icon

Mám 37 rokov. Som už stará na dieťa?

miskajopa
31. júl 2013

Ahojte dievcata a chlapci.... Som tu nova, len vcera som objavila tuto stranku 😝 . Rada by som poznala Vas nazor... Mam 37r. a 2 deti (18a15)... Pravda je vsak taka, ze sme s manzelom zatuzili po malinkom babatku 🙂 . Deti s tym velmi nesuhlasia, ked niekedy len tak medzi recou povieme, ze by sme babo chceli.... Vraj ze som uz stara ☹ , ze 19r. vekovy rozdiel je vela atd. Dievcata.... Som naozaj uz stara? Prosim, povedzte mi svoj nazor... Dakujem a zelam kradny dnik 🙂

fordikford
31. júl 2013

vôbec nnie si stara ja som mala malu v 40 tke a som naštastnejšia že ju mam nedala by som ju za nič na svete aj nam s manželom sa čudovali aj mali poznamky že v takom veku ale bola vytúžena a je to uplne niečo ine ako ked som mala chalanov vôbec nelutujem je to niečo neopisatelne uživame si to naplno 🙂 a pritom chalani už budu mat 18 a 12 a su radi že maju malu sestričku pokial ich nehluši

kubuliatko
31. júl 2013

podla mna v takom veku je uz zena stara na male dieta. biologicky je mozne mat este dieta ale v mojich ociach su uz zeny v takom veku stare na male deti. prepac

kukucka26
31. júl 2013

nie niesi nikdy nieje neskoroo ,ak je teraz ten spravny cas nech sa paci

deni73
31. júl 2013

Mala som cez 37, keď som otehotnela, a vôbec neľutujem, že až v takom veku. 🙂

laura0
31. júl 2013

ja som mala 37 rokov ked sa mi narodila druha dcerka a doma sme uz mali 13 rocnu pubertacku....odporucam vam bábätko ,uvidis ake stastie a radost vam prinesie male stvorenie ... 🙂

dendy1
31. júl 2013

Druhú dcérku som porodila 8 dní po 39 🙂

m_ij_ka
31. júl 2013

na deti nikdy nie je neskoro, je to na žene a jej partnerovi, že v koľkých rokoch sa rozhodne pre dieťa, najdôležitejšie je aby zvládala výchovu dieťaťa a bola v pohode.

katinka71
31. júl 2013

ja som mala druhe dieta v 40 a vobec sa necitim stara,aj porod bol bezproblemovy,ani na amnio som nebola,moje kolegyne sa maju po 38 az teraz stali prvorodickami,tu v rakusku je to normalne ze vo vyssom veku maju deticky

jadodka
31. júl 2013

kamarátka má 42 a narodilo sa jej prvé dieťatko... a OMLADLA jak ďas, ani 30tku by ste jej nehádali... nie niesi stará na dieťa a keď ti to tu aj niektoré tvrdia tak môj názor je taký že sú asi v tvojom veku... však ja tiež 😀 , a už súzvyknuté na svoje pohodlie a svoj život a začať od znovu je dosť ťažké, ja som prvého synčeka v 28 a druhého v 34 rokoch

babatenko555
31. júl 2013

@miskajopa Tak na začiatok ťa zdravím a pekne vítam tu medzi nami 😉 Moja odpoved na tvoju otázku znie : NIE niesi stará na bábätko 🙂 V prvom rade je to na tebe a tvojom chlapovi ako sa k tejto veci postavíte a rozhodnete sa 🙂 Ba práve naopak, sama z vlastnej skúsenosti viem, že dieťa v takomto veku nieje priskoro, aj ja som mala moju mladšiu dcérku v 37-čke a nelutujem dodnes 🙂 Dieťa ma spravilo mladšou, lepšie sa cítim a určite je to dobré aj zo zdravotného hľadiska pre ženu už len preto lebo pôrod,dojčenie a materstvo pomáhajú predchádzať rakovine rôzneho druhu (napríklad rakovina prsníka a ženský orgánov), v Septembri budem mať 41 a čakáme dalšie bábo takže verím že sa určite správne rozhodnete 😉 A na margo Tvojich starších detičiek len tolko že vy ste rodičia a vy sa máte právo rozhodnut, ak sa cítite na bábo tak len do toho, dúfam že sa skoro podarí 😉 veľa šťastia 😉

yvonn
31. júl 2013

vobec nie si stara, len mas deti vo veku, kedy im to bude na obtiaz - alebo si to skor teraz myslia, ale potom sa budu tesit🙂 Spominam si na to, ze ked som mala 14, mala som kamaratov chalanov, ktory mali 14 a 15 a ich mama cakala dieta... boli z toho zhrozeni, sokovani /"oni to este robia"??? a otazky podobneho typu vtedy🙂/ ale teraz su to o 15 rokov starsi muzi, ktori maju svoje deti a rodiny a ich najmladsi brat je doma s rodicmi a su radi ze ho maju... Pamatam si ako ho kocikovali /a ja s nimi/ a nemyslim, zeby ho nenavideli alebo cosi podobne... ale spominam si ako sme vtedy boli z toho vsetci "pobureni" alebo teda prekvapeni, ze po tolkych rokoch idu mat este dieta🙂 ale to sme boli sami deti.... teraz sa ta vekova hranica tak posuva, ze ti to moze byt uplne jedno co si kto mysli...ked to tak citis a podari sa vam, urcite by som neriesila, co si tvoji synovia myslia teraz🙂 A nakoniec aj moji rodicia patrili vzdy k tym starsim a mama nikdy nelujuje ze mala prve dieta az v 28 a posledne po 35-ke... vzdy ju to duchom drzalo mladu aj po 40-ke ked ona sa musela este s nami ucit a vozit na kruzky a jej kolegyne a kamosky mali davno postarane, so starsimi detmi ziadne taketo starosti🙂 takze je to na vas:O) Drzim palce!

ivkake
31. júl 2013

Aj moja sestra teraz rodila a ma 37 🙂 a doma 19r. 12r. 8r. a teraz tento drobcek 😀 a tesíííííme sa ze ho maju aj ked su veeeelka rodinka 😉 stara budes ked budes mat 70 a vyssie 😝

bonnie1
31. júl 2013

nikdy nie si stara na dieta. mojej kolegyni sa zadarilo az ked mala cez 40.. dovtedy sa snazili a nic..dlhe dlhe dlhe roky. a radost neskutocna..ved je normalne v dnesnej dobe mat dieta prve v 30 tke. ty mas len o sedem viac 🙂

zuzana76
31. júl 2013

@miskajopa ak tuzite obaja s manzelom po babatku, tak ta tuzba odniekial prameni a keby si ju nevypocula, tak by si sa mozno neskor, ked by si mala 45-50 trapila,ze si to mala skusit. Asi k vam chce prist este jedno dietatko, ja by som sa nebranila, ja som mala prve dieta v 31 a druhe v 34 rokoch a hoci mam kopec zdravotnych problemov, zvladli sme to. Smelo do toho.

simcika11
31. júl 2013

NIE, nie si stará.....bež do toho

andrik78
31. júl 2013

Ak chcete bábo a si zdravotne v poriadku tak ho majte. Nie si povinná sa pýtať svojich starších detí ani oni si nebudú pýtať povolenie od teba keď raz budu chcieť mať deti. Keď ja som oznámila pred 2 rokmy vtedy 9 a 14 ročnej, že budú mať súrodenca bola to katastrofa. Menšia plakala a staršia ušla z domu ku kamošku lebo to nevedela predýchať. Postupne si na to zvykali ale chceli len bračeka. Teraz majú sestričku a nevymenili by ju za svet. Milujú ju nadovšetko a ukážkovo sa o nu staraju

cmulinko
31. júl 2013

@miskajopa medzi mojim manzelom a jeho prvym bratom je tiez 19 rocny rozdiel.nikdy si nerozumeli ako bratia... ale to nie pre ten velky vekovy rozdiel.nepoznaju sa dobre.o 19 rokov staris brat nikdy nebude takym bratom ako o 2-3 roky starsi brat.samozrejme nemozes cakat,ze sa s nim bude denne hrat a venovat sa mu...s tym ratat musis,ze to babtko bude uz len tvoja ''hracka'' 😀 ale na druhej strane po 2 uz odrastenych detoch sa zrazu mozno citis byt stara,neuzitocna,deti su furt z domu prec,randia potajomky,riesia lasky,sklamania...atd a ty zrazu nie si nikomu potrebna-tebe sa nezveruju vsak si mama co uz len o tom mozes vediet 😀 .vtedy nastava tuzba znova patrit niekomu,znova sa starat o niekoho na 100% by mamou,oporou,potrebou,laskou a vsetkym moznym cim si uz 2 krat presla.nie je na tom nic zle stat sa znova non stop mamou v 37 rokoch.kazda z nas musi citit v sebe tie svoje biologicke hranice a nemam pocit,ze tvoje telo ti vravi nie.tuzba je prvym a najhlavnejsim priznakom pripravy na dalsie dieta.ja by som takuto sancu hned vyuzila...kym mas manzela pokorneho a spracovaneho na dalsie dieta 😀 .mnohe zeny su pripravene a tuzia po dalsom dietati,ale nezmozu nic s partnerom.smelo do toho.chcete to obaja a starsiemu synovi treba naznacit,ze dievcata letia na chlapcov co maju vyborny vztah s detmi...uvidis este bude maleho surodenca vlacit na rande len aby zaposobil 😀 😀

katy2
31. júl 2013

Podla mna stara nie si.... Ja som dceru porodila vo svojich 39.rokoch a syna dokonca ked som mala 41 rokov.... 😵
A nelutujem... uzivam si to plnymi duskami.... a stara sa necitim.... 🙂

mamamonika
31. júl 2013

@miskajopa Vobec nie si stara 🙂 my sa tiez snazime o druhe babo, bohuzial som po dvoch missed abort,jedno uz mame. V dnesnej dobe rodia aj 42 rocne zeny, ak sa na to citis sup do toho, babatko je najkrajsia vec na svete. 😉 Deti starsie sa o chvilu osamostatnia a budete velmi radi, ze mate este nejakeho maleho mrnousa s Vami. 🙂

zuzitko74
31. júl 2013

@kubuliatko Tento názor je len výdobytkom modernej doby. Predtým ženy rodili, kým boli plodné. Čiže od 15 do 45. Kamoška mala posledné dietko v čase, keď už mala deväťročného vnuka.
Miskajopa, ja som mala našu tretiu tiež v 37. Nie si stará na dieťa, takýto vek je úplne OK.

daqa4216
31. júl 2013

Aj ja som mala dcerku ako 38 rocna. Bolo to moje prve a jedine vytuzene dietatko. Tehotenstvo a teraz materstvo si uzivam plnym duskom kazdy den. Nemenila by som. Ked si mala starsie deti urcite ste s manzelom riesili svoju existenciu, byvanie , zamestnanie, karieru. Teraz si uz vyzreta a predpokladam zabezpecena tak si to vychutnaj

zuzikboc
31. júl 2013

@miskajopa Určite nie si stará, ak sa ty sama na dieťatko cítiš. Ja mám 34, dcérka mala teraz 14 a tiež veľmi túžim po druhom bábätku. Manžel súhlasí (dcéra už také nadšenie nezdieľa 😠 ) a tiež by som mala medzi deťmi veľký vekový rozdiel (minimálne 15 rokov a viac, podľa toho, kedy sa nám zadarí 😀 ), ale nakoniec rozhodlo to, že som sa stretla a komunikovala s mamičkami, ktoré majú medzi detičkami rozdiel 20 rokov, majú po 40-ke a to miminko si neskutočne užívajú. 🙂

kamilka1986
31. júl 2013

nie si stara na dieta ale k tejto teme poviem len tolko..aj mna mali rodicia po 35r a velmi to lutujem,nikdy sa mi nedokazali naplno venovat,ked som to najviac potrebovala boli vycerpani,vekom totiz clovek straca silu a aj tie nazory su ine,starsi clovek uz nedokaze pochopit a porozumiet svojmu dietatu..ja moje detstvo povazujem za uplne pokazene

mukiii007
31. júl 2013

Prečo by si mala byť stará? Moja svokra rodila ako 38 ročná a rozdiel medzi najstarším a najmladšou je skoro 19 rokov. Dokonca moja dcéra je staršia od tej jej. 🙂 Drahého teta rodila tiež nedávno a to už má po štyridsiatke! Takže smelo do toho! 🙂

scaramelka
31. júl 2013

Smelo do toho. Ja som práve porodila chlapčeka a mám 37. Pôrod bol ľahší ako ten prvý . Držím palce a šup do toho. Prajem nech 9.mesiacov ubehne ako voda aby ste sa tešili z malého uzlíčka.

monika15
31. júl 2013

u nas zeny rodia aj po 40ke... 🙂)))
neboj sa...
ale sup sup do toho 🙂)
@miskajopa

tamarka9
31. júl 2013

joj moja, jasne ze nie si stara. Ja mam 30 a este nemam ani prve 🙂 Aj nasi chceli volakedy ked mala mama cca 38 rokov este jedno dieta, co my s bratom ze v ziadnom pripade a nechapem preco sa nechali nami ovplyvnit, vsak co sme boli decka (ja 18 a bracho 12) ale mozno sa ani nedali, ale my sme boli proti a teraz vidim ze to bola asi chyba, lebo my sme s bratom odisli z domu, oni su este aktivni, chodia do prace a dobre by im padlo sa o niekoho este starat a mat doma takeho milacika. Takze ja len odporucam aj z pohladu surodenca, aj ked po dozreni 🙂

dendy1
31. júl 2013

@cmulinko ten rozdiel je vnímany všade inak. Medzi mojimi dievčatami je 20r. rozdiel a milujú sa navzájom. Staršia pomôže koľko jej škola a brigády dovolia a ja to samozrejme ale nezneužívam. Proste ideálne pre všetkých.

zuzka38
31. júl 2013

@miskajopa nie, nie si stara a ak po tom tuzite obaja nie je nad cim rozmyslat... Drzim palce 🙂

fialoocka
31. júl 2013

super vek.... dieťatko prinesie veľa radosti do života 😉