Mám 20 rokov. Je skoro na bejby?
baby myslíte si že je skoro mať babatko v 20tke ??
Ahoj. Pozri, ja mám 21, drahý tiež, no o tri týždne oslávi 22. narodeniny. Obaja túžime po bábätku a po rodine. V máji máme svadbu a Už je to 7 mesiacov, čo sa snažíme o mimúšika. Môj osobný názor je taký, že ak sa človek na to cíti a má aj možnosti, tak prečo nie. My sme obaja zamestnaní na dobu neurčitú a aj keď sa sťahujeme z podnájmu, kde máme súkromie, k jeho rodičom je to si myslím fajn, lebo si u nich vieme odkladať dosť peniažkov na vlastné bývanie, ktoré tiež už riešime...takže tak 🙂
Pokial je dieťa zabezpečené tak preco nie. No treba si uvedomiť co to je mat dieťa. Potom uz človek nemôže velmi veľa veci kým dieťa deti nemajú istý vek. Ja by som bez dostudovania vs dieťa mat nechcela ale to je o prioritach. Sú ženy ktoré chcu mat kariéru a realizovať sa a plniť si najprv svoje ambície a taktiez sa zabávať a deti mat az potom. Nikto ti nepovie co je lepšie to musíš cítiť sama. Ja som mala deti v 27 a 31 manžel ma 50 a obe deti prišli na prvý sup takze v pohode. Som typ co trenky prejdu okolo a som tehotna 😀 No v 40 tke by som uz rodiť nechcela. Takze držím palce
ahoj ja mám tiež 20, s priateľom sme sa rozhodli že chceme bábo.snažíme sa už asi pol roka a stále nič, nechcem si predstaviť, aké ťažké by to bolo v 30-ke. Moja mama ma tiež mala keď mala čerstvých 20 a teraz má 40, deti veľké a má sa dobre 🙂
Ja keby môžem, tak už v 17tich som velmi tuzila...s priatelom sme momentalne spolu 4 a pol roka ja mam 20 a jedine na co sme vo vsetkom cakali - svadba, spolocne byvanie a bejby, bolo aby som zmaturovala. To sa mi podarilo a tak sme naplanovali svadbu ktora bude v maji, od juna min. roku spolu byvame, najskor aj s jeho rodicmi no v januari jeho rodicia prerobili dolne podlazie po babke a tak sme sami 🙂 s babatkom sme chceli pockat do svadby aby som stresy zo svadby neprenasala na neho no nakoniec sme sa rozhodli ze teraz je ten spravny cas a som v 11tt 🙂 o stresy sa nebojim mam vela pomocnikov a vela veci uz bolo zajednanych a velmi sa na to tesim 🙂
Takze ak mas vhodne prostredie a podmienky tak hop na to ;) drzim palce 🙂
vidim ze sa tu stretli same podporovatelky🙂 moj nazor - ak to naozaj chcete obaja ( lebo mmohokrat len zena chce a potomje tu milion tem o slobodnych nrzabezpevenych mamach zijucich u rodicov bez sance zamestnst sa etc. ) , ak mas podporu v rodine - nielen psychicku ale aj financnu ( dieta nie je hracka na zabavu a nezije z lasky ) tak chod do toho... pisu ti tu baby ktore maju za sebou pubertalnu lasku a cerstve deti , mozno by bolo lepsie keby napisali take co v tom veku drti mali a uz si nieco aj odzili...
moja mama mala mojho brata v 19tich a sice je rada ze ho ma ale doteraz mi rozprava ake to bolo pre nu tazke - nevystudovana skola, min zazemie - a to ho ma s mojim otcom ktory v jej 19tich uz mal cez 25 a vedome deti chcel, detto doba bola milosrdnejsia k mladym rodinam, pracu dostal kazdy etc. proste kazda minca ma 2 strany... moja mama rodila pomaly do 30tky kedze sme 3ja, cize hovorit ze tento vek je super a iny uz nie je blbost - moj gynekolog ma tiez zasadu ze je dobre kdd prvorodicky su do 30tky , na druhej szrane hovori ze aj v 18tich je mnohokrat priskoro lebo deto. rodi deti... nemyslim ze v neskorsom veku tazsie otehotnies - je tu tema o snazivkach a je tam podla mna vaecsina ktora sa snazi uz o tej 20tky pomaly - to ze maju teraz 30 neznamena ze ich problem teraz vznikol... ja som otehotnela v 28 a 32 na prvy sup a to mam pco... mam aj vela znamych ktore sa tymy prvorodickami po 30tke stali a otehotneli na rozdiel od mnohych 20tniciek okamzite a bezproblemovo...
inak co sa tyka odrastenych deti - mam 3 spoluziacky co takto rodili hned po gyply - vsetky maju teraz male babo - proste odrasteny dospelak pomaly doma a ktomu drobcek - cize si nwmyslin ze je to tak ze si odrodis a mas pokoj lebo ta tuzba po babu neodide v 30tke zato ze uz deti mas...
v kazdom pripade vela robi priestor v akom zijes - v hornej dolnej kde vsetci maju 4plus deti ke asi normal rodit v 20tke - hlavne ak to rodenie zeny vnimaju ako jediny ciel ich zivota, detto tam kde sa nrocskava nejake vzdelanie je to asi normalnejsie ako v kruhu vzdelanych zien...
takze premysli vsetky fakty a sk ti vsetko hovori ano tak nie je dovod cakat...
@dai Myslim, ze veta "Dieta bude mat dieta" sa da povedat aj o 25 rocnej, ktora sa naozaj sprava ako 16rocna....je to velmi individualne 🙂 Naopak niekedy ma 16rocna viac rozumu a schopnosti a zrucnosti ako 25 rocna....Vidim to velakrat na svojom okoli 😒
Myslim, ze vela robia zivotne skusenosti a okolnosti - poznam na sebe.....samozrejme to je len moj nazor 🙂
Áno je to skoro... Doba je iná. V profesionalnom živote to bez vzdelania ďaleko nedotiahnes. . S dieťaťom je to veľmi tazke a život sa zmeni od základu. Manželstva tiez netrvaju vecne. Kolko rokov ma partner. Čím mladší otec tým väčšia šanca ze bude tráviť dni na pokeci. Výnimkou mozu byt silne veriaci ľudia Ked chceš dieťa skoro tak po 25 je este stale skoro. 5 rokov na vzdelanie alebo na sporenie. Veľmi pomôže. Žiť u svokrovcov alebo rodičoch nie je žiadna výhra. Prečítaj si príspevky v rodinných problémoch alebo mame dieťa. Maľovat veci ružovo je blbost. Je lepsie prezrieť sa aj na tie negatívne možnosti a potom sa rozhodnúť.
je to skvely vek na babatko 🙂
Takýchto podobných otázok tu už bolo veľa. Ale tá otázka má príliš veľa ďalších otázok, i keď samotné rozhodnutie je na tebe. Ale je veľa vecí, ktoré si treba uvedomiť. Ak by znela otázka, či je skoro na tehu vzhľadom na oraganizmus, tak nie. Telo, je pripravené. Ale je tu aj psychika,si na to pripravená. Dokážeš sa o bábo postarať? Nebudú ti chýbať oslavy, disko s kamoškami ? škola? bývanie? nemôžeš sa spoliehať, že sa budú o teba aj dieťa starať a živiť rodičia/svokrovci. manželstvo, či len priateľ? Máte vlastné bývanie? dostatočný príjem na pokrytie všetkých výdavkoch? koľko ostane po vyplatení všetkého? Ako sa k tomu stavia partner? ty si zamestnaná? budeš mať nárok na MD? Dokáže sa vás živiť len partner? lebo to čo je výška RD s tým nič neutiahnete, ani náklady na bábo. Musíte byť naozaj zabezpečení a samostatní vy a mať niečo na vyše aby zostalo na starostlivosť o bábo. Musíte mať pevný vzťah a byť pripravení naozaj pripavení obaja, zmeniť svoj doterajší život a všetko ostatné dať na vedľajšiu koľaj, lebo bábo bude potrebovať všetku pozornosť, čas.... život sa zmení. človek si musí všetko zhodnotiť, až potom to môže byť správne rozhodnutie. Ja som sa mala priateľa, rozhodli sme sa vziať, najprv sme mali spolu dom, začali plánovať svadbu a už ten čas sme žili spolu aby sme sa spoznali naozaj (je iné keď sa s niekým len stretávaš na rande ako byť s niekým 24h/denne) , bola svadba - vtedy som mala čerstvých 21, obaja sme chceli bábo - aj to sme ešte stihli kým som mala 21, predtým som pracovala,takže MD som mala, po MD sa mám kam vrátiť do práce, sme samostatní, nie sme na nikom inom závislí, jasné, že občas treba pomoc od babky/deda, ale to nie je ako žiť s nimi a byť závislí od nich..... Partner sa dokáže o nás postarať, dcérku miluje a trávi s nami čas, a čoskoro privítame ďalšieho člena rodiny 🙂 takže či mať bábo, tam možno ani nejde tak o vek,ale o veľa iných vecí/situácii
Ja som mala tiez dieta pred 20-kou. Nemenila by som, ale nikdy som nebola typ, ktory potrebuje behat po diskotékach a užívať si. A ked bola dcera väčšia, spravila som aj VS a mala som cas aj na kariéru. Vsetci mi hovorili, ze som si to uzasne zariadila. Este som bola mladá a mala som aj kariéru, aj dieta. Ale potom prišlo obdobie, ked ma uz zrazu moja dcera velmi nepotrebovala. Uvedomavala som si, ze som akoby predčasne zostarla. Mala som par rokov po 30-ke a takmer dospelé dieta. A tak som zatuzila este po malom bábätku. Mam teraz 37 rokov a 1,5 ročného syna. Takze ja som bola velmi mladou a zároveň aj staršou maminou. Osobne v tom nevidím velky rozdiel. Žena musi byt pripravená vzdať sa na dlhší cas svojho osobného života a zasvätiť všetok svoj cas dieťaťu. Ked si na to pripravená, tak ti drzim palce, nech sa ti vsetko dobre podari 🙂
podla mna to nie je o veku ale o tom ci sa na to ty a tvoja polovicka citite je to na cely zivot zaväzok tak treba si to dobre premysliet ci pockat este ten rocik alebo ist na to 🙂
Ahoj! Ja mam 20r a môj priateľ má 25r.Sama neviem či je skoro ešte na bábo a či nie. Lebo obaja ho chceme.

pohodicka u zeny neni dolezity vek ...ja som cerstva 21 a od vcera sme zacali pracovat na mimcu ....tak ked su super podmienky tak len sup na to drziim palce 😉