icon

Maca - zázračný prášok, ktorý nám pomôže k tehotenstvu

lea1333
10. jan 2012

ahojte kocky pridajte sa k nam tie ktore uzivaju MACU dufame ze nam pomoze k tehotenstvu a tie ktore MACU brali a otehotneli nech nam napisu svoje pribehy 🙂

katka_mis
14. okt 2012

@zuzu101 fúha a nemôže to byť tým, že si už tehotná? 🙂 Uvidíme ako sa to s nami vyvinie. Hádam nič vážne. Ako ti prebiehalo 1. tehotenstvo? 😉

zuzu101
14. okt 2012

@katka_mis - nie som ☹ , u mňa je to bežné.Ale možno ty 😀 .S mojím neposedníkom to bolo strašné - 6tt krvácanie, zlá diagnóza a poslali ma domov potratiť.Tak mi manžel našiel lekára v ke a tam mi zistili, že som mala mať dvojčatá.malého mi zachránil, ale som si tam prvé 3 mesiace poležala a potom aj posledné tri, lebo nechcel priberať.Po pôrode keď ma prepustili som dostala zápal maternice, takže ďalší týždeň v nemocke.Doteraz chodím k tomu lekárovi a veľmi mi pomohol, keď som mala problémy s kŕčkom a už budeme mať "rande" až keď sa zadarí 😉

katka_mis
14. okt 2012

@zuzu101 juj, tak to ste si prežili svoje ☹ ale malý stojí za to, je krásny!! 😉 Určite mu čoskoro pribudne sestrička, alebo braček 🙂 No a so mnou neviem ako to je, včera ma prepadlo to špinenie, dnes tiež dosť, ale poobede to už začalo ustupovať, uvidím čo bude zajtra. od piatka dosť často navštevujem wc a to až toľko toho nevypijem. Čítala som, žeby to teoreticky mohlo byť pri uhniezďovaní, ale nechcem si nič nahovárať, lepšie je počkať si na príchod MS. Možno si so mnou fakt len hormóny robia čo chcú. A teraz keď si s ničím nie som na 100% istá, neviem či môžem naďalej brať macu a piť alchemilku. Ale asi predsalen budem.. 😅

katka_mis
18. okt 2012

Ja neviem ako ostatní, ale ja už týždeň beriem Macu a dodáva mi hroozne veľa energie, nemám vôbec žiadne pocity únavy, žijem na 120% aj keď mám toho veľa. 🙂 Takže keď už nič, tak aspoň sa po nej cítim super. 😀

monka1011
23. okt 2012

@zdraviezprirody dobrý deň.dočítala som sa tu,že máte skúsenosti s výrobkami od Forever.ja som ich začala tiež používať a zatiaľ som veľmi spokojná a preto by som chcela doniesť kamarátke,ktorá sa snaží otehotnieť tabletky Multi Maca a vás som sa teda chcela spýtať,či mi viete poradiť ako dlho sa môžu užívať.je to nejako obmedzené alebo sa môžu užívať dlhodobo?baby,ktoré berú nejaký Maca prášok tu píšu,že aby sa mal užívať len do ovulácie.je to tak aj s týmito tabletkami?

monka1011
23. okt 2012

@vrabciatko ahoj,tie tabletky Multi Maca si brala bez prerušenia?tých 50 tabl.a potom si otehotnela?lebo tu sa píše o tom prášku Maca,že sa má brať len v prvej časti cyklu a potom už nie.tak by som rada vedela akým spôsobom sa majú užívať tie Multi Maca.

zdraviezprirody
23. okt 2012

@monka1011 ja by som Macu dávala hlavne mužom na spermiogram. Pre kamarátku doporučujem materskú kašičku ( u Forever sa to volá royal jelly). Výrobky sa môžu užívať aj dlhodobo- podľa potreby. Niekomu sa zadarí hneď, niekto si musí počkať. Konzultovala som to dnes so známym gynekológom, on dáva produkty celý cyklus.

betka81
28. okt 2012

ahojky baby, stačí ked macu budem brať len ja?lebo moj mm je aktívny dosť a ked mu nasadím ešte macu tak to potom už neviem čo bude robiť 🙂

viva13
29. okt 2012

Ahoj, rozhodli sme sa aj my pre macu pre môjho drahého, no neviem ktoré tabl. vybrať, máte niekto odskúšané tieto?
http://biocare.sk/eshop/produkt/maca

http://biocare.sk/eshop/produkt/maca-zensen
dakujem za radu 😉

kvietok1605
29. okt 2012

@viva13 ja som mala tieto a bola som spokojná http://www.biosen.sk/maca-kapsule-200ks-bio-p-1... ,určite by som radšej tabletky lebo to má divnú chuť možno by prášok nechcel

misa0411
30. okt 2012

Zdravím všetky tu prítomné dámy. pridám sa k vám do témy. Od februára sa snažíme otehotnieť, zatial neuspešne. Od soboty užívame obaja macu, ale poviem vám, že tak oťapená som dávno nebola. Máme to v prášku, žiadna sláva, ale odkedy to užívam som ozaj jak mechom buchnutá a nervózna jak pes. mali ste niekto podobné problémy? A ešte sa mi aj ruky trasú strašne. neviem či je to z tej macy, alebo zo zmeny času....

sarafortuna
31. okt 2012

@misa0411 , skús si dať nižšiu dávku - a neskôr postupne zvyšuj na 1 lyžičku... alebo si ju dávaj obdeň.

viva13
5. nov 2012

ahoj,tak moj to berie už 6deň a dnes som zistila že má ejakulát ako želé nie cele ale s kúskami, je to normálne? inak aj inak to už zapacha, máte podobné skúsenosti? dakujem

viva13
9. nov 2012

nemáte niekto skúsenosti s tým?

evka3231
Odpoveď bola odstránená
kikaneu
10. nov 2012

čaute baby 🙂 tak ja som macu objavila v šuflíku, nedobratú......a hovorím drahému, že či ju nechce dojesť, tak ju papá od pondelka.....a poviem váááám toooooľko sexíku máme, že až 😀 som sa smiala, že má na neho placebo efekt, veď to nemôže hneď od prvého dňa účinkovať, nie? 🙂

misa0411
11. nov 2012

@kikaneu tak to asi nie hneď....u nás oboch to má skôr opačný efekt 😀 tak úprimne závidím 😀 😀 😀 ale snáď sa nám aspoň podarí splodiť druhého potomka 😉

kikaneu
11. nov 2012

@misa0411 to ma mrzí...môj chlap je ako pochodujúci stroj 🙂 6 dní vkuse už 😀 ale vôôôôbec mi to nevadí 🙂 tak držím palce 😉

magdalena572
Odpoveď bola odstránená
kekezka
22. nov 2012

Ahojte zienky mne osobne maca rate nepomohla ale jednej mojej dobrej znamej pomohla a ti sa snazili o miminko nieco vyse 3rokov... Jej manzel ale pil nejaky iny caj Co mu odporucila pani v cajovni... Tak nam drzim palecky vsetkym!

dadkaabarino
23. nov 2012

Ahojte babulky kedze sa s priatelom snazime o miminko (zatial neuspesne) ☹ tak som sa rozhodla ze sa k vam pridam 🙂 chcela by som spytat co mazte niektora skucenost s MACOU ale ČAJOM pretoze skoro vsetky tu pisete o tabletach a praskoch 🙂 dakujem a drzim vsetkym palceky 😉

elje
23. nov 2012

Ahojte vsetky, od buduceho tyzdna sa tiez pridavam do Maca-klubu 🙂 Snazime sa od jula a stale nic. Momentalne sme obaja na antibiotikach takze snazenie musime trochu odlozit kym sa telo nezbavi zbytkov toho hnusobstva 🙂 V utorok sa chystam do bioshopu, zatial planujem macu brat len ja, chcem mm s tehotenstvom tak trosku prekvapit 🙂 ako darcek k 30-tke, drzte palceky 😉

anjelik29
23. nov 2012

ahojte, my sa s manželom snažíme o malého anjelika vyše roka a stááále nič. tiež mi bola doporučená maca, tak ju uz s mm berieme asi mesiac, tak uvidíme.

zdraviezprirody
23. nov 2012

Nebuďte netrpezlivé. Dnes som bola na prednáške o fertilite a prekvapil ma fakt, že pravdepodobnosť otehotnenia zdravého páru pri nechránenom styku a jednom menštruačnom cykle je 25%. Ak je tam problém pravdepodobnosť ešte klesá...
Príčin neúspechu je viac. A MACA nie je všeliek...pomáha hlavne pri hormonálnych problémoch u žien a u mužov pri zlom spermiograme. Takže ak je tam iný problém (infekcia, zrasty, imunitné problémy...) treba bojovať na viacerých frontoch 😉
@elje bude to pekný darček 🙂

anjelik29
27. nov 2012

ahojte, máte už niektorá z vás nejaké potešujúce novinky s používaním maca?

kristina81
27. nov 2012

ahojte.chcela by som sa opytat,ze ci je ucinok tabletiek a caju rovnaky?Chcela by som to vyskusat ale neviem co ma vacsi ucinok.Dakujem. 🙂

jasminkaj
28. nov 2012

Ahojte, od dnes mam Macu aj ja (v praskovej forme s vanilkovou prichutou takze to vobec nie je zle). Zarazilo ma ale, ze sa nesmie pit pocas tehotenstva 😨

iwik273
6. dec 2012

Ahojte, rada by som sa podelila o svoju skusenost s Macou, kedze som sa o nej dozvedela prave na tejto diskusii. S priatelom sa snazime o babatko cca 11 mesiacov. Hned ako som sa dozvedela o Maci nasadila som ju sebe aj priatelovi. Kupila som prasok aj ked som sa trosku bala tej chuti, ktoru ste tu opisovali. Ale poviem Vam, je to uplne vpohode. Pravdepodobne sme hned na prvykrat trafili dobry dzus. Davame to do asi pol deci bananoveho dzusu z Lidla.
Ja som popritom pila aj caj z Alchemiky zltozelenej + vit. E (ten aj priatel). Po cca troch tyzdnoch uzivania Maci sme boli este na spermiograme.
Vysledky boli, take diskutabilne, progresivne pohyblivych len 14%, a morfologicky dobrych len 8% ale kedze ich bolo doost vela - 132 mil./ml zaver doktorky znel, ze vzhladom na mnozstvo, bez vplyvu na fertilitu. Tak neviem, ci stihla Maca zaucinkovat na mnozstvo, alebo ich proste ma tak vela. Podstatne je, ze pokracovalo to presne tak ako to tu viacere opisovali. Prvy cyklus prisiel (Macu som zacala uzivat zhruba v strede cyklu) no a ten druhy... tak ten uz neprisiel a na teste boli // 🙂 . Takze nezufajte a drzim vsetkym snazilkam palce,. Ja som presvedcena ze to bolo vdaka Maci, pretoze sa to podarilo bezprostredne po jej uzivani. Takze ju urcite vyskusajte, pokazit nou nic nepokazite, prave naopak, mozno sa dockate tych vytuzenych // na teste. Drzim Vam vsetkym palce.

lubenka96
7. dec 2012

No kolko musi preto clovek urobit 🙂u nas vsetko bolo a nedarilo sa,aj spg.bol robeny aj macu sme brali smrdela dobre 🙂cokolvek a nakoniec 2roky clovek caka,ja vynervovana a potom sme rezignovali,nemysleli nato a sli na dovolenku chodili na wellnes riesili byvanie a prislu nam krasne dve ciarocky🙂a sme moooc stastni🙂ci tam zabrala maca,no mozno aj to no skor klud a dovolenky,uzivanie si jeden druheho

anjelik29
7. dec 2012

@iwik273 to jekráááásne, moc Vám držím palce, aby všetko dobre dopadlo.