teraz som sa zasobila asi na 2mes tak ze uvidime beriem ju teraz asi 3tyzden a ja mam zase taky problem ze od vtedy co ju uzivam mam biely kremovy vytok stale a nemeni sa! 😒 ani neviem ci bola ovulka alebo nie!!!ale papame ju z drahym tak uvidim verim ze sa dockame //
lea1333 prajem ti aby to dopadlo tak , ako si želáš. A želáme, snívame a túžime všetky ...
Ale ono sa to raz podarí a všetko to čakanie sa nám možno bude zdať úplne ľahučké.
baby aj vy ste mali bolesti pri ovulke počas užívania Maci, ja ju beriem asi mesiac a také bolesti ako mám teraz som nemala nikdy, mám pocit, že vy vytrhne celé podbruško ☹ a, určite by som nemohla práškovú, naťahje ma aj pri tabletke... 😖
@dvojbottka Ja som mala pri uzivani maci normalnu ovulku.
@dvojbottka ešte neviem, ovulku som zatial nemala.. ale bolesti pri menstru boli poriadne..
teda, bolia ma aj kríže, tak som zvedavá, čo bude ďalej...dúfam, že som vporiadku....hádam to prejde 🙂
@dvojbottka aj ja si myslim ze som ovulku nemala!tak ze neviem!
@dvojbottka
ahoj, tak mňa tiež bolia kríže každý deň a od minulého mesiaca ma bolí čudne v podbrušku, aj keď nie veľmi silno, len taký tlak... v nedeľu mi skončila menštruácia, ale pre istotu som si dnes robila test, lebo som si myslela, že to bolenie brucha bude teda tehotenstvo aj napriek menštruácii.. no test bol negatívny a teraz ako to tak čítam, tak to asi tiež budem mať z maci...
@dvojbottka no ja mam taku ovulku od dva mesiace najprv som sa nalakala ze som prechladla a bezala k dokymu nech mi nieco predpise a on ze som v poriadku ziadny zapal nic mate bolestivu ovulaciu tak budte rada aspon viete kedy mozete otehotniet co by za to ine dali 😒 tak vzdy viem kedy mozem otehotniet ale pri tych bolestiach na sex ani nepomyslim tak cesta za surodencom bude zaujimava 🙂
baby co uzivate macu tabletky, uzivate ich podla toho davkovania?sa mi zda , ze 2x2 tbl denne je nejako vela, nie?
@zuzik1983
ahoj, na stránke, kde som si ja objednávala macu bolo uvedené tiež 2x denne 2 tablety, ale keď mi prišla, tak na krabičke bolo len 2x denne 1 tableta, tak ju jedávame s manželom tak... ale myslím si, že ak budeš papať 2x denne 2 tablety, tak ti to neublíži určite 😉
@lenusik123 no ja zacnem uzivat az za nejaky mesiac, som sa pytala preto, ze sa to hned minie, ked budeme uzivat obaja 😝

@olivia31 Maca bola posvätná rastlina Inkov, ktorú používali hlavne ako afrodiziakum a na zvýšenie sily. Nutričná hodnota sušeného koreňa Maca je vysoká. V alternatívnej medicíne sa Maca používa hlavne v rekonvalescencii, na zvyšovanie plodnosti, na posilnenie imunity, v menopauze, pri klimakterických ťažkostiach, na harmonizovanie, vyrovnávanie hormonálneho systému. Maca sa používa aj ako tzv. adaptogén, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu, podobne ako v Ázii ženšen, práve preto nazývajú túto rastlinu tiež „Peruánsky ženšen“ alebo „Andský ženšen“.
Indikácie, zdravotné problémy
Maca je vynikajúcim zdrojom prírodných živín. Synergický účinok aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok v ich prirodzenom stave môže zvyšovať ich vstrebanie a následne aj využitie v našom organizme. V Peru sa Maca konzumuje ako potravina, ale využíva sa tradične aj na liečenie. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi, pečie sa, varí ale jedáva sa aj surová. V alternatívnej medicíne sa Maca sa používa hlavne v rekonvalescencii, na zvyšovanie plodnosti, na posilnenie imunity, v menopauze, pri klimakterických ťažkostiach, na harmonizovanie, vyrovnávanie hormonálneho systému. Maca sa používa aj ako tzv. adaptogén, čo znamená, že pomáha organizmu bojovať proti stresu, podobne ako v Ázii ženšen, práve preto nazývajú túto rastlinu tiež „Peruánsky ženšen“ alebo „Andský ženšen“. V roku 1961 Dr. Gloria Chacon de Popovici dokázala aj klinicky schopnosť Maca zvyšovať plodnosť u zvierat. Mnoho ďalších štúdií na zvieratách tiež dokazuje jej pozitívny účinok na fertilitu. V roku 2000 až 2001 na peruánskej univerzite Cayetano Heredia, pod vedením Dr. Gustavo Gonzalesa bola vykonaná štúdia na preverenie tvrdení o účinkoch Maca. Došli k nasledujúcim záverom:
•Pozitívne pôsobí na duševné rozpoloženie
•Znižuje pocity úzkosti a strachu
•Znižuje stres
•Zlepšuje odolnosť voči stresu
•Zvyšuje hladinu nadobličkových androgénov (steroidných hormónov)
•Zvyšuje sexuálnu túžbu
•Zvyšuje počet a pohyblivosť spermií