Maca - zázračný prášok, ktorý nám pomôže k tehotenstvu
ahojte kocky pridajte sa k nam tie ktore uzivaju MACU dufame ze nam pomoze k tehotenstvu a tie ktore MACU brali a otehotneli nech nam napisu svoje pribehy 🙂
@kikaneu juj, tak my od juna, ale kedze mi gynek. poradila skusit vysadit Duphaston, posledna mrcha bola v juli, potom nic, cakali sme a nakoniec som musela na vyvolavacku,dalsia mrcha v oktobri, Duphaston naspät... a teraz som stale na tych liekoch, ktore uvadzam. Alchemilku som pila jeden cyklus a kedze bylinkove cajiky nelubim 🙂 tak sa k nej akosi teraz ani nemozem prinutit. Objednala som macu, ale dnes dosla, som dnes 20DC, tak mam zacat az od dalsieho cyklu? A folikulometriu ti este nerobila? Ja som jeden cyklus mala aj Clostil, na 12DC bola folikulometria, a vraj velmi slabucka odozva na tie lieky....tak vysadili sme a navrhla ten metformin. No ale zistila som, ze uz druhy cyklus mavam ovulku na 16DC, tak .... mozno ten costil u mna este skusit mohla. Ale uz mam tych vsetkych liekov plne zuby....
@bambula27 fúha, tak to neviem prečo ti radila ho vysadiť, veď veľa žien ho tu berie aj keď skúšajú otehotnieť....bola som v decembri na preventívnej a bola som 13DC, vravela, že dominantný folikul vidí....a ja odkedy meriam tak mám ovu až na 18DC....aj som jej to vravela, aj grafy som jej doniesla ukázať (tešilo ju, že meriam a sledujem hlien, povedala, že grafy mám ukážkové)...mne tá alchemilka ani nechutí, ale prekonávam sa 😉 začnem s ňou zase v piatok....a ty macu začni až od ďalšieho cyklu....to ti verím, ja len vitamíny a tiež ich mám plné zuby 😠
@bambula27 povedala, že ak chcem, tak mi spraví, že mám zavolať, keď dôjde mrcha, že sa dohodneme, ktorý deň mám prísť (lebo vravela, že štandardne to robí 9, 11, 13, 15 a 17DC...a ja mávam ovu až 18, takže asi by sme si dohodli na iné dni) lenže mne je blbé ísť po práci, taká neumytá......takže som nevolala, radšej počkám do leta, a cez dovolenku pôjdem
@bambula27 ahoj,ja ked som mala maccu,už som nemala žiadne hormony,pretože macca je aj prirodzene čistiaci prostriedok a hormonálne tabletky sú pre telo záťaž-ked ich vysadíš telo je ako zblbnuté a trvá chvíľu kým sa spamätá a kým začne fungovať normálne-ale macca mu v tom pomôže aby sa spamätalo rýchlejsie.. a macca robí podobne ako ostatné prírodné veci-najskor čistí,potom doplňa lebo je to doplnok výživy a v 3.fáze účinkuje..
takže ak vás bolí hlava,je to normálne-ty tam môžeš mať ťažké kovy napr.z plombovania zubov a môžu sa ti tam usádzať ťažké kovy alebo toxíny- a preto jediné čo treba urobiť je-piť čistú vodu -zvýšiť jej príjem aspoň o polovicu-koľko vládzeš-ked zvládneš 4litre,tak si dobrá-ale väčšinou sa to odvija od hmotnosti..je to preto,lebo ten neporiadok,ktorý macca z tela odbúra potrebuje ísť von a obličky nestíhajú a preto treba veľa vody.nie čaju,umývame sa vo vode..jasné,že môžete aj čaj,ale pitný režim je voda..toľko moja skúsenosť..
takže ked prejdete "na prírodu" síce to trvá dlhšie kým zaberie,ale zasa na 2.strane to stojí za to-tým si nemôžete ublížiť,lebo je to pre na še telo prirodzené a ked aj neotehotniete,ale neuškodí ani nenaruší horm.systém
@monikamajova wow no bola parada precitat si to 🙂 klobuk dole 🙂
@cicussa21 ahoj omylom som klikla 🙂 dakujem,ale to keby si toho toľko poskúšala,tak by si to určite napísala krajšie 😉
vieš môjmu mužovi maccca veľmi pomohla,aj som to tu písala,že ktorá,ale už sa niekedy až bojím vyjadrovať svoj názor,lebo vždy sa nájde nejaká dobrá duša čo ma obviní z reklamy alebo nejakej propagácie niečoho..
ani nevieš,aká som rada,že mám dve zdravé deti 🙂 (a 1 anjela v nebi) 😕
vieš,už ked tie deti máš,potom riešiš zasa zdravie detí a svoje,lebo na to,aby si mohla fungovať,potrebuješ byť na 100% a zdravá..a máš dosť ked ideš sama k lekárovi a nie to ešte s chorým dieťaťom..
ono je to nie dobre chcieť dieťa za každú cenu,lebo predsa ked pozeráš modré z neba alebo niečo podobné a dozvedáš sa čo všetko sa stalo "vďaka" nejakým zásahom,tak mi je smutno ☹
Ja našťastie chodím len na poradne a sme zdraví 🙂 ale asi by ma chytali nervy tam čakať a nie bohužiaľ ako iné mamičky to berú tak "že to je normálne" podľa mňa nie je,normálne je byť zdravý a a choré je to,že chodiť k doktorovi ako na klavír a "pýtať si cucu na bobo".. 😒
tak ja dúfam,že vám macca pomôže a držím veľmi palce a hlavne aby ste mali zdravé detičky 🙂
baby a zas od zaciatku jaj nech uz su plodne dny.
taktiez znova ,taka som sklamana s toho,ja viem ono to pride ale kedy?
ahojte baby, tak ja tiež zase odznova 🙂 snáď to už vyjde 😉
Ako sa má vlastne tá maca užívať? niekde som čítala, že iba do ovulácie, inde zasa písali, že to nevadí. Môžem ju teda užívať stále bez prestania? 😕 😕 😕 😕
@jezurka47
ahoj, podľa mňa ju môžeš v pohode užívať celý cyklus, až dokým nezistíš, že si tehotná 🙂 potom by som ju už prestala brať 😉
baby popritom ako beriete macu, uzivate aj nejake tehotenske vitaminy?
Ahojte 🙂 Minulý týždeň sme začali obaja s macou a teraz už len čakáme čo z toho bude, keď že sa obaja premáhame, aby sme to vypili 🙂
@zuzik1983 ja nie, už som skúšala kedačo, najprv po jednom druhu, potom všetko naraz a stále nič, tak som si povedala, že maca je to posledné za čo ešte dám prachy.....dojeme ju, dáme si nejaké 2-3 cykly bez akýchkoľvek umelých vitamínov a pôjdem k lekárke ak by nevyšlo ani potom
kočky ja som minule spravila somarinu - som sa nechcela "piplať" so srkaním tej práškovej gebuziny s nejakým džúsom a ovocnou šťavou... a tak som si bezrozmýšľania dala na lyžičku prášok a a že to zapijem.... no mne sa to všetko prilepilo na podnebie a zuby.. 😀 😀 😀 😀
tak som sa skoro udusila, lebo som nevedela, či sa rehotať zo svojej hlúposti alebo hltať a "splachovať" to vodou...
ale po čase sa to buď "vysmradí" alebo si na to človek zvykne... 😉
@sarafortuna ja to pripravujem len muzovi a uz ma natahuje, blee 😖 ale on to hrdinsky vypije 😉
@kostickabonnie , veď mne to smrdí ako popol z fajčiarského popolníka.. 😉
@kikaneu no my sa v podstate ani nesnazime este, zaciname az v juni.len neviem, ci mozem uzivat potom oboje naraz.ja by som sa ani nebala, ze by sa nezadarilo, keby mi nedavno nezistili stitnu zlazu,lebo prve dve tehotenstva vysli na prvy a druhy sup.len to druhe zle skoncilo. tak sa chcem poistit, aby to vyslo najneskor do konca septembra.vlastne este sa musim spytat doktora, ci vobec mozem uzivat macu na tu stitku
a veru hej, aj tie tabletky dobre smrdia 😝
Ahojte čo je to tá maca ja to počujem prví krát .... 😒
My si davame praskovu macu s dzusom, uz sme skusali brusnicovy, pomarancovy aj jablkovy a zvladame to v pohode, ani nam to nejako extra nesmrdi, praveze uz som si na tu chut zvykla. No povedat, ze to chuti je moc, ale nie je to nic strasne. Ja som kupila Macu v lekarni v Avione v BA, je to bio od "zeleny zivot", tak neviem ci maju vsetky rovnaku chut alebo su rozne. Uzivame to cca 3 tyzdne obaja, snad pomoze. Vcera som si akurat citala o skusenostiach s nou aj na americkych a anglickych blogoch a fakt to vela ludom pomohlo.

@bambula27 v decembri bol rok....tiež som už jedla listovku, potom pauza, potom vitamín E aj Bkomplex aj s manželom....potom pauza, tak som kúpila femibion.....potom zas vitamín E....potom som začala piť alchemilku, tak sme objednali macu a teraz sme ostali už len pri týchto dvoch.....a to všetky tie vitamíny až od októbra som nasadila...predtým sme to len tak praktizovali, že veď pozor si už nemusíme dávať, ale ak sa nepodarí, tak sa nič nedeje, no od októbra sme už strašne chceli.....tak som začala merať BT, či vôbec ovulujem....a ovulujem, cyklus vyzerá byť v poriadku, aj podľa výsledkov od gynekologičky......manžel má ísť ešte na spermiogram a ja na folikulometriu....ale fakt teraz dojeme tú macu, dáme si od toho všetkého pauzu a tie vyšetrenia si necháme na leto.....a vy ako dlho skúšate?